ama çok zevkli bgeyler son olarak 44 şehir yaptım ve az önce baktım 45 . şehri almaya daha bikaç turn var oyunu 113. turnde holy roman empireye 10.000.000 florin verip give regiondan aldığım şehirleriyle bitirdim ama daha durun polonyanın işinide bitircem ordumda 2.000.000 ı aştı az sonra bi foto koycam haritanın yüzde 70 ini aldım
Arkadaşlar oyuna cok hızlı basladım bu sefer.Deli gibi sehir aldım bizansı ve mısırı yıkdım direk.(Direk derken yıl 1350 :=) ) Neyse Mogollar Ruslarla kapıstı direk gittiler Rusları yıktılar.Sonra bana saldırdırlar.Ama mogolları yıkmak sorun olmadı birliklerim çok güçlü ve fazla.Paso yeniçeri Ottoman archer fln.
Ama gel gelelim yıl 1380 oldu ve TIMUR geldi Bağdat civarından.Adam 9 tane full birlikle saldırıyo ben tam 13 tane full birlik hazırladım ama arkadaslar adam filleriyle resmen bitiriyor beni. Sipahiler hiç bi işe yaramıyor yeniçeriler hiç bi işe yaramıyor.Ottoman archer lar la ateşli ok attırmaya calisiyorum o da bi yerden sonra iş görmüyo.Arkadaslar ne yapıcam lütfen bi yardım edin delirticek bi Timur beni. Daha dosgrusu filleri grand bombard fln yapıyorum gene olmuyo zaten 3 birlikle savasa giremiyorum makina kaldırmıyo.Bi önceki save im tam 50 yıl oncesinde surekli oraya dönüp baştan ordu kuruyorum farklı biçimde ama gene de basaramıyorum arkadaslar bi önerisi olan varmı bu Timur için delirmemek elde degil..
abicim ben henüz 1100 lü yıllardayım ama moğollar ve timurlular geldiğinde rusya tarafında 150.000 kişilik ordu ve bagdat ve anadolu tarafında toplam 180.000 nin lik ordularım la karşılaşcak benim çözümüm ub yani toplam 310.000 asker bu arada haritayla ilgili resim koycam dedim işte YALNIZ TARİHE DİKKAT EDİN DAHA 110 YIL FELAN OLDU BAŞLAYALIVE TAM 46 ŞEHİR ALDIM
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atacanss -- 2 Aralık 2006; 19:25:39 >
Oyunun dosyalarını _C_ ye attıkdan sonra setup ı acıyorum... Daha sonra % 80 lerde direct x ile ilgili aptal bi problem cıkıp yüklemeyi durduruyor. Ama normalin aksine setupı bitir(fnish) secenegi cıkıyor...yada lunch totalwar.. BU NEDİR LUTFEN YARDİMCİ OLUN... oyunu program filesde yüklüyor.masa üstünden tikladigimda directx ile ilgili problem veriyor.
There are,of course,those who do not want us to speak......while the truncheon may be used in lieu of conversation,words will always retain their power. Words offer the means of meaning and,for those who will listen,the enunciation of truth. And the truth is there is something terribly wrong with this country,isn't there?
beyler bende sene 1199 ve tam 84 bölge aldım haritanın resminide mesajımın sonuna eklicem haritanın yüzde 95 ini felan aldım ama daha devam ediom 84 şehir olunca tabi her el 30 bine yakın asker çıkartıom şimdi bütün dünyayı alıp moğolları ve timurları beklicem :))) onların dev orduları yanımda bit kalacak :)))
Arkadasım imamına sağ tıkla orda sol alt köşede ay resmine tıkla bi şehir seç ilan et. Ben alacagim şehirleri önce cihad ilan edip öle alıyom. =)
yalnız imamının belli bir seviyede olması gerekiyor düşük imamlarla yapamıosun onu
Ayrıca cihat ordunuzu öyle uzun süre bekletmeyin, yoksa cihat ordunuzdaki birlikler "Desertion!" diye bir mesaj çıkarıp ordunuzdan ayrılabiliyor ve ordunuz yok oluyor. Venedik şehrine cihat ettim, 10 yıldızlı komutanı ordunun başına koydum, fakat kalleş bir assassin komutanımı vurdu, 3-5 turn sonra 5 Monster Bombard'lı, 10 Janissary Heavy Infantry'li ve 4 Kapıkulu atlılı ordum bir anda yok oldu. Gözümün önünde.
beyler bende sene 1199 ve tam 84 bölge aldım haritanın resminide mesajımın sonuna eklicem haritanın yüzde 95 ini felan aldım ama daha devam ediom 84 şehir olunca tabi her el 30 bine yakın asker çıkartıom şimdi bütün dünyayı alıp moğolları ve timurları beklicem :))) onların dev orduları yanımda bit kalacak :)))
There are,of course,those who do not want us to speak......while the truncheon may be used in lieu of conversation,words will always retain their power. Words offer the means of meaning and,for those who will listen,the enunciation of truth. And the truth is there is something terribly wrong with this country,isn't there?
Oyunun dosyalarını _C_ ye attıkdan sonra setup ı acıyorum... Daha sonra % 80 lerde direct x ile ilgili aptal bi problem cıkıp yüklemeyi durduruyor. Ama normalin aksine setupı bitir(fnish) secenegi cıkıyor...yada lunch totalwar.. BU NEDİR LUTFEN YARDİMCİ OLUN... oyunu program filesde yüklüyor.masa üstünden tikladigimda directx ile ilgili problem veriyor.
yardim yardim!!!!!!!!!simdiden tessekkurler.
Senin oyun kötü bir kopya. yani iyi kopyalanmadığı için yükleme sırasında hata veriyor. git aldığın yere geri ver.
Arkadaşlar bu tacir arkadaşları ne şartlar altında yapabiliyoruz. Yapabilmek için bir bina yapmak veya bişeyleri geliştirmek gerekiyor mu? Yoksa sayısı sınırlı falan mı?
Arkadaşlar şu merchant konusunda bi yardım edicek kişi yok mu?!?!?!
cihad yapmak için bina yapmana gerek.imam çıkartmak için cami yapman lazım.biliyorsundur belki cihad yapmak içinde imamın piety si yüksek olması gerekiyo.imama tıkladığın zaman solda alta ayyıldız var ona tıklayıp açılan ekranda cihad yapmak istediğin şehri seçiyorsun.
Abicim oyunda bende hile yapsam o akdar yeri ben de alırım.Nedir sendeki o para .hangi devlette var o kadar hazine.oyunu dürüstçe oynayalım lütfen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 4 Aralık 2006; 13:43:59 >
ACER AS6930G-733G32MN Centrino®2 Islemci CORE2 DUO P7350 2.0GHZ-3GB-320GB DVDRW16''CRYSTAL BRITE CAM-512MB 9600gt 1366*768 3dmark 2006 (Vista64bit) =5731 oc günlük kullanım (650/950/1650) 3dmark 2006= 6827 xp puanı=7614 (640/1000/1580)
normalde öle ama ben onu 1 er 1 er gidecek şekilde modifiye ettim ayrıca kendim codları deiştirip moğol ve timurlarla oynayabiliom:D
Dostum sen bayagi meshur coder'missin yaa..Su Papa'lik ile oynamayi aacabilir misin
tek yaptıgı oyunun içindeki bir text dosyasını açıp oradaki TURN=2 yazan yeri 1'e çevirmek.. şahsen ben de yaptım oradan biliyorum.. yine aynı text sayfasında 8000dinar olan bütçeyi istediğiniz miktara ayarlayabilirsiniz.. basit şeyler bunlar, coder'likle alakası yok, şahsen ben kendimi coder olarak görmüyorum mesela
normalde öle ama ben onu 1 er 1 er gidecek şekilde modifiye ettim ayrıca kendim codları deiştirip moğol ve timurlarla oynayabiliom:D
Dostum sen bayagi meshur coder'missin yaa..Su Papa'lik ile oynamayi aacabilir misin
tek yaptıgı oyunun içindeki bir text dosyasını açıp oradaki TURN=2 yazan yeri 1'e çevirmek.. şahsen ben de yaptım oradan biliyorum.. yine aynı text sayfasında 8000dinar olan bütçeyi istediğiniz miktara ayarlayabilirsiniz.. basit şeyler bunlar, coder'likle alakası yok, şahsen ben kendimi coder olarak görmüyorum mesela
Arkadaşlar oyuna cok hızlı basladım bu sefer.Deli gibi sehir aldım bizansı ve mısırı yıkdım direk.(Direk derken yıl 1350 :=) ) Neyse Mogollar Ruslarla kapıstı direk gittiler Rusları yıktılar.Sonra bana saldırdırlar.Ama mogolları yıkmak sorun olmadı birliklerim çok güçlü ve fazla.Paso yeniçeri Ottoman archer fln.
Ama gel gelelim yıl 1380 oldu ve TIMUR geldi Bağdat civarından.Adam 9 tane full birlikle saldırıyo ben tam 13 tane full birlik hazırladım ama arkadaslar adam filleriyle resmen bitiriyor beni. Sipahiler hiç bi işe yaramıyor yeniçeriler hiç bi işe yaramıyor.Ottoman archer lar la ateşli ok attırmaya calisiyorum o da bi yerden sonra iş görmüyo.Arkadaslar ne yapıcam lütfen bi yardım edin delirticek bi Timur beni. Daha dosgrusu filleri grand bombard fln yapıyorum gene olmuyo zaten 3 birlikle savasa giremiyorum makina kaldırmıyo.Bi önceki save im tam 50 yıl oncesinde surekli oraya dönüp baştan ordu kuruyorum farklı biçimde ama gene de basaramıyorum arkadaslar bi önerisi olan varmı bu Timur için delirmemek elde degil..
Timur'un azman fillerine etki eden tek şey mancınıktır. Catapult ya da Trebuchet'i alevli taş atma moduna getirirseniz ve fillerin üzerine nişan aldırırsanız filleri delirtebilirsiniz.
Ben bu oyunun korsanını bulamadım arkadaşlar bir türlü.Bugün Çankaya,Konak,Göztepe birde Güzelyalı'da aradım yok.Kafayı yicem sanki hepsi aralarında anlaşmışlar.İnternet kafelere sordum daha gelmedi diyolar.Biri bana bir yer söylesin artık.7 gb'ı 30-40 kb ile indiremem.
Ben bu oyunun korsanını bulamadım arkadaşlar bir türlü.Bugün Çankaya,Konak,Göztepe birde Güzelyalı'da aradım yok.Kafayı yicem sanki hepsi aralarında anlaşmışlar.İnternet kafelere sordum daha gelmedi diyolar.Biri bana bir yer söylesin artık.7 gb'ı 30-40 kb ile indiremem.
karşıyakada var
ÖLÜMÜNE KANKAYIZZHALA BEKLİYORUM YAW Bİ ALLAHIN KULU YOKMU ŞU KONUYU BİLEN BANA ANLATICAK ?!?!?!
quote:
Orjinalden alıntı: mrnl
quote:
Arkadaşlar bu tacir arkadaşları ne şartlar altında yapabiliyoruz. Yapabilmek için bir bina yapmak veya bişeyleri geliştirmek gerekiyor mu? Yoksa sayısı sınırlı falan mı?
ÖLÜMÜNE KANKAYIZZHALA BEKLİYORUM YAW Bİ ALLAHIN KULU YOKMU ŞU KONUYU BİLEN BANA ANLATICAK ?!?!?!
quote:
quote:
yanlış hatırlamıyosam market yapınca çıkıyorlar da bize soracağına binalara sağ tıklasaydın çoktan bulurdun dostum agent limit her karakterde olduğu gibi bunlarda da vardır muhtemelen ama merchantlar astarı yüzünden pahalıya geliyor.550 florindi galiba;veriyorsun adam sana 20-30 arasında gelir getiriyo her turnde.30 yıl yaşasa 750 florin getirir uğraştığına değmez.ama bir de diğer merchantlarla arasında bi ilişki var sanırım onda iyi para var
Senin oyun kötü bir kopya. yani iyi kopyalanmadığı için yükleme sırasında hata veriyor. git aldığın yere geri ver.
Arkadasim cok tesekkurler....Sonunda bi problemime cvp alabildim.
Bir gunde 4 defa kadikoye indim. En az 6-7 defA cdyi degistirdim ve artik pes ettim. Aradan belli bi sure gecsin ole alicam artik yapacak sey yok 3 dukkan 7 cd den sonra. İnsallah eminsindir bu problemden...
Beyler bende daha Amerika kıtası yok ama 2 sehir dısında her yeri aldım.Moğollar oyunun ortalarında 13 full ordu ile geldi haliyle ezildim ama sonra intikamımı pis aldım.Timur'un 8 full ordusunu 4 full ordumla Urfa'nın (Edassa) yukarısında dağların arasında sıkıştırdım.Özellikle Doğu Anadolu'da dar geçitler var oraya 2 full ordu koyarsanız geçemiyorlar - tek orduyla gelmeleri lazım 2'ye 1 olduğundan saldırmıyorlar-.Ben böyle yaptım ve asasinlerim ile tek askerimi kaybetmeden Timur'u kese kese yendim.Her turn 70 bin civarı para geliyor Amerika'yı bekliyorum artık.Yönetici sıkıntısı çekiyorsanız denk bir ordu ile isyancılara saldırın bazen man of honour diye komutan veriyor ve çok genç oluyorlar.
#Yerine göre tacirler deli para kazandırabiliyor.Timbuktu diye bi yer var Afrika'da; maden,köle,halat vb. ticaretlerle epey para kazandırıyor.Bi tacirim sadece gümüş madeninden 179 flourin kazanıyor mesela.
#Bu corruption'ın (rüşvet) önüne nasıl geçecez bilen var mı dürüst adamı damat olarak alıyorum o da haramzade çıkıyor.
#Bir de arada bi evde kalmış kızlar çıkıyor rahibe kıyafetleri içinde,onları nasıl evlendireceğiz bilen var mı acaba?
Arkadasim cok tesekkurler....Sonunda bi problemime cvp alabildim.
Bir gunde 4 defa kadikoye indim. En az 6-7 defA cdyi degistirdim ve artik pes ettim. Aradan belli bi sure gecsin ole alicam artik yapacak sey yok 3 dukkan 7 cd den sonra. İnsallah eminsindir bu problemden...
Arkadaşım oyunu Kadıköy`den nereden aldın bende 2 dvdlik versiyonunu almak istiyorum da alacak bir yer bulamadım :) Bir de 2 dvdlik versiyonu ne kadar oyunun?
Beyler bende daha Amerika kıtası yok ama 2 sehir dısında her yeri aldım.Moğollar oyunun ortalarında 13 full ordu ile geldi haliyle ezildim ama sonra intikamımı pis aldım.Timur'un 8 full ordusunu 4 full ordumla Urfa'nın (Edassa) yukarısında dağların arasında sıkıştırdım.Özellikle Doğu Anadolu'da dar geçitler var oraya 2 full ordu koyarsanız geçemiyorlar - tek orduyla gelmeleri lazım 2'ye 1 olduğundan saldırmıyorlar-.Ben böyle yaptım ve asasinlerim ile tek askerimi kaybetmeden Timur'u kese kese yendim.Her turn 70 bin civarı para geliyor Amerika'yı bekliyorum artık.Yönetici sıkıntısı çekiyorsanız denk bir ordu ile isyancılara saldırın bazen man of honour diye komutan veriyor ve çok genç oluyorlar.
#Yerine göre tacirler deli para kazandırabiliyor.Timbuktu diye bi yer var Afrika'da; maden,köle,halat vb. ticaretlerle epey para kazandırıyor.Bi tacirim sadece gümüş madeninden 179 flourin kazanıyor mesela.
#Bu corruption'ın (rüşvet) önüne nasıl geçecez bilen var mı dürüst adamı damat olarak alıyorum o da haramzade çıkıyor.
#Bir de arada bi evde kalmış kızlar çıkıyor rahibe kıyafetleri içinde,onları nasıl evlendireceğiz bilen var mı acaba?
Dostum bence corruption'nun sebebi 2 sey olabilir..
1. si Adalet binalarinin eksikligi ve namuslu valilerin azligi. 2. si Ulke topraklarinin devasa boyutlara ulasmasi ( Tipki senin ki gibi ) Deniz genis olunca atlayan cok olurmus
arkadaşlar bende ATI RADEON 9600XT 128 lik ekran kartı var ama oyuna start diyince ekran bozuluyor renkler bir birine giriyor acaba ekran kartım bu oyunu kaldırmıyormu?
Ayen yaw banada Moğollar geldi ama timurlular hiç gelmedi 283'ünmcü turdayım daha ses yok adamlardan...Demekki herkese farklı çıkıyor Rastgele bi olay yani..Timurlar anadoluya giriyor genelde ona dikkat ettim,Moğollar ise Avrupa veya Bağdat sınırına yığılıyor...Timurların anadoluya girmesine tek bir yerden açıklık getirebiliriz.O da bakınız Ankara Savaşı ve Beyazı'ın esir düşüp,bütün Osmanlınıhn himayesinde olan eski selçuklu beyliklerinin Özgürlüğünü ialn etmesi...Güzel bir tarihi fantaazzi yapmışlar farkında olmadan aslında... Yine tebrik ediyorum buradan Creative Assembly'deki babaları...
hocam oyun 225 turn değilmiydi
Arkadasşlar ben 1372. yıldayım ve mogollar 120 yıldır erivandan gırdiler ve anadoluda geziniyorlar.Canları sıkıldıkça topluca şehir kusatıp bırakıyorlar.ŞİMDİ DE TİMUR UZAK DOĞU DAN ORDUSNU TOPLAYIP GELİYOMUŞ MESAJ GELDİ. YANİ ANLCANIZ MOĞLLARIN AVRUPAYA GİTMEYE NİYETLERİ YOK ADAMLAR BEKLEYİP DURUYOLAR 150 YILDIR. BİDE TİMURLAR GELDİMİ EN AŞAĞI 20 FULL ORDUYLA NASIL UĞRAŞACAĞIM????
Arkadaşlar Türklerle nasıl oynuyoruz? Kesin yazmışsınızdır; ama 15 sayfa okumayayım şimdi. Ben ilk campaignimi oynuyorum hala ve 5 ülke seçilebiliyordu. Sonradan mı açılıyor Türkler?
| INTEL Core 2 Duo E6600 | ASUS P5B | 2048 MB KINGSTON DDR2 800 | PALIT 8600GT Sonic 256MB 128Bit | SEAGATE 320GB SATAII + SAMSUNG 80GB ATA | ASUS DRW-1608P2S | ANTEC Neo Power 480W Power Supply | LG L194WT 19'' WideScreen |
Arkadaşlar Türklerle nasıl oynuyoruz? Kesin yazmışsınızdır; ama 15 sayfa okumayayım şimdi. Ben ilk campaignimi oynuyorum hala ve 5 ülke seçilebiliyordu. Sonradan mı açılıyor Türkler?
arkadaşım bendede aynı seninki gibi 9600 xt 128 lik ekran kartı var bende hiç bi problem yaşamıyorum.grafik ayarları mediumda oynuyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: BATYUS
arkadaşlar bende ATI RADEON 9600XT 128 lik ekran kartı var ama oyuna start diyince ekran bozuluyor renkler bir birine giriyor acaba ekran kartım bu oyunu kaldırmıyormu?
bendede aynı sorun çıkmıştı sağolsun arkadaşlar yardımcı oldu. oyunu yüklemeyi bitirdikten sonra açmaya çalıştığında d3dx9_30 gibi bir dll hatası veriyodu benim oyun hata veren dosyayı googledan arattım sonra windows system32 nin içine attım. OYUN AÇILDI. TURKLERLE OYNAMAK İÇİNDE FORUMDA LİNKİ VERİLEN PATCH DOSYASINI İNDİR
arkadaşım bendede aynı seninki gibi 9600 xt 128 lik ekran kartı var bende hiç bi problem yaşamıyorum.grafik ayarları mediumda oynuyorum.
quote:
dostum senin sürücü hangisini kullanıyorsun hiç update falan yaptın mı sürücüyü belki benim kartın sürücüsü eskidir?
evet en son sürücüsünü yükledim dediğin gibi olabilir en son sürücüsünü yükledim 6.11 olması lazım yanılmıyorsa.tabi birde ram in yüksek olması gerekiyor benim 1 gb
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: serdar34
quote:
dostum senin sürücü hangisini kullanıyorsun hiç update falan yaptın mı sürücüyü belki benim kartın sürücüsü eskidir?
benimde 1 GB ve 6.11 i kurdum çalıştı sağol ama bir sorun daha oldu.Oyunla ilgili değil PC ile ilgili yani bazi oyunları donuk donuk oynatmaya başladı örneğin;Knight Online'ı eskiden süper gösterirdi şimdi biraz kasıyor sanırım sürücüden kaynaklanıyor neden acaba??
bendede aynı sorun çıkmıştı sağolsun arkadaşlar yardımcı oldu. oyunu yüklemeyi bitirdikten sonra açmaya çalıştığında d3dx9_30 gibi bir dll hatası veriyodu benim oyun hata veren dosyayı googledan arattım sonra windows system32 nin içine attım. OYUN AÇILDI. TURKLERLE OYNAMAK İÇİNDE FORUMDA LİNKİ VERİLEN PATCH DOSYASINI İNDİR
BOZKURT bey size cok tesekkurler Proplemi hallettim...İnsallah benimde birgun yardimim olur.. Ben simdi oyuna donuyorum ...Hee bide Recru1t oyunun 2 dvdlik versiyonunu sormusdu...ben kadikoyde hicbir yerde bulamadim..
oyuna kıl oldum yav türkler bu kadar mı yalnız bırakılır? istanbulu u aldıktan sonra ingilizler bile bana saldırdı :) bende tüm tehlikelere rağmen ingilterenin göbeğine denizden ordumu indirdim ama :)
arkadaşlar oyunda savaşlar çok hızlı gibi geldi bana yafff :S yane savaşa girdim adam hemen saldırdı 1 dakkada üstüme çullandı ne oldugunu anlamadım bile :(
Beyler bende güvenilmez devlet ilan edildim herkezle savaşıyorum bi suanda ruslarla trade durumundayım aile bile değiliz burda diplomasi diyerlerine göre bence daha farkir olmuş bi tane şehir kalan mısıra sadece test amaçlı 50 bin altın...teklif ettim benim himayeme girsin diye adamlar gene olmaz diyor bide kalesine saldırmak icin full canonlu filan ordu var adamlar gene kabul etmedi bu saçmalıktır..kalerini en faction lideri ve bi kaç köylü koruyor..
Ekonomisi bitmiş...nufusuda yok... gayet güzel teklif veriyorum kabul et yaşa diyorum banamısın demiyor...
yaw bende moğollar 65. turn de geliyor hiç gelişememiş bir şekildeyken mubarekler ordu basıyor bi de mısır ve bizans aynı anda saldırıyor batıyorum kısaca niye sizde geç geliyor ki bu kadar moğollar
yaw bende moğollar 65. turn de geliyor hiç gelişememiş bir şekildeyken mubarekler ordu basıyor bi de mısır ve bizans aynı anda saldırıyor batıyorum kısaca niye sizde geç geliyor ki bu kadar moğollar
güçlene kadar moğollara dalma ben daha yeni yeni dalıyorum turn 120 küsür sanırsam bide Asasian ( yanlış olabilir) yap komutanları öldür öyle dal