Şimdi Ara

iOS 7 ve OS X 10.9 için geri sayım başlıyor: WWDC 2013, 10 Haziran'da !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
4
Favori
6.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• iOS 7 ve OS X 10.9 için geri sayım başlıyor: WWDC 2013, 10 Haziran'da !

Apple, Küresel Geliştiriciler Konferansı (WWDC) 2013'ün 10-14 Haziran tarihleri arasında San Francisco'nun en büyük kongre merkezi olan Moscone West'de düzenleneceğini duyurdu.

1000'den fazla Apple mühendisinin önderliğinde gerçekleştirilecek 100'den fazla oturum ile geliştiricilere yazılım tarafında Apple'ın sunduğu yenilikler anlatılacak. Etkinliğin 1600 dolarlık biletleri ise yarın Türkiye saati ile akşam 20:00'den itibariyle apple.com/wwdc adresinden satışa sunulacak.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada iOS ve OS X geliştiricileri ile WWDC 2013'de bir araya gelmeyi iple çektiklerini söyleyen Apple'ın küresel pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller, geçtiğimiz yıl üretkenlikleriyle büyük gelir sağlayan geliştiricilere daha yenilikçi uygulamalar geliştirmelerine yardımcı olmak için geliştirdikleri araçları ve yazılım teknolojilerini göstermek için çok heyecanlı olduklarını söylerken; iOS ve OS X'in gelecek sürümlerini onlarla buluşturmak için sabırsızlandıklarını dile getirdi.

Bu yılla birlikte 30 yaşını dolduran WWDC etkinliğinin Apple tarihinde önemi büyük. Steve Jobs'ın sunumlarıyla özdeşleşen WWDC'de 2002 sonrasında yeni donanımlarını tanıtmaya başlayan Apple, 2005 yılında IBM PowerPC'den Intel'e geçişini de bu etkinlikte duyurmuştu. 2007 - 2010 yılları arasında yeni nesil iPhone'u WWDC'de tanıtmayı tercih eden Apple, son iki senedir ise yeni iPhone'u eylül-ekim döneminde tanıtırken, WWDC'de ise yeni nesil iOS'i tanıtarak geliştiricilerin kullanımına sunuyor. Son yıllardaki WWDC'lerde donanım alanında ise Apple, daha çok dizüstü Mac ailesinin yeni üyelerine odaklanıyor.

10-14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan WWDC 2013'de neler lanse edileceği merak konusu. Oldukça etkileyici bir logoya sahip olan WWDC 2013'de, Apple'ın Mac tarafında Haswell'li yeni nesil dizüstü Mac'ler ile uzun süredir beklenen yeni nesil Mac Pro'yu tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Geçtiğimiz sene MacBook Pro Retina'yı ilk defa WWDC'de tanıtan Apple, WWDC 2013'le birlikte standart Macbook Pro'nun da satışına son verebilir. Ayrıca etkinlik yazılım odaklı olduğu için OS X 10.9 da bu etkinlikte lanse edilecek ve geliştiricilerin kullanımına sunulacak. Bir aksilik olmaz ise yaz sonu ya da eylül-ekim döneminde de tüketicilerle buluşacak.

iOS tarafında ise, görünen o ki, Apple son 2 senedir izlediği stratejiyi sürdürecek. Normalde WWDC 2013'de yeni nesil iPhone'u tanıtacağı konuşulmaktaydı. Ancak böyle bir satış stratejisi için iOS 7 tarafındaki şartların olgunlaşmamış olması yeni iPhone'un iPhone 4S ve iPhone 5 gibi yaz ertesi tanıtılma olasılığını arttırıyor. Ayrıca, son dönemde, Apple'a yakın isimler, 7.nesil iPhone'un üretiminde parmakizi okuyucusunun telefonun kasasıyla aynı renge getirilmesi konusunda yaşanan sıkıntılardan dolayı Apple'ın yeni iPhone'u Eylül 2013'e ertelemek zorunda kaldığı yönündeki iddiaları dile getirmişti.

Diğer taraftan birden fazla renk alternatifine sahip, iPhone 3G / 3Gs yapısında 4 inçlik uygun fiyatlı iPhone'un iOS 7 ile birlikte tanıtılabilme ihtimali yok değil. Özellikle logodaki renklilik, akıllara bu ihtimali getirmiyor değil.

Genel olarak WWDC 2013'de yenilik görebileceğimiz muhtemel alanlar şöyle:

• iOS 7

• OS X 10.9

• Haswell'li yeni MacBook Pro'lar

• Yeni tasarımlı ve belki retina ekranlı MacBook Air

• Mac Pro

• Uygun fiyatlı iPhone

• Apple TV

• Umarım İOS6 gibi sorunlu gelmez İOS7 de beklenenleri karşılar..
  • umarım ipod touch 4 e gelir

• ben ios 7 ye geçmeyi düşünmüyrum her versiyonda uygulamaları kastırcak kodlar koyup yeni cihaz almaya zorluyorlar kesinlikle backup almadan geçmeyin çok pişman olursunuz bu işin geri dönüşüde yok :)

• Tasarım ve genel kullanım alanlarında yenilikçi fikirler bekliyorum.Samsung'un yaptığı gibi yarım yamalak yenilikçi fikirlerde istemiyoruz tabi(Samsungcular kızmasın güzel fikirler var ama tam olmadan piyasaya sunuyor).Hatasız çalışacak kullanıcıların işine yarayacak özellikler.İnş bu beklentilerle gelir ios 7 aksi halde ios 6 olmuş 7 olmuş ne fark eder.

• iOS 7'de iPadler icin bilgisayarda oldugu gibi farkli kullanici acip, herkes kendi kullanicisi ile cihazi kullanma destegi sunsa harika olur. Benim tek istedigim bu iOS 7 icin.

Gerci Apple bu cihazlari kisisel kullanim icin goruyor ve icindeki ekosistem de bu bakis acisini destekler nitelikte ancak birden fazla kisi kullandiginda pek bir ozeli kalmiyor insanin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 24 Nisan 2013; 20:40:54 >
  • Apple yeniliklerin öncüsüdür. Umarım tekrar çığır açan, yenilikçi fikirler ortaya koyar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlısı olsun uygun fiyatlı iphone'yi beklemedeyiz.
  • o bilet fiyatı ne ya gideceğimizden değil de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nightmare70

Tasarım ve genel kullanım alanlarında yenilikçi fikirler bekliyorum.Samsung'un yaptığı gibi yarım yamalak yenilikçi fikirlerde istemiyoruz tabi(Samsungcular kızmasın güzel fikirler var ama tam olmadan piyasaya sunuyor).Hatasız çalışacak kullanıcıların işine yarayacak özellikler.İnş bu beklentilerle gelir ios 7 aksi halde ios 6 olmuş 7 olmuş ne fark eder.

Yarim yamalak yenilikci fikir dediginde aklima ios6 dan baska bisey gelmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • macbook air + haswell ve yeni grafik islemcisi + retina, kulaga hos geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Litheart

o bilet fiyatı ne ya gideceğimizden değil de

• Android karşısında durmadan geriliyorsun, Windows karşısında adın bile geçmiyor ama hâlâ iOS, OS X çıkartmaya devam ediyor. Boşa kürek çekiyor Apple

• quote:

Orijinalden alıntı: furkant1

quote:

Orijinalden alıntı: Nightmare70Tasarım ve genel kullanım alanlarında yenilikçi fikirler bekliyorum.Samsungun yaptığı gibi yarım yamalak yenilikçi fikirlerde istemiyoruz tabi(Samsungcular kızmasın güzel fikirler var ama tam olmadan piyasaya sunuyor).Hatasız çalışacak kullanıcıların işine yarayacak özellikler.İnş bu beklentilerle gelir ios 7 aksi halde ios 6 olmuş 7 olmuş ne fark eder.
    Yarim yamalak yenilikci fikir dediginde aklima ios6 dan baska bisey gelmedi.

Dostum ben Samsung'u kötülemiyorum kendimde kullandım uzunca süre sadece yaptığı güzel fikirleri tam olgunlaşmadan sunuyor.Onu demek istedim ama yaptığı sunduğu yenilikler tartışılmaz çok üstün sadece pratikte kullanım konusunda biraz sıkıntıları var.

• Tahminler şimdiden başladı umarım tüm temenniler doğru çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Android karşısında durmadan geriliyorsun, Windows karşısında adın bile geçmiyor ama hâlâ iOS, OS X çıkartmaya devam ediyor. Boşa kürek çekiyor Apple

Aynı şekil sende ios karşısında gerilmektesin bence :)

• quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

umarım ipod touch 4 e gelir

iPod touch 4e ios7 gelir a4 işlemcili çünkü

• Stabiliteyi bozmasınlar. Gerisi pek mühim değil. Yine 2-3 tane ufak tefek yenilik getirilir. Görsel olarak bir yenilik getirecek mi Apple ? Merak etmiyor değilim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoversInJapan

Stabiliteyi bozmasınlar. Gerisi pek mühim değil. Yine 2-3 tane ufak tefek yenilik getirilir. Görsel olarak bir yenilik getirecek mi Apple ? Merak etmiyor değilim .

Aynen bende merak ediyorum ama bunu zaman gösterecek
  • ios7 ile sistem dosyasinin boyutlarini buyuturlerse, 8-16 GB iphone hepten micti Su cihazlara hafiza karti girisi koysalar olurlerdi sanki, 8-16 gb sahiplerine simdiden gecmis olsun diyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamefry -- 24 Nisan 2013; 21:39:48 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.