"Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network ve Güvenlik >> Network

muztafa2 -> "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (5 Haziran 2006; 0:11:39)

merhaba arkadaşlar..

bizim okulda wireless internet yayını yapılıyo ve okul bahcesinde heryerde net e girmek mumkun..

ve bu olcukca yuksek bir hız.. sanıyede 400 kb/sn, ile download yapmak mumkun.. hatta ben bi defa 2 mb/sn bile denk gelmiştim.. ama tabi bu okuldan giren kişi sayısına gore değişiyor..

ama okul oyle bir önlem almışkı.. bilgisayarda internet ile sadace internet explorer çalışıyor..
yani limewire,kazaa, vs gibi paylaşım programları falan calışmıyor, hatta counter strkie bile online oynanmıyor..sanki internet yokmuş gibi davranıyor.. bunu onlemenin bi yolu varmıdır?.. yani okul interneti sadace msn i ve internet explorer ı acıyor.. tabi internetten direk olarak dosya buldugumuzda download dediğimizde indiriyor, ama aracı bir program oldugunda bağlanmıyor..

okul bir proxy kullanıyor, ve benımde bu konuda bir bilgim yok..
acaba okul interneti kullanarak bu programlara bağlanmanın bir yontemi varmıdır?..

programlarda proxy ler falan vardır ya.. onlarla oynayarak bağlanmalarını saglayabilirmiyiz?..

saygılar..

zembilfiroş -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (5 Haziran 2006; 0:20:23)

HIDE IP diye bir program var galiba onunla indirebilirsin gibime geliyo...

alehandro -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (5 Haziran 2006; 9:30:56)

proxy varsa zor dostum senin işin ancak proxy üzerinde ares veya kazaa'nın portunu açman lazım bunun için sistemi kuran elemana gitmen lazım o da büyük ihtimal red cevabı verir..

muztafa2 -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (5 Haziran 2006; 12:39:02)

quote:

Orjinalden alıntı: alehandro

proxy varsa zor dostum senin işin ancak proxy üzerinde ares veya kazaa'nın portunu açman lazım bunun için sistemi kuran elemana gitmen lazım o da büyük ihtimal red cevabı verir..

sevgili alehandro sen bu işten anlıyosun galiba..

bende zaten mumkun olmıycanı biliyorum ama bi yol arıyorum..
peki başka yontemlerle yapamzmıyız.. mesela peer2mail çalışır mı acaba..
rapid zaten çalışmıyo.. ne zaman baksam, ya şuan download yapıosunuz dıyo: yada .. zaten 100 mb download etmişsiniz 50 dakka bekleyin dıyo :)).. daha rapid ten bişi indiremedim..

ama başka programlar varmıdır çalışan acaba..

unutmamali89 -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (5 Haziran 2006; 13:02:01)

Ben o okulda olsam sömürürdüm

modeme ayar çekmek gerekebilir belkide[:'(]
walla süper olurdu
bide Bt takardım Msn'ye girerdim
bizim okulda pc dersi yok a q[8|]

alehandro -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (5 Haziran 2006; 13:03:21)

ama şu olabilir:sen proxy sunucunun ip'sini ares veya kazaa'nın ilgili ayarlarına gir
yanlış hatırlamıyorsam ares'te ağ kısmından yapıyordun.Ağ kısmına proxy'nin ip'sini gir..Port kısmına da 80 yaz bakalım ne olacak...

muztafa2 -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (5 Haziran 2006; 16:13:47)

quote:

Orjinalden alıntı: alehandro

ama şu olabilir:sen proxy sunucunun ip'sini ares veya kazaa'nın ilgili ayarlarına gir
yanlış hatırlamıyorsam ares'te ağ kısmından yapıyordun.Ağ kısmına proxy'nin ip'sini gir..Port kısmına da 80 yaz bakalım ne olacak...

malesef alehandro olmadı..

şuan zaten okuldan giriyorum.. sadace peer2mail çalıştı...
iki uc tane full album indirdim.. film indircektim ama bu p2m cok zaman alıyo.. dosyaları 3mb şeklinde bolmuşler.. hız tam yukseliyor 300 kb/sn oluyo..hop dosya bitiyo..digerine gecerken zaman kaybediyo.. yavaş yavaş doluyo tam yukselicek dosya bitiyo..

yani şole çatır çatır bi yer bulsam 300 kb/sn ile indiricem herşeyi ama..

filefront tan pes5 için yama indiriyorum.. 400 mb.. 10 dakkada yarısı bitti :))..

beyler varmı aranızda bu işten anlayan, bu network te torrent yada limewire i nası çalıştırabiliriz??

electronics -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (5 Haziran 2006; 17:37:01)

ben de aynı sorunla karşı karşıyayım[:)]bitcomet ve p2p programlarının portları kapalı olduğundan onlarla indiremiyoruz. Ve bunun başka bir yolu yok galiba. Ancak p2m çalışıyor, denedim[:'(]

:::ABSOLUT®::: -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (5 Haziran 2006; 17:53:06)

hangi okul abijimmm

electronics -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (5 Haziran 2006; 18:03:03)

quote:

Orjinalden alıntı: aakın

hangi okul abijimmm

sorun bana ise YTU[:'(]

alehandro -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (6 Haziran 2006; 8:29:40)

hocam çok zor senin işin......

METAL -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (6 Haziran 2006; 9:56:08)

o üniversitedeki arkadaşlar dc++ kullanırken sorun yaşıyorlardı ama zamanında orda operatörlük yaparken konuşulmuştu bu ne olduğuna bakmamıştım ama bir yolunu bulmuşlardı sanırım dc++ a girip ordaki türk hublarına girersen bir yolunu öğrenirsin sanırım ya da divxplanette bu sorunun cevabı olabilir bana kalırsa tek çözüm bilgi işlemde ki kişiyi kafaya almaktan geçiyor ama başka bir çaresi de vardı diye hatırlıyorum [:'(]

algorian -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (6 Haziran 2006; 10:09:07)

Portlar kapalı, özellikle DC++'un default portları ULAKBİM tarafından kapatılmıştır.
Tabii diğer paylaşım yazılımlarının da!
Boşuna denemeyin!
DC++'ta port numarası 1453, 23, 21 gibi olan hub'lardan indirme yapabilirsin ama bunların sayısı da çok azzzzz.

En temizi : rapid$hare.

volf -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (6 Haziran 2006; 12:23:43)

Senin işin zor.

kadir_meric -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (6 Haziran 2006; 13:17:55)

hocam madem paylaşım programı kullanamıyosun sende normal http veya ftp linki bulup film indirsene aynısını ben bizim okulda yapıyorum 20 dakikada br film indiriyorum san. 1024 Kb ortalama ile dosya indirebiliyorum ......[:'(]

sahinms -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (18 Haziran 2006; 17:04:01)

ilk olarak bu sömürgeci düşüncenden kurtul derim. adamlar açmış ücretsiz kullanılsın diye. bazılarıda bundan farklı amaç niyet ve düşüncelerle fayadlanmaya kalkar elbet. ama iş onlardan olmamaktır. böle bi zihniyet bugün okul interneti yarın memleketi sömürür mü?

W140 -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (18 Haziran 2006; 17:27:47)

ihlas koleji : WinVista beta2 - 3.3gb, => 50 dakika, ortalama hız 1mb/s [8D]

http://img141.imageshack.us/img141/7754/1mbdownrate6ga.jpg

sescii -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (20 Haziran 2006; 2:22:45)

Buda benden, hayatımda yaptığım en en hızlı download.

_destroyer_ -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (23 Haziran 2006; 0:11:41)

bu portları nasıl blockluyoruz USR9108 marka adsl modemım war bunla blocklanırmı msn port numaraları kaçtı bıde ???

Death Time -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (23 Haziran 2006; 1:21:09)

quote:

Orjinalden alıntı: prescott_pcl

ordaki hız 1 mbit değil yalnız, 10 mbit

2000watts -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (23 Haziran 2006; 1:23:23)

ahlaksiz bir hareket.Baska diyecek bir laf bulamiyorum.

PoISoN -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (23 Haziran 2006; 10:45:57)

rapide dewam

UML -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (7 Temmuz 2006; 2:37:30)

TCP:1863 msn messenger için

RaMSeN -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (7 Temmuz 2006; 9:47:05)

quote:

O da bişey mi ??

YTÜ al sana hız [8D]

Hoş İTÜ de 12mb/sn hız görmüşler ama ?? [sm=o_o.gif]

[image]http://img158.imageshack.us/img158/4694/2mb2ba.jpg[/image]

TUNERBOY -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (7 Temmuz 2006; 13:28:38)

ne okullar var kardeşim bize ras gelmez kii [:)]

W140 -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (7 Temmuz 2006; 14:25:18)

quote:

Orjinalden alıntı: RaMSeN

quote:

O da bişey mi ??

YTÜ al sana hız [8D]

Hoş İTÜ de 12mb/sn hız görmüşler ama ?? [sm=o_o.gif]

[image]http://img158.imageshack.us/img158/4694/2mb2ba.jpg[/image]
hayal görmüşler[8D]

12mb/s çekmek için karşıdaki serverin 100mbitten yüksek olması lazım, oda nerde var ? yurt duşında var. tr nin yurt duşu çıkışları ne halde biliyorsunuz :D imkansız. ben amerikadan 100mbitle dosya indirmeye çalıştım boğaziçinden, 300klb/s ile indirdi[:)]

W140 -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (7 Temmuz 2006; 14:27:40)

quote:

Orjinalden alıntı: x_crazy

quote:

ordaki hız 1 mbit değil yalnız, 10 mbit

mbit demedim zaten mb/s dedim. network load balance zımbırtısı olmasa vururum 2-4 mb inanıyorum[8D][8D][8D]

zaten bilgisayar bölümündeyim, paso bilgisayar dersi görcez. geliyorum rapidddddd[:D][:D][:D]

W140 -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (7 Temmuz 2006; 14:30:23)

quote:

Orjinalden alıntı: Eveready

Muhtemelen Torrent kullanabilirsiniz... Ancak işi bilen bir IT departmanınız varsa farkederler ve yapılması gerekeni yaparlar. Bu yüzden P2P kullanmanızı tavsiye etmem. Zaten üniversite bağlantısının amacı o değil.

**** tarzı sitelere yüklenin siz.

bizdde isa server falanda yok ama torrent bilmemne hepsi kapalı[:D] dediğin gibi adam gibi bi it yöneticisi varsa farkeder ki ki eğer öyleyse çoktan kapamıştır.

electronics -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (7 Temmuz 2006; 17:08:00)

quote:

Orjinalden alıntı: 2000watts

ahlaksiz bir hareket.Baska diyecek bir laf bulamiyorum.

yaw okul veriyor bu hizmeti. sana ne oluyor[sm=s20.gif]

electronics -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (7 Temmuz 2006; 17:44:47)

quote:

Diğer P2P programları çalışmıyor diye Torrent'i denemeden es geçmeyin. Eğer denediyseniz ve kapalıysa tamam da, denemediyseniz deneyin Torrent'i mutlaka. Kampüslerde çok yaygındır Torrent. Kendimden biliyorum.

Ayrıca bazen gördüğünüz inanılmaz download hızları sizi yanıltmasın, okuldan daha önce indirilmiş bir dosyaysa eğer, kampüsün proxy serverinden çekiyor olma ihtimaliniz var. O yüzden abartı hızlar görebilirsiniz. Ama saniyede 2 megabayt imkansız değil, nadiren de olsa 2 megabayta ulaştım.

maalesef ytu'de torrenti de denetim, tık yok[sm=s20.gif] nası yapmışlar yaw[8D]

RaMSeN -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (7 Temmuz 2006; 19:26:43)

YTÜ de sadece P2M adam gibi çalışıyor.. Bir de premium şifren varsa****..[8D]

electronics -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (7 Temmuz 2006; 19:36:13)

quote:

Orjinalden alıntı: RaMSeN

YTÜ de sadece P2M adam gibi çalışıyor.. Bir de premium şifren varsa ****..[8D]

p2m 50 kb civarı çekiyodu salladım ben. ama **** premium account alınca doooru okula[8D]

skater -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (7 Temmuz 2006; 21:02:44)

olum şükret bizde msne bile izin vermiolar çok yavaş oyunları yüklesek bile zar zor çalışıo internete bile giremioz nerdeyse[sm=s20.gif]

Ɛnslaved -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (8 Temmuz 2006; 18:38:49)

Bende Bilkent'te okuyorum.P2P,Torrent yasak zaten...Hiçbir program çalışmıyor.Ama bizde bir bela varki Bilnet diye...Onsuz internete girilmiyor.Ve onun sayesinde bilgisayar merkezi fazla download,virüs gibi durumlarda bilgisayarınızı banlıyor.Ben iki günde HTTP sitelerden 6 GB download ettim.Bu trojanımsı program bilgisayar merkezine transfer ettiğiniz veri miktarını vs... iletiyor.Ertesi gün bir açtım programı,"Blacklisted" yazdı.İki hafta nete giremedim.Tekrar IP falan alamıyorsun,MAC ID'ini falan tutuyor program...Ölme eşeğim ölme...FTPler var dosya paylaşımı için ama oralarda da her aradığın olmuyor.Rapid'den hızlı indiriyor Allah'tan...Bu program sağolsun,okul her bilgisayarın bant genişliğini sınırlıyor.Dolayısıyla 2056 K ADSL performansındayız çoğunlukla...Sağlam serverlardan süper çekiyor,19 MB gördüm Microsoft serverında mesela...Ama video falan izlenirken iyi performans olmuyor.Çoğu okulda paylaşım programları engelli ama Bilnet benzeri rahatsız programlar kullanmak zorundalar mı,bilemiyorum...Umarım değillerdir.

BLUE MAnN -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (8 Temmuz 2006; 19:46:21)

bu hızları nasıl sağlıyorlar ki okullar uydu ile mi yoksa kablo ile mi bilen biri varsa bana bildirsin bi zahmet harbi kafam takıldı olaya...

pm den de olsa bildirsin...

Cherokee -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (8 Temmuz 2006; 21:23:48)

Sanırım okul hardware olarak firewall kullanıyo. Onun için p2p programları kullanmanız imkansız sanırım. En azından ben bi yöntemini bilmiyorum. Bide okullar sanırım fiber optik kabloyla bağlılar nete ama emin değilim.
Saygılar.

engink -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (9 Temmuz 2006; 1:36:15)

**** ve eğer çalışıyorsa usenet üzerinden iyice sömürebilirsin. tabi ikisinede üyelik gerekecektir ama değer. Bana yakında ulakbim rapid'i yasaklayacak gibi geliyor.

AdreNaline® -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (9 Temmuz 2006; 1:44:15)

quote:

Orjinalden alıntı: Cherokee

Sanırım okul hardware olarak firewall kullanıyo. Onun için p2p programları kullanmanız imkansız sanırım. En azından ben bi yöntemini bilmiyorum.

Katılıyorum.

Torrentler p2p programlar wall da kalıyor.Okulun modeminin filtresinden geçemiyor.Bi ara incelemiştim oradan biliyorum ama nededini bilmiyorum [&o]
Yakında ben nasıl atlatabilecegimizi bulur yazarım buraya.Tabi konuyu görürsem [:)]

electronics -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (9 Temmuz 2006; 8:00:17)

quote:

Orjinalden alıntı: engink

**** ve eğer çalışıyorsa usenet üzerinden iyice sömürebilirsin. tabi ikisinede üyelik gerekecektir ama değer. Bana yakında ulakbim rapid'i yasaklayacak gibi geliyor.

usenet'i biraz açabilir misin?[sm=alala.gif] (Ben de araştırıyorum şimdi net'ten[sm=s18.gif])

Twister -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (9 Temmuz 2006; 12:44:09)

Üniversiteler sizin gibi haşarı öğrenciler yüzünden önlemler alıyor [:D] Port 80 dışında erişimler firewall tarafından bloklanıyor. Bunu aşmak için TCP/IP Tunnelling yapman gerekir ki bunun için de en az üniversitenin band genişliğine denk bir band genişliğine sahip internete bağlı bir PC bulman lazım ve bu PC'nin internet bağlantısının kısıtlanmamış olması lazım, ancak bu şekilde en iyi verimi alırsın. Yani bulunduğun koşullarda üniversitenin internetini sömürmek, Internet Explorer dışında mümkün değil.

fiji@ytu -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (9 Temmuz 2006; 16:01:19)

ytu deki arkadasa
bu bilgi işleme yakın biri olarak
bizim neti sömüremezsin
portları kapattık
ilk başta açıktı ama
okula yakışmayacak kullanımlar olu v kapatıldı.
msn gibi proramlarında görüntülü ve sesli hali de kapalı

zibidiyim -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (9 Temmuz 2006; 16:08:27)

quote:

Orjinalden alıntı: fiji@ytu

ytu deki arkadasa
bu bilgi işleme yakın biri olarak
bizim neti sömüremezsin
portları kapattık
ilk başta açıktı ama
okula yakışmayacak kullanımlar olu v kapatıldı.
msn gibi proramlarında görüntülü ve sesli hali de kapalı

uyuyun siz[8D] msn kapalıymış[8D]

muya123 -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (9 Temmuz 2006; 16:34:18)

Birde Türkiye neden ilerlemiyor neden ülkeniz hortumcu dolu diye üzülür dururuz.baksanıza sözüm ona üniversite okuyanı , aydını bile bencillikten çatlıyacak nerdeyse,adam ne güzel okulumda ücretsiz internet hizmeti var diye sevinip şevkle izin verilenleri kullanacağına, ne yaparımda ne ederimde diğer 1000 öğrencinin kotasını çalarım, onların girmesini nasıl engellerim, tek başıma (bide utanmadan adını bile koymuş kendi başlıkta (okulun internetini nasıl sömürürüm) birader sen bu başlığı değişsen daha iyi olur tam adını koy şu işin /(okuldaki öğrencilerin internet hakkını nasıl çalarım) daha iyi uyar
utan be
sizlerrde utanın böyle ciddi bir forumda hırsızlığa yatakçılık ediyorsunuz
Doru dürüst girip emeillerini okuyan googleden dersleri ,için kaynak arıyan diğer öğrencilere yaptığınızın hırsızlıktan farkı yok
UTANIN
başka diyecek bir şey yok aslında

zibidiyim -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (9 Temmuz 2006; 16:45:13)

quote:

Orjinalden alıntı: muya123

Birde Türkiye neden ilerlemiyor neden ülkeniz hortumcu dolu diye üzülür dururuz.baksanıza sözüm ona üniversite okuyanı , aydını bile bencillikten çatlıyacak nerdeyse,adam ne güzel okulumda ücretsiz internet hizmeti var diye sevinip şevkle izin verilenleri kullanacağına, ne yaparımda ne ederimde diğer 1000 öğrencinin kotasını çalarım, onların girmesini nasıl engellerim, tek başıma (bide utanmadan adını bile koymuş kendi başlıkta (okulun internetini nasıl sömürürüm) birader sen bu başlığı değişsen daha iyi olur tam adını koy şu işin /(okuldaki öğrencilerin internet hakkını nasıl çalarım) daha iyi uyar
utan be
sizlerrde utanın böyle ciddi bir forumda hırsızlığa yatakçılık ediyorsunuz
Doru dürüst girip emeillerini okuyan googleden dersleri ,için kaynak arıyan diğer öğrencilere yaptığınızın hırsızlıktan farkı yok
UTANIN
başka diyecek bir şey yok aslında

kendine gel ne kotası[>:]

senin evdeki adsl ile karıştırdın galiba.

muya123 -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (9 Temmuz 2006; 16:52:44)

şu yazdığımı teknik olarakanlayamıyacak kadar cahilsin
zaten hırsızlığın en önemli kaynaklarından nedenlerinden biri cahilliktir.
eğer bir yerde 1MB bağlantı varsa ve biride 300kb indiriyorsa geriye 700kb kalır surf için
normal bir öğrenci surf için 16 kb harcarsa bu 300kb kullanan kişi diğer 20 öğrencinin hakkını çalmış olur

kota demek adsl kotası demek değildir
kotadan maksat toplam band genişliğidir
bir hırsız bir yolunu bulur bandın yarısını götürürse diğerlerine artan miktar kalır
kapiş

uzun lafın kısası sömürülen okul değil okludaki internet bağlantısını kullanan diğer öğrencilerdir
ha okuldakiş arkadaşının cebinden parasını çalmışın ha internet hakkını farkı yok

zibidiyim -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (9 Temmuz 2006; 16:54:45)

quote:

eğer bir yerde 1MB bağlantı varsa ve biride 300kb indiriyorsa geriye 700kb kalır surf için
normal bir öğrenci surf için 16 kb harcarsa bu 300kb kullanan kişi diğer 20 öğrencinin hakkını çalmış olur

bir hırsız bir yolunu bulur bandın yarısını götürürse diğerlerine artan miktar kalır
kapiş

eğer senin yeteri kadar teknik bilgin olsaydı internet explorer'ın en fazla kaç kb/s ile sayfaları açacağını bilirdin. sen hiç 300 kb/s ile sayfaları açan bir tarayıcı gördün mü[:-]

muya123 -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (9 Temmuz 2006; 16:57:37)

UTAN...
hala hırsızlığı savunuyorsun

zibidiyim -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (9 Temmuz 2006; 17:04:14)

quote:

UTAN...
hala hırsızlığı savunuyorsun

Bak arkadaşım hala iddia ediyorsun.

Okuldan araştırma yapan adam, e-booklara bakıp google'da birşeyler araştıran adam bundan etkilenmez. Çünkü bu bağlantı senin evdeki 512 kbps bağlantı gibi değildir. Megabitler mertebesinde bir bağlantı bu. Zaten hiçbir tarayıcı da sayfaları bu kadar yüksek hızla açamaz.

Yani yapılan emek hırsızlığı değil. Sana verilen bir imkanın kullanılması.

muya123 -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (9 Temmuz 2006; 17:13:12)

şu görelilik teorisine kurban olayım. ve insan oğlunun algılama yapısınada
bir olayı değişik persfektiflerde algılayan beyin hakikayen müthiş bir olay
teşekkürler doğaana.

10ur -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (9 Temmuz 2006; 20:04:01)

quote:

şu görelilik teorisine kurban olayım. ve insan oğlunun algılama yapısınada
bir olayı değişik persfektiflerde algılayan beyin hakikayen müthiş bir olay
teşekkürler doğaana.

yaw kavga etmeyin bizde akşam okullar kapanınca giririz[sm=s17.gif]

o uygunmudur hocam?? kimsenin hakkı yenmez bant genişliği yatıo orda bi işe yarasın[8D]

W140 -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (10 Temmuz 2006; 0:36:47)

quote:

kapiş

uzun lafın kısası sömürülen okul değil okludaki internet bağlantısını kullanan diğer öğrencilerdir
ha okuldakiş arkadaşının cebinden parasını çalmışın ha internet hakkını farkı yok

Ya kardeş bişey bilmiyosun rica ederim konuşma [>:]

duyanda 512k paylaşımlı internet te bir kullanıcı flashgetle 512yi sömürüp diğeri hiç giremiyo sanır[:o]

muya123 -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (10 Temmuz 2006; 1:41:48)

quote:

Orjinalden alıntı: kadir_meric

hocam madem paylaşım programı kullanamıyosun sende normal http veya ftp linki bulup film indirsene aynısını ben bizim okulda yapıyorum 20 dakikada br film indiriyorum san. 1024 Kb ortalama ile dosya indirebiliyorum ......[:'(]

duyanın ne sanacağını boşver sen prescot atrkadaşım
önce yazılanları anla bak neler yazıyorlar
bu arkadaş gibi aynı anda 10 uyanık kişi yapsın bakalım noluyor
ilk sen gidersin idareye şikayete internete giremiyoruz diye

bluemynx -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (10 Temmuz 2006; 1:44:47)

Çok üzgünüm ama [;)] yıldız'da kafası bu işlere basan bir kişi interneti çok rahat sömürür (sömürüyorda)[:'(]

W140 -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (10 Temmuz 2006; 3:30:20)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kadir_meric

duyanın ne sanacağını boşver sen prescot atrkadaşım
önce yazılanları anla bak neler yazıyorlar
bu arkadaş gibi aynı anda 10 uyanık kişi yapsın bakalım noluyor
ilk sen gidersin idareye şikayete internete giremiyoruz diye

yaw burda konuştuğumuz hatlar 2mbit 4mbit 5mbit hatlar değil en az 10mbit hatlar + bunun network load balance olayı var! diğer yerden istek geldiği zaman sen hala 1mb ilemi indireceğini sanıyorsun sanki...

W140 -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (10 Temmuz 2006; 3:33:08)

quote:

Orjinalden alıntı: bluemynx

Çok üzgünüm ama [;)] yıldız'da kafası bu işlere basan bir kişi interneti çok rahat sömürür (sömürüyorda)[:'(]

benim arkadaş sömürüyo mesela [;)]

500-600klb ile indiriyo diyo deli oluyom[:D][:D][:D]

Cherokee -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (10 Temmuz 2006; 9:54:35)

Yaaa bütün işimiz bittide konuşcak bi bu konumu kaldı. Hırsızlıktır değildir muhabbeti.
Muya123 abi rica ediyorum boş konuşma daha fazlada uzatma. [sm=s15.gif]

fiji@ytu -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (15 Temmuz 2006; 14:51:31)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bluemynx

benim arkadaş sömürüyo mesela [;)]

500-600klb ile indiriyo diyo deli oluyom[:D][:D][:D]

ytu lulere;

t blokda ki akıllara zarar int lab var ya
dışardaki kullanıma bağlı olarak günlük hız kaybına uğruyor mesela.

fiji@ytu -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (15 Temmuz 2006; 14:53:46)

quote:

Ahlaki açıdan bakmak o kadar kolay değil. Bir kere, üniversite, internet bağlantısını bilgiye sınırsız ve kısıtlamasız ulaşım amacıyla kullanmalı. Bu felsefeyi suistimal etmek mümkün elbette, ancak mesela Torrent sadece film, müzik ve yasadışı diğer şeyler için kullanılmıyor. Açık kaynaklı serbest yazılımların bazılarının yeni versiyonları da bu sistem üzerinden dağıtılıyor. Keza E-Donkey için de benzer durumlar sözkonusu.

Akademik bir ortamda yararlı ve yararsız ayrımını yapabilmek hassaslık ve tutarlılık gerektirir. Ben herkes Emule, Kazaa kullanıp P2P networklerinde coşsun demiyorum ancak üniversite konseptinde olması gereken durum; bir işyerindeki gibi chat'e ve bazı olanaklara kapatılmış internet bağlantısı değildir. Tabii bu bilincin yerleşip gerekli düzenlemelerin yapılmasında üniversitedeki eğitimci ve öğrenci farketmeden tüm mevcut kişilere de sorumluluk düşer.

buna çözüm olarak okul keni ftp sinden bu programları verebilir

Uzaktan Kumandan -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (15 Temmuz 2006; 15:42:37)

hocam bildiğim kadarıyla "tunnel" diye program var
bizim kuzen onu kullanarak odtü'de dünyayı indiriyodu[:'(]

Fe Ty -> Cevap: "Okulun interneti" ni sömürmenin bir yolu varmıdır? (31 Ağustos 2006; 6:00:49)

ya arkadaşlar bende yüksek için new yorkta bi okula geldim
kaç zamandır internet hızını düşünüyodum
denemek için ufak bi dosya buluym indiriym dedim indirdim 2 mb bi dosyaydı bikaç saniyede indi
dosya indiğinde hala yükseliyodu en son 500 kb/s gördüm

adsl speed test sayfasında 5000 küsur kbit/s lerden bahsediyo

gel gör ki ne limewire nede bearshare bağlanıyo[sm=s20.gif][sm=s20.gif][sm=s20.gif]

internet tarayıcısından bugüne kadar ne mp3 nede film idirdim
afalladım kaldım[sm=s19.gif]

Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.0625