Şimdi Ara

VW DSG ARIZASI SEBEBİYLE 384 BİN ARACI GERİ ÇAĞIRDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vw daha önce Çin'de garanti süresini 10 yıla çıkardığı fakat geri çağırmayı redettiği DSG arızalı 384.181 aracı artan şikayetler ve zamanında yapılmayan geri çağırmalara ceza uygulanmasını öngören yeni yasanın bu yıl yürürlüğe girmesi sebebiyle geri çağırmak zorunda kaldı.

Çin devlet televizyonu " Dünya tüketici hakları günü" kapsamında yaptığı programda VW'ni sattığı düşük standartlı DSG'lerin hızlanma problemi yaratarak sayısı belirsiz kullanıcının kaza yapmasına neden olduğu gerekçesiyle suçlarken, VW elektronik bir hatanın veya yağ basıncındaki düşüşün sadece aracın hızlanmasını engelleyeceğini fakat direksiyon ve fren sistemlerini engellemediği için kazaya sebebiyet veremeyeceğini belirterek kendini savundu.

Geçtiğimiz mayıs ayında VW sorumlusu Harthmuth Hoffmann rapor edilen DSG kaynaklı ses, titreşim, sıcak ve nemli havalarda marş problemi gibi sorunların kesinlikle bir güvenlik zafiyeti yaratmadığını belirtmişti.

20 Mart 2013 tarihli geri çağırmaya Aralık 2008, Mart 2013 arası üretilen Scirocco 1.4TSI, Golf Variant, Cross Golf, Golf A6 1.4T, Audi A3 1.8T, Touran 1.4T, Octavia 1.8T, Octavia 1.4T, Superb 1.4T, New Passat 1.4T and New Passat 1.8T modelleri dahil edilmiş. (tüm modeller aynı aralıkta değil kimi 2008-2010, kimi 2009-2011 vs gibi)

Bu modellerden Scirocco 1.4TSI, Golf Variant, Cross Golf ve Audi a3 dışındakiler VW'nin Çünde ürettiği modeller.

Analistler bu geri çapırmanın maliyetinin VW'e 600 milyon dolar civarında olacağını tahmin ediyorlar.

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323415304578371292032364394.html
    http://www.chinadaily.com.cn/bizchina/motoring/2013-03/20/content_16323553.htm
    http://www.bloomberg.com/news/2013-03-20/volkswagen-recalls-384-181-vehicles-in-china-for-gearbox-faults.html

• bizde iki yıllık servis keyine bağlı garanti

müstehak

helal olsun çinlilere
  • İnşallah Türkiye de de benzer şeyleri görürüz.
  • 384 bin 181 adet; haberde 181 noksan verilmiş. Daha evvel açılmıştı aynı konu

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=73042210&p=1

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyütmeye gerek yok araçlarda sadece hızlanma sorunu var ,güvenlik sorunu yokmuş işte :) daha iyi hızlanma isteyen için gti,r, rs var.yalnız çin devleti vw i zorlamış,bizde kim sorumluysa şu an suç işliyor,en basiti görevi ihmal, suçu ve suçluyu korumak gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw kullanıcısıyım
    MAnuel ucuz ve sorunsuz bence daha mantıklı.
    Fakat vw nin satıs mantıgı ve devlet politikamız yuzunden bir ders verilmeli düşüncesindeyim.
    Bizde 2 yıl baska ulkelere 5-10 yıl bu nasıl bir rezalettir.
  • Bulunsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • buradaki kullanıcılar farklı garanti dolana kadar kullanırım

arıza çıkarsa satarım

zaten yok satmak tabiride paha biçilemez öyleyse sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

384 bin 181 adet; haberde 181 noksan verilmiş. Daha evvel açılmıştı aynı konu

Ama sorun yok dimş güner bey , taş gibi şanzıman , yoğun trafikde manuel'e alıp kullanıyorsunuz siz sıkıntı çıkarmıyor o yüzden...
  • bizimkiler de hala almanca ogrenecek de almanyaya mail atacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

quote:

Ama sorun yok dimş güner bey , taş gibi şanzıman , yoğun trafikde manuel'e alıp kullanıyorsunuz siz sıkıntı çıkarmıyor o yüzden...

Taş gibi kesinlikle, forumumuzun üstün tahmin yeteneklerine itimatım sonsuz. Kötü deniyorsa mutlaka en iyisidir. Hoş yakıt ekonomisiyle kendisinide amorti etti, bu arada garantide doldu, cillop gibi maşallah

Edit; bizdede garanti süresi uzasın diye forumda kamuoyu yaratmaya çalıştım, anket konusunda insanlara pm attım, iki seneden uzun süredir bir tek kişi bulamayıp sap gibi tek kaldım. Dediğim gibi bende memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 19 Nisan 2013; 22:45:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: baltalı_ilah

bizimkiler de hala almanca ogrenecek de almanyaya mail atacak.

Trollsün diye kızıyordum ama iş var sende

• Nerede somurulen VW savunuculari ?

• quote:

Orijinalden alıntı: LiveForSpeed

quote:

Trollsün diye kızıyordum ama iş var sende

su an sorunsuz gidenlerinki de seneye kadar dayanirsa iyi.

• '' VW'ni sattığı düşük standartlı DSG'lerin''

Düşük standartlısı, yükseği de mi var DSG'nin? Gerçekten de aynı gruptan Audi'de sanırım bu sorunlar pek yok. Ya da duymuyoruz...
  • quote:

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

quote:

Taş gibi kesinlikle, forumumuzun üstün tahmin yeteneklerine itimatım sonsuz. Kötü deniyorsa mutlaka en iyisidir. Hoş yakıt ekonomisiyle kendisinide amorti etti, bu arada garantide doldu, cillop gibi maşallah

Edit; bizdede garanti süresi uzasın diye forumda kamuoyu yaratmaya çalıştım, anket konusunda insanlara pm attım, iki seneden uzun süredir bir tek kişi bulamayıp sap gibi tek kaldım. Dediğim gibi bende memnunum

garanti dolduysa eli kulagindadir. ustun alman muhendisligi ona gore ayarliyor. yapmayi bilen zamani gelince bozdurmayi da bilir.

• Polo 3.500km oldu sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Source

Polo 3.500km oldu sorun yok

Babamda 1.4 polo var dsg 18.000 km'de sorun yok ama yokus kalkis destegi olmadigi icin sanzimana asiri yuk biniyor

Ozellikle yokus cikarken

Mutlaka kavrama ile ilgili sorun olur

Benim leon 11.000 km'de en ufak bir sorun yok

S60 1.6 dizel powershift 30.000 km'de kalkislarda ciddi bir titreme var 1.vitesten 2.vitese geciste kararsizlik var

Servis ile gorustum bakimda kontrol edilecek bakalim ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 19 Nisan 2013; 23:18:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: Source

Polo 3.500km oldu sorun yok

Babamda 1.4 polo var dsg 18.000 km'de sorun yok ama yokus kalkis destegi olmadigi icin sanzimana asiri yuk biniyor

Ozellikle yokus cikarken

Mutlaka kavrama ile ilgili sorun olur

Benim leon 11.000 km'de en ufak bir sorun yok

S60 1.6 dizel powershift 30.000 km'de kalkislarda ciddi bir titreme var 1.vitesten 2.vitese geciste kararsizlik var

Servis ile gorustum bakimda kontrol edilecek bakalim ne olacak

Zaten bu sanzimana nasil yokus kalkis destegi koymaz vw anlamiyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.