Şimdi Ara

Yaralı serçe için ne yapabilirim, lütfen yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
25.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar burada daha fazla kişi takıldığı için konuyu buraya açtım. Sokakta yaralı bir serçe buldum, yağmurun altında öylece duruyordu. Aldım eve getirdim. Kafasından yara almış, tam göz kısmından. Baya kötü yarası. Bulduğumda kanaması durmuştu. Sessiz bir ortamda, bir kutunun içine koydum. Önüne de biraz su koydum. Ne yapabilirim, lütfen yardım edin ölmesini istemiyorum.



  • sıcak bir yerde tut ve hemen veterinere götürmeni tavsiye ederim. ekmek kırıntıları verebilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tfnymc

    divan edebiyatına çalıştır bence.

    veterinere götüreceksin hocam.

    Tam ygs lys forumundan beklenen cevap
  • bakkaldan türev al kuş için

    şaka bir yana

    Hasta Kuş

    Kuşlar arasında yaygın olan yaralanmalar arasında kanattaki ve bacaktaki kemik kırıkları, deride ve kaslarda meydana gelen yaralanmalar, kuşun tüylerini kaybetmesi ve kaza sonucu meydana gelen şok sayılabilir. Yara küçük ve yüzeyselse hafif bir antiseptik ve suyla temizlenebilir, bu şekilde çabucak iyileşecektir. Şokun en iyi tedavisi kuş için en az 1 saat iyi havalandırılmış, sıcak, ve karanlık bir kutu içinde sessiz bir ortam sağlamaktır. Daha ciddi yaralar ve kırıklarda veteriner müdahelesi gerekir. Kuş yaralı değil de hastaysa bir dizi hastalığı olabileceğini düşünmek gerekir. Eğer çok hastaysa yani kolaylıkla tutulabiliyorsa muhtemelen tedavisi mümkün değildir. Kuşlarda teşhis çok zordur, fakat veterinere danışılırsa onun tavsiyesiyle uygun tedavi mümkün olabilir. DHKD'nin veteriner çalışanı olmadığı gibi yaralı ve hasta kuşlara bakım merkezi de yoktur.

    Serbest Bırakma

    Kuşlar kısa sürede serbest bırakılmalıdır. En ideali nerede bulunduysa oraya bırakılmasıdır, Bu mümkün değilse bırakılan noktada kuşa tanıdık gelecek ve geri dönmesini sağlayacak bir şey olmalıdır. İçeride tutulmaya alışmış bir kuşu serbest bırakacağınız yere kafesini veya kutusunu getirip orada bir süre tuttuktan sonra serbest bırakmanız gerekir, hatta mümkünse serbest bırakacağınız nokta kuşu rahatça gözlemleyebileceğiniz bir yer olmalı, çünkü kuş bu noktaya beslenmek için ya da geceyi geçirmek için dönebilir. Ayrıca kuşları sabahın erken saatinde bırakmak en uygunudur, hatta tercihen güzel , sıcak bir günde bırakılmalı böylece onlara yerleşmek ve beslenmek için zaman tanımış olursunuz, bu şekilde açık bir arazide gecelemelerini önlersiniz. (Baykuşlar karanlıkta serbest bırakılmalıdır) Bunların yanısıra kuşu bıraktığınız yerin ona uygun bir yaşam alanı olmasına dikkat edin, örneğin bir kızkuşunu ormanlık bir alana bırakamazsınız. Kuşun serbest bırakılır bırakılmaz başının çaresine bakabileceğini düşünmeyin, belki bir kaç gün ona yiyecek vermelisiniz ve de arka arkaya 3 gün boyunca yiyeceğine dokunmadığını gözlemlemelisiniz. Kuşu serbest bırakmadan önce onu düzenli yemek saatlerine alıştırmalısınız, böylece serbest bırakıldıktan sonra alıştırma döneminde tekrar aynı noktaya dönecek, ve siz de onu besleyebileceksiniz. Kendi kendine yemek yemeye başlamadan bir kuşu serbest bırakmayın, eğer kuşu 1 aydan fazla tutarsanız tekrar vahşi yaşama alışması için çok daha fazla zamana ihtiyacı olacaktır, bu nedenden ötürü kuşlar uzun süre esaret altında tutulmamalıdır, uzun süren esaret ekstra tehlike ve strese neden olur. Kuğular ve Diğer Su Kuşları Kuğular genelde balık ağlarına dolanmış şekilde bulunur ya da kurşun zehirlenmesine maruz kalırlar. DHKD yaralı, zehirlenmiş veya petrol bulaşmış kuğulara yardım için başvuracağınız merkez değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sibumii -- 17 Nisan 2013; 18:50:48 >




  • Veterinere goturmen gerekir serce vb kus turleri ne yaparsan yap evde durmaz olebilir
  • Veterinere götürmem gerektiğini biliyorum ama şu an götüremem ki evde küçük kardeşim var benden başka da kimse yok yanında. Veteriner aradım birkaç tane, şokda olabileceğini söyledi bir tanesi. Onun dediklerini yaptım işte. İnşallah ölmez..
  • veterinerlik puanları da çok düşük be
  • Bu arada veterinerlikte iş imkanı nasıl ve gelirleri nasıl?
  • Veteriner Hekimliği; kedi, köpek, kuş gibi evcilleştirilmiş hayvanlar,keklik, yaban domuzu, ceylan gibi vahşi hayvanlar,koyun, keçi, sığır gibi küçükbaş-büyükbaş hayvanlar ve tavuk, hindi, ördek gibi kümes hayvanlarının üretimi ve tedavileri, hayvan ırklarının ıslahı ve yetiştirilmesi, verimliliklerinin artması, sağlıklarının korunması, hastalıkların tedavisi, salgın hastalıkların önlenmesi, iguana, bukalemun, şempanze gibi egzotik hayvan yetiştiriciliği ve tedavileri,et, süt, bal gibi hayvansal ürünlerin insan sağlığına uygunluğunun denetimi, gıda hijyeni ve kontrolü, hayvansal ürünlerde kirlenme ve çevre kirliliği konularıyla ilgilenen uzmanlık dalıdır.

    Türkiye’de Veteriner Hekimlik; 19.yüzyıla kadar usta-çırak ilişkisi ile yetişmiş kişilerce yapılıyordu. Veteriner Hekimlik eğitimi ilk olarak 1842 yılında Prusyalı askeri Veteriner Hekim Godlewsky’nin önerisi ile süvari okullarına Veterinerlik dersi konulması ile başladı. 1849’da İstanbul’da Mekteb-i Harbiye (bugünki Kara Harp Okulu) dört yıllık eğitim veren baytarlık sınıflarını açtı. Bu sınıflar 1910 yılında Askeri Baytar Mektebi adıyla okul durumuna getirildi. Askeri Baytar Mektebi ise 1921 yılında Mülkiye Baytar Mektebi ile birleştirilerek Baytar Mekteb-i Alisi adını aldı. [1] 1933 yılında Ankara’ya taşınan okul 1948 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne dönüştü. 1970 yılına gelindiğinde Ankara Üniversitesi'ne bağlı Elazığ Veteriner Fakültesi açıldı. Ardından 1975 yılında bu fakülte Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi ismini aldı. İzleyen yıllarda yeni veteriner fakültelerinin açılması ile veteriner hekimlik eğitimi de yaygınlaştı. Türkiye'de veteriner hekimliği mesleğiyle ilgili ilk hukuksal düzenleme 9 Mart 1954 tarihli, 6434 sayılı yasayla yapıldı. Türk Veteriner Hekimlerin meslek kuruluşu olan Türk Veteriner Hekimler Birliği de yine bu tarihte kuruldu.

    Veteriner Fakülteleri 5 yıl eğitim verir. Son yıl intörnlük eğitim alan öğrenciler yüksek lisans derecesiyle mezun olurlar. Eğitimi süresince gördüğü bölümler 5'e ayrılır.

    Temel Bilimler Bölümü [değiştir]
    Anatomi Anabilim Dalı
    Biyokimya Anabilim Dalı
    Fizyoloji Anabilim Dalı
    Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı
    Deontoloji Anabilim Dalı
    Klinik Öncesi Bilimler Bölümü [değiştir]
    Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı
    Mikrobiyoloji Anabilim Dalı
    Parazitoloji Anabilim Dalı
    Patoloji Anabilim Dalı
    Viroloji Anabilim Dalı
    Klinik Bilimleri Bölümü [değiştir]
    Cerrahi Anabilim Dalı
    Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı
    Dahiliye Anabilim Dalı
    Döllenme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı
    Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü [değiştir]
    Biyoistatistik Anabilim Dalı
    Genetik Anabilim Dalı
    Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı
    Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği Anabilim Dalı
    Zootekni Anabilim Dalı
    Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü [değiştir]
    Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı



    şimdi öğrendim net maaşı 2700 liraymış




  • Serçenin durumu nasıl ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuba001 -- 17 Nisan 2013; 21:04:15 >
  • Şoku atlattı sanırım.. Sabahı bekleyeceğiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanepekalem

    Şoku atlattı sanırım.. Sabahı bekleyeceğiz

    Anlattığına göre sabahı çıkaramaz. Başınız sağolsun.
  • Geçmiş olsun hocam.Allah acil şifa versin veteriner hekime götürme sansın yoksa sıcak tut kuşu.Yarası önemli bişey değilse 1 kaç güne iyileşir.Ortalıkta kurt solucan, buğday, irmik, pirinç, ıslak ekmek yeşillik varsa yedirmeye çalış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.