Şimdi Ara

Nvidia iki yeni GeForce GTX Titan ekran kartı hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Nvidia iki yeni GeForce GTX Titan ekran kartı hazırlıyor


     

     

    GeForce GTX Titan ile dünyanın en hızlı tek GPU'lu ekran kartını pazara sunan Nvidia, gelen son bilgilere göre iki yeni Titan modelini daha piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu modellerden en yakın olan, ilk detaylarını daha önce verdiğimiz GeForce GTX Titan LE. Bazı özellikleri kırpılmış ekonomik Titan olarak gösterebileceğimzi LE modelinin, 2496 adet paralel işlem birimi ya da Nvidia'nın deyimi ile CUDA çekirdeği, 208 adet doku ünitesi, 40 ROP, 320-bit bellek veri yolu desteği ve 5GB GDDR5 bellek ile gelmesi bekleniyor.

     

    Nvidia'nın üzerinde çalıştığı diğer model ise GeForce GTX Titan Ultra. Bir dönemin en iddialı ve özel ekran kartlarından biri olan GeForce 8800 Ultra'dan bu yana "Ultra" ismini kullanmayan Nvidia, GeForce GTX Titan'ın daha hızlı versiyonu ile Ultra'yı yeniden gündemine alıyor. Orjinal Titan modelinin performans anlamında geliştirildiği Ultra versiyonu, 7.1 milyar transistör içeren GK110 GPU'sunun tüm yetenekleri açık versiyonunu kullanıyor yani 2688 adet paralel işlem birimine sahip GeForce GTX Titan'dan farklı olarak 2880 adet paralel işlem birimi, 240 yerine 256 doku ünitesi ve 40 ROP ile gelecek.

     

    Saat hızlarının da arttırıldığı GeForce GTX Titan Ultra, standart olarak 900MHz, GPU Boost özelliği devreye girdiğinde ise 950MHz civarında GPU çalışma hızında görev yapacak. Kartın bellek frekansı ise 6808MHz olacak gibi görünüyor. 206 Watt güç tüketimi olan GeForce GTX Titan'dan farklı olarak Ultra versiyonu daha fazla paralel işlemci ve doku ünitesine ek olarak daha yüksek saat hızları nedeniyle 225 Watt ile yaklaşık 20 Watt daha fazla güç tüketecek. Yılın ikinci yarısında satışa sunulması beklenen GeForce GTX Titan Ultra'nın 999 dolar etiket fiyatı ile çıkması beklenirken, o dönemde GeForce GTX Titan'da fiyat indirimi olması veya modelin EOL sürecine girerek üretiminin sonlandırılması da beklenebilir. 

     







  • Nvidia Titan'ı abarttı.
  • GTX Titan LE Olabilir Fakat Onca Kişiye Titan Sattıktan Sonra Ultrayı Sergilemek Müşteriyi Tiye Almak Gibi Birşey Olmuş.
  • Ulan yapacaksanız baştan yapsaydınız şu full GK110 muhabbetini, ne saçmalık bu şimdi o kadar para verip aldık Titan'ı...

    AMD boş durdukça normaldir gerçi, meydanı boş buldu kafasına göre at koşturuyor
  • Zamaninda riva TNT 2 Ultra ve m64 modelleri vardi ah eski yillar.Tabi donemin efsane ekran kartlari olmuslardi.Dogru fiyat politikalariyla Titanlarda doneme damgasini vurabilirler.

  • Nvidia artık kart başı 1000$ tanıdı aldıkı daha ne Titanlar çıkar :)


    Nvida'dan Nvdia GTX "Wrath of the Titans" İsimli kart gelirse şaşırmayın :D

  • le titan bitti şimdi bim titanı çıkartır.

  • yanlız 256 değil 240 titandada 224 texture unitesi var ayrıca 48 rop
  • EOL Süreci nedir?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yilsev

    EOL Süreci nedir?

    üretimini durdurma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 23 Nisan 2013; 10:32:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiesTorN

    Ulan yapacaksanız baştan yapsaydınız şu full GK110 muhabbetini, ne saçmalık bu şimdi o kadar para verip aldık Titan'ı...

    AMD boş durdukça normaldir gerçi, meydanı boş buldu kafasına göre at koşturuyor

    almasaydınız demek gelio içimden beni ilgilendirmez tabi ama sizin gibi alıcılar olduğu sürece NV daha çok mal satar..asıl sorun firmalarda değil bizde...
  • Şu saatten sonra eldeki titan'larda satılmaz artık. Yenisinin geleceği haberi geldikten sonra en az yarı fiyat ister alıcı.

    Bize değil, Nvidia'ya kızın. Artık kızın. Bir zahmet...
  • Titen jübile yapacak
  • AMD den atak bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiesTorN

    Ulan yapacaksanız baştan yapsaydınız şu full GK110 muhabbetini, ne saçmalık bu şimdi o kadar para verip aldık Titan'ı...

    AMD boş durdukça normaldir gerçi, meydanı boş buldu kafasına göre at koşturuyor

    Amd nin bence birsey yapmasina gerek yok. Titan performansli bir kart ancak asiri yuksek fiyatli. Onun yerine 7870 XT cf yapsaniz daha performansli da olabilir ve kesinlikle daha ucuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    veya modelin EOL sürecine girerek üretiminin sonlandırılması da beklenebilir.


    Nvidia hiç kayıpsız üretim yöntemi mi bulmuş?? Ha doğru titandan 1 gıdım güçlü kartın 1000 küsür $ a, 680'den 1 gıdım güçlü kırpık kartın 600$'a satılacağını unuttuk.

    Hep AMD yüzünden derken, Nvidia'nın PRlarıyla normalde satılmayacak çipten kart üretilmeseydi de, millet dünden sıraya girmeseydi.Sana ne ise böylesini de kabul edeceksin, alırsan verirler dayarlar. NVidia daha iyi çip yapmak yerine daha büyük ve maliyetli çipi PC pazarına getirip PR ile dayattığı için millet de üstüne atladığı için kimse suçlu değil, Ama AMD oturup daha az satış yapcağı maliyetli büyük çip üretmediği için veya satma şansı daha az olan biraz da daha iyileştrilmiş ve biraz daha pahalı bi çip üretmediği için suçlu öyle mi? Valla kafanız kumda yorum yapıyorsunuz 680 / 7970 üstü için. Satış verisi bulun öyle yazın önce, sade kendi oturduğunuz yerden bakarak değil. Satılmayacak çip kart için niye girsin bi sürü şeyin altına. Sen ver garantisini 200-300-500$ lık GPU'ların sorunsuzca kart yapılıp satılacağını bak o zman nasıl yapılıyor 1000$'a kartlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 23 Nisan 2013; 11:12:55 >




  • ben mi yanlış anladım bilmiyorum,



    insanlara aynı donanımı farklı kısıtlamalar yaparak farklı ürünlermiş gibi satmak terbiyesizlik!

  • titan alanlar neden üzülüyor anlamıyorum ki
    para umrumda değil diyenler karta 2500-3000 veririm diyenler titan sahipleri değilmiydi ki ?
    şimdi üst model çıksın yarı fiyatına satarsınız diyecektim ki le sürümü liste fiyatından girerse o da zor
    ama siz diyordunuz ya para mesele değil o zaman bu sorun olmaz sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GTX61

    ben mi yanlış anladım bilmiyorum,



    insanlara aynı donanımı farklı kısıtlamalar yaparak farklı ürünlermiş gibi satmak terbiyesizlik!

    donanım dünyasına hoşgeldin öyleyse
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco



    quote:

    veya modelin EOL sürecine girerek üretiminin sonlandırılması da beklenebilir.
    Nvidia hiç kayıpsız üretim yöntemi mi bulmuş?? Ha doğru titandan 1 gıdım güçlü kartın 1000 küsür $ a, 680den 1 gıdım güçlü kırpık kartın 600$a satılacağını unuttuk. Hep AMD yüzünden derken, Nvidianın PRlarıyla normalde satılmayacak çipten kart üretilmeseydi de, millet dünden sıraya girmeseydi.Sana ne ise böylesini de kabul edeceksin, alırsan verirler dayarlar. NVidia daha iyi çip yapmak yerine daha büyük ve maliyetli çipi PC pazarına getirip PR ile dayattığı için millet de üstüne atladığı için kimse suçlu değil, Ama AMD oturup daha az satış yapcağı maliyetli büyük çip üretmediği için veya satma şansı daha az olan biraz da daha iyileştrilmiş ve biraz daha pahalı bi çip üretmediği için suçlu öyle mi? Valla kafanız kumda yorum yapıyorsunuz 680 / 7970 üstü için. Satış verisi bulun öyle yazın önce, sade kendi oturduğunuz yerden bakarak değil. Satılmayacak çip kart için niye girsin bi sürü şeyin altına. Sen ver garantisini 200-300-500$ lık GPUların sorunsuzca kart yapılıp satılacağını bak o zman nasıl yapılıyor 1000$a kartlar.




    Hocam güç tüketimi konusunu merak ettim ve size sormak istedim: Ultra Titan 225 watt TDP'ye sahip olacakmış. Titan Ultra'dan belirgin şekilde daha yavaş olduğu halde, AMD HD 7970 250 watt TDP'ye sahip. Bu durum AMD'nin mimari özelliğine mi bağlı?





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.