Şimdi Ara

Nikon'dan lensleri değiştirilebilir fotoğraf makineleri için güvenlik amaçlı yeni patent

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Nikon'dan lensleri değiştirilebilir fotoğraf makineleri için güvenlik amaçlı yeni patent



     

    Dünyanın önde gelen fotoğraf makinesi ve optik üreticilerinden Nikon, ileriye dönük olarak aldığı patentler ile geliştirdiği teknolojilerine ya da çalışmalarına temel oluşturmaya devam ediyor. Firma tarafından bu sefer alınan patent ise, daha önce görmediğimiz bir açıdan karşımıza çıkıyor.

     

    Nikon tarafından Japonya merkezli olarak alındığı ortaya çıkan ve 2013-61508 numarasına sahip olan patent, kullanıcıların gövde ve lens modelleri arasında bir şifre kombinasyonu oluşturmalarına imkan sağlıyor ve bu şifreyi bilmeyen kötü niyetli kişiler tarafından makineler kullanılamıyor ve çekim yapılamıyor. Daha önce hiçbir fotoğraf makinesi üzerinde benzeri görülmeyen bu güvenlik sisteminin, lensleri değiştirilebilir fotoğraf makinelerinden kötü niyetli insanları uzak tutmaya yeterli olabileceği düşünülüyor.

     

    Sistemin ne zaman uygulanacağı ya da uygulanırsa hangi modeller üzerinde geleceği belli olmasa da, diğer firmalardan da bu tarz güvenlik sistemleri beklentilerini arttırmış durumda.

     












  • Ha şunu nihayet birisi görebilmiş. Kaç yıldır bu aletlere neden bir güvenlik sistemi koymayı beceremezler diyordum. Gerçi o sistemi de kırarlar eminim ama birçok kişi için caydırıcı olacaktır. Güzel bir gelişme. Şimdi de yeni çıkacak modellerde hırsız koruma kilidi olur, forumda da var mı yok mu diye sorular türer piyasada :) Şu modelde var şunda yok o yüzden bence sen bunu al diye cevap da veririz. Ne güzel bir detay daha olur işte :)
  • Taam sadece lens çalmak yetmeyecek, komple makineyle beraber çantayı da götürecekler ki çalışsın! :) Şaka bir yana iyi düşünülmüş... Çalınmayı engellemez ama çalanın kullanamayacağını bilmek bile güzel...
  • Makineyede benzer birşey lazım bence. Alıp karıştırılmasını engellemek amaçlı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.