Ya arkadaşlar bu oyun bende bi süre sonra kilitleniyo donuyo bi fikri olan varmı acaba ?
Radeon X700 Pro ekran karti Catalyst 6.11 sürücü Optionsi da kendi ayarla diyorum gayet rahat oynuyo ama bi süre sonra donuyo reset atmak gerekiyo napıcaz yav..
Dostum RAM in ve Islemcin dusuk ise ondan da kaynaklaniyor olabilir..Ve bence ekran karinda da biras eski durumda..KAc FPS de de oynuyorsun bu durumda ?
Arkadaşım 1 gb ram ve amd 64 3200+ işlemci var.Oyunda akıcı oynuyorum bi sorun olmuyo ama bi zaman sonra oyun kilitleniyo ve reset atmak gerekiyo.
oyunun orjinalini nerden aldınız bir. aral.com.t aralıktan itibaren satışabaşlayacakmış. amazon.com da falan var ama bayağı kastı beni vazgeçtim şu işin bir kolayı varsa halledelim. Tabiri caizse kana susadım kafayı yedim evde red alert iki oynamaya başlamıştım bir anda sizin gönderdiğiniz fotoğrafları görünce dumura uğradım biri bana yardım etsin...
Bir arkadaş tüm dünyanın olduğu oyunu sormuştu ben bugüne kadar otarzda tek oyun gördüm o da SUPERPOWER 2 total war ın yerini asla tutmaz ama yinede güzel bir oyun artısı bm in tanıdığı tüm ülkeler oyunda var. filistin bile.
yaw bu aztec leri harbiden gören var mı ne ara cıkıo bunlar bi biilgisi olan...???
Ne aztec'i olm kafayı bozdunuz siz amerika falan yok bu oyunda iyi kandırmışlar sizi...
Aztekler var oyunda ama ne zaman çıkacaklar orasını bilmiyorum MTW2 nin forumlarındada bulamadım açıkcası ama olduğu kesin orjinal siteyi ziyaret ederseniz göreceksiniz demoda bile var aztekler.
Ama nasıl olacakta açılacak orası meçhul sonuçta Amerika 1492 de bulunduysa oyunda 1530 da bitiyordu ( galiba ) saçma bir şey olacak demekki aradaki yıllarda bir şey olması lazım ama ne ?
ya arkadaşlar oyunda para gelmiyor bir türlü, şehilerime farmları yaptım fakat hala para kazanamıyorum, bunun hakkında bilgisi/fikri olan varmı ?
Seni seviyorum biliyormusun, Seni seviyorum görüyormusun.Gönlümün umudusun, Umudumun onurusun.Günler boyu, Geceler boyu, Senle olsam bir ömür boyu, Seni istiyorum diliyorum, Ben seni seviyorum...Yüreğimde saklı kudretimle, Hem ömürde hem ölümde, Ben seni seviyorum...
ya arkadaşlar oyunda para gelmiyor bir türlü, şehilerime farmları yaptım fakat hala para kazanamıyorum, bunun hakkında bilgisi/fikri olan varmı ?
Cok fazla asker yaptiysan onlarin giderleri de artar..Yani fazla gereksiz asker yapmaman gerek Diger ulkeler ile ticari anlasmalar yapmayi unutma Eger halkin seni cok seviyorsa vergileri de biraz arttirabilirsin
selam arkadaşlar.ben bu tür oyunları oynamayı pek bilmiyorum.mesela asker yapmak savaşlarda nasıl strateji belirlemek hangi askerlerden ne kadar yapmak hangi binaları neden yapmak.bununla ilgili konu bulamadım forumda.acaba oyunun oynanış şeklini anlatan bir link verirmisiniz
selam arkadaşlar.ben bu tür oyunları oynamayı pek bilmiyorum.mesela asker yapmak savaşlarda nasıl strateji belirlemek hangi askerlerden ne kadar yapmak hangi binaları neden yapmak.bununla ilgili konu bulamadım forumda.acaba oyunun oynanış şeklini anlatan bir link verirmisiniz
Oyunun genis yelpazeli oyunun kendi firmasindan onayli Turkce sitesi Iyi oyunlar
Vall hacı bir ara moğol lideri oldurup,öldürmemek arasında takıldım...Çünkü acaip para veriyor baksana Ama en azından 25-30 yılımı yedi bu moğolları yıkmak adamlarda ordu falan kalmamıştı hepsini dağıtmıştım zaten... Kestirdim lavuğu askerlere sonra zaten "Faction Destroyed" diye yazı geldi..Rahatladım lan harbiden!Ama bayağı bir generalim Full yıldız aldı bu istila sayesinde!Zaten moğolların getirdiği tek şey yıldız hacım.. Yani deneyim ve askerlerinize rütbe getiriyorlar o kadar!Zaten başkada bir halt getirdikleri yok yıkımdan başka..Dikkat ettyiseniz adamların hernagi bir birliğinin üzerine tıklayıncada "İ will Tke Your lands and woman..." ile balayan cümlelerden ve bu cümle gibi içerikten oluşuyor Adamlar hem işgalci hem sapık...Lan sanki moğolistanda manita yok!Timur herhalde orduyu toplamış "Hadin lan manita tavlamaya gidiyoz" demiş bu elemanlarda avrupaya gelmişler... Amaç yok,hedef yok adamlarda benim anladığım olay valla sadece bu hacım karı kız ayağına geldi bu adamlar,karı kız yağınada 30 turn'umuzu yediler
beyler amerika kıtası varmış yarın alıom oyunu hade hayırlı olsun gidecem ceddim dedem neslim babam die amerikayı inletecem mehter takımıda yapsalarmış keşke yauw askerlerin morali düzeltmeye yarar diede özelliği olsaydı çok süper olurdu yauw
Vall hacı bir ara moğol lideri oldurup,öldürmemek arasında takıldım...Çünkü acaip para veriyor baksana Ama en azından 25-30 yılımı yedi bu moğolları yıkmak adamlarda ordu falan kalmamıştı hepsini dağıtmıştım zaten... Kestirdim lavuğu askerlere sonra zaten "Faction Destroyed" diye yazı geldi..Rahatladım lan harbiden!Ama bayağı bir generalim Full yıldız aldı bu istila sayesinde!Zaten moğolların getirdiği tek şey yıldız hacım.. Yani deneyim ve askerlerinize rütbe getiriyorlar o kadar!Zaten başkada bir halt getirdikleri yok yıkımdan başka..Dikkat ettyiseniz adamların hernagi bir birliğinin üzerine tıklayıncada "İ will Tke Your lands and woman..." ile balayan cümlelerden ve bu cümle gibi içerikten oluşuyor Adamlar hem işgalci hem sapık...Lan sanki moğolistanda manita yok!Timur herhalde orduyu toplamış "Hadin lan manita tavlamaya gidiyoz" demiş bu elemanlarda avrupaya gelmişler... Amaç yok,hedef yok adamlarda benim anladığım olay valla sadece bu hacım karı kız ayağına geldi bu adamlar,karı kız yağınada 30 turn'umuzu yediler
beyler amerika kıtası varmış yarın alıom oyunu hade hayırlı olsun gidecem ceddim dedem neslim babam die amerikayı inletecem mehter takımıda yapsalarmış keşke yauw askerlerin morali düzeltmeye yarar diede özelliği olsaydı çok süper olurdu yauw
varsada baya bi turn göremiceksin bnm 40 turn fln kaldı bitmesine amerika fln yok sonra mı çıkıomuş sonrada anca 20-30 turn olsa nolur olmasa nolur bu kadar gaz yapmışsın ama heveslenme amerikadan önce sen bi bizansı inlet sonra mısırı inlet eğer moğollar seni inletmesse sen amerikayı inletirsin
arkadaşlar kafma takılan bazı sorularım var bilen varsa cevaplarsa sevinirim :) 1-başkent değiştirlebiliyor diye biliyorum ama nereden değişecek ??
2-merkantlar var bunlar para getiriyo diğer merkantlarla kapışınca peki en fazla ne kadar getiriyo yani yapmaya değer mi?
3-düşman kralını kçşeye sıkıştırsak bize para verirler mi yüklücene bi para ??
4-haçlı seferlerine yada cihada katılmak için ne yapmak lazım?...(cihad olayını bilmiyorum.şu an islam biriminde oynayamadım çünkü ilk başta onlar yok oyunu bitirince çıkacakmış osmanlı devleti filan)
5- kendiliğimizden (medieval -1 deki gibi) cihad yada haçlı seferi yapabiliyor muyuz?
hile yapıp bütün haritayı açarsanız aztecleri görürsünüz ama alttaki küçük haritada bile görünmüyolar iyice sola götürünce görünüyo, ama gemiler okyanusu gecemiyo. Ayrıca all nations patch da aztecleri de acılmıs bölüme koydum seçince oyuna giriyo ve girer girmez oyunu kaybediyosunuz
arkadaşlar kafma takılan bazı sorularım var bilen varsa cevaplarsa sevinirim :) 1-başkent değiştirlebiliyor diye biliyorum ama nereden değişecek ??
2-merkantlar var bunlar para getiriyo diğer merkantlarla kapışınca peki en fazla ne kadar getiriyo yani yapmaya değer mi?
4-haçlı seferlerine yada cihada katılmak için ne yapmak lazım?...(cihad olayını bilmiyorum.şu an islam biriminde oynayamadım çünkü ilk başta onlar yok oyunu bitirince çıkacakmış osmanlı devleti filan)
5- kendiliğimizden (medieval -1 deki gibi) cihad yada haçlı seferi yapabiliyor muyuz?
1- Başkentin değiştirebilirsin hangi şehir başkent yapacaksan o şehrin detaylarına gir orada bu şehri capital yap şıkkı var onu işaretle.
2-Aslında ilk başta yaptığın merchant 3-5-10 florin gibi komik gelir getiriyor ama işin sırrı merchant ın uzun süre çalışmasında :) ne kadar çok çalışırsa oradaki ticaret gelişiyor ve getirisi artıyor bunu anlamak için merchant ın üstünde çift tıklarsan sana ne kadar gelir getirdiğini görebilirsin. Ayrıca merchan ını diğer merchant ları satın almak için kullanabilirisin bu satın alma işlemi içinde merchantın yıldızının yüksek olması lazım onun içinde merchantın çok çalışması lazım.Esas para diğer merchant ları satın almaya başladığında geliyor birde çok sağlam bir merchantı başka ülkelere götür o başka toprakta ticaret yapınca getirisi 2-3 kat artıyor.
3- Düşman kralını köşeye sıkıştırmakla para alamassın ancak savaşta esir olarak ele geçirirsen yüklü para alırsın bu sadece kral için değil tüm generaller için geçerli.
4-Haçlı seferine gitmek için ülke durumunu gösteren tablonun en sol tarafında pope şıkkı var oradan papanın izin verdiği ülkelere haçlı seferi düzenleyebilirsin ama bunun içinde papa ile aranın iyi olması lazım eğer hristiyanı oynuyorsan ilk iş papa ile müttefik olmak.Papa onay verince senin seçtiğin bir generalin üstünde çift tıkladığında açılan yerde sol alt köşede 2 sırada " join the crusader " seçeneğini işaretleyip haçlı seferi yaparsın Mülümanlarda ise cihad için önce senin bir şehrinin hristiyanlar tarafında ele geçirilmesi lazım.Şehrin ele geçirildiğince senin herhangi bir generalinin yukarıdaki gibi çift tıklama olayı ile aynı yerde " call the cihad " işaretini seçmen lazım.
umarım anlatabilmişimdir kullandığım bazı teirmlerin yazılımları doğru olmayabilir ama umarım neyi işaret ettiğimi anlamışsınızdır :)
Beyler ben bu imam ne işe yarıyor halen daha anlamış değilim.Şimdi küffarın olduğu yere mi sokmak lazım imamı?
Bi yardım ederseniz sevinirim.
İmamlar çok önemli her şehrinde ve her bölgende bir imam bulundurman o bölgedeki müslümanlık % sinin artmasını sağlar ayrıca heretic karakterleri imamlar ile yok edebilirsiniz.
Beyler ben bu imam ne işe yarıyor halen daha anlamış değilim.Şimdi küffarın olduğu yere mi sokmak lazım imamı?
Bi yardım ederseniz sevinirim.
İmamlar çok önemli her şehrinde ve her bölgende bir imam bulundurman o bölgedeki müslümanlık % sinin artmasını sağlar ayrıca heretic karakterleri imamlar ile yok edebilirsiniz.
bunun yanında cihat cagrısını da imamlar ile yapıyosunuz
Ya ben ne bahtsiz adamim yaaa 8 GB ye yakin dosyayi 2 hafta boyunca eMule den binbir zorlukla indirdim..Ve sonunda oyunu kurdum ama simdi de bi Crack kaldi
varsada baya bi turn göremiceksin bnm 40 turn fln kaldı bitmesine amerika fln yok sonra mı çıkıomuş sonrada anca 20-30 turn olsa **** olmasa **** bu kadar gaz yapmışsın ama heveslenme amerikadan önce sen bi bizansı inlet sonra mısırı inlet eğer moğollar seni inletmesse sen amerikayı inletirsin
hocam merak etme ben zamanında osmanlıyla avrupayı süpürdüm bırak moğolu o rusları tarihe gömdüm yane tecrübeliyiz hocam geri 4 lü sağlam sen merak etme ben onları inletmesini iyi bilirim
ha dostum internette var diye okudum yaw birisi gitsinde oyundan görüntüleri koysun buraya amerika ya giden alan falan bi gösterin yaw adamlar amerikayı koymalarının bi sebebi var heralde didip iri dalsın oraya sora biri görüntüleri burada bizle paylaşşsın hade görüntü isterükkk
arkadaşlar bu oyunu indirebilecek bi link warmı acubaaaaaa
Rapid'in linkleri var sagda solda..Ama onlarla ugrasmak bi omur tuketir.. eMule veya Torrent dene derim Ama onlar da 1-2 haftaya anca indirir Bi de bi bakarsin Almanca versiyonu iner ( Ayni bendeki gibi )
kanka torrent nası bişey yafff.. emule zaten yalan olmuş.. ben limewire kullanıyom.. bide bende 512ram 2.8 işlemci 256 ati radeon 9550 ekran kartı war bu oyunu çalıştırmaya yetermi???
kanka torrent nası bişey yafff.. emule zaten yalan olmuş.. ben limewire kullanıyom.. bide bende 512ram 2.8 işlemci 256 ati radeon 9550 ekran kartı war bu oyunu çalıştırmaya yetermi???
Dusuk degerlerde oynarsan olur sanirim Kardes, aslinda Torrent'in i$i bitmi$..eMule yine iyidir..1 hafta da filan indiriyor ama saglam yani..Bazen virus de cikabiliyor.. Ben Torrent'e fazla isinamadim yani..
Bence en guzeli parayi basip pa$alar gibi 2 DVD yi almak
varsada baya bi turn göremiceksin bnm 40 turn fln kaldı bitmesine amerika fln yok sonra mı çıkıomuş sonrada anca 20-30 turn olsa **** olmasa **** bu kadar gaz yapmışsın ama heveslenme amerikadan önce sen bi bizansı inlet sonra mısırı inlet eğer moğollar seni inletmesse sen amerikayı inletirsin
hocam merak etme ben zamanında osmanlıyla avrupayı süpürdüm bırak moğolu o rusları tarihe gömdüm yane tecrübeliyiz hocam geri 4 lü sağlam sen merak etme ben onları inletmesini iyi bilirim
ha dostum internette var diye okudum yaw birisi gitsinde oyundan görüntüleri koysun buraya amerika ya giden alan falan bi gösterin yaw adamlar amerikayı koymalarının bi sebebi var heralde didip iri dalsın oraya sora biri görüntüleri burada bizle paylaşşsın hade görüntü isterükkk
amerika haritanın en sağında ama okyanusta giden gemliler var onlarla gidilebilio sadece diğer gemiler belli bi yerde duruyo gitmiyo(baghlah gibi bişidi sanırırm) baya bi zor gidilio orda gemiler az hareket edio amerika diede fazla bişi beklemeyin güney amerikada bi brezilya bölgesi var burda da bi şehir var sadece o da küçük bi köy doluşmuş iki üç çapulcu yerli bende toplarla tüfeklerle gittim bişey vardır diye ama sonra bide yukarı çıkayım dedim yukardada bi kara parçası var ama oraya asker çıkarmadan çıktım oyundan ama sanırım orasıda güney gibidir ama umarım biraz daha büyüktür
agwe verdin o kadar moğol taktiklerini ama oyun bitti moğollar hiç saldımadı geldiler yukarı yerleştiler senin deyiminle büllük büllük beklediler sonra timuridler geldi onlar yok etti moğolları hiç bişi diilde şu timuridlerin top taşıyan filleri acayip ya
Sen oyundaki ana görevi mi bitirdin yoksa oyundaki Turn sayın mı doldu?!Birde eğer Timuriudler falan gelip gerçekten onları yıktıysa çok saçma olmuş...Moğollar zaten Timur'un emrindeler sana zarar vermedilerse ne mutlu sana Zaten hiç kimse dalamdı doğal olarak moğollara oynayanlardan....Onlar kendileri gelip daldılar eğer sen 45 region alma ve kudüs ve istanbulu alma görevini yani ana görevi bitirdiysen daha bitmez hocam oyun...Daha çekersin yani TMoğollardan Ama diyosun ki Turnler bitti ne mutlu sana ne diyeyim...
#Dini liderler neye yarar?Şimdi bi şehri almadan kardinal veya imamı şehrin yanına koysak nüfusun dinini değiştiriyor mu?
#Bizim olmayan merchantları nasıl bizden yapacağız?
Oyunu torrentten indirmek isteyen arkadaşlar için bi öneri: http://www.arenabg.com diye bulgar sitesi var üyelik açık,hız süper indirmek isteyen ordan indirebilir.
1- Başkentin değiştirebilirsin hangi şehir başkent yapacaksan o şehrin detaylarına gir orada bu şehri capital yap şıkkı var onu işaretle.
2-Aslında ilk başta yaptığın merchant 3-5-10 florin gibi komik gelir getiriyor ama işin sırrı merchant ın uzun süre çalışmasında :) ne kadar çok çalışırsa oradaki ticaret gelişiyor ve getirisi artıyor bunu anlamak için merchant ın üstünde çift tıklarsan sana ne kadar gelir getirdiğini görebilirsin. Ayrıca merchan ını diğer merchant ları satın almak için kullanabilirisin bu satın alma işlemi içinde merchantın yıldızının yüksek olması lazım onun içinde merchantın çok çalışması lazım.Esas para diğer merchant ları satın almaya başladığında geliyor birde çok sağlam bir merchantı başka ülkelere götür o başka toprakta ticaret yapınca getirisi 2-3 kat artıyor.
3- Düşman kralını köşeye sıkıştırmakla para alamassın ancak savaşta esir olarak ele geçirirsen yüklü para alırsın bu sadece kral için değil tüm generaller için geçerli.
4-Haçlı seferine gitmek için ülke durumunu gösteren tablonun en sol tarafında pope şıkkı var oradan papanın izin verdiği ülkelere haçlı seferi düzenleyebilirsin ama bunun içinde papa ile aranın iyi olması lazım eğer hristiyanı oynuyorsan ilk iş papa ile müttefik olmak.Papa onay verince senin seçtiğin bir generalin üstünde çift tıkladığında açılan yerde sol alt köşede 2 sırada " join the crusader " seçeneğini işaretleyip haçlı seferi yaparsın Mülümanlarda ise cihad için önce senin bir şehrinin hristiyanlar tarafında ele geçirilmesi lazım.Şehrin ele geçirildiğince senin herhangi bir generalinin yukarıdaki gibi çift tıklama olayı ile aynı yerde " call the cihad " işaretini seçmen lazım.
umarım anlatabilmişimdir kullandığım bazı teirmlerin yazılımları doğru olmayabilir ama umarım neyi işaret ettiğimi anlamışsınızdır :)