Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.
2004 yılında alınmış şu anda kullandığım cihaz, sanırım o da teknosadan alındı. fakat benim cihaza da bu kayıt muhabbeti ilk çıktığında mesaj gelmişti kayıt dışıdır die, sonra avea kayıt etti cihazımı ve kontör falan da düşmedi hattımdan
Teknosanın daha öncede böyle sorunlarını duymuştum... Hatta forumda bi arkadaş telefonla kutudaki imei numarasının tutmadığını filan söylemişti.. Bilmiyorum vallaa... Ama faturan varsa ve faturandaki imei numarasıyla telefonun imei numarası tutuyosa bi sorun olmaz.. Haklı olan sensin çünkü
Arkadaşlar bugün teknosa gittim
ilk önce kasiyerlere durumu anlattım
tabii mesele onları aşıyordu
mağaza sorumlusuna durumu ilettiler....Tabii beni bu arada mağza sorumlusu ile görüştürmüyorlar....
2 dk sonra kasiyer arkadaş yanıma geldi bu mesaj önceki kullandığınız tlf. için olmasın? dedi
bende hayır dedim buyrun sizde faturadaki ve telefondaki imei numaralarını kontrol edin dedim.....
görevli tekrar içeri girdi aradan bir 10 dk geçti sonra biz avea ile görüştük faturanızla bir avea bayii ne
uğrayın telefonunuzu kaydedecekler dedi.. İyi bende tamam dedim.....Pazar günüde açık avea bayii bulmak bayağı zor işti neyse allah denk getirdi bir tane buldum ve girdim içeri başıma gelenleri anlattım.....
avea genel merkezi aradılar.... ve sonra müşteri temsilcisi ilew tlf. da birde ben görüştüm...
biz böyle birşey yapamayız dediler...tlf. nerden aldıysanız onlar kaydettirmelidir dedilşer....
banada gayet mantıklı geldi.....
sonra tekrar teknosanın yolunu tuttum ve bu sefer direk mağaza sorumlusunun yanına kendim çıktım....
çünkü arada bir kişi olunca derdini anlatmak zor oluyor....
mağaza sorumlusuna avea nın verdiği cevabı ilettim......
birde kendisi aradı avea yı kendine de aynı cevabı verdiler
sonra bana dediki pazar günü genel merkezimiz kapalı ben faturanızın fotokopisini alayım....
yarın genel merkezle görüşürüm öğleden sonra da bizi ararsanız sizi bilgilendiririz dediler....
bakalım yarın ne olacak!!!!!!(telefonun 48 saatlik kapanma süresi de yarın doluyor)
Ne oldu son durum,kapandımı? Bu arada kapanırsa menülere ulaşamayabilirsin,tam bilmiyorum ama sen eşşeği sağlam kazığa bağla ve teldeki verilerinin yedeğini al.
Merhabalar, bildiğim kadarıyla bu durum LG telefonlarda son günlerde yaşanan bir problem, ithalatçı firma "Şengüller"in de bu konudan haberi var. Firmayla irtibata geçerseniz size yardımcı olabilirler sanırım. Tel. no. 444 0 143, adres: http://www.senguller.com/
yellow sağol gerçkten bu başına gelen benim de teknosaya olan inancımı bitirdi böle bi şi olmaması gerekirdi sonuç tatlıya bağlanıcaktır amab u kadar uğraşması bile kötü
bence sonuç tatlıya bağlansa bile ortada çok büyük bir ayıp var eğer bu benim başıma gelmiş olsaydı ben çoktan teknosayı yıkmıştım inşallah işin hemen yoluna girer kardeş gelişmeleri bekliyoruz bu arada bir arkadaş telefon kapanırsa menüler falan kilitlenebilir dedi yani telefonu kullanamayabiliriz dedi ben çözemedim mantık olarak imkansız bir durum !!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fener8ahce -- 6 Haziran 2006; 17:13:41 >
buna benzer çok prblem yaşayan arkadaş oldu teknosa yapıyor bunu ayrıca telefonun lg olması falan fark etmiyor nokia alan bi arkadaşınkiside kayıt dışı çıkmış teknosa ya gidip durumu anlatmış onlarda olabilir gidin kayıt yaptırın o zaman demişler.
Bu teknosa öyle hatırlıyorsanız bir arkadaş demişti teknosada telefonları kendileri kutuluyorlar falan diye... Bunların ne genpa ne kvk ne de başka bir telefon garanti mercii ile bağlantısı yok... Bunlar daha çok gelir elde etmek için cep kask diye adını ilk defa teknosa da duyduğum bir şirketle ortak bi işler çeviriyor ama neyse....
bn 1,5 sene önce anneme t610 alırken duymştm gelen bi telefon kaçak çıkmştı ...satıcıların 2 si kendi arasında konuşuodu ne kdr doğru bilmiorm...ama olablr diorm
KARDESLER. ELİNİZDE FATURA VARSA hi çbir kanun ve hukumet telefonunuzu kapatamaz. bu genelde oluyor. daha gecen gun bir msduterim magdur oldu. yapmanız gereken teksey kapanıncaya kadar bekleme. kapandıktan sonra hakkınızı aramak. bu iş iki ucu ballı bir degnek. ne aslıcılar ne satıcılar ne tk, ne teknosda, ne sengulller bu isis temizleyemez. 15 yılın psikligini temizlemek cok zor. kas yapayım derken goz cıkarmamak elde deil. zaten tk nın bu işi basaramayagını onceden biliyorduk. tk ne kadsdar yaygara koparabilirsek yanımıza kar olur dedi. belirli bit planlama, duzenleme olmadan 100 milyon telefona mudahale etmeye calısıyor. 3-5 musterim magdur. dolayısıyle bende magdurum. teknosada magdur, sengullerde magdur. magdur olmayan tek kesim t.k ve devlet. elinişzde kapı gibi bir fatura var. direkmen tuketici derneklerinin kururllarının yolunu utmak. tabiki kapandıktan sonra.
oyle bişi olamaz gardas. kimse 3-5 milyonnkazanacagım die naylon fatura kesmes. jha eskiden olsaydı belki ama simdi oyle kolay deil. kazın ayagı değişti artık. hele helşe fevzi sengül ün sahibi oldugu ntcell, teleses, ekogroups, senguller, sng gibi ulkemizin dev firmlarınının ortak oldugu sng de hiç oşlmaz oyle bişiy. sng iletisim lg yi turkiyeye getiren firmadır.
teknosaya tekrar gittim... durumu öğrenebilmek için
gitmeden 3 gün önce de telefonla aramıştım herhangi bir gelişme varmı diye?
(herhangi bir değişiklik olmamış)
mağaza yetkilisiyle görüşmeye başladık
kendi sitelerinden gelen mesajları kontrol etti....
fakat herhangi bir haber yok
sonra bir iki yere girdi çıktı.... birde ne görelim adamlar ben tlf. açtığım gün mesaj gelmiş ama
sayın yetkili bihaber......
gerçi mesajdada birşey yok da
sadece müşterinin bilgilerini bize gönderin diyor.....
Tabiii o mesajı gördükten sonra keçilerim iyice kaçtı ......
Faturamı aldım sonra
içimde ne var ne yok edeb sınırları dairesinde hepsini boşalttım
Yetkili utanmadan bir de devleti suçluyor neymiş efendim 5 milyon almak için bütün bunları yapıyormuş da......
bizim bir suçumuz var mı burada dedi....
ben de evet var dedim
1. Neden sattığınız ürünün imei numarasını kontrol etmiyorsunuz ve müşteriyi mağdur ediyorsunuz
2. Madem sizin sattığınız ürün bu durumda telefonu kayıtlı olanıyla değiştirmeyip müşteriyi oyalıyorsunuz söyledikleriniz hiç inandırıcı değil.....
3. Durumu çözmek için hiç kararlı adım atmıyorsunuz. Hep kurduğunuz cümleler gelecek zamanda olma ihtimali olan cümleler kesin hiçbirşey yok .............
Durum maalesef böyle arkadaşlar......
Tüketici hakem heyetine başvuruda bulunacağım bakalım oradan bir sonuç çıkar....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yellowbulls -- 12 Haziran 2006; 15:15:01 >
sevgili yellowbuls başına gelenleri ibretle okudum allah yardımcın olsun şayet forum ahalisi olarak digital ortamda yapılacak bir protesto varsa bu protesto yu yapmayı öneriyorum gerçekten seni efendi görmüş o teknosa yetkilileri o yüzden sallamışlar gibime geliyor. Bence bu konuda tek sorumlu teknosa dır. Sen koca teknosa ol televizyonlarda bar bar bağır biz şöyleyiz böyleyiz de, müşterilerimiz mangal bile yapar bizim dükkanda de sonrada bu senin başına gelenler..... Çok ayıp bu direk olarak TEKNOSA nın ayıbıdır bence, halbuki baktılar böyle sorunlu bir ürün var sen koca teknosa sın değiştiriver telefonu müşterin rahat etsin sen daha sonra tk ilemi, ithalatçıylamı kimle hallediyorsan hallet sorununu... Bu profesyonel satıcılık değil ... Teknosayı sen anlatırken bir anda devlet dairesini anlatıyorsun sandım... TEKNOSA AYIP SANA, YUH OLSUN SANA YAAAA
arkadaslar bende bugun konustugum birinden sunlari ogrendim teknosa bir takim telefonlari kendi ithal etmeye kalkisiyormus ki bu hala da devam ediyormus (piyasada bulunmayan N80 bunun en guzel ornegi) bu yuzden de boyle bir takim kayit kacak vs. gibi sorunlar cikiyormus telefonda ki benim de bir kac arkadasimin basina gelmis birsey size tavsiyem teknosa'dan hicbirsey almayin simdiye kadar ne aldiysam sorun cikti ve hepsi de bir sekilde bana patladi iki taksit az yapsinlar ya da iki hafta daha bekleyin ama kesinlikle baska bir yerden alin bu kadar buyuk bir firmanin boyle seyler yapmasi olur gibi degil...Musteri haklarini hice sayan ve bu normalmis gibi davranan bu kadar yuzsuz bir firma hic gormedim ben simdiye kadar....
Konu teknosa karalamaya dönecek ama : Bende bir arkadaşıma ve birde kendime toplamda 2 adet laptop almıştım yaklaşık 2 sene önce .Birisi bozuk çıktı.Ertesi gün değiştirmeye gittim (Hem ekran gidik hemde hdd de arıza var ve bariz belli açılıp tamir edilip tekrar kutulandığı,tornavida izi bile bariz var)Neyse yetkiliye kadar gittim sonuçta orda çalışanlara çıkışmanın pek anlamı yok adam demesinmi siz bunu açmışsınız diye!Allahtan soğuk kanlılığı kaybetmedim ama epeyicede üstüne gittim en son ambalajın içindeki naylona takıldılar.Firma üstüne kayıt ettirtmiştim avukatlarım yarın sizi arıyor kartınızı vs verin bana dedim ertesi gün parasını iade ettiler ama yani ne diyeyim...
arkadaslar ben kayıt donemınde telefoncuda calısıodum gelenelrın cogu teknosa faturalı musterılerdı okadar para verip bide kayıt için ugrastılar yazık yanı
burası turkıye baska bısey demeye herhangi bir kusur aramaya bence gerek bile yok kafasına saksı dusup ınsanların öldugu her yıl sorumsuzluk yuzunden trafıkte bınlerce ınsanın katletıldıgı .ötü .oklu bir cep telefonu yuzunden ınsanların yollarda arabaların altında suruklendıgı bir ülke bu tarz şeyler bence normal görevlı bile baksana merkezden gelen cvpı sen orda olmasan gormucek arkadasım müsterih ol sabancı senın sorununu cozecektır bizde bu gıbı yerlerden alısverıse dvm edıp mılyonlarına mılyon katmaya dvm edıcez bu masalda böle suruuup gidicek.
teknosa.comda onalrca hata gordum. hattta sikayet vara bende 3 defa ayrı sikayette bulundum. burda imza ma eklledim. aradılar sorunu duzelttiler.etiketlemeyi ve ellerinde olmayan urununn altına satınla ikonunu bizim uyarılarımz nihayetinde bıraktılar. hala kzıdgım noktalar da var devamö ediyor. ama sunu size anlatamadım size. kayıt olayında teknosanın bir sucu yok. oda bizim gibi bir satıcı. dogruya dogru. ben sng den alırsam oda sng den alır. sng ye ey sng iletisim bana n'olur kayıtsız telefon verde ben kayıtsız satayıom diye yalvarmaz anlayacagınız. bu olay sng dir. 10000 telefon siparis ederse 3 u bireye 5 i bi yere 10 u biyere derken 10000 telefonu bitirir. yani anlatmak istedigim genpadaki lg de, teknosada ki lg de, sengullerdeki lg de, dier internet sitelerindeki lg de hepsi sng den çıkma bir urundur. sng iletisimin getirdigi bir urun. teknosanın %0,1 bile bu konuda hatası olamaz. ben neysem teknosada o. ama ben 1 alırsam o 10000 alır. eger urunu aldıysan uzrinde bondrol vs no su olan stiker gorursun. o stiker varsa yasal bir ürün demektir. bu tk nın hatasıdır. duzgun kayıt tutamama, yanlıs bilgilendirme hatası.
@ yellowbull dostum sen samsun teknosa dan almışsın telefonu bende oradan alışveriş yeptım hiç memnun değilim samsun teknosa da orada çalışanların hepsi stajyermiş şu anda ve merzifona gideceklermiş. İnsana nasıl davranılacağınıda bilmiyorlar. Haklısın kardeşim hem orası açılalı daha 1-2 ay kadar oluyor adamlar çifliğin en güzel yerine dükkan açmışlar ama hizmet kalitesi düşük, geçende oraya yine gittim n71 e bakayım dedim adam telefonun pilini takmıyor. kardeşim dedim televizyonda dükkanda mangal bile yaptırıyorsunuz biz burda bu alete 1100 ytl vereceğiz ama pili taktırıp denettirmiyorsunuz ayıp size dedim ve çıktım, çocuk aval aval baktı..
Bende teknosa'dan SonyEricson K700i alacaktım. Ama bu yazılanları okuduktan sonra vazgeçtim. Bulunduğum yerden 50 ytl fazla verir alırım. Hiç değilse başım ağrımaz.
quote:
Orjinalden alıntı: crazy_07
arkadaslar ben kayıt donemınde telefoncuda calısıodum gelenelrın cogu teknosa faturalı musterılerdı okadar para verip bide kayıt için ugrastılar yazık yanı
BURADA 1 EKİM 2005'TEN SONRA İTHAL EDİLMİŞ TELEFONLAR SÖZ KONUSUDUR BENCE. ONLAR O KAYIT HENGAMESİNİN YAŞANDIĞI GÜNLERDE J"KAYITDIŞI" GÖZÜKTÜ. TEKNOSA FATURALI TELEFONLAR BİR SÜRE SONRA "KAYITLI" GÖZÜKTÜ. ANCAK VATANDAŞ SOĞUKKANLI VE SAKİN OLMADI SANIRIM. O YÜZDEN AKIN ETTİ KAYDETTİRME KUYRUKLARINA MAALESEF. KAYDETTİRMEYEN VE TEKNOSA FATURASINA GÜVENEN BİRİSİNİN DAHA SONRA "KAYITLI" GÖRÜNDÜ CEP TELEFONU. NEYSE...
Allah yardım etsin kardeşim kmseyi dusurmesin Allah Teknosa'nın eline.. Müsteri memnuniyeti ve yardım sıfır bu konuyu okuyunca da iyicene pekişmiş oldu bana göre
Ben aldığım bir çok ürünü, götürüp değiştirdiğimi bilirim.. Burada sen yüzde yüz haklısın, bence gidip telefonu ver ve paranı geri iste.......... Bunu vermek zorundalar.......
kardas 1 deil 2 deil adamlaraldıkları zaman 10binlerce telefon alıyorşlar tek tek kontrol etmesi inanki satmasından daha cook zaman kablar. a firma b firma hepsi distrubutorlerden alır. sorumluluk distrubutore atiitir. onlar bir durum oldugu zaman kayıt altına almaları için on bilgikleri alıp dsitrubutore verirler.
teknosa kaybettiklerinin farkında değil.zamanında toyota üretiminide sabancıdan almışlardı.neden? çünkü adamlar arabaya daha kalitesiz ve ucuz mal koyuyorlardı.onun için şimdi sadece pazarlamasını yapıyorlar.ben olsam onuda ellerinden alırdım.teknosada müşterilerini birer birer kaybediyor.
quote:
Orjinalden alıntı: telefonumabak
kardas 1 deil 2 deil adamlaraldıkları zaman 10binlerce telefon alıyorşlar tek tek kontrol etmesi inanki satmasından daha cook zaman kablar. a firma b firma hepsi distrubutorlerden alır. sorumluluk distrubutore atiitir. onlar bir durum oldugu zaman kayıt altına almaları için on bilgikleri alıp dsitrubutore verirler.
bence kesinlikle yanlışsın. teknosa 10binşerce telefon alıyor olabilir. evet hepsini kontrol etmek kolay iş değil. ama bir müşterisi gidip te benim telefonum kayıtsız çıktı dediğinde hemen yenisiyle değiştirmeyi de bilmeli(madem bu kadar büyük bir firma) sonra da kaytısız olan telefonu kayıt ettirip tekrar başkasına satsın. ne olursa olsu mağdur olan bizleriz. müşteri olan olan da biziz, ve eğer teknosa bu kadar büyük firmayım, şu kadar kaliteli hizmet veririm, şöyle denettirerek satarım, böyle malımın arkasındayım naraları atıyorsa burada böyle satırların yazılmasına sebep olacak olayların gerçekleşmesine izin vermeyecek. teknosa mantığında olan her tür firmaya