Şimdi Ara

ASUS K56CB ALDIM> YORUMLAR EKLENDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
16.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni bir laptop almak istiyorum. Ara sıra oyun oynuyorum, Mat ekran istiyorum, boyut olarak kararsızım, ultrabook mu yoksa normal laptop mu. Önceki laptopum Samsung R522 idi. Hiç sorun çıkarmadı bana, hala da güncel oyunları düşük-orta detayda oynatabiliyor. Dolayısıyla özellikle ekran kartı yüksek olsun istiyorum.

ASUS K56CB-XO029D i5 3317U işlemci GT740m ekran kartı(ultrabook gibi ama notebook 1300 tl civarı)

Çok ince, ultrabook gibi ama 15.6 inç. Fiyat olarakta uygun. Ekran kartı yeni bir kart, GT640 ayarında bir kart. Gittiğim teknoloji marketlerinde teşhirde yoktu inceleyemedim ama kasa kalitesi Asus S56 gibidir diye düşünüyorum. Yeni bir cihaz olduğundan yorum pek bulamadım. Ekranı MAT.

Aldıktan sonra yorumlarım:

ASUS K56CB yi satın aldım. şimdiye kadar şu özelliğide şöyle olsaydı diyecek ufak tefek bi kaç şey var ( ekran biraz kalitesiz gibi, mat ama ışığı yetersiz gibi, 3 tane usb girişi var, önceki laptopumda 4 tane vardı). işlemcisi U serisinden i5. gayet yeterli geliyor sisteme, gidipte boş yere kullanmayacaksanız eğer i7 li almanın anlamı yok.

almadan önce benimde tedirginliğim vardı işlemci yeter mi acaba diye.

daha önce bende samsung r522 vardı. 2009 yılında almıştım. o laptopun ekran kartı yeni çıkmıştı, 1gb ddr3 ekran kartı ati hd4650, iyi bir karttı. core2duo t6600 2.2 ghz işlemci, 4gb ram, 1gb ati h4650 ekran kartı, 320 gb hdd v.s... o bilgisayarında işlemcisi diğer bileşenlere göre daha düşük seviyedeydi, o bilgisayarı alırken de acaba işlemci yetmez mi diye düşünüyordum. ancak o bilgisayarı 4 yıl kullandım ve bir kez bile işlemciden yana bir sıkıntı yaşamadım.

diyeceğim şu ki, işlemciler zaten şu an çok çok teknolojik olarak ilerlemiş durumda. son zamanlarda çıkan işlemcileri çok takip edemedim, ancak benchmark listesine baktığımda i5 3317u, eski nesil core2duo işlemcilerden t9950 seviyesinde. ki o işlemci zamanının çok üst düzey bir işlemcisiydi. işlemci her türlü yetiyor, başkalarının cihazı kullanmadan o işlemci ona yetmez demesine inanmayın.

cihazdan memnunum, ekran mat, özellikle öyle olsun istiyordum, yalnız ekranda dikkatli bakınca ince çizgilenmeler var gibi. kasası çok ince, aliminyum, çok şık, ram, hdd, ekran kartı v.s zaten iyi.

tuşların arasında boşluk olduğu için ben pek alışamadım, ama alışırım herhalde. hoparlörü altta olduğu için başta bi acayip geliyo gibi oluyor, sonradan alışılıyor. mümkünse bir teknomarkette inceleyin.

battlefield 3, crysis 3, nfs most wanted 2, nfs hot pursuit gibi bir sürü oyun denedim, high ayarlarda çoğu akıcı. çok fazla ısınmıyo, ayrıca ısınsada hiç problem değil, eski laptopumun ekran kartı aldığımdan beri hep 80-90 derecede çalıştı herhangi bir sorun çıkarmadı. bunu tam olarak ölçmedim ancak maksimum 70 derece falan oluyordur diye düşünüyorum.

bana göre en iyisi olsun, her şeyi çalıştırsın, son sistem olsun mantığı yanlış, ben beğendim ve aldım, muhtemelen 4-5 sene kullanır sonra ya satarım, ya da bozulur, ya da 2. laptop yaparım

eski laptopumu 4 yıl kullandım, şu an hala sıfır gibi ama işte, hevesten yeni laptop aldım.

olayın özeti bu işte, inceleyin beğenirseniz alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 31 Temmuz 2013; 17:11:30 >

• ASUS K56CB-XO029D i5 3317U almayı düşünüyorum bende ekran kartı çok iyi tek sıkıntı işlemci 1.7 ghz.
  • Asus kullanan yok mu?

Ayrıca LENOVO Y500 nasıldır?
  • Bu gün çok fazla inceledim Asus K56yı. Sabahtan beri açık olan aletlerin hepsinde ufak bir ısınma varken K56 sanki yeni açılmış gibiydi. Kasa inanılmaz kaliteli fakat ekran kısmı o kadar ince ki arkadan sert bir darbe alsa anında çatlayacak gibi. Yine de estetik, zarif ve güven veren bir tasarımı var. Lenovo z500 konusunda kararsız kaldım bende. İncelik olarak tasarım olarak neredeyse aynı gibiydiler.
  • İncelediginiz model tam olarak neydi? Arica ekran mat miydi parlak miydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K56 CB. İ5 4gb ram 500gb HDD olan modeli. ama tüm modellerinde aynı ekranı kullanıyor diye biliyorum. ekran mat ve inanılmaz parlak.
  • Asusun en ucuz oladuğu siteyi paylaşabilirmiyiz arkadaşlar almayı düşünüyorum bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyblast

Asusun en ucuz oladuğu siteyi paylaşabilirmiyiz arkadaşlar almayı düşünüyorum bende

http://www.pcdepo.com/asus-k56cb-xo029d-notebook-urun9721.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lasthannibal

quote:

Asusun en ucuz oladuğu siteyi paylaşabilirmiyiz arkadaşlar almayı düşünüyorum bende

havale için iyi ama maximuma 6 taksit düşünüyorum ben o zaman 1365 oluyor

• quote:

quote:

quote:

http://www.kocpa.com/Urun/Asus-K56CB-XO029D-i5-3317-6GB-750GB-2VGA-156-FD-Notebook-pmu4641.html

• quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.kocpa.com/Urun/Asus-K56CB-XO029D-i5-3317-6GB-750GB-2VGA-156-FD-Notebook-pmu4641.html

Yalnız linkteki cihaz, freedos. Yani işletim sistemi yok. İşletim sistemli satılanlar daha avantajlı olur.

• benim ilk tercihim win8 li
    kocpa ne kadar güvenilir ki

• K56 nın freedos olanıyla 500, işletim sistemli olanlarıyla da 200-400 tl arasında fark oynuyor. Yalnız bu cihazlar i5 işlemci barındırıyor. Ayrıca fiyatları gt635m ve intel hd 4000 barındıran serilerine göre daha avantajlı. Eğer fiyat fazla diyorsan, diğer mağazalardaki indirimleri takip edebilirsin. Bu arada np550 de teknosada indirim ve hediye çeki ile 1850 tl gibi fiyatlara düşüyor.
  • O mu bu mu derken son kararımı K56CB-XO029D modelinden yana kullandım. Az önce sipariş ettim.

Aklımda esasen Samsung NP550P5C-S05TR vardı ancak uygun fiyata bulamadım. en ucuz 2000 tl.
    Lenovo SLI olmayan Y500 modeli pcdepo da 1750 tl, uygun gibi geldi ama ekranın parlak olması işi bozdu.

ASUS un sadece işlemcisi biraz zayıf gibi, ancak oynayacağım oyunlarda, günlük işlerde işlemci yeterli olur diye düşünüyorum.

Cihaz gelince bir inceleme yaparım artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 24 Nisan 2013; 11:04:54 >
  • Monitor haric hersey high end makinada hicbir sorun yok ekran kartını hasırt diye 1000mhz e clockladım 0 artifact 80i gecmedi sıcaklık

buda işlemci skorları yanlız talip işlemcisi upgrade olmuyor soyliyim

10watt gucunde bir işlemciyle geekbenchten 7200 puan aldıgıma inanamadım ilk başta gidip yuzumu falan yıkadım ki doğruymuş

3d mark testi yapamadım valla hiç ugrasamam 500mb... falan

gpu zaten 650m ddr3 bilen bilir orta seviye bir kart benim oynadıgım oyunlara fazla geliyor. eger oyun laptopu istiyorsaniz monsterlara bakin derim ben clevo modellerine veya asus G serisi lenov y580 giris seviyesi sayiabilir ama oyun icin kesinlikle 4 cekirdekli bir islemciye ihtiyaciniz var cok sey degistiriyor emin olun darbogaz cok can sikic bir durumdur ozellikle laptoplar kolay overclock ve upgrade edilemedigi icin de birsey yapamazsiniz bakmayin gt650 cart curt bunlar pek iyi kartar degil masaustu versiyonlarla karsilastirma yapmayin laptop her halukarda ayni konfigurasyonda bile olsa masaustu sistelerden en az %20 daha yavas calisir
    ileride overclock yapıcam işlemciye

edit screenshotlarin linklerini ekledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teksavy -- 24 Nisan 2013; 14:50:22 >

• gayet güzel değerler

@teksavy
  • Hocam incelemeni bekliyorum, ben de bu ürünü alıp almamak konusunda tereddütteyim.
  • dün teknosa turuncu indirimden aldım cihazı. inanılmaz zarif bi kasası ve rahat bi tuş takımı var.ekran aydınlatması da çok güzel. daha alalı 14 saat olmadı :D izlenimlerimi paylaşacağım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.