Şimdi Ara

NAVİGASYON CİHAZLARININ GENEL ÖZELLİKLERİ HAKKINDA BİLGİLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
3.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • GPS cihazları ve diğer son teknoloji özelliklerini yakından tanıyabilmeniz için sabırla okumanız yapacağınız alımda doğru karar vermenizi sağlayacaktır.
    Bir çok kişi gps cihazı alacağı zaman avare avare tam olarak ne aldığını ve kendi ihtiyacını ne kadar karşılayacağını bilmeden alım yapıyor ve tekrar iade etmek gibi dertli bir süreçle karşı karşıya kalıyor.

    Ekran Kalitesi: LCD ekranı 6.0'' HD WIDE SCREEN 800x480 çözünürlük 16:9 ekran genişliğine sahip olanları tercih edin. Bir çok cihazın ekranı iyi değildir. Multi Touch 5 nokta olanların ise oldukça hassas dokunmatik ekranı vardır. (Dikkat: Piyasadaki 5", 4.8", 4.3" GPS alıcılarının hepsi 480x270 ekran çözünürlüğüne sahiptir) 800x480 çözünürlüklü ekran HD olduğu için bu büyüklükteki ekranda haritayı takip etmek çok zevkli ve kolaydır. Küçük ekranlarda sokakları takip etmek çileye dönüşür. Cadde ve sokak isimlerini görebilmeniz için ekranı ya kendinize yaklaştırmanız yada büyütmeniz gerekmekte buda zaman kaybına sebep olmaktadır. Bunun dışında MP4 klip veya film seyredecekseniz diğer boyutdaki ekranlarda görüntü oldukça küçük olduğundan keyifli bir film seyredemezsiniz. Bir diğer tip ise 7.0” ekranlı olanlarıdır ki bunlarda fazla büyüktür ve de ağırdır.(550gr) . Aracınızın ön camında kaba ve iri bir görüntü sunar. Bezce en iyisi 6.0” olanıdır(300gr). Bu boy cihazlar yeni model olduğundan piyasada şimdilik çok fazla yoktur.

    Dokunmatik Ekran:İster cin malı olsun isterse bizim diğer yerli markalar hepsinin ekranı aynı. Güneşte göremezsiniz. Ekran parlaklıkları çok kötüdür ve çok hassas dokunmatik bir ekrana sahip değillerdir. Çok noktadan temas özelliği olanlar ise parmaklarınızın en basit hareketini kolaylıkla algılar. Her cihaz bu derecede hassas bir ekrana sahip değildir.

    Navigasyon:Harita olarak NAV N GO IGO8 Dünyada ve Türkiye'de en çok tercih edilen harita programıdır. POI'ler (hastane, eczane, cafe, avm'ler gibi ilgi noktaları) yüklenmiş ve güncel Türkiye haritası (isterseniz diğer ülkeler de yüklenebilir). Hava karardığında harita, otomatik olarak gece moduna geçer. Yada siz tünele girdiğinizde gece moduna çıktığınız anda gündüz moduna geçer... İçerisindeki haritaya yüklenmiş olan “hız radarı” koordinatları vasıtasıyla hız kameralarına yaklaşmadan sizi uyarır.

    TBS: Trafik Bilgi Sistemi Canlı trafik bilgilerine göre en uygun rotayı hesaplayan kullanışlı bir özellik

    Gece ve Gündüz Sensörü: Hava karardığında harita, otomatik olarak gece moduna geçer. Ya da siz tünele girdiğinizde gece moduna çıktığınız anda gündüz moduna geçer


    Bluetooth: Telefonunuzu otomatik olarak algılar ve siz aracınıza yaklaştığınızda telefonunuz ile bağlanarak cihaz üzerinden arama yapabilir ve konuşabilirsiniz. Ses de aracın kendi hoperlörlerinden duyulur. Çok faydalı bir özelliktir.

    AV-in: Kamera veya her tür görüntü aygıtını bağlanmaya olanak tanır. Alacağınız 20,30 Tl lik bir kamera ile artık geri geri yanaşma sıkıntısını ortadan kaldırabilirsiniz. Aracınızın geri görüş kamerasını bağlayabilirsiniz. Bazı modeller aracınızı geriye taktığınızda otomatik olarak ekrana kamera görüntüsünü getirir.

    Fm Transmitter: Telefon görüşmelerinizi, çalan müziği, izlediğiniz videoyu aracınızın ses sisteminden duyabilmenize sağlayan bir sistemdir. Cihazınızın herhangi bir radyo kanalının GPS cihazınızın vericisine ayarladığınızda Gelen bir telefon çağrısını aracınızın ses sistemine bağlı hoparlörlerden duyabilirsiniz.
    Mp3 Player:Tüm sevdiğiniz şarkıların listesini oluşturup GPS cihazınızın üzerindeki dahili 1W gücündeki hoparlöründen dinleyebilirsiniz…Ses çıkış gücü oldukça tatmin edicidir.FM(76MHZ-108MHZ) transmitter (verici) SD karttaki müzikleri ve videoları yada telefonunuza gelen çağrıları araçtaki radyo sisteminden duymanızı sağlar.

    Mp4 Player:Yolda giderken siz veya aracınıza binen misafirleriniz veya çocuğunuz seyahat halinde iken istediği videoyu oynatabilir, film veya klip izleyebilir.
    Çözünürlüğü 800x480 piksel olmayan cihazlarda seyredeceğiniz görüntü kalitesi iyi değildir.

    Flash Player: Animasyonları oynatabilirsiniz..
    Fotoğraf Gösterme:Fotoğraflarınıza bakabilir slayt show gösterisi şeklinde izleyebilirsiniz.. 6" Cihazın ekranı büyük olduğu için artık dijital resim çerçevesi almanıza da gerek kalmayacaktır. Aracınızda kullanmadığınız zamanlarda evinizde yukarıda sayılan bütün bu medya özelliklerini zevkle kullanabilirsiniz.

    4 GB Dahili Bellek(Nand flash): Müzik, video, kitap ve fotoğraflarınızı kaydetmenize olanak sağlayacak boyutta dahili hafızaya(nand flash) sahiptir.Bir çok cihaz 16 GB'a kadar harici belleği destekler ve ayrıca GPS cihazı için gerekli olan haritalarda bu dahili belleğin içine yüklü olarak verilir. Çoğu cihazda Nand flash (sabit harddisk gibi düşünebilirsiniz) yoktur. Videolar, müzikler, gps haritası yada diğer veriler çıkarılabilir mikro SD kart üzerinde bulunur. GPS cihazının(PNA diye bilinir) SD kard üzerinden okuma yapma hızı, dahili hafıza üzerinden okuma yapma hızına göre daha yüksek olduğu için video yada film seyrederken kesinti yaşamazsınız. Kesinti olmayacağı içinde yüksek çözünürlükde daha net videolar seyretmeniz mümkün olur.

    E-Book Okuma: TXT ve PDF dosyalarınızı buradan açıp notlarınızı okuyabilirsiniz.

    Office dosyalarını açabilme:Word, excel, powerpoint dosyalarını açabilirsiniz. WİN CE 6.0 da direk olarak Ms Office dosyalarını tanır ve Win CE 6.0 ortamından GPS ekran ortamına cihazın kapatılıp açılmasına gerek kalmaksızın geçiş olnağı sağlar. Win CE 5.0 da ise bu şekilde bir hızlı geçiş mümkün değildir.

    Oyunlar:Canınız sıkıldığı zaman oyun oynayabilirsiniz. 4 adet oyun yüklüdür.

    Hesap Makinası: Trigonometrik hesapları bile yapabilecek kapasitede
    Birim Dönüştürücü:Bütün popüler birimleri birbirleri arasında dönüştürebilir. (ağırlık, uzunluk, hacim, alan, basınç v.s.)

    CPU: SiRF Atlas 664 MHz CPU (piyasadaki bir çok ürün bu MHz in altındadır) Zamanla bu Mhz değişir.

    GPS module: SiRF ATLAS-V(5) Dual-Core Inside. (SiRF ATLAS III ve SiRF ATLAS IV ile bunun arasındaki fark: Düşük kapasiteli modül GPS baglantısını ve diğer fonksiyonların çalışmasını etkiler. GPS cihazının uydu ile koordinat yenileme hızı modülün kapasitesi ile direk ilgilidir. SiRF ATLAS 5 ile seyir halindeyken navigasyon programında herhangi bir gecikme olmaksızın birebir hareket edersiniz…)

    İşletim Sistemi: Windows CE 6.0 versiyon. Win CE 6.0 en büyük farkı MS Office dosyalarını herhangi bir yardımcı programa gerek kalmadan direk olarak tanıyabilmesi ve hızlı çalışmasıdır. Windows ortamından GPS ekran ortamına cihazın kapatılıp açılmasına gerek kalmaksızın geçiş olnağı sağlar. Win CE 5.0 da ise bu şekilde bir hızlı geçiş mümkün değildir. Ayrıca Kullanılan bütün programlar windows üzerinde çalıştığı için Win 5.0 a göre cihazın performansı oldukça yükselmiştir.
    Windows CE (Compact Edition)" microsoft'un literatüründe Embedded CE olarak geçen " Windows Mobil işletim sisteminin , sadece ihtiyaç duyulan zorunlu sürücü ve uygulamaları ile oluşturularak ROM' a yüklenecek şekilde derlenmiş sürümüdür.

    Hiç şüphesiz , sadece Çin değil dünya üzerinde tüm WinCE kullanıcıları amaçları doğrultusunda işletim sistemini gerekli değişiklikler yaparak kullanıyorlar.

    Haritalar: NAV N GO IGO8+ ROUTE66 Dünya çapında en çok tercih edilen kullanıcıların beğenisi kazanan en hızlı GPS programı 3D seçeneği ile IGO8; yada dünyaca ünlü ROUTE66; menüden istediğiniz Türkiye haritasını seçebileceksiniz. Karta yüklü En Yeni 81 il Türkiye Haritası, Türkçe sesli yön Tarifi Ve Türkiye’de ki bütün radarların/hız kameralarının konum bilgileri (sizi radara yaklaşırken uyarır, ancak bu özellik mevcut programa bu bilgiler yüklü ise gerçekleşir) Ayrıca isterseniz başka ülkelerin haritalarını da SD kartınıza yükleyerek kullanabilirsiniz.

    Navigasyon ile ilgili genel açıklamalar..
    İçerisinde kullanımı çok kolay olan bir navigasyon programı ve Türkiye haritası yüklüdür. Program Türkçe olup sesli yönlendirmesi de mevcuttur. Yüksek ölçüde hassas bir anten ile kolayca ve hızla senin konumunu saptayabilir.
    Aracınızda veya yürüyerek ürünü kullanabilirsin. Sen sadece varış yerini seçersin alet hesaplayıp senin için en hızlı rotayı seçer. Yanlış bir dönüş yapıldığı zaman otomatik olarak hesabı tekrar yapar ve yeni bir rota belirler. Ayrıca ekrana bakmadan sadece ses talimatlarıyla da kolayca yönünü belirleyebilirsin.

    Yolun ne kadarını gittiğinizi gösterir (grafiksel olarak ve sayısal olarak)
    Yol ayrımlarına 800m, 300m. ve 100 m. kala ikaz eder.
    Önemli noktalar (POI) (hastane, eczane, alışveriş merkezleri, benzin istasyonları,hız kameralarıvb.) yüklenmiştir.
    Önemli büyük binaların, alışveriş merkezlerin, camilerin vb. 3 boyutlu maketleri vardır.. (Atakule, Kocatepe camii, levent 4'teki yüksek yapılar vb... )
    Yanlışlıkla Rotadan saptığınızda otomatik olarak yeniden rota hesaplar.
    Hızınızı gösterir.. (ortalama hız, rakım, en yüksek hız.. vb. bilgileri sürekli verir. YOL BİLGİSAYARI ÖZELLİĞİ VARDIR)
    Eğer mevcut hızınızla sürerseniz saat kaçta hedefte olacağınızı gösterir.. (saati uydudan günceller)
    Otomatik gece ve gündüz modu.. (ekran hava kararınca ve tünellerde gece moduna geçer)
    Rotadan yanlışlıkla sapıldığında otomatik olarak yeni rota hesaplayabilme
    Standart araç moduna ilaveten motorsiklet/ bisiklet ve yaya kullanım modları
    Gece/ gündüz ekran sürüş modları
    Adres defteri (Sık kullandığınız lokasyonları adres defterine kayıt edebilir ve sonrasında tek tuşla kolayca erişebilirsiniz.)
    Geçmişte yapılan navigasyon kayıt günlükleri
    Simulasyon desteği (Gidilecek rotanın önceden izlenebilmesi)
    Pusula özelliği
    Güncel zaman, mevcut GPS koordinatları ve yükseklik gösterimi
    Yeni model navigasyon cihazlarında adres arama yerine sesli olarakta adresi söyleyebilirsiniz. Ancak elle yazmak kadar başarılı olduğunu söyleyemiyorum.







  • faydalı bir paylaşım olmuş. Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.