Şimdi Ara

Windows 8.1 ile birlikte başlat butonu geri gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Windows 8.1 ile birlikte başlat butonu geri gelebilir


     

     

    Windows 8 işletim sisteminin en çok tartışılan yanı başlat butonunun kaldırılmasıydı. Yeni arayüzü ile dokunmatik ekranlı cihazları hedef alan Windows 8, kullanıcıların alışmakta zorlandığı bir işletim sistemi olmuş, hatta başlat butonunu geri getiren üçüncü parti uygulamalar kullanıcılardan yoğun ilgi görmüştü. Görünen köy kılavuz istemez dercesine kullanıcıların başlat butonuna olan ilgisi, Redmond merkezli yazılım devine geri attırabilir. Henüz resmi olarak doğrulanmamakla birlikte Windows 8'in Blue kod adıyla geliştirilen 8.1 sürüm güncellemesiyle başlat butonuna geri dönüşe tanık olabiliriz.

     

    Windows 8'e önemli miktarda güncelleme, geliştirme ve yeni özellik getirecek 8.1 sürümü, Microsoft'a yakın çeşitli kaynaklara göre sadece başlat butonunu getirmekle kalmayacak aynı zamanda doğrudan klasik masaüstü kullanımını da destekleyecek. Bu önemli zira şu anda Windows 8, yenilikçi Modern arayüz ile geliyor, kullanıcılar sistem açıldıktan sonra geleneksel arayüze geçiş yapabiliyorlar. Windows 8.1 ile birlikte dileyen kullanıcılar geleneksel masaüstü arayüzünü standart kullanım alanı olarak belirleyebilecekler. Tüm bunlara ek olarak yeni güncelleme ile Modern arayüzdeki karoların yani uygulama kutucukları için yeni boyutlandırma seçeneği gelecek ayrıca Microsoft tarafından geliştirilen bazı yeni yazılımlar da varsayılan uygulamalar olarak Windows 8'e dahil olacak. 

     

    Windows 8.1'in genel kullanıma açık önizleme sürümünün Haziran ayında gerçekleştirilecek Microsoft BUILD etkinliği sırasında kullanıma sunulması bekleniyor. Resmi dağıtımına Ağustos ayında başlanacak Windows 8.1, yılın son çeyreğinde satışa sunulacak pek çok dizüstü bigisayar modelinde standart yazılım olarak karşımıza çıkabiliyor. Windows 8 ile ilgili çok sayıda yeni özellik üzerinde çalışan Microsoft, Windows 9 işletim sistemi içinse yeni bir kadro oluşturmanın peşlinde. Linkedin'de yer alan bazı ilanlar, Microsoft'un Windows 9 işletim sistemi için tecrübeli geliştirici aradığı ortaya çıkmıştı. 











  • GElsin gelsin

  • tam alıştık diyorduk geri geliyormuş. gelmesin yahu böyle iyiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metro arayüzü gayet şık ve kullanışlı ama insanlar yenilikten korkuyor. Yarım saat fare imlecini bir yerlere sürüklemektense, kısa yoldan programa ulaşmak en doğrusu bence. Metro arayüzünün tek dez avantajı, 2 pencereden fazla uygulamaya izin vermemesidir. Buna nasıl bir çözüm getirir bilemem ama başlat butonu geri gelirse geriye dönüş olur.

    Daha geniş bir açıdan düşünürsek; Microsoft'un müşteri kitlesi oldukça geniş ve tekel neredeyse. Her insanın isteklerine cevap verebilmek için çeşitliliği ve esnekliği arttırması gerekiyor. Kurulum esnasında, 2 seçenek sunulabilir;

    Başlat;

    Metro UI;

    Seçimi kullanıcıya bırakırsalar ciddi sıçrama yapacaklarını düşünüyorum.. Sonuç olarak, ben metro arayüzünde ısrarcıyım ama geniş anlamda genel müşteri beklentisine cevap vermek daha önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8946C419 -- 23 Nisan 2013; 0:58:09 >
  • Metro arayüzüne gayet alıştık, ama seçenek sunması hoş olur.

  • Ha şöyle yola gel. Bunu dayatmayı en baştan şart koşmasaydın Microsoft ne tükürdüğünü yalayacaktın nede kullanıcı kaybedecektin. Kimse işletim sisteminde yeni bir arayüz uygulama demiyor. Kullanıcıların seçeneği olması gerekiyor. Zaten tablet arayüzünü masaüstü bilgisayarda kullanacaksam masaüstünün ne anlamı kaldı.

  • düzenleyince metro arayüzü gayet kullanışlı.

  • Service packler kalkti, yeni sistemde 8.1 8.2 seklinde surum numaralari kullanilacak herhalde.

  • metro arayüz olmaz olsun

  • Mümkün değil geri koymazlar. Eğer Başlat Menüsü'nü geri getirirlerse bunun adı "geri adım atmak" değil, "hata yaptığını kabul etmek" olur ki MS ve benzeri büyüklükte şirketler bunu yapmıyor.

    Apple da iP4 anten skandalında geri toplama ve ücretsiz bumper dağıtma yapmasına rağmen üstüne basa basa "bizde hata yok ama kullanıcılar memnun olmadı" demişti hatta antenleri nerede test ettiklerine dair TV reklamları yayınlamıştı hatırlarsanız. Sonuçta da iP4 satılmaya devam etti ve sorunu sonraki parti cihazlarda düzeltmelerine rağmen sorunlu ilk nesil cihazlar için resmi geri toplama yapılmadı.

  • ve microsoft pes eder inadindan vazgecer

  • Sevgili Microsoft, çok basit bak bunuda yaptınmı tamamdır.

    Windows 8.1 ile birlikte başlat butonu geri gelebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 23 Nisan 2013; 5:21:43 >
  • bence gelmesi mantıksızlık

  • Şöyle yapılabilir, seçmeli başlat menüsü olabilir isteyen metro arayüzüne devam eder isteyen başlat menüsünü seçer.
  • Normalde yeni versiyon olan herşeye balıklama atlar, sevmesem bile zoraki sevmeye çalışır ve gerçekten severdimde. Taki windows 8'e kadar. Windows 8 tam bi maymun işletim sistemi.
  • Bence işletim sistemini yüklerken ek seçenek olmali mesela bir seçenekte donanima göre işletim sistemi ayarlarini uygula diger seçenek elle ayarlama böylece nasil görünmesi gerektigine biz karar verebilelim !

  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    Metro arayüzü gayet şık ve kullanışlı ama insanlar yenilikten korkuyor. Yarım saat fare imlecini bir yerlere sürüklemektense, kısa yoldan programa ulaşmak en doğrusu bence. Metro arayüzünün tek dez avantajı, 2 pencereden fazla uygulamaya izin vermemesidir. Buna nasıl bir çözüm getirir bilemem ama başlat butonu geri gelirse geriye dönüş olur. Daha geniş bir açıdan düşünürsek; Microsoftun müşteri kitlesi oldukça geniş ve tekel neredeyse. Her insanın isteklerine cevap verebilmek için çeşitliliği ve esnekliği arttırması gerekiyor. Kurulum esnasında, 2 seçenek sunulabilir; Başlat; Metro UI; Seçimi kullanıcıya bırakırsalar ciddi sıçrama yapacaklarını düşünüyorum.. Sonuç olarak, ben metro arayüzünde ısrarcıyım ama geniş anlamda genel müşteri beklentisine cevap vermek daha önemli.


    geriye dönüş felan olmaz. Tablet kullanan veya dokunmatik arayüz kullanan herkes metro aarayüz kullanacaktır.Geleneksel masaüstü ortamı dokunmatik için felaket. Dokunmatik kullanıpta kimse zorunlu olmadıkça geleneksel masaüstünü kullanmaz. Metro arayüzünün gelmesinin sebebi zaten dokunmatik cihazlara daha iyi bir arayüz sağlamaktı. Geleneksel masaüstü kullananların bir sıkıntısı yoktu zaten. Doğal olarak eskiye dönüş felan olmaz. Metro arayüzü ise fare ve klavye kullananlar için tam bir işkence. Sağdan sola çekerek yapılan atraksiyon fare hareketleriyle fare klavye kullananlar için ölümcül bir arayüz. Kurulumdan sonra isteyen istediği arayüzü kullanabilme seçeneği eklenirse iki taraf içinde mutlu son olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraGonS -- 23 Nisan 2013; 12:11:20 >




  • Windows 7 bu kadar stabil çalışırken,iyice alışmışken,uyumsuzluk sorunları da iyice azalmışken kolay kolay Windows 8'e geçmem heralde.

  • Ben yaptım oldu! mantığıyla olmuyormuş demek ki windows 8' i vista'dan bile geriye düşürdüler satış rakamlarında... Halbuki baştan seçmeli olsaydı kurulumda desktop ya da tablet diye bir seçenek çıksaydı isteyen start menülü desktop versiyonu isteyen de metrolu tablet versiyonu kursaydı mükemmel olurdu... Neyse akılları başlarına gelmiştir umarım...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.