|
Ɛnslaved -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (8 Temmuz 2006; 18:38:49)
|
Bende Bilkent'te okuyorum.P2P,Torrent yasak zaten...Hiçbir program çalışmıyor.Ama bizde bir bela varki Bilnet diye...Onsuz internete girilmiyor.Ve onun sayesinde bilgisayar merkezi fazla download,virüs gibi durumlarda bilgisayarınızı banlıyor.Ben iki günde HTTP sitelerden 6 GB download ettim.Bu trojanımsı program bilgisayar merkezine transfer ettiğiniz veri miktarını vs... iletiyor.Ertesi gün bir açtım programı,"Blacklisted" yazdı.İki hafta nete giremedim.Tekrar IP falan alamıyorsun,MAC ID'ini falan tutuyor program...Ölme eşeğim ölme...FTPler var dosya paylaşımı için ama oralarda da her aradığın olmuyor.Rapid'den hızlı indiriyor Allah'tan...Bu program sağolsun,okul her bilgisayarın bant genişliğini sınırlıyor.Dolayısıyla 2056 K ADSL performansındayız çoğunlukla...Sağlam serverlardan süper çekiyor,19 MB gördüm Microsoft serverında mesela...Ama video falan izlenirken iyi performans olmuyor.Çoğu okulda paylaşım programları engelli ama Bilnet benzeri rahatsız programlar kullanmak zorundalar mı,bilemiyorum...Umarım değillerdir.
|
|
|
|