Şimdi Ara

XP boot disk'te CDROM desteği var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bilgisayarıma format atmam gerekiyo ve bilgisayar boot olarak cd yi kabul etmiyor ayarlamama rağmen sadece disketten görüyor..
    peki sorum şu diskette cd rom desteği sağlıyor mu...



  • Disket, eğer ME ve öncesi (98SE, 98 ve 95) sistem disketi ise bilgisayarını sistem disketi ile açabilir ve formatlayabilirsin.

    Elinde Boot'lu bir XP cdsi varsa ve bilgisayarı BOOT edecek ilk sürücüyü CD sürücüsü olarak ayarladıysan, zaten "CD'den Önyükleme İçin Herhangi Bir Tuşa Basınız" iletisini alırsın.

    Eğer elindeki XP CD'si bootlu değil ise (Muhtemelen sendeki CD BOOT'suz) CD-ROM sürücün okunur ve boot dosyası bulunamadığı için sonraki sürücüye geçilir.
  • disketle açılış yaptıktan sonra, cd ye geçip windows yüklemek istiyorsun anladığım kadarıyla, ama boot aygıt olarak cd yi görmüyorsa disketle açılış yaptıktan sonrada cd yi görmez muhtemelen, onun yerine biostan boot device olarak cd yi göstermeye çalış, boardın desteklediğine göre olması lazım, ya arkadaşın dediği gibi cd bootable değil ya cd rom bozuk, yada ayarları yanlış yapıyorsun, biosu, kurulum cdsini ve cd-romu kontrol et.
  • XP CD'si boot lu değil ise XP kuramazsın. Sistem disketi ile sadece format atarsın.

    EDIT: Sakın formatlayayım deme. Çünkü formatladıktan sonra boot suz XP cd'si ile XP kuramazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YBAGCI -- 5 Haziran 2006; 18:21:38 >
  • Arkadaşım sistem boot aşamasında dediğin gibi cd romu görmüyosa eğer cd romda bi sorun vardır demektir onu bi konutrol et bence. Cd rom u görmüyo olabilir. Görmüyosa jumper larıyla falan oyna işte düzelmesi lazım. Bide BIOS u Default yap sorunun düzelebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.