Şimdi Ara

Samsung Galaxy S4'te neden FM Radyo özelliği yok? İşte cevabı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
388
Cevap
2
Favori
29.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Samsung Galaxy S4'te neden FM Radyo özelliği yok? İşte cevabı...


     

     

    Samsung'un yeni nesil süper telefon modeli Galaxy S4 için geri sayım başladı. Ülkemizdeki lansmanı 24 Nisan'da gerçekleştirilecek olan telefon, 27 Nisan'dan itibaren başta operatörler olmak üzere pek çok farlı kanal tarafından kullanıcıların beğenisine sunulmuş olacak. ARM Cortex-A15 tabanlı işlemci, 2GB DDR3 bellek, Gorilla Glass 3 ve MHL 2.0 standardı gibi rakiplerinde olmayan güçlü özelliklerle donatılan Galaxy S4, ilginç bir şekilde FM Radyo özelliğin ise bünyesinde barındırmıyor, peki ama neden ? Daha karmaşık pek çok özelliğe sahip olan bir telefon, Galaxy ailesinin diğer üyelerinden farklı olarak neden FM Radyo desteği sunmuyor?

     

    Bu soru bir süredir sıkça tartışılmakta hatta Samsung, eleştriler de almakta. Ülkemiz de dahil olmak üzere pek çok coğrafyada FM Radyo özelliği yaygın olarak kullanılırken, Samsung ise bunun aksini düşünüyor ve kullanıcıların FM Radyo'ya olan ilgisinin her geçen gün azaldığını belirtiyor. Bakın Galaxy S4'te neden FM Radyo yok sorusu üzerine Samsung Rusya nasıl cevap veriyor;

     

    "Çalışmalarımız gösteriyor ki ilgi, sosyal ağlar ve Youtube üzerinden müzik dinlemeye yani dijital yayına doğru kayıyor. Yeni amiral gemi modelimiz de dijital içeriği, modern formatları ve bilgi tüketim kanallarını kullanan müşterileri hedef alıyor."

     

    Yapılan açıklamalara göre Samsung, üst segmentteki yeni telefonunu dijital içeriğin etrafında şekillendirmiş gibi. Tüketici eğilimlerini de takip eden şirket, günün sonunda Galaxy S4'ten FM Radyo özelliğini kaldırmaya karar vermiş. Kullanıcılar, Google Play Store üzerinde TuneIn Radio gibi dijital formatta radyo dinlemeyi mümkün kılan uygulamalar ile diledikleri yerli ya da yabancı radyon kanallarını takip edebilecekler ama tabi WiFi'ın olmadığı noktalarda ya da seyahat halindeyken, bu durum veri kullanımını bir miktar da olsa arttıracak ve fatura maliyetlerine olumsuz etki edecektir. Ancak diğer taraftan pek çok kullanıcının, telefonların artan depolama kapasitesine bağlı olarak müzik arşivlerini yanlarına taşıdıkları ve FM Radyo'dan ziyade kendi türlerindeki müzikleri, arşivden dinledikleri de biliniyor.

     
     


     


     







  • isteyen marketten indirip dinleyemiyormu radyoyu

  • haberi okuyunca farkına vardım radyo olmadığının S4 de.
    ben hiç dinlemedim S2 ve S3 de ama dinleyen kesim var olsa iyi olumuş radyo özelliği.

  • Katiliyorum arabalardan bile cikarabilirler radyoyu orda da hep kendi muziklerimi dinliyorum. Dac lari overler beats audio suz telefon almam derler sonra gidip 128 kbps mp3 yada cizirtili radyoyu dinlerler ne dinlemek istedigini bile secemedigim bisey bu caga ait degil bencede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7-8 yıldır radyo özelliği olan cep telefonları kullanıyorum toplam radyo dinleme sürem 20 saat bile değildir.
    ama tv alıcılarının telefonlara eklendiği günümüzde radyonun çıkarılması hoş değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 17 Nisan 2013; 13:18:52 >
  • TuneIn Radio Pro iyi bir seçim olacaktır,bir hayli kullanışlı..

  • Dahili radyo dinlemek ile internet üzerinden dinlemek arasında ciddi batarya farkı oluyor. Çok mu zor geldi radyoyu koymak anlamıyorum!

  • Varya ne kadar yanlı olduğunu gördüm insanların.Geçenlerde radyosu bile olmayan telefon be iphone diye yerden yere vuruyordu millet.Şimdi tutmuşlar olmasada olur diyorlar.Ne diyim artık buradaki yorumları okumaya gerek yok haberi oku yorumları boşver hatta yorum kısmı kapatılabilirde yani hiç gerek yok böyle insanlar varken..

  • samsung bu işi biliyor.

  • Bu muymuş yani sebep? Çok da mühimmiş (!)
  • İphone'da radyo yok diye yerden yere vuruyorlar hurda çöp şu bu diyen arkadaşlar nerde ?

  • Nasıl bir pazar araştırması yapıyorlar anlamış değilim. Veri kullanımını kötü etkileyecek hemde şarj yönünde sıkıntı çıkaracaktır. Hücresel veri ağı çok fazla şarj yiyor. Samsung'un bazı stratejilerini anlamakta artık zorluk çekiyorum. S serisinin satışlarının artması Samsungu da diğerleri gibi yaptı anlaşılan.

  • radyo hatta radyodan kayıt mevcut olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum.
  • İnternet hızını radyo ile düşürmek istemeyen olabilir, internet paketi olmayan olabilir, dağın başında kamp kurmuş dağcılar olabilir, yerel radyo dinlemek isteyen olabilir. Yani dahili radyoya ihtiyacı olan birçok insan olacaktır.

    Benim için ise radyo vazgeçilmez. Uzun yürüyüşlerde, otobüs yolculuğunda radyosuz yapamam.

  • Radyo çokta gerekli değil bana göre adamlar haklı

  • Bir telefonu radyosu niye yok diye eleştirenler muhtemelen tunein ile tanışmamıştır.

  • Ben de bu haberle öğrendim radyo olmadığını. Sanki kotasız her yerde cillop gibi çeken mobil internetimiz ve adım başı kimsenin şifre koymadığı wifi yayınlar var da biz inat olsun diye normal çağ dışı radyoyu tercih ediyoruz. S4 almamak için bir neden daha.

  • sabah işe giderken, akşam işten gelirken, mp3 değil radro programını takip ediyoruz. bunun içinde uzun zamandır telefon kullanıyoruz.. radyolu bir model, daha faydalı olur, her zaman internet paketine sahip olamayız..

  • TRT ye bandrol parası ödememek için dese gam yemicemde
  • Radyoyu sokacak yer kalmamıştı demek yerine böyle bir bahane öne sürmüşler. iPhone radyosuz o kadar satıyorsa biz de satarız demişler koymamışlar. Yok pazar araştırması yok bilmem ne demenin alemi yok.

    Radyoyu sadece müzik için dinleniyor sananlar da komik aslında, dinlemedikleri için ne olduğunu bile bilmiyorlar. Haberler ve DJ'leri dinleyenler olduğunu da bir şekilde anlatmak lazım sanırım.

    Her sabah Geveze Show ya da Ara Gaz (Kadir Çöpdemir ve Pascal Nouma) dinliyorum arabada, akşamları da Bay J ya da diğer radyoları... araba olmasa telefonda dinlerim. Müzik başlayınca diğer kanala geçiyorum. Radyo sadece müzik demek değil tekrar hatırlatıyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.