Ya arkadaşlar ben Moğollarla pek savaşmadım 3 5 defa ama bana da TİMUR dadandı. Adam 8 tane full ordu ve full rütbelerle şehirlerime 1 1 dalıyor.Haçlılarda Kudüs için geliyo sürekli , bi yandan da Mısır ve Bizanslılarla urasiyorum.Adamı indirmem imkansız ne yapıcam bilen varmı ?
Bide arkadaşlar benim takıldıgım bi konu da Turnden önce asker bina basarken para eksiye indimi bi daha toparlanamıyosun.Ben çok iyi giderken her turn de 5 6 k para gelirken bi kere bi turn den önce -1000 oldum ondan sonra sürekli param - lerde.Şu an -30 000 oldum ne yapsam para gelmiyo.Fetihler olmadan para kazanamıyorum. Bi yaardım =)
yav napiyim mısır bana daldı ally ken. Valla Moğollar Timur un yanında hiç bişi.Adam 8 ordusunu hep yanyana turuyo yav 1 1 yakalamakta imkansız. Filler zaten mahvediyo.
Bi de arkadaslar ben savasda 3 ordu ile dalıyorum Timur a ama sadece 1 ordu ile savasiyorum.Dİgerleri savasa iş işten geçtikten sonra 1 1 katılıyo napıcam ben çözemedim..
Mısırlılar ve Bizans'ı haritadan silmiş bulunmaktayım mısırların son bi kalesi kaldı nerde bulamıyorum...Moğollar artık anadoluda gezer oldu güçlü bi ordu çıkartabiliyorum ama yeterince prens yok paso prenses doğuyor bende deli oluyorum oyundaki herkez bana savaş açmış durumda her koldan saldırı yiyorum bunu hiç anlamadım Diplomat görüşmelerinde beni 2 yüzlükle hatta güwenilmez biri olarak söylüyorlar...iyiki deniz kıyılarını ve adaları fetih etmişim bide dengeli asker üretimi ile halim yerimde bide arkadaşlara bi taktik vereyim halkı mutlu edin ben paso normal vergi alıyorum halktan hing ve very hing vergi alan yani halka zülüm ederseniz bide düzensiz asker basarsanız tabi böyle olur suanda 1 turn geçirmem yaklaşıkl 1saat sürüyor haçlılardan bıktım istanbuldaki cok kuvvetli ordum resmen söndü dayancak gücleri kalmadı desem doğrudur,Anadoluda moğollular cirit atıyor prensim olsa işler kolaylaşcaktı ama sürekli doğanlar prenses oluyor komutanlarla ewlendiriyoruz onlarında yaşları 45-55 hep büyük denk geliyor pek işe yaramıyor yani suanda her şehrimide prens yok bu sebepten ötürü tradelerde yolsuzluklar oluyor...masal gibi oh oldu
Oyunda anlamadığım şey...
1. O kadar güçlü olmam rahmen ve de diğer ülkeler ile iş birliğimi ben değil onların bozmasına rahmen neden ben suçlanıyorum diplomatlar tarafından...
2.mısır bana kalleş dedi....ona ingilizler dalarken sadece ben wardım yanımda neden uslu durmayıp bana saldırdı sonrada Danimarka ile kardeş oldu sorarım onlara biraz duygusal ve uzun...
ben bunları söyle düsünüyorum hepsi diğer ülkelerin saygı yerine kücük görüp at gözlükleri ile yaşaması olsa gerek
komik bi olay ise 180 bin nufuslu mısırın 20 bin nufusla hale getirdim adam diplomat gönderdi.. senle barışırım ama bana 30bin altın verirsen dedi...
yoksa bunlar oyun hattasımı anlamadım gitti bide arkadaşlar benim ordularım başında prens olmayınca diğer ülkeler satın alabiliyor bunu ben nasıl yapcam anlatabilcek birisi varmı denemedim denesem görcemde aklıma yazarken geldi
Süper bir oyun ama yeter tam 3 günü mü yedi aç susuz uykusuz. yeter. lisedeyken medieval total war başıma bela olmustu simdi bu. Siliyorum arkadaşlar ben yoksa okul bitmez. Artık sabah nasıl kalkacaksak..
benim ordularım başında prens olmayınca diğer ülkeler satın alabiliyor bunu ben nasıl yapcam anlatabilcek birisi varmı denemedim denesem görcemde aklıma yazarken geldi
Ordunun başında Lideri olsun olmasın,Padişahın öldüğünde dolayısıyla ölen padişaha bağlı olan bir takım aileden üyeler veya askerler ( özellikle yeniçeriler,avrupada veba salgını süresince onlarca ordu kaybediyorsunuz ihanetten) yeni gelen lidere saygı ve sadakat duymadıkları için onu istemiyorlar ve yeterli bulmuyorlar...Dolayısıyla isyan ediyorlar!Eğer isyan eden ordunun başında bir prens'in/aile üyesi varsa ilk önce onu öldürüp,ihanetinin bedeli ödettikten sonra geri kalan masum askerlerini alabilirsin...Loyaltysi olmayan adamları ailene katma ayrıca... Çok başın yanar!Aslında bence bu oyunun hatası... Neden Veliaht/Faction Heir seçemiyoruz ki?!Rome'd ne güzel vardı... Gidiyor 25 yaşında daha hiçbir özelliği olmayan herşeyi 0 bi aptalı faction lider yapıyor... Sonra gelde bu oyunun hatası deme hacım...En ayar olduğum ve sevmediğim tek şey Medieval 2'de faction heir seçememek... Ve kahrolasıca,aptal yapay zeka beni deli ediyor...Savaş ortasında hangi akıllı komutan orduları ortaya toplayıp,üzerine ok,top mermisi ve kaya yağdırılmasına rağme tepki vermez yaw... Acilen pathclenmesi gerek bu 2 özelliğin..Özellikle yapay zeka...Acaba Medium'da oynuyorum diye mi böyle dedim ama bir very hardda battle açtım ve yaklaşık 3 saat falan Grand Campaing'Te oynadım ve yine aynı şeyle karşılaştım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Agwe_ -- 27 Kasım 2006; 3:15:30 >
Birde oyunlarda Türkleri Arap gibi göstermekten ne zaman vazgeçerler merak ediyorum
Abicim bi kere sen onu unut çünkü adamlar bizi arap olarak biliolar ya da öyle lanse etmek istiolar.... Bu konuyla ilgili aklıma bişi geldi.Benim kuzenim Amerika da yaşıyor.Bir film izliyomuş.Filmde arabın biri arapça konuşuyomuş altyazı olarak ta speaking turkish(türkçe konuşuyor)yazıyomuş.Konuşan adamın tipini de tahmin edebiliosunuzdur.Artık kasıtlı mı yapıyolar bilmeden mi yapıoyolar bilmiorum.. Anlatmak istediğim adamlar bizim imajımızı kötülemek için ellerinden geleni yapıyolar.Hala bizim atalarımıza barbar marbar diolar ya deli oluyorumm yaa adamlara medeniyet kavramını biz öğrettik nese şimdi moralim bozulmasın....
bu timurlular beni mahvetti karşısına 6 tane full ordu koydum bir tanesini yarısına indirebildim o kadar sonra edessa, antioch, aleppo ve alepponun altındaki yerleşim yerini ele geçirdiler, sonra gittim avrupalı devletlerden yardım istedim ispanya ve sicilya ile dost oldum dedim böyle böyle timurlularla başa çıkamıyorum sizlere 40.000 filorin versem ne dersiniz dedim onlarda ooo bu kadar para için amuda bile kalkarım abi dediler:D yani parayı bastırdınızmıydı anlaşmalar okeyto :) ondan sonra bunlar bana yardım etmediler timurlulara asker göndereceklerdi güya, bu olmayınca timurlulara elçi gönderdim dedim bitsin bu boşa akıtılan kal gel senlen cihad edelim 50.000 filorin de onlara verdim... ver ver nereye kadar bakacaz artık :D
aşağıdaki foto da timurluların gücünü gösteren tablo:)
Ayen yaw banada Moğollar geldi ama timurlular hiç gelmedi 283'ünmcü turdayım daha ses yok adamlardan...Demekki herkese farklı çıkıyor Rastgele bi olay yani..Timurlar anadoluya giriyor genelde ona dikkat ettim,Moğollar ise Avrupa veya Bağdat sınırına yığılıyor...Timurların anadoluya girmesine tek bir yerden açıklık getirebiliriz.O da bakınız Ankara Savaşı ve Beyazı'ın esir düşüp,bütün Osmanlınıhn himayesinde olan eski selçuklu beyliklerinin Özgürlüğünü ialn etmesi...Güzel bir tarihi fantaazzi yapmışlar farkında olmadan aslında... Yine tebrik ediyorum buradan Creative Assembly'deki babaları...
ben o Papal States denilen siyah şapkalı heriflere uyuz oluyorum, heresy'e karşıyız diyorlar, gittiler 2 prensimi öldürdüler zaten yıllardır Marsilya lidersizdi, 16 yaşındaki çocuğa kıydı eşşek herifler polis gibi ortada dolaşıp adam kesiyorlar, en sonunda dalacam papa'ya da vatikan'a da, komple müslüman yapacam ırkı o olacak... crusade dedim, Venedik'ten başka kimse gelmedi zaten, ne biçim dayanışma bu anlamadım
benim ordularım başında prens olmayınca diğer ülkeler satın alabiliyor bunu ben nasıl yapcam anlatabilcek birisi varmı denemedim denesem görcemde aklıma yazarken geldi
Ordunun başında Lideri olsun olmasın,Padişahın öldüğünde dolayısıyla ölen padişaha bağlı olan bir takım aileden üyeler veya askerler ( özellikle yeniçeriler,avrupada veba salgını süresince onlarca ordu kaybediyorsunuz ihanetten) yeni gelen lidere saygı ve sadakat duymadıkları için onu istemiyorlar ve yeterli bulmuyorlar...Dolayısıyla isyan ediyorlar!Eğer isyan eden ordunun başında bir prens'in/aile üyesi varsa ilk önce onu öldürüp,ihanetinin bedeli ödettikten sonra geri kalan masum askerlerini alabilirsin...Loyaltysi olmayan adamları ailene katma ayrıca... Çok başın yanar!Aslında bence bu oyunun hatası... Neden Veliaht/Faction Heir seçemiyoruz ki?!Rome'd ne güzel vardı... Gidiyor 25 yaşında daha hiçbir özelliği olmayan herşeyi 0 bi aptalı faction lider yapıyor... Sonra gelde bu oyunun hatası deme hacım...En ayar olduğum ve sevmediğim tek şey Medieval 2'de faction heir seçememek... Ve kahrolasıca,aptal yapay zeka beni deli ediyor...Savaş ortasında hangi akıllı komutan orduları ortaya toplayıp,üzerine ok,top mermisi ve kaya yağdırılmasına rağme tepki vermez yaw... Acilen pathclenmesi gerek bu 2 özelliğin..Özellikle yapay zeka...Acaba Medium'da oynuyorum diye mi böyle dedim ama bir very hardda battle açtım ve yaklaşık 3 saat falan Grand Campaing'Te oynadım ve yine aynı şeyle karşılaştım...
devlet veya ordu almak var bir miktar para istiyorlar ordu senin oluyor benzer askerler varsa sana geçiyor ordu
romada böyleydi ben halen bu oyunu onyamayacakmıyım yaa
bide histori savaşların mohaç meydan muharebesi var mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhacir -- 27 Kasım 2006; 18:35:45 >
arkadaşlar bana da moğollar gelmedi herhalde bulunduğunuz konuma göre ya timur geliyo ya da moğol ama moğol gelse iyi timurluların bi filleri var vay anam vayyyyy :(
Ayen yaw banada Moğollar geldi ama timurlular hiç gelmedi 283'ünmcü turdayım daha ses yok adamlardan...Demekki herkese farklı çıkıyor Rastgele bi olay yani..Timurlar anadoluya giriyor genelde ona dikkat ettim,Moğollar ise Avrupa veya Bağdat sınırına yığılıyor...Timurların anadoluya girmesine tek bir yerden açıklık getirebiliriz.O da bakınız Ankara Savaşı ve Beyazı'ın esir düşüp,bütün Osmanlınıhn himayesinde olan eski selçuklu beyliklerinin Özgürlüğünü ialn etmesi...Güzel bir tarihi fantaazzi yapmışlar farkında olmadan aslında... Yine tebrik ediyorum buradan Creative Assembly'deki babaları...
hocam oyun 225 turn değilmiydi
225 turn ama turnler bittikten sonra yada oyunu kaybettikten sonra devam edebiliosun ayrıca agwe oyunu galiba timescale 1 le oynuo yani bi turn bi yıl olarak ama normalde bildiginiz gibi bi turn iki yıl
Ya arkadaşlar siz nasıl 40 000 florin yapabiliyosunuz? Ben gelen butun parayla bişiler basıyorum ve en sonunda - ye düşüyorum daha da a+ ya çıkamıyorum..
Ya arkadaşlar siz nasıl 40 000 florin yapabiliyosunuz? Ben gelen butun parayla bişiler basıyorum ve en sonunda - ye düşüyorum daha da a+ ya çıkamıyorum..
iş ticarette bitio dier ülkelerden trade rights(ticaret hakkı) almaya çalış ve liman yapabilecein şehirlerde mutlaka liman yap ve geliştir sürekli belli bi süre sonra refaha kavuşursun ve limanlarına dikkat et düşman ülkeler kapatmasın
hocam oyun 225 turn değilmiydi
225 turn ama turnler bittikten sonra yada oyunu kaybettikten sonra devam edebiliosun ayrıca agwe oyunu galiba timescale 1 le oynuo yani bi turn bi yıl olarak ama normalde bildiginiz gibi bi turn iki yıl
hocam oyun görevini bitirince devam edebiliyormuyuz peki
arkadaşlar ben oyunu yükledim sonunda "can not install directx" die hata verio crackledim sonra playa bastım. "d3dx9_30.dll bulunamadığından başlatılamıyor sie hata verdi yardımcı olabilirmisiniz???
sol üstteki forum yazan yere girin üye olun. ne derdiniz varsa bilin ki önceden yazılmıştır arayın bulun. bulamazsanız o zaman sorun cevap alırsınız.
dostum ben diğer ülkelerin askerlerini istiyorum İsyancılara rüşvet verdim ama hiç bana katılmadalar bunda wermedimde Romada wermiştim denerim gene peki saol
oyunu ruslar sayesinde indirdim.dvd 1 i rar dan çıkarırken crc hatası(yanlış parola) diye bir hata veriyor.hata verdiği part ı tekrar indirdim olmadı.ne yapabilirim.lütfen yardım.
Biri Timurids mi dedi...(?) Şerefsizler bütün ekonomimi alt üst ettiler... Avrupada zaten devlet kalmadı iskoçyadan başka...Yukarıda bir mesaj yazdım sanırım ondan 2 saat sonra falan dadandılar başıma... Moğollar gibi 2 kere geliyorlar Full yeniçeri ordularım,Musketerlerimle yığdım bütün ordumu Kiev'e yine...Filleri bene çok abartmışlar hocam...Tüfekle 2 tane atınca tırsıyorlar hemen... 5 dk önce yıktım elemanları!Yeniçeri Musketerler olmasaydı savaşı alamazdım...Haritada 5 tane yerimi ele geçirdler ama sonra bekledim bekledim bir girdim lavukları sınıra kadar koşturdum... Darısı hepimizin başın hacım... Bu arada Timuridslerde yine bu knuda yazdığım ST Taktiği ile yokedilmiştir...Hala bu taktiği uygulamayanlar varsa deneyebilirler...
Timur kaç yılında piyasaya çıkıyo ben moğollarla kapışırken bi de o çıkarsa başka ülkeyle oynarım valla
Valla ben şu anda Britanya adası hariç bütün avrupayı yeşile boyadım...Amerikada açılmadı daha amerika açılan kada iskoçyalılar yıkarım yavaş yavaş...Zaten Timurlar yüzünden en azından bir 20 turn beklemem gerekicek ekonominin düzelmesi için... Heryerden adam çıkarıp saldım adamların sütüne...Şimdi Türklerle bitereyim Moğollara en uzak ülkeden başlıyacam valla... Ne ingilitere ne danimarka bu adamlar gemi alıp yine gelirler ispanya ile başlamayı düşünüyorum ama sanırım daha 1 haftam daha var çünkü daha amerika açılmdı yaw off sap sap bekliycez haritada galiba Scotland'ı yıkınca hacım...
benim karrta çok performanssız çalıştı nedeni sanırım 800x600 de oynayamamam.. 1024 den başka çözünürlük gözükmüyo.. klasordeki confic dosyasından deiştirdim 800x600 yaptım ama oyunu açınca o dosyada aynı haline geri gelio kaydettiğim şey nasi deişiyo onuda anlamadım..
bu oyunu 800x600 de oynamanın bir yolu yokmudur..
6-bide yeniçeri birliği varmı
bu oyunu oynamak bana nasip olmayacakmı
sorularımı cevaplarsanız sevinirim
1- bilmiyorum 2- bilmiyorum 3- küçük 4-çıkıyorlar 5- Hiç bir ülke diğerinden güçlü değil güç dengesi gayet yerinde oyunun 6- Yeniçeri birliği var
Ben hem osmanlı ile hemde ispanya ile başladım oyuna 1 gün birini 1 gün diğerini oynuyorum her ikiside 70 turn oldu ben turn olayınıda değiştirmedim 1 turn 2 yıl olarak geçiyor ilk başlarda çok kötü karşılanmıştı ama bence gayet akıllıca yapılmış. Her ikisinide very hard olarak oynuyorum yaşadığım en büyük sorun ekonomi mtw1 de gayet iyiydi bunda bir türlü dengeleyemedim turn başına 8.000-12.000 arası bir gelir varki onuda yetiştiremiyorum.
Birde tavsiye henüz bende denemedim ama osmanlı ile başladığımda farklı bir taktik izlemiştim.
Eğer osmanlı ile başladı iseniz ilk cihad seferinizi papa ya düzenleyin papa yı yok ederseniz haçlı seferlerinden kurtulursunuz , mtw 1 de öyle oluyordu ama devamlı papalık isyan edip ayaklanıyordu mtw2 de ben yok ettiğim bir ülkenin tekrar canlandığını henüz görmedim bilen varmı ?
4-bide başka develet olan arkadaşlar türkler avrupaya çıkabiliyorlar mı yolsa güçsüz mü kalıyorlar
5-bide türkleri güçlü yapmışlar mı
1- bilmiyorum 2- bilmiyorum 3- küçük 4-çıkıyorlar 5- Hiç bir ülke diğerinden güçlü değil güç dengesi gayet yerinde oyunun 6- Yeniçeri birliği var
Ben hem osmanlı ile hemde ispanya ile başladım oyuna 1 gün birini 1 gün diğerini oynuyorum her ikiside 70 turn oldu ben turn olayınıda değiştirmedim 1 turn 2 yıl olarak geçiyor ilk başlarda çok kötü karşılanmıştı ama bence gayet akıllıca yapılmış. Her ikisinide very hard olarak oynuyorum yaşadığım en büyük sorun ekonomi mtw1 de gayet iyiydi bunda bir türlü dengeleyemedim turn başına 8.000-12.000 arası bir gelir varki onuda yetiştiremiyorum.
Birde tavsiye henüz bende denemedim ama osmanlı ile başladığımda farklı bir taktik izlemiştim.
Eğer osmanlı ile başladı iseniz ilk cihad seferinizi papa ya düzenleyin papa yı yok ederseniz haçlı seferlerinden kurtulursunuz , mtw 1 de öyle oluyordu ama devamlı papalık isyan edip ayaklanıyordu mtw2 de ben yok ettiğim bir ülkenin tekrar canlandığını henüz görmedim bilen varmı ?
herkese iyi oyunlar.
adam gelmiş ankaraya sen bize git adamın ülkesini yık dion yakışıyomu okumasın bunları hazır türkiyedeyken gelir bak yanına seni heretic die yaktırır
4-bide başka develet olan arkadaşlar türkler avrupaya çıkabiliyorlar mı yolsa güçsüz mü kalıyorlar
herkese iyi oyunlar.
benim osmanlı güçlümü dememden kastım romada hiçbir devlet romayı yenemiyordu bundada öylemi
Bunda ülkeler arasında belli bir denge var. İlk mtw de dengesiz güçler konusunda ben dahil çok eleştiri yapan oldu. Bu oyunda ülkeler yaklaşık aynı güçlerde.
quote:
tüfek kaç yılınmda çıkıyor
1-amerika kıtası nasıl kaç yılıda çıkıyor
2-1530 dan sonra devam edebiliyormuyuz
3-amerika kıtsı büyük mü
Ateşli silahlar 1260 dan sonra başlıyor önce toplar sonra tüfekler. 1- Amerika en erken 1400 lerin sonunda açılıyor. 2- devam edilmiyor. ama bazı arkadaşlar oyunun dosyaları ile oynayıp devam sağlıyor. 3- yalnızca 5- 6 bölge var yani küçük. 4- herkes yakın güçte. evet çıkabiliyorlar 5- herkes yakın güçte ileri seviye askerler oyunda ilerki zamanlarda çıkıyor. 6- var.
ya arkadaşlar yok mu yardım edicek biri??? 2 kere oyunu aldım 2sinde de aynı hatayı weriyor... oyuna başlıyorum bir iki turn dönüyorum sonra loadlama ekranı geliyor we oyunu başa döndürüyor nedir bunun derdi anlamadım bu arada 2 oyun da tek dvd acaba ondan mı oluyor bu
çalıştırır ama çok takılarak benim işlemcim de seninki gibi sadece en düşük grafiklerde ve en düşük unit scale de iyi çalıştırır o da zaten çok zevk vermez
oyunda osmanlılar olunabilior mu valla campaignde sadece avrupa devletlerini gördüm
lütfen bi yanıt eğer oynanabiliorsa nasıl, campaignde oynayan herkes osmanlı olduunu söylior bu allahın gevur devletleriyle oynamaktan bıktım benim oyunda mı eksik var yoksa patch falan mı çekilio
benim karrta çok performanssız çalıştı nedeni sanırım 800x600 de oynayamamam.. 1024 den başka çözünürlük gözükmüyo.. klasordeki confic dosyasından deiştirdim 800x600 yaptım ama oyunu açınca o dosyada aynı haline geri gelio kaydettiğim şey nasi deişiyo onuda anlamadım..
bu oyunu 800x600 de oynamanın bir yolu yokmudur..
bu işi annayan yokmu