Şimdi Ara

Almanya vizeyi reddetti, ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
10
Favori
84.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlgili arkadaşlardan çok acil yardım rica ediyorum.

6 Mayıs tarihinde Almanya'ya gidebilmek için Almanya'ya turistik vize için başvurdum fakat 3 gün önce red aldım. Daha önce 2002'de Almanyaya turist vizes giriş çıkış yapmış olmama, çok uluslu bir şirkette çalışıyor olmama ve herhangi bir kanuni sıkıntım olmamasına rağmen birlikte başvurduğum kuzenlerime istedikleri süreden fazla vize verilmesine rağmen bana red verilmesine şaşırdım ve üzüldüm.

Vize red nedeni olarak verdikleri evrakta, aşağıdaki red nedeni işaretlenmiş.

-Öngörülen seyahat süresinin tamamı için, veya ikamet veya çıkış ülkesine geri dönebilmek için,
    veya kabul edileceği garanti olan üçüncü bir ülkeye transit geçebilmek için yeterli maddi imkana
    sahip olunduğuna ilişkin kanıtlayıcı belgeler ibraz edilmemiştir veya bu maddi imkanlara yasal
    yoldan kavuşmanız mümkün değildir.

Başvuru sırasında tüm evraklarım tamdı, fakat üzerimde herhangi bir tapu vs. olmadığı için koymadım. Banka hesabı dökümümde de orta seviye maaşlı çalışan bir kişinin ay ortasında hesabında ortalama ne kadar bir var ise öyle bir tutar vardı. Sanıyorum bu nedenle baş vurumu red ettiler.

Şimdi ise red kararına itiraz dilekçesi ile itiraz etmek istiyorum. Hesabıma yaklaşık 10 - 12 bin lira para yatırdım. Sizce konsolosluğa hesabımdaki parayı göstererek itiraz dilekçesi ile müracat etsem sizce sonuç alabilir miyim? Yoksa yeniden vize alıyormuş gibi iData'ya mı başvurmayı mı denemeliyim?

En ufak vereceğini fikirler dahi çok yardımcı olacaktır, şimdiden çok teşekkür ederim.

• Tekrar merhaba arkadaşlar,

Almanya'ya söylediğim gibi itiraz dilekçesi ile konsolosluğa yeniden müracat ederek, vize red kararını yeniden değerlendirmelerini ve tarafıma vize vermelerini söyledim. Ekte de seyahat sırasında geçimi nasıl sağlayacağımı gösteren banka hesaplarını gösterdim. (10000 tl ve 1000 küsür euroluk banka hesabı)

3 gün sonra konsolosluktan dönüş yaptılar ve vize vereceklerini ve pasaportu getirmemi istediler :) ertesi gün pasaport elime geçti istediğim 15 günlük vizeyi vermişler :)

Bu konuda internette kaynak bulmak zor olduğu için tecrübemi paylaşmak istedim, vize itiraz dilekçesi ile ilgili genel fikre ihtiyaç duyan olursa bana pm atabilir.

İyi günler.
    Tansel
  • red yediğin belgeyi atma lazım olucak o sana , italyadan başvur daha önce schengen vizen olduğu için alma şansın yüksek
  • Almanya konsolosluğunun red kararına itiraz dilekçesi verdim. Pek bir şey çıkmaz heralde :( İnanın soğudum ülkelerinden, 3 kuruşluk memleketin yaptığı afra tafraya bak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanselh

Almanya konsolosluğunun red kararına itiraz dilekçesi verdim. Pek bir şey çıkmaz heralde :( İnanın soğudum ülkelerinden, 3 kuruşluk memleketin yaptığı afra tafraya bak..

Katiliyorum. ben hic dusunmedim Almanya'ya gitmeyi ve dusunmuyorumda. paraya bakiyorlar ve cok irkci bir ulke benim gozumde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vize için başvurmadan 10 gün kadar önce hesabına 2-3 bin lira atıp öyle başvur.. vizen çıktıktan sonra parayı çek. işi bilmemişsin sen be kardeşim ahh bee
  • quote:

Almanya konsolosluğunun red kararına itiraz dilekçesi verdim. Pek bir şey çıkmaz heralde :( İnanın soğudum ülkelerinden, 3 kuruşluk memleketin yaptığı afra tafraya bak..

Önce geçmiş olsun, buralara gelmeler biraz zorlaştı son zamanlardaki sorunlar yüzünden, itiraz dilekçesi işinize yarar sizden talep edilen belgeleri sunun ve bekleyin,sizin burda geçiminizi nasıl sağlayacağınız konusunda karşı tarafa güven vermemişsiniz, sizi kim davet ettiyse statdan bütün masrafları ben karşılayacağım diye yazı alıp konsolosluğa fakslasın, sonra hemen sonuçlanır, biri hesaba para yatır 2 Gün sonra Çek diye mesaj atmış, sakın öyle bir şey yapma gittin gördün adamlar salak deyiller gözünden anlıyorlar kimin ne amaçlı geldiğini saygılar sonuclardan haber edersin saygılar.....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çok yurtdışına çıktım. vize isteyen hiç bir ülkeye gitmedim, gitmeyeceğim.. hem ülkesine gidip bol bol döviz bırakıcam hemde beni al diye yalvarcam. pehh..
  • almanya vize konusunda en kasıntılı ülkelerden biri bir alman hatunla evli olmasına ragmen vize alamayan arkadaşım var o kadar yane...ben genelde fransa yada italyayı tercih ediyorum avrupaya gidecekken cok sorluk cıkarmadan veriyor lar vizeyi ozellikle onceden vizeniz varsa aynı ulkeye...
  • Tekrar merhaba arkadaşlar,

Almanya'ya söylediğim gibi itiraz dilekçesi ile konsolosluğa yeniden müracat ederek, vize red kararını yeniden değerlendirmelerini ve tarafıma vize vermelerini söyledim. Ekte de seyahat sırasında geçimi nasıl sağlayacağımı gösteren banka hesaplarını gösterdim. (10000 tl ve 1000 küsür euroluk banka hesabı)

3 gün sonra konsolosluktan dönüş yaptılar ve vize vereceklerini ve pasaportu getirmemi istediler :) ertesi gün pasaport elime geçti istediğim 15 günlük vizeyi vermişler :)

Bu konuda internette kaynak bulmak zor olduğu için tecrübemi paylaşmak istedim, vize itiraz dilekçesi ile ilgili genel fikre ihtiyaç duyan olursa bana pm atabilir.

İyi günler.
    Tansel
  • dostum eğer askerliğini fln yaptıysan Türkiye'de seni bağlayacak bir işin gücün yoksa imkanı yok vermezler o vizeyi haberin olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Boombastic

dostum eğer askerliğini fln yaptıysan Türkiye'de seni bağlayacak bir işin gücün yoksa imkanı yok vermezler o vizeyi haberin olsun..

bende aynen senin dediğin gibi aldım, 22 yaşımda askerliğimi yapmış, işsiz biri olarak , bankadada çok cuzi bir rakam vardı
    ,
    insanları yanlış yönledirmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Boombastic

dostum eğer askerliğini fln yaptıysan Türkiye'de seni bağlayacak bir işin gücün yoksa imkanı yok vermezler o vizeyi haberin olsun..

dostum vizeyi aldım, yazdıklarımı okumadın galiba.
  • arkadaşlar ben vizeyi itiraz dilekçesi yazarak aldım, sakın ola muamelecilere sansarlara para kaptırmayın, alman domuzdur ama adaletlidir.
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar,

İlgili arkadaşlardan çok acil yardım rica ediyorum.

6 Mayıs tarihinde Almanya'ya gidebilmek için Almanya'ya turistik vize için başvurdum fakat 3 gün önce red aldım. Daha önce 2002'de Almanyaya turist vizes giriş çıkış yapmış olmama, çok uluslu bir şirkette çalışıyor olmama ve herhangi bir kanuni sıkıntım olmamasına rağmen birlikte başvurduğum kuzenlerime istedikleri süreden fazla vize verilmesine rağmen bana red verilmesine şaşırdım ve üzüldüm.

Vize red nedeni olarak verdikleri evrakta, aşağıdaki red nedeni işaretlenmiş.

-Öngörülen seyahat süresinin tamamı için, veya ikamet veya çıkış ülkesine geri dönebilmek için,
    veya kabul edileceği garanti olan üçüncü bir ülkeye transit geçebilmek için yeterli maddi imkana
    sahip olunduğuna ilişkin kanıtlayıcı belgeler ibraz edilmemiştir veya bu maddi imkanlara yasal
    yoldan kavuşmanız mümkün değildir.

Başvuru sırasında tüm evraklarım tamdı, fakat üzerimde herhangi bir tapu vs. olmadığı için koymadım. Banka hesabı dökümümde de orta seviye maaşlı çalışan bir kişinin ay ortasında hesabında ortalama ne kadar bir var ise öyle bir tutar vardı. Sanıyorum bu nedenle baş vurumu red ettiler.

Şimdi ise red kararına itiraz dilekçesi ile itiraz etmek istiyorum. Hesabıma yaklaşık 10 - 12 bin lira para yatırdım. Sizce konsolosluğa hesabımdaki parayı göstererek itiraz dilekçesi ile müracat etsem sizce sonuç alabilir miyim? Yoksa yeniden vize alıyormuş gibi iData'ya mı başvurmayı mı denemeliyim?

En ufak vereceğini fikirler dahi çok yardımcı olacaktır, şimdiden çok teşekkür ederim.

hocam turistik vize için basvuru formunu (internetten indirdiğimiz 5 sayfa ) 5 sayfasınıda doldurmamız lazım mı

• Merhabalar ,

Almanya vizesi için ipuçları , öneriler ve tecrübelerimiz :

1. İlk adım almanya vizesi için gerekli olan evrakları öğrenmektir. Evrakları doğru hazırlamak vize almanızı çok büyük ölçüde kolaylaştırır. Yine de konsolosluğa gittiğinizde sizden daha önce bildirmedikleri ekstra başka bir evrak isteyebilirler.

2. Evraklarınız eksiksiz olmalıdır. Alman konsolosluğunun istediği biçimde fotoğrafınız olmasına dikkat edin. Vize mülakatı sırasında kesinlikle yalan söylemeyin, eksik veya yanlış bilgi vermeyin. Şüphelenmeye başlarlarsa ret verebilirler.

3. Heyecanlı olmanız anlayışla karşılanacaktır ama panik yapmayın.Vize memurlarının hergün yüzlerce insanla karşılaştığını ve gözlerinden en ufak bir ayrıntının kaçmadığını unutmayın. Dolayısıyla sorulan sorulara çelişki yaratmadan sakin, doğru cevap verin.

4. Mülakatta sorulan sorular genel olarak birbirine bağlantılı sorulardır. Sakin olun. Almanya ya neden gidiyorsunuz? sorusu genellikle ilk soru olur. Sonra gidiş nedeninize göre sorular sorarlar. Maddi durumunuz yada sponsorunuzun maddi durumu önemlidir.
    Almanya dan kesin döneceğinize inanmaları gerekir.Saygı çerçevesi içinde sıcakkanlı olun. Rahat olun. Almanca biliyorsanız almanca konuşun. Almanca bilmiyorsanız türkçe konuşarak vize mülakatı yapabilirsiniz. Almanca bilmeniz size artı puan getirecek olsa da almanca konuşamamak herhangi bir sıkıntıya sebep olmayacaktır.

5. Mülakat sırasında vize memurundan korkmayın. Amaçları gidiş nedeninizi anlamak, döneceğinize inanmaktır. Uzun süreli vize alacaksanız sponsorunuz (size almanya da maddi destek olacak kişi) hakkında sorularda sorulur.Hazırlıklı olun.

6. İlk kez vize alacaksanız kesinlikle müracatınızı şahsen yapmalısınız. 14 yaşında büyükler için bu şart aranmaktadır.

7. Vize başvrusu red edilirse (kabul edilmez ise) evraklarınızda yanlışlık, hata yada eksiklik olup olmadığını kontrol edin. Varsa düzeltip aynı gün tekrar randevu için arayabilirsiniz. Evrakların içeriğini iki kez kontrol edin. Moralinizi bozmayın. Verilen vizelerin azımsanmayacak bir bölümü 2. hatta 3. başvuru da alınıyor.

8. Almanya konsolosluğunda sizden ek evraklar isteyebilir. Bazen ilk seferde bazen on kez gidip gelerek evrakların tamamlandığı görülmüştür. Bu tamamen sizin ne kadar hazırlıklı gittiğinize bağlı. Evrakları tamamladıktan sonra, evrakların incelenmesi ve mülakat süresi toplam yaklaşık 30 - 45 dakika sürmektedir.

9. Konsolosluk içinde adım-adım ne yapmak gerekiyor diye soruluyor. Lütfen sizinde sorularınız varsa bize e-mail atın.
    Genellikle adım-adım şöyle oluyor :
    a. Üst aramasından geçiyorsunuz. Dolayısıyla üstünüzde çok fazla metal eşya taşımayın ki zaman kazanın.
    b. Evraklarınızı vize memuruna veriyorsunuz, inceliyor ve eksik varsa tamamlamanız için sizi uyarıyor.
    c. Evraklarınız tamamsa alman yetkili ye yönlendiriliyorsunuz. Alman yetkili elindeki evraklara bakıyor ilk önce daha sonra size sorular sormaya başlıyor. Almancanız yok ise yada yeterli değilse lütfen türkçe konuşun.
    d. Daha sonra size hangi gün pasaportunuzu almak için gelmeniz gerektiğini söylüyorlar.
    e. Bildirilen günde gidip pasaportunuzu alıyorsunuz. Vize reddedilmiş ise yukarıda sözettiğimiz 7. maddeyi okuyun.
    f. Pasaportunuzu kargo ile isteyebilirsiniz.Ücretini ödeyip talimatı orada vermeniz gerekiyor.

Yazının orjinalı için tıklayınız.

Sizin durumunuz için 7. maddeyi kontrol etmenizi öneriyorum. Koyu renkte yazılmıştır.

• Merhaba arkadaşlar,

Ben ve kuzenim de 1 hafta önce red cevabı aldık, sebep olarak vize bitiminden önce almanyadan ayrılacağımız konusunda ikna olmamışlar yani geri dönmeyeceğimizi düşünüyolar. Almanyada akrabalarımız var onların düğünleri için davet edildik, davet eden kişi almanya doğumlu ve sürekli olarak orada yaşıyor düzenli bir işi var.Uçak biletlerimizde alındı gidiş dönüş olarak ama inandıramamışız.Kuzenim 15 yasında lise ögrencisi okulu var ailesi türkiyede yaşıyor ailesine ve okuluna dönmek zorunda, ben 22 yasındayım üniversite son sınıftayım bu sene mezun oluyorum ayrıca açık öğretim de öğrenciyim ve daha askerlik var önümde ayrıca diş- çene tedavi görüyorum ekim ayında Türkiyede ameliyat olacağım buna dair doktorumdan da rapor alabilirim.Yani orada kalmak gibi bir niyetimiz yok. Iadata üzerinden başvuru yaptık onları aradığımda yeterli bilgi alamıyorum konsolosluğa itiraz dilekcesi yazın diyo ama ne yazacağım nasıl ifade edeceğim belge olarak ne ekleyebilirim beni yönlendirir misiniz?Konu çok acil ve ben bu akşam ankaraya gideceğim , yarın sabah konsolosluğa itiraz da bulunacağım ama ne ile gideceğimi bilmiyorum.

Teşekkürler,

EKREM

• Benim de bu gün Vizem Reddedildi Çok moralim bozuldu bütün belgelerim tamam dı sadece 10 günlük vize istedim bana verilen red cevabı şu.

Öngörülen seyahat şartları ve amacı kanıtlanmamıştır.

ne demek istiyor anlamıyorummm...offfffffff
  • bende yurt dısına cıkmak ıstyorum ve unıversite ogrencısıyım babam bna sponsor olcak hangı evraklar gereklı bu arada ılk defa yurt dısına cıkcam gereklı belgelerı yazarsanız sevınırım ıyı forumlar
  • Türkiyedeki aile bağlarınızı yeteri ölçüde kanıtlayamadınız gerekçesiyle yapmış oldugum itiraz dilekcesi.Umarım sizede yardımcı olur.

ALMANYA FEDERAL CUMHURİYETİ İZMİR BAŞKONSOLOSLUĞU’NA

KONU:02.08.2013 TARİHİNDE SCHENGEN VİZESİ İÇİN YAPMIŞ OLDUĞUM BAŞVURUM SONUCUNDA VERMİŞ OLDUĞUNUZ 06.08.2013 TARİHLİ RED KARARINIZA İLİŞKİN GEREKÇELERİ İLE BİRLİKTE İTİRAZIMI İÇEREN BEYANLARIMDIR.
    1- 02.08.2013 tarihinde yapmış olduğum Schengen vize başvurusu için tarafımdan istenen bütün belge ve evrakları eksiksiz bir şekilde konsolosluk nezninde sunduğum halde Türkiye’deki aile bağlarımı yeterli ölçüde kanıtlayamadığım gerekçesi ile vize başvurum tarafınızca reddedilmiştir.
    2- Ek 1’de sunduğum öğrenci belgesine göre Akdeniz üniversitesi ziraat fakültesi 3.sınıf öğrencisiyim.Almanya’yı 1 haftalığına turistik amaçlı ziyaret etmek istemekteyim.
    3- Ek 2’ de sunduğum belge ile BİMEKS BİLGİ İŞLEM VE DIŞ TİCARET A.Şde ######### SGK sicil numarası ile 16.07.2010 tarihinden beri satış danışmanı olarak çalışmaktayım.İş bu belgede görüleceği üzere 1 hafta sonra işime dönmek koşuluyla ilgili çalıştığım yerden izin almış bulunmaktayım.ilgili işyerinde çalıştığımı gösterir belge ile aylık gelirimi beyan ettiğim maaş bordrosu da iş bu dilekçe ekinde belgelendirmekteyim.
    4- Vize başvurusu yaparken tarafınıza intikal eden belgeler arasında vukuatlı nüfus kayıt örneğimde bulunmaktaydı.Konsolosluğa ibraz ettiğim nüfus kayıt örneğinden açıkça anlaşılacağı üzere BABAM #### BİLGİLİ,16.08.2012 TARİHİNDE VEFAT EDEN ANNEM ##### BİLGİLİ VE MÜŞTEREK ÇOÇUKLARININ DA ##### BİLGİLİ VE ŞAHSIM EMRAH BİLGİLİ OLDUĞU AÇIKÇA GÖRÜLMEKTEDİR.Kaldı ki Annemin vefatına ilişkin ölüm belgesi ek-3 te sunulmaktadır. Annemin vefatı üzerine babam 11.04.2013 tarihinde 2.bir evlilik yapmıştır.Annemin vefat ettikten sonra babamın çocukları şahsım Emrah ve ağabeyim ##### Bilgili’nin de anlayışla karşıladığı 2.bir evlilik yapmış olması da takdir edersiniz ki hukuka ve hayatın olağan akışına aykırı bir durum teşkil etmemektedir.Aile bütünlüğümüz içinde söz konusu evlilik herhangi olumsuz bir durum yaratmadığı gibi Babam ##### BİLGİLİ’de çocuklarına karşı her türlü maddi manevi yükümlülüklerini fazlasıyla yerine getirmektedir.Babam ; T.C SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNDAN EMEKLİ OLUP EMEKLİ MAAŞI ALMAKTADIR. Kaldı ki babamın mülkiyetinde olan ek’te sunduğum tapu belgelerinde de anlaşılacağı üzere babam ##### Bilgili’nin mülkiyetinde bulunan gayrimenkulleri bulunmaktadır.Maddi bakımdan da oldukça rahat bir yaşam sürmekteyiz.
    5- Ağabeyim ##### Bilgili’de çalıştığı işyerinin il dışında olmasından ötürü babamla birlikte yaşadığımız müşterek evde değil de farklı bir ilde yaşantısına devam etmektedir.Şahsımada ihtiyaçlarımı karşılayabilmem için maddi olarak destek olmaktadır.TÜRKİYE İŞ BANKASI ADIYAMAN İLİ GÖLBAŞI ŞUBESİNE AİT ####### NOLU HESAP CÜZDANIMDA bana yapmış olduğu yardımları destekleyici niteliktedir. İş bu hesap cüzdanıda ek-5 te sunulmuştur.
    6- Vize başvurusunda bulunurken Almanya ‘da geçimimi nasıl sağlayacağımı gösteren Adıyaman Gölbaşı ######## nolu euro hesap cüzdanımda daha önce ibraz ettiğim evraklarım arasında bulunmaktadır.
    SONUÇ VE İSTEK:Yukarıda arz ettiğim üzere 1 haftalık süre için gezi amaçlı ülkenizi ziyaret etmek için talep etmiş olduğum turistik vize başvurum için verilen RED KARARININ KALDIRILARAK YASAL HAKKIM OLAN VİZENİN TARAFIMA VERİLMESİNİ ,talep eder,gereğinin yapılmasını arz ederim.

Saygılarımla
    EMRAH BİLGİLİ

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.