Şimdi Ara

Aero-Cool Power Watch ve Power Panel ; Powered USB ile USB portundan 72Watt güç çekebilme olanağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aero-Cool, gösterişli görüntüsü ve fonksiyonelliği ile beğeni toplayan xxx Watch serisi fan kontrol ünitelerine, Power Watch ile bir yenisini daha ekliyor. Power Watch, 25 in 1 kart okuyucu içeriyor olması, 2 adet 5.25 yuva kaplayan büyük LCD ekranı, 4 adet fanı ve 4 farklı donanım bileşeninin sıcaklığını gösterebilmesiyle serinin diğer üyelerinden pek farklı durmuyor. Fakat ürünü farklı kılan zaten bu saydığımız özellikler veya yeni LCD ekran değil. Power Watch'ı farklı kılan, sahip olduğu 2 adet Powered USB portu.

    Powered USB (USB PlusPower), IBM'in geliştirdiği ve USB portu üzerinden çok daha fazla güç çekilebilmesine olanak veren yeni bir yapı. Günümüz USB portlarından 2.5 Watt (5V @ 0.5A) güç çekilebilmekte. Bu değer, USB flaş bellekler, kart okuyucular ve 2.5" lik taşınabilir sabit diskler için yeterli olsa da 3.5" lik diskler, optik okuyucular veya yazıcılar için oldukça yetersiz kalmakta.

    Powered USB, USB portuna eklenen ek bir güç çıkışı ile 5V'da 30 Watt, 12V'da 72 Watt ve 24V'da 144 Watt güç çekilebilmesine olanak veriyor. Bu sayede bilgisayarınıza, harici bir güç kaynağına ihtiyaç duymadan 3.5" lik sabit diskleri veya CD yazıcı gibi donanımları harici olarak bağlayabiliyorsunuz.

    Powered USB portları, biri güç diğeri USB 2.0 data hattı olmak üzere 2 soket içermekteler. Eğer sadece USB 2.0 üzerinden data aktarılacaksa ve ek güce ihtiyaç duyulmuyorsa, data hattı standart kablo ile kullanılabilmekte. Fakat ek olarak fazladan güce ihtiyaç varsa, Powered USB için özel üretilen kablolardan kullanılması gerekiyor.

    Power Watch, üzerinde bulunan 2 adet Powered USB portu ile kullanılmak üzere, 2 adet kablo ile beraber gelmekte. iPod şarj etmek, ek güç girişi bulunan sabit diskleri beslemek ve benzeri işlemler için 5 adet dönüştürü soket ile birlikte gelen kablolar, sadece kendi renkleri ile kodlanmış olan Powered USB portlarına takılabiliyorlar. Power Watch, Powered USB portlarına güç sağlayabilmek için 1 adet 12V, 4 pin güç bağlantısına ihtiyaç duyuyor.

    Aero-Cool, Powered USB portlarına sadece Power Watch'da değil Power Panel ismini verdiği ve tek 5.25" slot kaplayan çok fonksiyonlu panelinde de yer vermiş. Görünen o ki IBM'in daha çok iş yerlerine ve endüstriyel çalışma ortamları için geliştirdiği Powered USB portları Aero-Cool'un bu güzel fan kontrolcüsü ve genişleme paneli ile ev kullanıcılarının da hizmetine sunulmuş oluyor.

    IBM'in ThinkPad X40 modeli diz üstü bilgisayarında da yer verdiği Powered USB portu, harici cihazlar yanında adaptörlerini de taşıma derdini ortadan kaldırabilecek bir çözüm. 2001 yılından bu yana kullanımda olan ama son kullanıcılara yönelik ürünlerde göremediğimiz Powered USB, Aero-Cool'un bu atağından sonra belkide daha yaygın kullanıma geçebilir.

    Aero-cool'un yeni fan kontrol paneli Power Watch Avrupa'da 70 Avro fiyat etiketiyle satışa sunulmuş durumda. Power Panel ise 40 Avro ödenerek temin edilebilmekte.








  • Her zaman olduğu gibi tasarımları yine çok güzel!
  • Vallahi Motosiklet göstergesi gibi olmuşş.Bunun siyahı olacaktıı şimdi stacker a ne giderdii beehhh
  • "USb 2.5 Watt (5V @ 0.5mA) " bu ibare 0.5mA değil 0.5 A olmalıydı.

    Ayrıca eğer bu power usb kısmındaki güç çıkışları direkt güç kaynağına bağlanıyorsa zaten yeterince güç çekilmiş oluyor.Yani 50A bile çekilebilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    "USb 2.5 Watt (5V @ 0.5mA) " bu ibare 0.5mA değil 0.5 A olmalıydı.

    Ayrıca eğer bu power usb kısmındaki güç çıkışları direkt güç kaynağına bağlanıyorsa zaten yeterince güç çekilmiş oluyor.Yani 50A bile çekilebilir.


    50A çekilemez, buna ne porttaki malzeme ne de kablo izin verir. Standartlar belirlenirken tüm bileşenler için belirleniyorlar.
  • tasarım harika
  • çok fazla oadaptor var rtalıkta kardişim bu cihaz en kısa zamanda standartlaşırda bu kadar adaptörden kurtukuruz inşallah
  • gerçekten başarılı bi iş yapmışlar...
    çıkış tarihi hakkında bilgisi olan...
  • Sıyahı warsa alırım ama grı olmazkı sıyah kandalf a
  • yazı için teşekkürler

    3.5"lik diskin neresine sokacaz usb kablosunu onu merak ettim :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Nitrogliserin

    yazı için teşekkürler

    3.5"lik diskin neresine sokacaz usb kablosunu onu merak ettim :)


    Dönüştürücü kutunun USB girişine, Powered USB kablonın güç sağlayan kısmını da dönüştürücü soketler yardımıyla USB dönüştürücü kutunun adaptör girişine taktıkmı olay tamamdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speed-Step -- 6 Haziran 2006; 14:02:06 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Speed-Step

    quote:

    Orjinalden alıntı: Nitrogliserin

    yazı için teşekkürler

    3.5"lik diskin neresine sokacaz usb kablosunu onu merak ettim :)


    Dönüştürücü kutunun USB girişine, Powered USB kablonın güç sağlayan kısmını da dönüştürücü soketler yardımıyla USB dönüştürücü kutunun adaptör girişine taktıkmı olay tamamdır.


    hmm yani powered usbnin diğer ucunun 4pinlik12v yada sata güç kablosu olma olayı olmuyor?
    hdd kutusu olayını ortadan kaldırma açısından iyi olurdu




  • Hahah yaw nitro adamlar sana yaranamıcak vala onlar direk güç kablosu olsa ne olur, bu seferde data kablosunun dönüştürülmeye ihtiyacı olacak...
  • süper ama verilmişti benim tarafımdan
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Speed-Step

    Hahah yaw nitro adamlar sana yaranamıcak vala onlar direk güç kablosu olsa ne olur, bu seferde data kablosunun dönüştürülmeye ihtiyacı olacak...



    euehueh yav data kablosu kolay iş
    uzun olduğu için disket sürücüsünün ordaki kapaktan sallandırırım
  • güzel görselliği olan bir ürün , işe de epey yarayacak bir şeye benziyor okuduklarıma göre
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.