Şimdi Ara

Çocuklar için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir site yapıyorum ve bu sitede üyelik olacak. Çocuklara hitap eden ve çocuklar üye çocukjlar ile mailleşecek ve üyelikte acaba ben kendim mi şifreyi üretip maillere göndersem yoksa çocukların seçtiği şifre maillerine aktifasyon linkimi göndersem.

Karar veremedim şimdi çocuklara hitap ediyoz da siz olsanız hangisini yapardınız

$e_posta = $_POST['e_posta'];
    $sql = "SELECT * FROM $Tablo_user_editor WHERE username = '$username' and e_posta = '$e_posta'";
    $sorgu = mysql_query($sql);
    if (!$sorgu){ exit('Hata: '. mysql_error()); }
    if (mysql_num_rows($sorgu) == 0){ exit ("Boyle bir hesap yok"); }
    $yonetim = mysql_fetch_array($sorgu);
    $password = randomkeys(12);
    $passwd ='';
    $passwd = md5($password);
    $sorgu2 = mysql_query("UPDATE $Tablo_Kullanici SET password = '$passwd' WHERE username='$username'");
    if (!$sorgu2){ exit('Hata: '. mysql_error()); }
    else {
    $e_mail = $yonetim['e_posta'];
    $baslik = 'Sifrenizi Sifirlama Isteginiz Onaylanmistir';
    $mesaj = 'Sifreniz Sifirlanmistir.<br><br>Kullanici adiniz: '. $yonetim['username'] .'<br>Sifreniz: '. $password;
    $headers = 'From: webmaster@deneme.com' . "\r\n" .'Reply-To: webmaster@deneme.com' . "\r\n" . 'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
    $gonder = mail($e_mail, $baslik, $mesaj, $headers);
    if ($gonder) { echo '<center>Yeni sifreniz e-posta adresinize gönderildi.</center>';}
    }

?>

• teşekkür edrm kardeş.
    Ama problemim kodlarda deilde sadece yöntemde hangisini uygulayacağıma karar verermedm. yoksa yönetici onayı ile mi yapılsa die düşündm bir ara nese iş sahiplerinin isteiğine göre değiştirirz
  • Çocuklar için olacaksa bence basit olmasında yarar var. Herhangi bir aktivasyon olmadan kayıt olur olmaz girebilmeleri daha hoş olur. Güvenlik açısından sıkıntı yaratacağını sanmam. Ancak illa böyle kuracaksanız maille aktivasyon mesajı gönderebilirsiniz. Şifreyi çocuk kendi seçsin.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.