Şimdi Ara

Sony'nin yeni üst düzey akıllı telefonu ve diğer elektronik cihazlarında TRILUMINOS panel kullanılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Sony'nin yeni üst düzey akıllı telefonu ve diğer elektronik cihazlarında TRILUMINOS panel kullanılacak




    Sony, TRILUMINOS markasını ilk kez Ağustos 2004'te duyurduğu Qualia serisine mensup LED aydınlatmalı LCD televizyonunda kullanmıştı. Sıradan LCD'lerin aksine arka aydınlatma ünitesi beyaz floresanlar yerine kırmızı, yeşil ve mavi LED'lerden meydana gelen bu çözüm, piyasaya sürüldüğü dönemde en geniş renk yelpazesine sahip görüntüleme aygıtı olarak nitelendirilmişti. 2009 yılında bu teknolojiye eklenen bölgesel karartma özelliği sayesinde görüntünün yalnızca gerektiğinde ve belirli bir bölgesinde parlaklık artılabiliyordu. Böylece hem daha gerçekçi bir görüntü hem de güç tasarrufu sağlanmıştı. 2013'te yeniden evrim geçiren TRILUMINOS'un Tüketici Elektroniği Fuarı'nda tanıtılan yeni Sony BRAVIA W900, W950 ve X9000A gibi üst düzey televizyonlara eşlik edeceği müjdelenmişti. Firmadan gelen son bildirilere göre; CES 2013 katılımcılarını oldukça etkileyen bu yeni nesil teknolojinin kullanım alanı akıllı telefon, dizüstü bilgisayar, projektör, dijital fotoğraf makinesi, video kamera, optik oynatıcı ve oyun konsollarına kadar uzanacak. 





    Sony'nin yeni üst düzey akıllı telefonu ve diğer elektronik cihazlarında TRILUMINOS panel kullanılacak





    Yeni BRAVIA TV'lerinin Tayvan ve Filipinler'deki tanıtımlarında 2013 tüketici elektroniği yol haritasından bahseden Japon üretici, dijital fotoğraf makinesi, video kamera, Blu-ray - DVD oynatıcı ve yakında çıkış yapacak PlayStation 4 oyun konsolunu TRILUMINOS teknolojisinin sağladığı renk yelpazesiyle uyumlu hale getireceğini; bu teknolojinin entegre edildiği yeni televizyonlar, bilgisayarlar, projeksiyon cihazları ve akıllı telefonlar geliştirmekte olduğunu beyan etti. CES 2013'te detayları açıklanan TRILUMINOS'un yeni versiyonu, daha önceki çok renkli LED aydınlatma sisteminden çok daha farklı bir prensibi benimsiyor. Beyaz LED'lerden çok daha ucuz olan mavi LED'ler ile arka aydınlatma sağlayan Sony, iki farklı kuantum noktacık türünü yapısında ihtiva eden bir katman sayesinde mavi ışığı kırmızıya ve yeşile çevirerek görüntüyü oluşturuyor.

     

    Nanokristal olarak da bilinen oldukça küçük boyutlardaki yarı iletken kuantum noktacıklar, esnek yapısı sayesinde farklı kullanım alanlarına kolayca uyarlanabiliyor. Kuantum noktacık endüstrisinin son yıllarda öne çıkan ismi Nanosys, geliştirdiği çözümleri LG Innotek ve Samsung'a pazarlarken; çeşitli fuarlarda ciddi tanıtım faaliyetlerinde bulunarak adını sektöre duyurmuştu. Bununla birlikte piyasadaki bir diğer oyuncu QD Vision, rakibinin aksine faaliyetlerini gayet sakin bir şekilde küçük çapta sürdürüyordu. CES 2013'te Sony ile yeni TRILUMINOS teknolojisi ve yeni nesil BRAVIA TV'leri geliştirdiği duyurulduğunda, tüm sektörü şaşkına çevirmişti. Yeni ortaklıklarıyla ilgili açıklamada bulunan ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Middlesex County'ye bağlı Lexington şehrindeki üreticinin kurucularından Seth Coe-Sullivan, Sony ile bir süredir gizlilik içerisinde ortaklıklarına devam ettiklerini ve bunun sonucunda benzersiz ürünler ortaya koyduklarını ifade etmişti.

     

    Mavi LED aydınlatmayla üretim maliyetini düşürdüğü gibi gelecekte pazarın hakimi olması beklenen OLED panellerle aynı düzeyde renk yelpazesi sunan yeni TRILUMINOS, özellikle QD Vision nanomateryal üreticisinin 2004'teki kuruluşundan bu yana devam eden yoğun çalışmalarının sağladığı katkılarla günümüzde sıvı kristal ekranları bu seviyeye taşıyabiliyor. 2010'da firmada CEO'luğa getirilen Jason Carlson'dan önceki dönemde aydınlatma çözümlerine yönelik faaliyet gösteren QD Vision, Carlson'un gelişiyle panel teknolojilerine odaklanmaya başlamış. Yıl sonuna kadar satılacak milyonlarca BRAVIA televizyondan büyük bir gelir elde ederek strateji değişikliğinin ne kadar doğru bir karar olduğunu göstereceklerini belirten Carlson, Lexington'daki fabrikalarında görev alan çalışanlarının sayısını da artırmayı planladıklarını dile getirmişti.

     

    OLED panel kullanmadan OLED'ler ile eşdeğer renkler sunabilmeyi mümkün kılan Sony'nin yeni ürünleri, 2013 ikinci yarısında çıkış yapacak yeni Xperia amiral gemi akıllı telefonunda da kendine yer bulacak. VR-Zone'nin kaynaklarından edindiği bilgiye göre; Ağustos-Ekim döneminde resmi tanıtımı gerçekleştirilecek telefon, Qualcomm'un Mayıs'ta seri üretimine başlayacağı Snapdragon 800 çipseti ve 16MP Cyper-shot kamera sensörünü bünyesinde barındıracak. Bu verilerin ne kadar doğru olduğu bilinmez, ancak TRILUMINOS ekran teknolojisiyle tecrübeli üreticinin tüketicilerinden gelen ekran eleştirilerini kulak ardı etmediği gözler önüne serilmiş olacak. Bu teknoloji, sıradan bir LCD'yi OLED seviyesinde görüntü verebilen, daha geniş izleme açısına sahip ve yüksek kontrast oranlı bir ürüne çevirebiliyor. TRILUMINOS ile desteklenen ekranlar hakkında yeni detayların 19-24 Mayıs tarihlerinde Vancouver, Kanada'da düzenlenecek SID Ekran Haftası 2013 fuarında paylaşılması bekleniyor.

     

    Sony'nin yeni üst düzey akıllı telefonu ve diğer elektronik cihazlarında TRILUMINOS panel kullanılacak








  • Sıradan lcd diye bağıranlara gelsin:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aha sony z eskidi
  • Sony kasası ile snapdragon 800 birleşti. Kamera da tamam. Bekliyoruz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • normalde resimlere bakıp konuşmak doğru olmaz ama son resim çok etkileyici gerçekten böyle canlı renkler sunabilirse çok fazla kişinin beğenisini ve ilgisini çeker diye düşünüyorum . . .

  • Hadi Sony kim tutar seni kalitede rakibin yok bu senin farkın sabırsızlıkla bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pc ve nvidia kullanıcıları, böyle canlı renklere sahip olmak için nvidia denetim masasından digital vibrance özelliğini yükseltmeniz yeterli
  • S800 Led ekran +tasarim =

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım bu çizgide devam edersin sony.
  • Sony böyle devam ederse birkaç yıla Samsung'un yerini alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CIELAB falan meslek gereği bu işlerle çok haşır neşirim. Aşağıdaki diyagram üzerinden çok hesap yaptım. Ben bunları yapabiliyorsam Sony mühendisleri de eminim gerekeni yapıp güzel birşey cıkarmıslardır ortaya. Karşılaştırma yapacak güne geldigimizde sonucu daha net görecegiz.

    Sony'nin yeni üst düzey akıllı telefonu ve diğer elektronik cihazlarında TRILUMINOS panel kullanılacak















    Edit: Başlığı görünce aklıma Sony'nin Trinitron teknolojisi geldi. Benim gibi çocukluktan beri Sony marka cihazlar kullanıyorsanız çoktan farketmişsinizdir





    Bizdeki Sony TV modelini bulamadım ama buda ona çok yakın

    Sony'nin yeni üst düzey akıllı telefonu ve diğer elektronik cihazlarında TRILUMINOS panel kullanılacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 28 Nisan 2013; 22:08:03 >




  • bu haberleri okuyunca insanın ne televizyon ne de telefon alası gelmiyor tam karar veriliyor bi yenilik
  • O kadar dedik Sony dandik LCD den vazgeçsin diye.XZ alanları lcd-tft ile bence üzdü.her ne kadar telefonlarını mükemmel olarak anlatıp kendilerini kandırsalarda Sony rakiplerine nazaran kötü bir panel sergiledi.umarım yeni teknolojisi ile oled ve ıps çözümlerinden daha üst bir hizmet sunar bu sayede telefon,televizyon pazarında rakiplerini zorlayacak,üst sıralara çıkacaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal

    O kadar dedik Sony dandik LCD den vazgeçsin diye.XZ alanları lcd-tft ile bence üzdü.her ne kadar telefonlarını mükemmel olarak anlatıp kendilerini kandırsalarda Sony rakiplerine nazaran kötü bir panel sergiledi.umarım yeni teknolojisi ile oled ve ıps çözümlerinden daha üst bir hizmet sunar bu sayede telefon,televizyon pazarında rakiplerini zorlayacak,üst sıralara çıkacaktır.

    Siyahları CRT monitörler kadar derin versin ve tüm renkler gercege en yakın yada gercek gibi olsun gerisi önemsiz. Yok yandan yok tepeden bakınca bunlar önemsiz efendim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NaKaMa

    aha sony z eskidi


    nesi eskidi? agustosta tanıtımı yapılım eylul ekımde cıkıcak telefondan bahsedıyoruz farkındamısın? her marka yılda 2 amıral gemi çıkarıyor. ki xperia z den 9 ay sonra cıkıcak bır telefon yanı yarım yıldan da fazla.

  • süper

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NaKaMa

    aha sony z eskidi

  • Bazıları'nın bu işe aklı ermiyo harbiden yok o eskidi yok bu eskidi teknoloji bu yerindemi sayacak? Sony z eskidi diyenlerin kafası almıyormu Sony bir sonraki amiral gemisini çıkarır çıkarmaz diğer markalarında hemen telefon tanıtacağını..sizin mantığınıza göre samsung şimdi s5 projesini çoktan tamamlamıştır s4de hurdalık bu durumda haha.. Çok komik olmayın demek isteğim teknoloji işi bu sonu YOK. Ben Xperia S yi bekledim almadım T yi bekledim gelmedi türkiyeye Zde işte bukadar dedim başka modellerin çıkacağı belli ama sürekli beklemek aptallıktan başka bişey değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NaKaMa

    aha sony z eskidi

    kavgada söylenmez.
  • arkaaşlar sony honomi
    5inç 1080p Full HD ekran
    20 MP Carl Zeiss lensli çift Xenon flashlı kamera
    Özel Walkman ses çipi (S-Master MX Digitial Amplifier)
    Qualcomm Snapdragon 800 quad-core 2.3 GHz işlemci
    Adreno 330 GPU
    2GB RAM
    3000 mAh battery
    Su ve toz geçirmezlik

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.