Şimdi Ara

Seviyenize göre haber okuyun ve dinleyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
27
Favori
2.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar favorilerinize kaydedilmeyi hakeden bir site olduğu görüşündeyim.
    Diğer sitelerden farkı; aynı haberin Level 1- Level 2- Level 3 olarak sunulması..

Level 1; en sık kullanılan 1000 kelimeyi kapsıyor.(beginner)
    Level 2; en sık kullanılan 3000 kelimeyi kapsıyor.(intermediate)
    Level 3; en sık kullanılan 5000 kelimeyi kapsıyor.(advanced)

Bu sistem sayesinde hem genel kültürümüz sürekli gelişiyor hemde levellere ayrılmış kelimelerde sürekli aynı kelimeleri göre göre ve benzer yapıları göre göre artık bir süre sonra hepsini öğreniyorsunuz ve level atlıyorsunuz..

Ayrıca dinleme olarakta Leveller zorlaşıyor....Daha detaylı bilgiyi nasıl öğretiyor level anlamları vs öğrenmek için siteyi ziyaret edin adamlar harika düşünmüş tebrik etmek lazım süper..

Site aşağıdadır; iyi okumalar dinlemeler....

http://www.newsinlevels.com/

YERİ GELMİŞKEN BİR BAŞKA SİTE İSE;http://www.voanews.com/ amerikanın sesi diye Türkçe versiyonuda var 1500 kelime ile haberleri yazıyormuş, ayrıca dinleme derleri vb var, amerikan haber sitesi zaten önemlidir gelişmeler açısından aklınızda bulunsun..

GÜNCELLEMEDİR :

http://www.breakingnewsenglish.com/easy-english-news.html 6 level şeklinde haberler hazırlanmış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 31 Ocak 2014; 1:47:27 >

• http://www.newsinlevels.com/ sitesinde ayrıca bazı kelimler koyu renk ile gösterilmiş ve ingilizce açıklamaları verilmiş, ayrıca ilgi alanınıza göre seçim yapabilirsiniz fazla ölüm mölüm gibi şeyler içinizi karartıyorsa, örneğin spor ben baktım beckham Arsenaldeymiş şu anda bilmiyordum :)

Voanews.com sitesinde ise kullanılan kelimeleri ve phrasal verbleri pdf olarak indirilebiliyor internette bulursanız elinizde liste olur 1500 kelime voa diye aratabilirsiniz......Bazı arada teknik terimler dışında yüzde 95 en sık kullanılan kelimeler seçiliyormuş 1500 kelime yani...Tabi Level 1 için sanırım bu böyle..

Bazı kişiler 7000 kelime biliyorum ama konuşamıyorum 10.000 olunca konuşurum diye kelimeye kasmaya devam ediyor ya :) işte onla ilgisi yok pratikle var, yukarıdaki siteler bunların kanıtı 1500 kelimeyle derdinide rahat rahat anlatıyor adamlar haber bile yazıyor yahu...çok kelime iyi tabi gazete vb okumak dile hakim olmak için ancak konuşma olayında az kelimeyle de konuşan konuşuyor, sanırım deep learning denilen şey..

Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 22 Kasım 2014; 16:44:50 >

• Taam onu da ben vereyim tamam :)

Voanews.com haberlerin yazılmasında kullanılan 1500 kelime +özel kelimeler+ phrasal verbsler + bazı ekler vb kısacası çok kapsamlı bir kitap.....
    Amerikan haber sitesinin kullanıldığı kelimeler olduğu için önemli..lütfen mutlaka indirin çok güzel hem ingilizce ingilizce sözlük sayılır...

http://www.unsv.com/voanews/specialenglish/about/wordbook/VOA-Special-English-WordBook.pdf

Aynı zamanda cümle içinde kullanımını görmek isterim derseniz zaten haberlerde var ancak extra derseniz;

http://tr.scribd.com/doc/2741197/VOA-1500-Words

gitarın açtığı konuda bu siteye bağlıymış ayrıca oradan haberleri izleyebilirsiniz anlaşılır dille;

http://forum.donanimhaber.com/m_74174296/f_//tm.htm#74174296

yani arkdaşlar bu koca site 1500 temel kelime üzerinde dönüyor o yüzden çok önemli....son olarak sitedeki kelimelrin tek tek okunuşunuda duymak isterseniz şağıda link var;

http://esl.about.com/library/vocabulary/blvoa_a.htm

SOn olarak siteye kendiniz bakın derim içinde özel olarak hazırlanmış derler programlar vb falanda var..Türkiye hakkında haberlerde var ayrıca amerikainsesi.com yaparsanız komple Türkçe halini görebilirsiniz normal gazete aokuayacğınıza bu öğretici şeyleri okuyun zatengenel kültürünüz artacaklar hem daha sağlam bilgiler, obamanın Recep tatip erdoğanın gazze gezisini ertelettiğini ben buradan okudum Türk gazeteelr yazmıyordu mesela :)

• bu site süpermiş

sık kullanılanlara hemen ekledim.

Level 1-2 sesli, Level 3 video olması ayrıca süper.
  • Çok güzel bir siteymiş. Favorilerime ekledim. Mobil uygulaması olsa çok güzel olurdu. Yine de telefondaki tarayıcıda sıkıntı çekmeden hem dinledim hem okudum. Kitaplardaki en büyük sıkıntım bilgisayara bağlı kalmamdı. Kitap okuyamadığım zaman her yerde buradan haberleri okuyabilirim.
  • şahaneymiş, umarım sık sık güncelleniyordur site..
  • Anladığım kadarıyla çalışma şekli, sitenin önerisi

1. Uygun seviyede haberi okumak.
    2. Bilinmeyen kelimeleri öğrenmek.
    3. Tekrar okumak.
    4. Dinlemek.
    5. Hem dinleyip hem okumak.

Benim takıldığım nokta sadece onların kalın yazdığı kelimelerin mi anlamına bakalım yoksa tüm bilmediğimiz kelimelerin mi? Çünkü bazı haberlerde level 1'de olsa bilmediğim kelimeler çok bu da haberin konusunu anlamamı engelliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rok54

Anladığım kadarıyla çalışma şekli, sitenin önerisi

1. Uygun seviyede haberi okumak.
    2. Bilinmeyen kelimeleri öğrenmek.
    3. Tekrar okumak.
    4. Dinlemek.
    5. Hem dinleyip hem okumak.

Benim takıldığım nokta sadece onların kalın yazdığı kelimelerin mi anlamına bakalım yoksa tüm bilmediğimiz kelimelerin mi? Çünkü bazı haberlerde level 1'de olsa bilmediğim kelimeler çok bu da haberin konusunu anlamamı engelliyor.

benim araştırmalarıma göre genel tavsiye;

tek tek kelime öğrenmek yerine, parçanın gidişine göre genel konuyu anlamak çalışmak gerekiyor.

ama anlaşılmıyorsa İngilizce>İngilizce sözlük kullanmak lazım.

Türkçeden mümkün olduğunca uzak kaldığın sürece sorun yok. Yoksa beyin ingilizce düşünmek yerine anadilde tercüme edip anlamaya alışıyor. O zaman 10 yıl çalışsan konuşamazsın.

• On numara site hocam teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

Arkadaşlar favorilerinize kaydedilmeyi hakeden bir site olduğu görüşündeyim.
    Diğer sitelerden farkı; aynı haberin Level 1- Level 2- Level 3 olarak sunulması..

Level 1; en sık kullanılan 1000 kelimeyi kapsıyor.(beginner)
    Level 2; en sık kullanılan 3000 kelimeyi kapsıyor.(intermediate)
    Level 3; en sık kullanılan 5000 kelimeyi kapsıyor.(advanced)

Bu sistem sayesinde hem genel kültürümüz sürekli gelişiyor hemde levellere ayrılmış kelimelerde sürekli aynı kelimeleri göre göre ve benzer yapıları göre göre artık bir süre sonra hepsini öğreniyorsunuz ve level atlıyorsunuz..

Ayrıca dinleme olarakta Leveller zorlaşıyor....Daha detaylı bilgiyi nasıl öğretiyor level anlamları vs öğrenmek için siteyi ziyaret edin adamlar harika düşünmüş tebrik etmek lazım süper..

Site aşağıdadır; iyi okumalar dinlemeler....

http://www.newsinlevels.com/

YERİ GELMİŞKEN BİR BAŞKA SİTE İSE;http://www.voanews.com/ amerikanın sesi diye Türkçe versiyonuda var 1500 kelime ile haberleri yazıyormuş, ayrıca dinleme derleri vb var, amerikan haber sitesi zaten önemlidir gelişmeler açısından aklınızda bulunsun..

hocam bu site bana hitap ediyor haberleri dinliyorum ve okumaya çalışıyorum paylaşım için sağol.

diğer siteyede göz gezdirdim 1500 kelimeyi pdf olarak indirmek istedim fakat (Bu belgeyi indirebilmeniz için Premium Reader olmanız gerekmektedir.) sanırım ücretli. ücretsiz indirebileceğimiz bi yer yokmudur. bu işlerden pek anlamamda acaba indiren var mı?

• Beğenmenize sevindim..

Haberler kısa olduğu için günde 2 tanesi deftere bile yazabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 22 Kasım 2014; 16:51:40 >
  • Trajikomik ücretli değil ki dostum, şu anda baktım verdiğim siteden rahatlıkla indiriliyor bir kaç kere gene dene derim..

Ayrıca voa 1500 word vb diye aramalar yap mutlaka bulursun yanlız içine bak kapsamlı olanı indir...ama dediğim gibi yukarıdakinden de iniyor şimdi baktım..
  • Bugün itibariyle son 1 aylık haber metinlerinin çıktısını alıp seslerini de indirmeye başladım. Çıktı aldığım kağıdın alt kısmına bilmediğim kelimeleri yazıcam. Böyle bir çalışma kağıtları hazırlamayı düşünüyorum. Okuma, anlama ve dinleme şeklinde...

Metinler kısa olduğu için günde 4-5 haber çalışarak yaklaşık 15 günde normal şekilde günlük takibe geçmeyi planlıyorum.
  • bu sitenin müdavimi oldum

hergün 2 haber ekliyorlar, ortalama 10 dakikamı bu sitede geçiriyorum, sıkılmadan yapabileceğim çok zevkli bir etkinlik daha edinmiş oldum.

Thank you okaaaaaan
  • Birşey değil arkadaşlar ben sadece haberdar ettim, kolay gelsin..

Bu arada youtube adresi var sitenin advanced haber videoları..
  • TAVSİYEEEE...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 22 Kasım 2014; 16:53:37 >
  • okan kardeşim sen nasıl bir adamsın,sürekli güzel şeyler paylaşıyosun ama bu haber sitesi inanılmaz bişey ne kadar teşekkür etsem azdır,dediğin gibi hem genel kültür olarak hemde dil olarak çok güzel bi site yapmışlar
  • Çok teşekkürler çok faydalı olacak
  • Site gerçekten çok güzel, teşekkürler.

Bu arada kelime öğrenimi de gerçekten çok önemli. Daha önce forumda bahsettim; ben Amerikan dizilerini saf İngilizce ile anlayamadığımdan İngilizce altyazı ile izlerim ve bu şekilde diziyi genel hatlarıyla anlarım. Lakin aralarda yine bilmediğim kelimeler çıkıyor ve bazen cümleyi tamamen anlayamamamı sağlıyor. Bu da acayip sinirimi bozuyor. Bazıları da tek kelime olmuyor, kalıp gibi. Mesela "out of nowhere" tarzı şeylerden bahsediyorum; bunlar tamamen cümleyi anlamanızı engelliyor hiçbir fikriniz yoksa. Bu yüzden kelime öğrenimi gerçekten çok önemli ve epey kelime bilmek lazım. Lakin İngilizce öğretmenlerinin bile dizilerde birçok bilmediği kelime olduğunu görünce, içim rahatlıyor. :)

Şimdi sorum İngilizce'si en az Advance olanlara... Hatta fluently varsa çok makbule geçer. Siz İngilizce bir diziyi izlediğinizde altyazı falan olmadan anlayabiliyor musunuz? Anlayabiliyorsanız ne kadar anlıyorsunuz? Ayrıca metinlerde veya dizilerde bilmediğiniz birçok kelime çıkıyor mu?

Dipnot: Alıntı yapabilirsiniz. Hatta yaparsanız daha makbule geçer. :D

• okan ve gitar, teşekkürler arkadaşlar, takip ediliyorsunuz arkadaşlar böyle devam edin...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.