Şimdi Ara

SP farm hakkında daha fazla soru sorulmaması umuduyla...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sp Farm (spf) daha fazla skill exp toplamak için level exp ödün verilerek yapılır. bunun yolu ise max mastery skill leveli ile normal levelinizin arasını açmaktır. normal leveliniz ne kadar yüksek olursa o kadar fazla skill o kadar az ex alırsınız ama bu fark maksimum 9 olur cunku her level farkı ile %10 level exp azalır %10 skill exp artar. yani bi örnek tablo hazırlamak gerekirse:

mastery skill level = normal level oldugunda 100xp 50 sp geliyosa
    1 level farkta 90xp 55sp
    2 level farkta 80xp 60sp
    3 level farkta 70xp 65sp
    4 level farkta 60xp 70sp
    5 level farkta 50xp 75sp
    6 level farkta 40xp 80sp
    7 level farkta 30xp 85sp
    8 level farkta 20xp 90sp
    9 level farkta 10xp 95sp
    gelir.
    lakin ne kadar fark açılırsa kendi levellerinizdeki spf yapmayanlara o kadar ezik olursunuz ama bunun acısını yuksek lvllerde cıkarabilirsiniz.
    hangi levellarda yapılması gerekir sorusuna benim en ii cevabım ne kadar dusuk lvlda baslarsan o kadar ii dir olur. ne kadar yapılır konusunda pek fikrim olmamasına ragmen bi 40-50k kadar sp toplamasının yeterli olacagını duydum...

şahsi fikrime gelince spf yapmanın en ii yolu 9 lvl fark acmak diildir cunku cok az xp almak oyunda hızla sıkılmanıza yol acabilir. bi tuyo daha vermek gerekirse...

9 lvl farka yukarıdaki ornege gore 20 yaratık kesersek [200xp,1900sp]
    8 lvl farka yukarıdaki ornege gore 20 yaratık kesersek [400xp,1800sp]
    7 lvl farka yukarıdaki ornege gore 20 yaratık kesersek [600xp,1700sp]
    6 lvl farka yukarıdaki ornege gore 20 yaratık kesersek [800xp,1600sp](benim tercihim!)

şimdi burdaki 9lvl fark ile 8lvl fark arasında ufak bi karsılastırma yapalım.
    aradaki sp farkını kapamak icin 8lvl fark 20 yaratıkta 1 yaratık oldurmesi nerdeyse yetiyo lakin aradaki xp farkını kapamak icin 9lvl farkın her 1 yaratık icin 1 yaratık daha oldurmesi lazım!(umarım anlamıssınızdır, galiba cok net olmadı ama...)

neyse umarım yararlı olur, hatam varsa duzeltmeye çekinmeyin...

• arkadaşlar geçen kowboyun yazsını okuduğumda bana çok mantıklı gelen birleyi fark ettim sp farm tam bir saçmalık! özellikle bunu denemek için yeni çar açtım ve 2 günde 20 lvl geldim hemde hali hazırda 1000 sp var. bu nasılmı oldu sp kasıp oyundan archer şatosunda oyundan bezmektense dikkatli bir stratejiyle oyununuzu oynayın....

ben ne yaptım,

yeni açtığım çarın paraya ihtiyacı yoktu çünki bi önceki çarla yaptığım tradelerle maliyetni karşılıyorum öncelikle bu çok önemli eski çarınızı atmayın para kazanmak adına çok işe yarıyor.

lvl8 e kadar full lvl kastım
    lvl 5 te sadece lighting skilini açın sora okla devam edin dikkat ilerde okçu olmayacaksanız sakın ok skiline sp harcamayın ve lvl ini yükseltmeyin hiç gerek yok!

light yi açtıktan sonra seri bi şekilde lvl 7 olunca skilide 2 kademeye arttırıp lvl 7 yaptım gördüünüz gibi eşit gidiyorum. lvl 8 olunca önceden aldığım lvl 8+4 bowa geçtim lightyi lvl 10 a gelince fulledim bakın sürekli eşit gidiyorum ve sadece tek elemente veriyorum ve kesinlikle yeterli oluyor....

lvl 10 light elementinin pasifini açın mag damagenizi yüzde 4 oranında arttırır artık önüne geçilemez olursunuz... okla lvl 16 ya kadar görevleri yaparak çabucak gelin göreceksiniz sadece light skili size yetecek sakın bicheon lvl ini arttırmayın arttırmayınki sp farmınız tatlı olsun. sürekli lvl inize eşit tutun....

evet sora geldik lvl 16 ya sağlam bi spear aldığınızda lvl 16 yken light skilinin lvl ini 12 ye çıkartın mag deki ilk kitapçığı 3. kez uplayın ve olanları seyredin giçbir silah skili kullanmadan arherleri 2 veya 3 vuruşta alacaksınız. ana lvl inizle arada (16-12=4) 4 fark olacağı için sp farm yapıyor olacaksınız lvl 17 felan olduğunuzda elinizde yaklaşık 2k sp birikmiş olacak.

şimdi en can alıcı noktaya geliyoruz. elementinizi lvl 17 ye kadar fulleyin pasif skili açın. sora 18 e geldiğinzde soul spear skilini açın bu aşamada ana lvl iniz 17 yken mastery skill lvl iniz yaklaşık 25 falan olacaktır yani sp farm bitmiş demektir....

ama yanılmayın sakın tek elemente yoğunlaştığımız için artık sizi archerler banditler kesmeyecek gibin western fery e chaki kesin gidin demon horse kesin ve herkes azı açık baksın lvl 18 adam nasıl kesiyor bunları diye. yanlız potunuz sağlam olsun. bir chaki den yaklaşık o lvl de 650 exp alıyorsunuz ve 260 300 cıvarı sp ex alıyorsunuz evet yüksek ex alırken siz hem lvl atlıyorsunuz biyandanda iyi denebilecek bir mikyarda sp alıyorsunuz. çünki körü körüne 9 fark bırakıp archer kesenlerde en fazla 200 sp ex alırlar archerlardan hemde oyundan bıkarlar siz hem lvl atlayacaksınız aldığınız ex lerler hemde 250 şer 250 şer sp ex toplayacaksınız + herkes sizin ezik işaretinizi gören herkes downhang ın orda devil ghost ları nasıl keser bu adam 2-3 vuruşta die aval aval bakacak çünki bana öyle bakıolardı :D bu şekilde kolayca lvl 26-20 lara gelirsiniz ve aradaki farkı kaparsınız başlarsınız hakiki sp farm yapmaya.

bu yöntemi denedim ve mükemmel işliyor hem lvl atlıyorum hemde sp biliktiriyorum hali hazırda 1000 küsür sp var süreklide artıyor.

yanlız dediğim lvl lere kadar sadece elementi fulleyin sora direk soul speara geçin ötekileri boşuna açmayın. spear light deki pasif büyüleride açın hp niz falan artsın.

bütün bunlar full int gitmeyi düşünen biri için geçerlidir ve denedim bunudüşünmemei sağlayan lvl 70 kowboy a teşekkürler artık bu çarla devam ediyorum

• şimdi sölüceklerim ve danışcaklarım biraz matematiksel umarım anlatabilirim..

http://sro.mmosite.com/x/
    bu linki @_@ diye bi arkdaşım vermiş formda... tşkler....
    bu program şuan ki levelin ve skill levelerini yazdıktan sonra bide ilerde hedeflediğin level ve skillerin levellerini yazıyorsun. hesapla dediğinde size bu dediklerinizi yapmak icin ne kadar exp ne kadar spxp felan lazım olduğunu gösteriyor...
    sonuç tablosunda şöyle bişi var EXP / SP EXP bu acıcanız skill sayısına felan göre değişiyo ben normal bi skill ağacı yaptığımda 1.75 cıktı bir iki skill daha ekleyince 1.4 a düştü... gelelim sonuca...

senın verdiğin tabloda 1 lvl farkla olanda 90/ 55 oranında exp ve sp alıyoruz buda ufak bi hesapla 1.63 cıkıyo
    buda demek oluyor ki benım ilk yaptığım skill acığını acmak için oyunun başından beri arayı 1 lvl tutarsam en sonunda istediklerim oluyo hatta bana sp bile artıyo :)

şuan farmdayım bunu hesapladıktan sonra biraz karasız kaldım...
    işte böyle :)
    kafayı kırdık lanet skiller yüzünden

• evet farkı açık tutmaya gerek yok çünki yüksek fark olunca öyle devasa skil exp ler almıyorsunuz eşit tutun veya 1 altta tutun o bile yetiyor

yanlız oyuncu derseki ben bütün elementleri bütün skilleri açacam hepsini açmak istiyorum ozaman sp farm yapacaksın başka yolu yok ama oyun oynarken btün skilleri kullanmıyoruz genelde en beğendiğimizi kullanıyoruz... ve oyun tek skil üzerine tek element üzerine gideceksiniz istediğiniz sp yi size hayli hayli veriyor ilerde de 70 felan olunca yaparsınız sp nizi olur biter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembeler -- 5 Haziran 2006; 9:42:47 >
  • Arkadaşlar o zmana banada bir el atın :)

Ben pure str fire glavie yapmak istiyorum.

sadece fire ve heuksal kısmından önemli olanlara vereceğim.
    birazdaha açmak gerekirse
    Weapondan;
    Soul Spear
    Ghost Spear Petal
    Flying Dragon Flow
    Cheolsam Force

Firedan;
    River Fire Force
    Flame Body Wisdom
    Basic Fire Protection
    Flame Devil Force

Bunlar maxlicam :)

Şuan lvl 15 im 600sp var bowman questini yapıyorum en yüksek mastery lvlım 7 yani gap=8

Bana burdan sonra yardımcı olurmusunuz açıkcası lvl 16 da farm yapmak istemiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodness -- 5 Haziran 2006; 10:19:09 >
  • str lerde durum nasıl olur bilemem ama benim stratejim tek vuruş bilemedin max 2 vuruşta üst lvl monster leri indirmek ve üst lvl yaratıklarda sp kasmak. bu yüzden taktik çok iyi iş yapıyor

senin durumuna bakıcak olursak max damage için fire gitmenen mantıklısı yaklaşık (benim gördüğüm) 25 lvl e kadar en iyi damageyi fullenmiş soul spear veriyor dierleini de 25 e kadar çıkarttım denedim çünki bu yüzde yeni çarda sadece soul spear gidiyorum flying dragon foolow falan alt lvl lerde hiç iş yapmıyor boşuna açıp master lvl inle farkı açma sana nacizane tavsiyem tek monster da iki skil i bir arada kullanman yönünde olacak...

ghost spearı ve yanına soul spearı aç soulla ilk girişi yap monster a arkasından ghost u patlat ghost hem alana da etki eder eğer ghostla ikinci vuruşunda yaratığı öldürebilirsen onun yanındaki etkiyle sana gelecektir sen aynı taktik iki skil kullanarak devam et ve sürekli ghost la soul u maxla. dierlerine girme. frie skilinide lvl ine göre sürekli maxlı tut üst lvl lerde rahat edersin. str ler kolay sp farm yapamaz die biliyorum ben bu yüzden sp yi lvl ile birlikte kazanıcaksın.

yanlız en az bi 2-3k sp yap öyle kasmaya başla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembeler -- 5 Haziran 2006; 10:34:02 >

• ilgin için çok teşekkür ederim

o zaman lvl 16 da 3k gibi sp yapıp dediğin taktikle fire maxlıyıp ghost spear ve soul speara yüklencem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GAP Hakkında Bir Soru?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • birazönce sitede bi hesap yaptırdım 30lvl de açmak istediklerim maxlı light pasifler ve nuke si. aynı şekilde speardada 30 lvl e kadar sadece soul ve ghost spear ı hesaplattırdım ve gerekli olan sp 4600 cıvarında bu fire de kassan yaklaşık aynı olacaktır..

lvl 16 da sp kasan biri standart skiller açık...

hedefi lvl 30 max lı fire veya light elementi ve nukesi (yanlız sadece ikisinden biri için)

hedefi lvl 30 spear maxlanmış olanlar sadece soul spear ve ghost spear.

bütün bunlar iiçin gereken sp yaklaşık 4600 sp buda demek oluyorki 3000 sp hakkaten yeter ünki 30 lvl e gelene kadar lvl kasarken bi okadar daha sp kazanacaksın
  • ben full ınt swordum daha yeni açtım 5 lvl yani 16 lvlde 9 farka gerek yokmu 1veya 2 farkla yeteri kadar sp kasabilirmiyim???
  • valla oyunda yabancı ve türklere zamanında cok sordum bu soruyu.. bana en ideali 3 lvl farktır dediler ben öyle yapıyorum hiç sıkıntı çekmiyorum....
  • 1 veya 2 farkla yeteri kadar sp kasılabilir inanın bana çünki farkı açtığınızda busefer monster kesmeniz zorlaşacağı için zamandan kaybedeceksiniz misal 250 sp exp almak için bi yaratığı 30 sn de kesiyorsanız 200 sp ye 10 sn de kesersiniz böylece sürümden ve zamandan kazanırsınız bu yüzden farkı az tutun daha avantajlı ben her iki yöntemide denedim 9 farkla sp farm yaptım şimdi fark bırakmadan sp farm yapıyorum mastery lvl 60 larda aldı başını gitti. ama üst lvl monster kestiğim için 300 küsür sp ex alıyorum hemde 2 bilemedin 3 vuruşta alıyorum.

oyunda 20 k 30 k sp biliktirme bence çok saçma çünki okadar sp yle anca lvl 30 ezik bi nuker olursunuz açarsınız tüm skilleri lvl 30 da fire light ve cold nuker olursunuz sora sp niz biter lvl 30 çar elinizde kalır...

tek elemente yüklenim ihtiyacınız olan sp size lvl lerde gelecektir.
  • hangi skilleri acıcağınızda önemli ii düşünün bölece boşuna sp karcamış olmassınız, işiniz yarıcak olan skillere harcasınız bu sp leri. formu biraz karıştın hangi char için hangi skiller önemli hangileri gereksiz rahatlıkla bulabilirsiniz...

ve bence düşük levelde 15 16 gibi de farm yapcaksanız okcu olun sonra özünüze dönersiniz yaratığı yanınza gelene kadar kesiyorsunız oratada deli danalar gibi koşuşturmuyorsunuz yaratıklar size koşuyor zamandan tasarruf oluyor ve genelde yaratıklar dibinizde öldüğü için lootlamakta sorun olmuyor. 2 günlük farmımdan bunları cıkardım bide 2k sp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cristoferrobin -- 5 Haziran 2006; 14:08:00 >
  • full int daha hızlı sp kasar
  • quote:

Orjinalden alıntı: bloodness

Arkadaşlar o zmana banada bir el atın :)

Ben pure str fire glavie yapmak istiyorum.

sadece fire ve heuksal kısmından önemli olanlara vereceğim.
    birazdaha açmak gerekirse
    Weapondan;
    Soul Spear
    Ghost Spear Petal
    Flying Dragon Flow
    Cheolsam Force

Firedan;
    River Fire Force
    Flame Body Wisdom
    Basic Fire Protection
    Flame Devil Force

Bunlar maxlicam :)

Şuan lvl 15 im 600sp var bowman questini yapıyorum en yüksek mastery lvlım 7 yani gap=8

Bana burdan sonra yardımcı olurmusunuz açıkcası lvl 16 da farm yapmak istemiyorum :)

Süper.. Aynen devam...
  • Ey Silkroad Yolcusu,
    Sp farm bana lazim mi diye sormadan evvel dur!!
    Dusun senden once farm yapanlar nolmus diye?
    Eger yoksa ki bi cevabin bu soruya, sp farm sana gore degildir.
    Once biraz oynayip bu oyunda ne istedigine karar vermen gerekir.
    Kisisel dusuncem ilk ve tek karakterle sp farm yapmak, Temmuz'da Antalya ucagina binerken kayaklarla gorulmek gibi biseydir. (nolur nolmaz diye yanimizda bulundurmak lazim).

Simdi biraz matematik yapalim.
    Kisaltmalar:
    sp = skill point,
    spx = skill point experience,
    exp = experience
    1 sp = 400 spx (bilmeyenler icin)
    X farkla = Ornegin leveliniz 45 ve en yuksek mastery leveliniz 40, o zaman 5 farkla diyecegim.

Once level 1'den 70'a kadar gereken exp miktarini bulalim:
    711,816,677 exp (kaynak: sro.mmosite.com exp listesi)
    *Sonra yaklasik ortalama bir hesapla 0 farkla 9:1 oraninda exp:spx aldiginizi farzedelim. Bu durumda level 70 bir karakterin dogal olarak yapacagi sp miktari:
    711816677 / 9 / 400 = 197,726 sp eder.
    Simdi de her gruptaki her skill'i acip max upgrade'leri yaparsak maliyetleri ne olur onu gorelim: (kaynak: sro.mmosite.com skill listesi)
    Bicheon : 124446 sp
    Heuksal : 104415 sp
    Pacheon : 93647 sp
    Fire : 90314 sp
    Cold : 93093 sp
    Lightning : 83029 sp
    Force : 76874 sp

Oyunun help'inin de tavsiye ettigi gibi dogal olarak alacaginiz sp, level 70'e ulastiginizda 2 mastery'i maxlamak icin yeterli olacaktir.

Ancak, dikkat edilecek nokta, teori ile pratigi birbirine uydurmak gerekmekte. Teorik olarak level 70'de 2 mastery'yi maxlayacak gozukseniz bile 0 farkla giderek her skill'i acip tam levelinda upgrade etmeniz (neredeyse level 67'e kadar) sp farm'siz imkansizdir. Tabii ki demokrasilerde cozumler tukenmez. Ben bu olmadan da level atlarim dediginiz hicbirseyi add/upgrade etmezsiniz. Ornek: str karakterlerinin nuke'lari add edip upgrade etmesi gibi. Ya da int karakterlerinin physical damage artiran buff'lari upgrade etmesi gibi.

Stratejik sp farming yapin: Sadece 2 mastery'yi maxlayacak bi karakter icin tavsiye edecegim en ideal metod keep up diye adlandirilan turkce olarak da gittigin yere kadar gidersin metodudur. Ozetle gidip levelinizi/questinizi yapiyorsunuz. Sp biriktirme gibi birsey sozkonusu degil. Ornegin level 38 yaptiniz mastery'yi. Acilan gerekli upgrade'ler bitene kadar mastery'yi 39 yapmiyorsunuz. Bu metod'la genelde 2-3 farkli gidiliyor ve ben herhangi bi problem yasamadim acikcasi. Stratejik sp farming olayina gelince, simdiye kadar yapilan hesaplar sadece yaratik oldurmeniz uzerine kurulu hesaplardir. Questler bu hesaplarin disindadir. Stratejik sp farming icin quest odullerini direk size verilmis bir bonus olarak gorun. Sonra alacaginiz questlere bircok sitede verilmis olan listelerden bakin. Ornegin 32-40 arasi bir quest bollugu var. Ozellikle sanirim 36'da acilan 5x archer ve 3x bowman questleri var. Quest odullerine bakarsaniz her biri de en az 500k exp verir. Nerdeyse yaklasik 5mil toplam exp odulu var. Simdi bu questleri 0 farkla yaparsaniz leveliniz cok cabuk yukselir, yaratiklar maviye doner, aldiginiz exp otomatikman duser. Bunun yerine ornegin level 37'ye 4-5 farkli girerseniz, bu yaratiklari maviye dusurmeden questleri bitirir boylece biraz extra sp biriktirebilirsiniz. Bunun gibi noktalari onceden tespit edin. Benim kisisel yaratik secim yontemim de bi yaratik en az 134 spx veriyosa yani 3 yaratik 1 sp ediyosa guzeldir.

Ben 3 mastery'i maxlayacagim, 4 mastery'i maxlayacagim diyorsaniz, sp farm tek cozumunuz. Belki 3 mastery'i 30-50k gibi bi sp farmla halledilebilir ama 4 mastery'i icin cok uzun bi sure farm yapilmasi gerekecektir.

Madem lafi uzattim epeyce, size kendim neler yaptigimi anlatayim. Soylediklerimin neye dayandigini anlayin. Akliniza yatarsa ne ala, yatmazsa gonlunuz bilir. Almila, ilk karakterim. Oyun hakkinda hicbir fikrim yoktu. Level 15'e kadar stat point'leri biraz ona biraz buna mantigiyla dagittiktan sonra level 15'de fire blader olmaya karar verdim. Tabii sp farming nedir kac exp aliyorum diye ekrana bakan kim. Skill'leri de bakiyorum sp olmus, hemen basiyorum aciyorum, bu neymis su neymis diye ekliyorum herseyi. Sanirim level 15'de dikkatimi cekti ancak birseyin upgrade'ini yapacak sp kalmadiginda. Hatta autopot'u farkettigimde level 26 olmustum. Oysaki ben her lavaboya gittigimde oldurulmekten usanip force'tan therapy serisi acmis gidiyordum guzel guzel. :) O arada biraz mastery farkini acip sp biriktiriym dedim ama 30'da dayanamadim nuke nasil atiyo bu karakter diyerek fark'i 0 ladim tekrar. Ne ogrendim efendim? Str char'i hava olsun diye bile nuke atip kendini rezil etmemeliymis. 30-40 arasini genelde 4 farkli ilerledim. Simdi karakter oldu level 43, mastery'leri de bicheon 41 upgrade'lerini yapiyorum, fire 40 upgrade'lerini yapiyorum. 45'e kadar quest olmadigi icin 2 farkla ilerliycem. Sonra 45'i belki 3 fark yapip tekrar upgrade'leri yakalarim. Simdi ben karakteri yeni bi baslik acip sorsam, ben boyle boyle yaptim diye anlatsam, eminim birisi der ki sen cok yanlis yapmisin, yeni karakter basla. Hatta 30k'da sp farm yap der. Hic ilgisi yok. Skillere verdigim yanlislari toplasan aslinda toplam 2k sp bile etmez. Int'e verdigim 15 point'i de simdi str'ye gecirmis olsam damage'imi %1 ya da %2 farkettirir. Sonra da gerekirse yanlis skill'leri resetlerim yavas yavas**. Giden para olsun. Level 70'de oyun boyle oluyor diye dinlemek yerine gidip kendim gormek istiyorum. Simdi oyunda gunduz saatlerinde cogunlukla lag oluyor. O zamanlarda gidip sp farmer karakterimi oynuyorum. Boylece lag geldi, karakter oldu diye uzulme derdim olmuyor. Eger yapabiliyorsaniz level atlayan karakterinizi sabah 4-9 arasi oynayin. Super bir zaman. Server'larin hepsi crowded yerine populated diyor ve bir sonraki yaratiga etraftaki 50milyon insandan daha once ulasiym diye kasmaniza da gerek yok. Tahminlerime gore Almila'yi level 70 yapana kadar EvliyaCelebi'de 100k civari sp birikir. 4 mastery'li nuker olur cikarim.

Buraya kadar herseyin anlasildigini umut ederek, simdi tekrar soruyorum: Bu oyunda ne istediginizi biliyor musunuz? O zaman bana sp farm lazim mi gibi bi soru sormaniza gerek yok. Gidin sro.mmosite.com'a 2 dakika da istediginiz seylerin size toplam maliyetini hesaplarsiniz. Ama ne istediginizi bilmiyorsaniz, su adam soyle dedi, bu adam boyle dedi'lerle oynamak yerine, biraz kendiniz oynayin, sword ve blade arasindaki farki ogrenin, skill'lerin ne ise yaradigini gorun. Ks'cilere sinirlenin, botlara verip veristirin, job yapin, spawnerlardan kacin. Sonra kendinize sorun, bu oyun bi char acip en az 1 ay level 16'da sp farm yapmaya deger mi degmez mi diye?

Aciklamalar:
    * Oyunda sabit bir exp/spx orani yoktur. Yani direk 0 farkla 9:1 oraninda exp:spx yaparsiniz demek kesin bir sayi degildir. Ornek olarak aklimda kaldigi kadariyla bazi sayilar vereyim size. Level 29-30 karakter 0 farkla earth ghost(level 27) olduruyor, 800 exp 100 spx aliyor 8:1 orani. Almila (level 43) su an 2 farkla Bunwang (level 45) olduruyor, 1642 exp, 162 spx aliyor, yaklasik 10:1 orani. Kesin olarak test etmedim ama bazi arkadaslarin tavsiye ettigi gibi kendinizden yuksek level yaratik oldurmek sp farming icin cok da faydali bir eser olmayabilir. EvliyaCelebi (Level 16) 9 farkla Bandit (level 16) olduruyor 43 exp 225 spx aliyor, 1:5 orani. Son not olarak bu sayilarin hepsi 10% bonus veren 4 kisilik exp distribution party'lerinde alinmistir.
    ** Forumlardan birinde gordugume gore skill mastery artirirken 0'dan 1'e gecme sp'si 0 oldugu icin skill resetlerken oyun su an 1'den 0'a dondurmuyormus. Max mastery konusunda obsesifseniz denemek icin bile bazi gruplara dokunamayacaksiniz demektir bu. Umarim Joymax bunu duzeltir. Bu konuda elin yalancisiyim. Duydugumu iletiyorum sadece.

Umut ederim size bugday degil himmet olmustur bu yazdiklarim.
    EvliyaCelebi

• ss lerden bi iki resim koyam,belki yararlı olur

bandit archer dan; mastery - karakter lvl 9, 4 lü party 139 sp :

http://img294.imageshack.us/img294/8170/sro20060605183157423xj.jpg

bandit :

http://img294.imageshack.us/img294/9058/sro20060605191349621td.jpg

ben str arttıran armor set takılıyodum int gitme düşüncesinde oldugum için :

http://img294.imageshack.us/img294/1157/sro20060605182923649bf.jpg

allah sabır versin

• quote:

Orjinalden alıntı: kutsalar

ss lerden bi iki resim koyam,belki yararlı olur

bandit archer dan; mastery - karakter lvl 9, 4 lü party 139 sp :

http://img294.imageshack.us/img294/8170/sro20060605183157423xj.jpg

bandit :

http://img294.imageshack.us/img294/9058/sro20060605191349621td.jpg

ben str arttıran armor set takılıyodum int gitme düşüncesinde oldugum için :

http://img294.imageshack.us/img294/1157/sro20060605182923649bf.jpg

allah sabır versin

işte bütün bunları şimdi tek bir elementi fullleyip gidip demon horse falan kessen daha fazla sp alacan hemde zevkten kopmayacan tabi pota ayıracak paran varsa çünki demon bi koyuyodu 200 gidiyodu şimdi gitmiyo tabi

• quote:

Orjinalden alıntı: cristoferrobin

şimdi sölüceklerim ve danışcaklarım biraz matematiksel umarım anlatabilirim..

http://sro.mmosite.com/x/
    bu linki @_@ diye bi arkdaşım vermiş formda... tşkler....
    bu program şuan ki levelin ve skill levelerini yazdıktan sonra bide ilerde hedeflediğin level ve skillerin levellerini yazıyorsun. hesapla dediğinde size bu dediklerinizi yapmak icin ne kadar exp ne kadar spxp felan lazım olduğunu gösteriyor...
    sonuç tablosunda şöyle bişi var EXP / SP EXP bu acıcanız skill sayısına felan göre değişiyo ben normal bi skill ağacı yaptığımda 1.75 cıktı bir iki skill daha ekleyince 1.4 a düştü... gelelim sonuca...

senın verdiğin tabloda 1 lvl farkla olanda 90/ 55 oranında exp ve sp alıyoruz buda ufak bi hesapla 1.63 cıkıyo
    buda demek oluyor ki benım ilk yaptığım skill acığını acmak için oyunun başından beri arayı 1 lvl tutarsam en sonunda istediklerim oluyo hatta bana sp bile artıyo :)

şuan farmdayım bunu hesapladıktan sonra biraz karasız kaldım...
    işte böyle :)
    kafayı kırdık lanet skiller yüzünden

Çok saol ya.Bana bayağı bir gerekmiş.Çok saol.

• Sp farm icin exp/spx oranlari icin sonunda guzel bir kaynak buldum ancak sayfayi hard diske save ettikten sonra bookmark etmeden kapatmisim. Level 1'den 70'e kadar her X farki icin oranlari veren bir tablo yapmis birisi. Anlasilan o ki level'iniz da 0-9 farkiyla beraber aldiginiz oranlari etkiliyor. Benim ilk teorim olan oldurulen yaratigin level'inin etkisi olabilecegi yanlis bir izlenimmis. Ornek olarak level 16 sp farmer exp/spx orani 1:5 iken, level 70 bir karakter 9 farkla 2:1 oraninda exp:spx yapiyor. Level 70 de 0 farkla 38:1 gibi bir oran var.

Bu durumda ilk mesajimdaki 0 farkla toplam gelecek sp hesabini dikkate almamanizi rica ediyorum. Bi ara oturup excel'de yeni hesap yapinca gercege en yakin sayilari tekrar vermeye calisirim.
  • Evet, bugun bi bos vaktimde 0 farkli yapacaginiz toplam sp'yi hesapladim. Eger bir hata yoksa kaynak oran listesinde ve benim excel'e gecirmem de, level 1-70 arasini hep 0 mastery'le giderseniz, toplam alacaginiz sp = 69.004

Oysaki ben ne mutluydum toplam gelecek sp'yi 150k+ hesaplarken. Bu durumda Almila ile 61'den sonrasini direk sp farm olarak goruyorum ben. Bir de kendim 70 olursam birgun ve her level da 0 farkla o civarlardaki yaratiklar ne kadar exp veriyor gibi bir hesap kitap denklestirebilirsem bir yerden, guzel bir sp farm guide yazicam artik.

EvliyaCelebi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.