Şimdi Ara

Nvidia'dan Tegra platformuna ilişkin çarpıcı açıklamalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Nvidia'dan Tegra platformuna ilişkin çarpıcı açıklamalar


     

     

    Nvidia akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar için geliştirdiği Tegra platformuna ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Yıllık Yatırımcı Günü Konferansı'nda konuşan mobil çalışmalardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Philip J. Carmack konuşmasında, Logan kod adını taşıyan Tegra 5 platformu ile birlikte mobil işlemcilerin çehresini değiştireceklerini ifade etti. Bu değişimde Kepler ve Maxwell GPU mimarilerine vurgu yapan Carmack, Nvidia'nın sahip olduğu GPGPU yetenekleri sayesinde rakipsiz olacaklarını ve SoC pazarında hem performans hem de diğer yetenekler açısından dönüm noktası olacak ürünler sunacaklarını söyledi. 

     

    Nvidia'nın Tegra 5 platformu genel amaçlı ARM çekirdeklerine ek olarak Nvidia'nın Kepler mimarisi üzerinde şekillenen mobil cihazlar için optimize edilmiş grafik birimi sayesinde Direct3D, OpenGL 4.3 ve diğer güncel standartlara tam destek sunacak. Ayrıca GPU işlem yetenekleri açısından, platformun genel amaçlı uygulama hızlandırmada GPU'yu daha etkin bir şekilde kullanmasına da olanak tanıyacak. Yakın zamanda Tegra 5 platformu üzerinde Battlefield oyununu gösteren ve grafiklerin güncel iPad modeli ile kıyaslandığında rakip çözümün yıllar öncesinin seviyesinde olduğunu öne süren Nvidia'da, açıklamalar sadece Tegra 5'ten ibaret değil.

     

    Aynı etkinlik kapsamında konuşma yapan Nvidia tepe yöneticisi Jen-Hsun Huang ise Tegra satışlarına, rakip Qualcomm'un LTE modeme sahip çözümlerinin etki ettiğini söyledi. Tegra ailesinin bu yıl satış anlamında çok ciddi sıçrama göstermeyeceğini belirten Huang, Tegra 4 platformunun lansmanını LTE modemli çözümlere olan ilginin ve  o alanda rekabetin artmasından ötürü ertelediklerini ve Tegra 4i'nin çalışmalarına yoğunlaştıklarını belirtti. Bu noktada bilmeyenler için Tegra 4i'nin, Nvidia tarafından geliştirilen Icera 500 LTE modeme sahip olduğunu, ancak CPU ve GPU birimlerinin orjinal Tegra 4'e kıyasla daha zayıf olduğunu da not düşelim.

     

    LTE pazarının, kablosuz teknolojiler açısından en hızlı büyüyen alan olduğunu söyleyen Huang, Tegra 4i çalışmalarının kendilerine fazladan yarım yıla mal olduğunu ve bunun için Tegra 4'ün lansmanını bir çeyrek dönem feda ettiklerini ancak bunun doğru olan karar olduğunu ifade etti. Windows Phone pazarının tek hakimi olan, Snapdragon 600 ile kendi işlemcisini üreten Samsung'u bile müşteri portföyüne ekleyen Qualcomm, ise hem CPU hem de GPU ve LTE uyumlu modemini tek paket halinde pazarda yaygın bir şekilde kullanıma sunmuş tek firma olmanın nimetlerinden faydalanıyor. Tegra 4 ile zamanlama sorunu yaşayan Nvidia ise, açıklamalara bakılırsa bir yandan Tegra 4 için çalışıyor diğer taraftansa pazarın ilgisini gelecek seninin çözümü olan Tegra 5'e çekmek için çeşitli demo ve açıklamalar yapmaktan da geri durmuyor.







  • yakınca telefonlarda pc lerdeki ekran kartı olursa şaşırmayın

  • ddr3 - çift kanal bellek ve ısınmayan bir işlemci iyi olur.

  • En güçlü mobil işlemci olarak lanse edilen Tegra4 Qualcomm Snapdragon 800 ün gerisinde kaldığı bir gerçek
    Tegra 5 de Qualcomm'un yeni işlemcilerine ezilmeye mahkum
    Çünkü Nvidia rakiplerine bakmadan geliştirme yapıyor.
    Gerçekçi olmak da gerekirse Şu anda en iyi mimari Krait mimarisi
    Hem performans hem de güç tüketimi açısından
    Arm 64 bit cortex a-50 serisini saymıyorum. daha piyasaya sunulan işlemcisi yok
    GPU ya gelince neden Powervr Sgx544-mp3 ile kıyaslıyorlar
    Powervr 6 serisi ile kıyaslama yapsınlar
    1 yıl öncesinin ürünü ile çıkmamış bir ürünü kıyaslar anca nvidia
    Nvidianın hiçbir işi doğru düzgün yapamadığı gibi bu da tutmayacaktır.

  • Bu Huang'a birinin yalanci coban hikayesini anlatmasi lazim...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevket861


    Gösterdikleri bench sonuçlarında şuan tegra 4'den üstün bir gpu veya cpu gözükmüyor ?
    Bu arada qualcomm'un gpu'larının öyle ahım şahım bir performansı yok. Konsol seviyesiymiş sanırım PSP ile kıyaslıyorlar

  • Atı alan Üsküdar'ı geçti Nvidia hala Tegra yapacak! Bence Tegra4'ü bırakıp daha üst seviye için uğraşmalı. Eğer başarı istiyorsan bir sonraki nesil teknolojisini/performansını getirmen lazım...

  • Kisaca demiski tegra 4 u sadece ucuk benchmark skorlari icin yaptik telefonlarin pilleri onun tuketimini karsilayamayacak tegra 4i yi onun yerine getiriyoruz o da yine fos tegra 5 e kadar tegradan uzak durun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çarpıldım.

  • Nvidia'ya yakışmadı. Ceo efendilerinden tegra 5 in core i7 3970x ayarında olduğunu söylemesini beklerdik...

  • one x cektigim o isinmadan oyunlarda kasmadan sonra tegra 10 çıksın yuzune bakmam.s3 aldim hicde pisman değilim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkant1

    Çarpıldım.

    K.bakmayin arkadaşın yorum yapma kabiliyeti yok her haberde boyle çarpılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.dünya ülkelerinde artık ltesiz amiral telefon çıkarmak saçma anlaşılan tegra 4ten hayır gelmiycek bu sene tegra 5 için yöneticiler ondan açıklama yapıyorlarmış bize ne zaman gelir acaba lte ? :)

  • nvidia "bir daha yapmicam, zaman ver bana söz herşey daha da güzel olacak"cı gerizekalı türk manitalarım gibi. baymaktan başka bişeye yaradığı yok laf salatasının.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevket861
    1 yıl öncesinin ürünü ile çıkmamış bir ürünü kıyaslar anca nvidia . Nvidianın hiçbir işi doğru düzgün yapamadığı gibi bu da tutmayacaktır.


    PowerVR 5xx IP'si 2010'lardan kalma :/// 1yıldan dahası var :P

  • nvidia tegra falan derken koltuğu Ati ye kaptırır bu yıl... fan falan değilim bakın görün...

  • Salak bunlar ya,aklıma Nokia'nın MeeGo'ya yaptığı geldi,telefon satılmaya başlamadan yazılım desteği olmayacak dendi ya kendi dalını kesti bunlar da o misal.

    Tegra 4 yapıldı ama daha hiç bir cihazda yok,adam gelmiş tegra 5 şöle olacak böle olacak,ne mal adamlar ya.

  • Tegra 3 ile HTC'yi pert ettiler. Keza 4+1 cekirdek ile guc tuketimini en aza indirgedikleri icin HTC'de One X+ cikarma geregi hissetti. Mesut bey de One X'i yere goge sigdiramadi grafik acisindan; ancak Sense arayuzunun bile hakkini veremedi ULP GeForce. 40 nm uretiminin de 32 nmlik Exynos'a karsi isinmasini da yukaridaki yorumu ile arkadas ozetlemis.

    Keplermis sen onu benim kepime anlat Nvidia.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Tegra 3 Nexus 7 var çok memnunum cihazımdan. Şu anda oynatamadığı oyun yok markette (özel işlemciler için çıkarılanlar hariç.) Bence Tegra 3 çok başarılı. Biraz eski fakat geçen sene çıkan S3'ten bir kat daha iyi.
  • Forumda çok enteresan insanlar var. Adam firması hakkında çok objektif yorumlar yapmış. Ama bunu bile eleştirmeye çalışıyorsunuz. İnsan yorumları okurken dayanamıyor. Adam tegra 4 hatalıydı diyor. siz eleştiriyorsunuz. tegra 4 çok iyi dese eleştireceksiniz. tegra 4 çıkmayacak dese eleştireceksiniz. ucuz olsa pahalı ama hızlı oslaydı diyeceksiniz. pahalı olsa yavaş ama ucuz olsaydı diyeceksiniz.

    Bu anlamsız yorumlarda amaç ne?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.