Şimdi Ara

Nokia'nın HAAC mikrofon davası HTC One satışlarını etkilemeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Nokia'nın HAAC mikrofon davası HTC One satışlarını etkilemeyecek


    Nokia hafta başında yayınladığı bir basın açıklamasında, HTC'nin One isimli yeni amiral gemisine Amsterdam Bölge Mahkemesi'nin ihtiyati tedbir kararı getirerek Hollanda'da yasaklattığını ileri sürmüştü. Firmanın kendi geliştirdiği HAAC mikrofonuyla satışa sunulan One'nin Nokia'ya ait özel bir donanımı taşımasından ötürü satışının kısıtlanacağı belirtilirken, davanın her iki telekomünikasyon devi için mikrofon tedariğinde bulunan ST Microelectronics'i de kapsadığı aktarılmıştı. Davayla ilgili ulaşan son bilgiler, Finlandiyalı şirketin yaptığı açıklamanın aksine herhangi bir ürünün satışına yasak getirilmediğini ortaya çıkardı. Teknoloji medyasında oluşan yanlış kanıyı düzeltmek için e-posta yoluyla basın mensuplarını bilgilendiren HTC, üst düzey akıllı telefonunun Hollanda veya dünyanın diğer bölgelerinde satılmasında hiçbir mahzur olmadığını dile getirdi.

     

    Avrupa'nın en büyük yarı iletken üreticisi ST Microelectronics ve Nokia'nın taraf olduğu davada, müşterisiyle arasındaki gizlilik anlaşmasını ihlal eden STM yargılanıyor. Hukuki sürecin devam ettiği zaman diliminde davalının mağdur olmaması adına alınan tedbir kararı, ST Microelectronics'in HAAC mikrofonlarını Nokia dışında herhangi bir şirkete satmasına yasaklıyor. Gizlilik anlaşmasını ihlal ettiğine dair iddialara yanıt veren Amsterdam merkezli holding şirketi, donanım parçası için imzalanan anlaşma şartlarında bir yanlış anlaşılma olduğunu ve Nokia'ya özel satış periyodunun bir yıl değil, alt ay süreceği zannına kapıldığı iddia etti. Ancak çift zarlı HAAC mikrofonunun yeni versiyonuna sahip ilk modelin Lumia 720 olması nedeniyle ST Microelectronics, bu ürünü Mart 2014'e kadar başka bir müşterisine satamayacak. HTC'nin rakibine ait bir icadı kötü niyetli olarak satın almadığında karar kılan mahkeme ise, mevcut stokları sona erene kadar Tayvanlı üreticinin HAAC mikrofonlarını kullanmaya devam edebileceği yönünde hüküm verdi.

     

    Donanım tedariğinde peşini bırakmayan sorunlara bir yenisi daha eklenen HTC, ST Microelectronics'ten satın aldığı çift zarlı mikrofonlar tükenene kadar bu donanım elemanıyla ilgili sıkıntı yaşamayacak. Fakat sonraki dönemlerde firmanın alternatif bir çözüme yönelmesi gerekecek. Bu nedenle, yılın ikinci yarısında satılacak yeni üretim HTC One'lerin daha farklı bir ses kayıt - ses iletim deneyimi sunacağı tahmin ediliyor. Nokia'ya özel bir mikrofonla donatılan Android işletim sistemli bu çözümleri edinebilmek için HTC One satın almayı planlayan tüketicilerin ellerini çabuk tutmaları gerekiyor. 



  • HTC şimdilik yırttı. HTC One alacaklar Türkiye'ye geldiğinde bir an önce almalı.
  • Ben HAAC mikrofonu Nokia icat etti zannediyordum. Fakat ST Microelectronics yapmış. Nokia, onla anlaşma yapıp, bu mikrofonu 1 sene boyunca sadece bana satabilirsin. Benim haricimde hiçbir alıcıya veremezsin demiş.
    Demek ki burada bir yenilikçilik falan yok. STM ye ilk gidip anlaşmayı yapan kimse, o firma övgüleri sahipleniyor. Yani daha önceki haberleri okuyanlar da benim gibi HAAC yi Nokia buldu zannetmişlerdir.

    Ama şu da var ki Nokia HAAC teknolojisi ile ilgili bir patenti kendisi bulmuş ve bunu STM üzerinden ürettirmiş te olabilir.

    Üstü kapalı bir konu olduğu için çok detaylı bilgim yok..

  • değiştirmişken kamerayı da değiştirebilirler aslında hızlı hızlı üretsinler şunu

  • HTC bu gidişle telefonu üretip satamayacak eline yüzüne bulaştırdı.

  • yani üretici bi evi iki kişiye satmış gibi bi konu var ortada htc nin eline yüzüne bulaştırdığı kanaatine nasıl variyosunuz? Son zamanların en dengeli cihazini üretmiştir bence ayrıca yeni teknolojileride bünyesinde barindiran bi cihaz umarım çok satar da artık htc hakettiği yerde olur..

  • ST Microelectronics dediğimiz firma... aman. İnanılmaz bir firma aslında, çok geniş bir ürün gamı var ve çoğu ürünü benzersiz. Kalitedir yani. Nasıl oluyor da şöyle etraflıca bir işlemci işine girmiyorlar. :\

  • Nokia yapar diğerleri kopyalar :)

  • htc one almayı düşünüyorum, içini görünce meslek lisesi 3 sınıfta yaptığımız projeleri hatırladım, dağınıklık ve imkansızlık :D
    720 ise paralı veletlerin elektronik uzmanlarına yaptırdığı proje gibi duruyo ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.