Şimdi Ara

Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
26.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    quote:

    Orijinalden alıntı: kdrhero

    Arkadaşlar bende bu iki makina (sony HX300 - Canon sx50) arasında kararsız kaldım. Bu formda cevap bulabileceğimi sanıyordum ancak konu çok gereksiz yerlere çekilmiş. SLR makina al diyende var bunların yerine 400-500TL lik makinalarda aynı işi yapıyor diyenlerde var.
    SLR al diyen arkadaşlar ekstra aparat taşımadan aynı zoom (fazladan lens taşımadan) ve özelliklerde olan bir SLR nin fiyatı ne kadar?
    400-600TL lik makinalarda aynı işi yapıyor diyen arkadaşlar bir kaç model örnek verebilir misiniz?. Bir arkadaş sx150 demiş ama bu bumakinelerle alakası bile yok.
    20Mp iyi değil diyen arkadaş; 20 Mp yalan okadar çekmiyor diyorsunda 12Mp yazanın doğru olduğuna nasıl garanti veriyorsun? Ozaman o da 3 Mp çekiyordur.
    50X zoom da iyi resim çekilmiyor diyen; 50X yazıyor diye başka X de çekim yapılamaz mı. Bu makineler üzerinde ayar yok mu? Sende 30X de çek.
    Arabanın hız kadranında 220 yazıyor diye 220 ile gitmek zorunda değilsin.
    Şimdi bana bu iki makineyide bilip birisini tavsiye edebilecek birisi var mı? Ya da aynı özelliklerde daha ucuzunu?

    20Mp iyi değil diyen arkadaş; 20 Mp yalan okadar çekmiyor diyorsunda 12Mp yazanın doğru olduğuna nasıl garanti veriyorsun? demişsiniz... Bunu diyen birini bulabilir misiniz ? Mesajını alıntılayıp paylaşabilir misiniz ? Tam aksine 20mp makinayı alıp da "Poster mi yapacağım, o kadar niye çekeyim, ne gereği var" diyenler mevcut oysa ! Lütfen söylenmemiş bir şey uydurup o olmayan şeyi savunarak hiçbir gerçekliği olmayan laflar etmeyin. Sx150IS'in bu makineler ile alakası yok demişsiniz ama bir arkadaşımız önerdiğim bu makina için "Sanıyorum işimi görecek" diye bir görüş yazmış. Çok alakası var çünki. Tek alakasız denebilecek yönü var, zumunun onlar kadar çok olmadığı ama yanı sıra zumunun az da olmadığı. Yani onca ortak noktası var iken bir tanesi farklı diye alakasız demenizdir asıl alakasız olan. Yine yorumunuzun devamındaki uydurmalarınıza karşı yazdığınız boş savunmaların bir manası yok. Tek kriteriniz yüksek zum oranı ise elbette ki size bunlardan birisini almayın da denmiyor. Konuşulan konu asla o şekilde sadece zum ihtiyacı yönünde olmadı en azından benim için. Toplamda aynı ücrete sunduğu kalite olarak yorum yaptım. Forum aslında anlayana kanıt dolu. 50x zumlu makinalarla çekilmiş bazı taraflı örnek fotoğrafların 2 megapixel ve altında paylaşıldığını görüyoruz. Diğer yandan mesela 3x zumlu kit lensli bir Sony Nex-5N ile çekilmiş 8, 13 megapixel fotoğrafların paylaşıldığını görebiliyoruz. Eğer taraflı bir bakış açısına sahip değilseniz bırakın fotoğraf makinası konusunu da bunları size verilen bambaşka ürünlere ait örnekler diye düşünün. Siz karşınıza konan bu verilerden her ikisinin de mesela 1 kilo olduğunu biliyorsunuz ama önünüzdekilerden birisi terazide 200 gram, diğeri 800 gram geliyor. Bu durumda "neden" diye bir soru oluşmaz mı ? Oluşmuyor ise sizde bir gariplik vardır.


    küçültülmüş fotoğraflar hakkındaki yorumlara kesin ve net olarak katılıyorum, çok fazla hata, gürültü ve arıza yok oluyor, bu işin doğrusu gerçek (native) çözünürlükte fotoğraf koymak. bunu takip etmek veya görmek için de bence en başarılı yerlerden birisi flickr, fotoğraf makinasının adını yazıp aratın[1].

    üzerinde 20MP yazıp, reel çözünürlüğü farklı makinalarda görüntü 20 MP'e çıkartılıyor, bunun adı da interpolasyon. genel olarak bir merkez pixele göre etraftaki pixellerin renklerinin ortalaması alınarak fotoğraf olduğundan daha büyük gösteriliyor. yanlış mı, eğer fotoğraf makinası üzerinde yapılıyorsa yanlış, bunun kontrolü sizin elinizde olmalı, sonuçta keskinliği kaybediyorsunuz.

    ördek vermek gerekirse;
    1. interpolasyonlu;http://farm8.staticflickr.com/7292/8743565589_a972431d97_o.jpg
    2. reel çözünürlüğe yakın;http://farm8.staticflickr.com/7292/8743565589_1fd4de9a69_k.jpg

    odak noktasına bakarsanız -göremeyenler için çiçeğin ortasından aşağıda, az solda, sarı yapraklara bakalım- ne demek istediğim daha net anlaşılacaktır.

    [1]http://www.flickr.com/search/?q=dsc-hx300




  • quote:

    Orijinalden alıntı: obarlas

    kendime kompakt bir zoomlu fotoğraf makinası arıyorum diye geldim, ama kavgalardan yıldım diyebilirim.

    arkadaşlar; herkes profesyonel çekimler yapacak diye bir kaide yok, ben basit bir makine alayım oğlumu da çekeyim, sağa sola gezmeye gidiyorum gittiğim yerlerde de fotoğraf çekeyim istiyorum, talebim bu kadar ama sizin fikrinizi sormak için değil, anlamsız kavgalarınıza iki kelam etmek için yazıyorum.

    fokal çarpanın kompakt makinalarda neden bu kadar önemli olduğunu, ya da neden bu kadar kafaya takıldığını anlayabilmiş değilim. fokal çarpan dediğiniz şey slr'lar popülerken dslr'lar çıktığında slr lensini dslr'a taktığınızda lensin ne kadar fark edeceğini anlatan bir terimdir. burada bütün mesele sensöre göre üretilmiş bir lense sahip olup olmadığınız, bit pazarından aldığınız slr için tasarlanmış -yani full frame için tasarlanmış- 50 mm lensi, kalkıp bir dslr'a takarsanız doğal olarak bir fokal çarpan sorununuz oluşacaktır. sony ya da canon fark etmez, o mercimek kadar sensörlere lens tasarlarken ona göre tasarlıyorlar. alır o lensi full frame bir makinaya takarsan doğal olarak fokal çarpan oluşur, lens o sensöre göre değil ki? eğer fokal çarpan bu kadar etken olsaydı en basidi f-stopların saçmalaması gerekirdi, ki 2.8 f-stop 5.6 gibi bir fokal çarpanda 15.6 civarında bir f-stopa denk geliyor ki bu f-stop değerlerinde neredeyse hiç alan derinliği yakalayamıyor olmanız lazım, ama slr'da 2.8 f-stopla yakalayacağımız alan derinliğinin tüm özelliklerini görüyoruz, neden? dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyoruz, lens sensöre göre tasarlandığı için.

    sensör mercimek kadar olabilir, neden olmasın? iphone'un içini açtınız mı? telefonun en küçük yeri çalışan bilgisayar kısmı, açın bakın internetten fotoğraflarına. bir şeyin küçük olması kötü olduğu anlamına gelmez, sonuçta her bir pixelin yaptığı şey üzerine düşen rengi okuyup işlemciye aktarmak. eğer bir RAL ya da Pantone kataloğundaki renkleri sorunsuz olarak ekrana aktarabiliyorsa, sorun nerede? önemli olan boyu değil, işlevi. yüksek iso'larda gürültü hissedilebiliyor olabilirsiniz, pardon da slr makinalarda 50 iso filmlerle çılgınca fotoğraflar çekilebiliyorken, ne işiniz var iso 400 veya 800 üzerinde? iso12000 yerine uzun zamanlı pozlama yapıp, iso100'ü neden tercih etmiyorsunuz?

    gelelim dslr konusuna. dslr makinaları çok seviyorum, çok güzel aletler, ama klasik slr'lar ve yanında oyuncak gibiler. oyuncak olmayan arkadaşların fiyatları ise tahmin edersiniz ki 5-6000 TL civarından başlıyor, üzerlerindeki işlemciler ise i-na-nıl-maz. herhangi bir dslr'ın 18-55 kit lensi ile çektiğiniz fotoğrafı rica ediyorum bir de 5d mark ii ile çekin, işlemci fotoğrafı coşturuyor.

    ancak en başında dediğim gibi herkesin derdi stüdyo sınıfı fotoğraflar çekmek değil, lütfen bunu unutmayalım. 1000-1500 tl arasında dslr makinalar var demişsiniz, evet var, doğru, üzerinde genelde 18-55 oyuncak kit lenslerle geliyorlar. madem dslr kullanacağız, madem profesyoneliz buyrun üzerine polarize bir filtre takalım, sonra bir iki netleyip polarizasyon yönünü de ayarlayalım, ne oldu? olmadı, çünkü kafa dönüp duruyor. ne yapmak lazım? buyrun sigma'ya, tamron'a ya da makinamızın kendi lens grubuna gidelim. kafası sabit, istediğimiz lensi takıp, istediğimiz gibi ayar çekebileceğimiz bir lens ne kadar? pardon, duyamadım? bende öyle tahmin etmiştim.

    insanlar buraya "şunu mu alayım bunu mu" diye sormaya geldiğinde lütfen herkesi profesyonel zannetmeyin, zaten profesyonel insanlar kalkıp donanımhaber'den profesyonel tavsiyeler almıyorlar. lens ve makine ithalatçıları bu insanlara makinelerini kullansınlar diye geçici olarak veriyor, denemelerini istiyor ve ondan sonra satın alma süreci başlıyor, o yüzden rica ediyorum eğer 5d mark ii altında bir makinanız varsa dslr kullanıyoruz diye burada ahkam kesmeyelim, cidden gerek yok, zaten 5d mark ii ve üzeri bir makine kullanıyorsanız burada ne işiniz var? gidin dışarıda fotoğraf falan çekin.

    zoom konusuna takılmış durumda, 5x üzeri zoom alınmazmış. arkadaşlar; 5x zoom denilen şey başlangıç çapı ile (18 mm mesela) bitiş çapının (55 mm mesela) oranıdır. 18-55 için 3x civarında, ancak 10x 14x dslr lensleri de var. şimdi bu arkadaşlar lensleri üretirken bu değerleri kıçından uydurmuyor, veya olmayacak bir şey yapmıyor. sonuçta ışık dediğiniz şey fizik kuralları dahilinde hesaplanabilir bir şey, ve basit hesap makinesi ile dahi hesaplanabiliyor, sonuçta kuantum fiziğine gerek yok. eğer bir lens üzerinde f-stop 2.8 diyorsa, o lens 2.8'dir. bahsi geçen makinalardaki lenslerde de (mesela canon sx50) 3.4-6.5 f-stop değerleri veriliyor ki bence bu kadar zooma rağmen ileri derecede iyi değerler.

    derdim size fotoğraf mekaniği üzerine ders vermek değildi, ancak o kadar boş bir tartışma var ki bazı şeyleri netleştirmek zorunda hissettim.

    velhasıl kelam, bana yüksek zoomlu iyi bir makine lazımdı, ama tavsiyeyi sizden almamaya karar verdim, siteye konulan ve internetteki fotoğraflar yetti de arttı karar vermem için, fotoğrafları koyan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

    obarlas Bey, çok güzel açıklamışsınız sağolun,
    bazıları fotoğrafçıdan çok fotoğrafçı, aldırmayın siz onlara. şurdan burdan öğrendikleri şeyleri kes kopyala yapıştır yapıp, çok bilgiliymiş gibi görünmeye çalışanlar var . nomenklatura haklı, çektiği tek bir fotoğraf yok ama ahkam kesmeye devam ediyorlar :)

    Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü? sorusuna yine Sony DSC-HX300

    ayrıca sony nin DSC-HX50V modelini incelemenizde fayda var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enderking -- 20 Mayıs 2013; 16:58:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Sony almazdım. 14MP üzerindeki makineleri almayın. Marka ya da diğer özellikler ikinci planda olmalı.

    Bu formdan bir örnek, başka formlarda da, karşımıza çok çıkıyor yüksek pikseller iyi değil diye. Buna kötü demiyelimde gereksiz diyelim. Bana kalırsa bu işi profesyonelce yapmıyorsak 12MP hatta 10 Mp in üstü bile gereksiz. Bu tür makine alanların çoğu fotoğraflarını sayısal olarak saklıyorlar. Yani baskıya vermiyorlar. O halde yüksek piksel yerine kaliteli fotoğraf daha mantıklı.
    SLR makinelerin fotoğraf kalitesi kompakt(like) makinelere göre çok üstün. Fakat burada amaç profesyonel değilde, ihtiyaç gidersin amaçlı bir makine önermek. Tabi ki bu ihtiyacı giderirken de biraz kaliteli olsun.
    Yani yola fotoğraf çekmek için çıkanlara değilde, çıkmışken bir iki fotoğraf çekeyim diyenlere bir makine tafsiye edilmeli.
    Ben bu işin uzmanı değilim. Bir makine almayı düşünüyorum. Ama SLR alıp yanına bir iki objektif daha sonra tripot...vs. alıp bunlar için de bir sırt çantası taşımak istemiyorum. Amaç sadece kalite diyenler buna katlanmalı.
    Ben biraz da işin eğlencesindeyim diyenler, makineyi bel çantamda veya el çantamda taşıyım, ya da boynuma asınca fazla kaba gözükmesin ve ağırlık yapmasın diyenlerdenim. Yolda güzel manzara dek geldiğinde çok iyi olmasa da iyi kalitede fotğraf çekebiliyim, manzarada uzakta gördüğüm nesneleri biraz zoomlaya biliyim. illa 40X, 50X olsun demiyorum, ama lens değiştirmeden biraz yaklaşıyım istiyorum. (30-35X). Ama az bir fiyat farkı varsa 50X de neden olmasın.
    HD(1080P) vidyo çekebilsin, gece çekimi de biraz iyi olsun. Bu özelliklerde bir makine tavsiyesi istiyorum.
    Bu formun başlığında adı geçen makineler ilgimi çeken makineler. Birde Nikon Coolpix P510 var. P520 henüz Türkiye de yok ve fiyatının ne olacağı belli değil. Bu makinelerden birini, yada bir iki özelliği kıstığımızda çok daha uygun fiyata olabilecek makine tavsiyesi olan arkadaşlar. Yardımcı olursanız sevinirim. Burada birbirimize üstünlük taslamak veya yanlış ve hatalarımızı yakalamay çalışmak yerine tavsiye bekleyen arkadaşlara yardımcı olursak sevinirim. Hepinize Teşekkürler.




  • Bugünki teknoloji itibarı ile Dünya'nın neresine giderseniz gidin sensör ebatının megapixel ile orantısının fotoğraf kalitesine direk etki ettiği gerçeğini görürsünüz. Zum oranının da öyle... Hatta fotoğraf makinası üreticileri de aslında görmesini bilene, anlamak isteyene bunu söylerler. Şöyle ki... Neden iyi fotoğraf makinasında daha büyük sensöre karşın daha düşük megapixel kullanırlar ?!
    -
    Örnek :
    Nikon Coolpix P330 - 12.2 megapixels - Sensor : 1/1.7" (7.44 x 5.58 mm)
    Nikon Coolpix P7700 - 12.2 megapixels - Sensor : 1/1.7" (7.44 x 5.58 mm)
    Nikon Coolpix P7100 - 10.4 megapixels - Sensor : 1/1.7" (7.44 x 5.58 mm)
    Canon S serisi (S90-S110) 10-12.1 megapixeldirler - Sensor boyutu ise : 1/1.7" (7.44 x 5.58 mm)
    Olympus XZ-1 - 10.0 megapixels - Sensor : 1/1.63" (8.07 x 5.56 mm)
    Panasonic Lumix DMC-LX7 - 10.1 megapixels - Sensor : 1/1.7" (7.44 x 5.58 mm)
    Panasonic Lumix DMC-LX5 - 10.1 megapixels - Sensor size : 1/1.63" (8.07 x 5.56 mm)
    -
    Bu ürünleri üreten üreticiler d-slr like da üretiyorlar. 1/2.3" sensöre 16-20 megapixel çıktı veren 20-30-50x zuma sahip ürünler de üretiyorlar. Bakıyorsunuz fiyat olarak da yukarıdaki ürünler ile aynı fiyattalar genellikle yada çok yakınlar birbirlerine. Peki sizce bunu üreten üretici kendi kuyusunu mu kazıyor ?! D-slr like daha iyi ise bunlar ne ! Bu seriler de yıllardır üretimden kalkmadan devam ettiklerine göre talep de var. İşte üreticinin itirafıdır bu, bakmasını bilene kanıtıdır bu ürünler. Diyor ki "Ben anlayana, kaliteli fotoğraf isteyene bu ürünü yaparım. Kaliteyi de bu kıstaslar belirler. Sensör boyutuna göre şişirilmemiş megapixel ve abartılmamış optik zum." ! Ürettiği ürünlerin özellikleri (fiyatı da dahil bu özelliğe) bu sonuca vardırıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdrhero

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Sony almazdım. 14MP üzerindeki makineleri almayın. Marka ya da diğer özellikler ikinci planda olmalı.

    Bu formdan bir örnek, başka formlarda da, karşımıza çok çıkıyor yüksek pikseller iyi değil diye. Buna kötü demiyelimde gereksiz diyelim. Bana kalırsa bu işi profesyonelce yapmıyorsak 12MP hatta 10 Mp in üstü bile gereksiz. Bu tür makine alanların çoğu fotoğraflarını sayısal olarak saklıyorlar. Yani baskıya vermiyorlar. O halde yüksek piksel yerine kaliteli fotoğraf daha mantıklı.
    SLR makinelerin fotoğraf kalitesi kompakt(like) makinelere göre çok üstün. Fakat burada amaç profesyonel değilde, ihtiyaç gidersin amaçlı bir makine önermek. Tabi ki bu ihtiyacı giderirken de biraz kaliteli olsun.
    Yani yola fotoğraf çekmek için çıkanlara değilde, çıkmışken bir iki fotoğraf çekeyim diyenlere bir makine tafsiye edilmeli.
    Ben bu işin uzmanı değilim. Bir makine almayı düşünüyorum. Ama SLR alıp yanına bir iki objektif daha sonra tripot...vs. alıp bunlar için de bir sırt çantası taşımak istemiyorum. Amaç sadece kalite diyenler buna katlanmalı.
    Ben biraz da işin eğlencesindeyim diyenler, makineyi bel çantamda veya el çantamda taşıyım, ya da boynuma asınca fazla kaba gözükmesin ve ağırlık yapmasın diyenlerdenim. Yolda güzel manzara dek geldiğinde çok iyi olmasa da iyi kalitede fotğraf çekebiliyim, manzarada uzakta gördüğüm nesneleri biraz zoomlaya biliyim. illa 40X, 50X olsun demiyorum, ama lens değiştirmeden biraz yaklaşıyım istiyorum. (30-35X). Ama az bir fiyat farkı varsa 50X de neden olmasın.
    HD(1080P) vidyo çekebilsin, gece çekimi de biraz iyi olsun. Bu özelliklerde bir makine tavsiyesi istiyorum.
    Bu formun başlığında adı geçen makineler ilgimi çeken makineler. Birde Nikon Coolpix P510 var. P520 henüz Türkiye de yok ve fiyatının ne olacağı belli değil. Bu makinelerden birini, yada bir iki özelliği kıstığımızda çok daha uygun fiyata olabilecek makine tavsiyesi olan arkadaşlar. Yardımcı olursanız sevinirim. Burada birbirimize üstünlük taslamak veya yanlış ve hatalarımızı yakalamay çalışmak yerine tavsiye bekleyen arkadaşlara yardımcı olursak sevinirim. Hepinize Teşekkürler.


    Yazında katıldığım çok nokta var, en çok da "bu işin uzmanı değilim" cümleni beğendim. Kesinlikle haklısın.
    Kompaktlarda şu anki teknolojiyle yüksek MP kötü. ISO100'de bile gürültü azaltma yapıyorlar, zaten kuş kadar olan dinamik aralık iyice rezalet oluyor, iso400'de bile çamur olmuş renkler görüyorsun.
    DSLR ve aynasızlarda şimdiye kadar iyi götürdüler. MP artışına rağmen fotoğraf kalitesi genelde ileri gitti. Bakalım daha ne kadar artacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar, tartışma olmaması için fikirlerinizi örneklerle gösterin lütfen. Fotoğraf dediğin şey görsel sanat, konuşarak birşey ispat edilmez. İnternette 5000 tane site ve karşılaştırma var yüksek MP'li makinelerin sorunlarını anlatan. Bu sitede de örnek fotoğrafları verdik, yanyana karşılaştırmalar kondu. Lafla anlatmaya çalışmak yanlış.
    Bakın iyi okuyun 50 kere aynı şeyleri yazdık: Kompakt makinelerin piyasada belli bir yeri var. Bunlar ufak, ucuz ve cepte taşınan aletler. İmaj kaliteleri de bir yere kadar belli. Alırsın almazsın kimse karışmaz. Mesele "geçen hx300 aldım 40D'den daha iyi çekiyor" deyince çıkıyor. 1300TL kolay kazanılmıyor, o parayı veriyorsam ve DSLR boyutunda birşey alacaksam en iyi kaliteyi isterim.
    Çok kompakt kullandım, hala da iki tane kullanıyorum. Bunlara hayatta 500TL'nin üzerinde para vermem, "bak DSLR'dan farkı yok" da demem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdrhero

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Sony almazdım. 14MP üzerindeki makineleri almayın. Marka ya da diğer özellikler ikinci planda olmalı.

    Bu formdan bir örnek, başka formlarda da, karşımıza çok çıkıyor yüksek pikseller iyi değil diye. Buna kötü demiyelimde gereksiz diyelim. Bana kalırsa bu işi profesyonelce yapmıyorsak 12MP hatta 10 Mp in üstü bile gereksiz. Bu tür makine alanların çoğu fotoğraflarını sayısal olarak saklıyorlar. Yani baskıya vermiyorlar. O halde yüksek piksel yerine kaliteli fotoğraf daha mantıklı.
    SLR makinelerin fotoğraf kalitesi kompakt(like) makinelere göre çok üstün. Fakat burada amaç profesyonel değilde, ihtiyaç gidersin amaçlı bir makine önermek. Tabi ki bu ihtiyacı giderirken de biraz kaliteli olsun.
    Yani yola fotoğraf çekmek için çıkanlara değilde, çıkmışken bir iki fotoğraf çekeyim diyenlere bir makine tafsiye edilmeli.
    Ben bu işin uzmanı değilim. Bir makine almayı düşünüyorum. Ama SLR alıp yanına bir iki objektif daha sonra tripot...vs. alıp bunlar için de bir sırt çantası taşımak istemiyorum. Amaç sadece kalite diyenler buna katlanmalı.
    Ben biraz da işin eğlencesindeyim diyenler, makineyi bel çantamda veya el çantamda taşıyım, ya da boynuma asınca fazla kaba gözükmesin ve ağırlık yapmasın diyenlerdenim. Yolda güzel manzara dek geldiğinde çok iyi olmasa da iyi kalitede fotğraf çekebiliyim, manzarada uzakta gördüğüm nesneleri biraz zoomlaya biliyim. illa 40X, 50X olsun demiyorum, ama lens değiştirmeden biraz yaklaşıyım istiyorum. (30-35X). Ama az bir fiyat farkı varsa 50X de neden olmasın.
    HD(1080P) vidyo çekebilsin, gece çekimi de biraz iyi olsun. Bu özelliklerde bir makine tavsiyesi istiyorum.
    Bu formun başlığında adı geçen makineler ilgimi çeken makineler. Birde Nikon Coolpix P510 var. P520 henüz Türkiye de yok ve fiyatının ne olacağı belli değil. Bu makinelerden birini, yada bir iki özelliği kıstığımızda çok daha uygun fiyata olabilecek makine tavsiyesi olan arkadaşlar. Yardımcı olursanız sevinirim. Burada birbirimize üstünlük taslamak veya yanlış ve hatalarımızı yakalamay çalışmak yerine tavsiye bekleyen arkadaşlara yardımcı olursak sevinirim. Hepinize Teşekkürler.


    Msjina sonuna dek katiliyorum bende yaklasik 1aydir makina arayisindayim ama hangi konuya baksam like-dslr kavgasindan baska hicbirsey bulamiyorum. Konu basligina bakiyorum sx50 mi hx300 mu yaziyor. Iceri bi giriyorum baslikla alakasi yok. Like soyle kotu boyle pahali parasini haketmiyor onu alacaginiza gidin 5100 alin vs vs laflar msjlar kavgalar.
    Herkes birden konunn neden acildgini unutup like -dslr kavgasina tutusuyor. Iki karsit cetelesme gibi olmus sanki tum foto forumlari!! Ben bu konuya girince like alma o yaramaz msjlarindan cok sx50 ile hx300 arasindaki kalite farklarini hangisinin hangi ozelliklerinin daha ustun oldugunu hangisinin kendi arasinda ve kendi (like) grubunda daha onde oldugunu gormek istiyorum ama sanirim benimkisi hayalden ibaret gibi gorunuyor.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi es_umit -- 21 Mayıs 2013; 15:29:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ha su da bir kesin sonuc ki kimse gunumuz teknolojisinde en iyi like makinanin bile en kotu dslr makinadan foto kalitesi bakimindan iyi olabilecegini zaten soylemez yada soyleyemez soyleyende yalan soyler bu bir gercek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmemne yarışı isteyen bazılarına özel evrensel bazda fotoğraflar... Tüm hakları bana aittir !.. İlgili olmayan arkadaşlar bakmasınlar lütfen !..
    http://500px.com/SokuCam
    -
    quote:

    Orijinalden alıntı: nomenklatura
    ama eminim çözersin tekniği,görürüz fotoğraflarını.yolun başındasın.o ayrı bir konu ama sana tavsiyem pro birilerinden yardım al.jiddy gibi daha bi tane çektiği güzel (evrensel bazda değerlendirilmiş) bi fotpğrafını göremediğimiz kişilerden değil.

    bu arada cidden jiddi,500px de vardır fotoğrafların kesin.okadar ilgilisin madem. merak ettim,fotoğrafçılık konusunda her lafa atlıyorsun.
    500px linkini ver de bi görelim bu "bilginin" gerçekte karşılığının olup olmadığını.dolu mu boş mu olduğunu.

    quote:

    Orijinalden alıntı: enderking

    quote:

    Orijinalden alıntı: kdrhero

    -
    Evet bu arkadaşlar "göster bakalım bize ...pini dediler ben de yoğun istekleri üzerine kendilerine göstermekten mutluluk duyuyorum... ve çok doluyum, ne yapsam bilemiyorum !..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 21 Mayıs 2013; 16:05:00 >




  • arkadaşım o kadar da kötü değil tartışmak

    senin istediğin cevap internette heryerde var "hx300 vs sx50" yazdın mı google a çıkıyor zaten hangisi nerede üstün

    al sana bir link benden http://snapsort.com/compare/Canon-PowerShot-SX50-HS-vs-Sony-Cyber-Shot-DSC-HX300

    buradaki insanlar soru soran kişilere biraz da tecrübeleriyle yol gösteriyorlar..
    forumun amacı bu değil mi?

    bir yerde sende haklısın ,hakarete ulaşan yazılar da oluyor.. onları da okuma geç git.. ama alacağın çok bilgi var yukarıda.. onları es geçme..




  • bu ve bunun gibi linkleri defalarca kez araştırıp inceledim zaten ama bana son kullanıcının tavsiye ve eleştirileri daha mantıklı ve doğru geliyor. amaç ilkönce resim kalitesi tabi ki ama bunu amatör fotoğraflarda görmek daha sağlıklı bence. ayrıca sadece foto kalitesinden ziyade kişilerin cihazlarda beğenip beğenmedikleri noktaları vs. gibi değerlendirme ve eleştriler okumak yerine bahsettiğim gibi birbirine uzuuunn satırlar nahoş kelimelerle atışan kişilerin cümleleri arasından kayda değer birşeyler var mı acaba diye vakit kaybetmekten başka fazla bir faydası olmuyor malesef ki yazılan yorumların bir çoğunda...
    benim demek istediğim olayı kişisel tartışmalara dökmek yerine konulara uygun paylaşımlarda bulunmak daha faydalı olacaktır. Okuma geç git diyorsun ama şöyle bir kaç sayfayı incele kişilerin birbiriyle olan tartşmalarından başka konu başlığına hitap eden faydalı bilgi sayısı malesef ki çok çok az...




  • konu dışı uyarı;

    arkadaşlar,tartıştığınız şahıs hakkında fikriniz olsun.

    500pxteki nici "sokucam acıtacam"

    mayolu kadını habersiz çekmiş ve yayınlamış.bu yetmiyormuş gibifotoğrafçılığın f si yok.
    http://500px.com/photo/33950745

    fotoğrafdan anladığı buymuş ve yüzlerce tavsiyesi var bu konuyla ilgili.ciddiye aldığıma yanıyorum.
    bari diğer arkadaşlar uyanık olsun.

  • Çok eğlendiricisiniz... Eksik olmayın
    Ne oldu , "evrensel bazda değerlendirilmiş" şeyler gördünüz işte !? Gerçi Evren denince hani diğer Güneş sistemlerindeki canlılar tarafından değerlendirilmediler tabi ama işte n'aparsınız idare edin. 500px'i de siz istemiştiniz... Evet, şimdieee sizin fotoğraftan ne anladığınızı görelim. 50x zum, park ve inşaat fotoları, Photoshop'tan geçirilip delil diye sunulmuş... Öyle anlayışa böyle fotolar... nasıl baktırırım ama, bakacaksınız işte böyle. Gösteririm, baktırırım !




  • böylece nasıl bir karakter olduğunu kanıtlamış oldun
  • :) doğru..
    ancak şunu da söyleyeyim.. bizim millet bir gariptir.. aldığı her şeyi sahiplenir.. onun için bizim kullanıcı yorumları sayfalarında olumsuz yazılmış tek bir eleştiri göremezsin.... aynı konu içerisinde o ürün hakkında olumsuz sözler okursan bil ki o kişi her nekadar bende kullanıyorum dese de aslında kullanmıyordur.. ya satmıştır artık namus meselesi yapmasına gerek kalmaz yada rakip ürünü kullanıyordur diğerini karalamaya çalışır..
    onun için yabancı forum sitelerinde ürün hakkında biraz daha gerçekçi kullanıcı yorumları bulabilirsin.

    bak yukarıda bir arkadaş var, yorumlarının altındada fotoğrafçılık konusunda yaptığı araştırmalara ait linkler 100lerce sayfa..... fotoğrafın f sinden anlamayan adamlar, işte tutarlar utanmadan onunla bilgi yarışına girerler...

    ne yapacaksın?

    yıllarımı verdim bu işe ama hala böyle forumlardan 1-2 satır yeni bilgi kaparım diye giriyorum yada soranlarla bilgi paylaşıyorum
    zırtopozlar heryerde çıkıyor.. kaale almıyorum..

    kısacası okurken Mevlana nın şu güzel sözünü hep hatırla,
    Bir söze bakarım söz mü diye, bir söyleyene bakarım adammı diye..

    10 sayfa tartışmadan 1 satır bilgi kapsan kardır.. olaya böyle bak bence..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismini vermek istemeyen bir üye (tabi öyle değil de ben kullanmak istemedim)

    quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    Fiyatı bütçeniz sınırında falan diye düşünüyorsanız alın. Fakat ben paramı sokağa atamam diyorsanız kaçın !.. Kaç lira ? 300 TL falan mı ? Biraz daha iyi bir şey için Canon Sx 150 IS öneririm.

    söylediğin gibi parayı çöpe attık geçen ay aldım.. özelliklerini araştırmıştım ama detaylı araştıramadım ve aldım hiç memnun değilim berbat bir makine wifi özelliği katmışlar ama görüntü kalitesi gece çekimi hiç de verdiğim parayı hak etmiyor...


    Ne olmuş "ahkam kesiyor" dediğiniz kişinin söyledikleri ? Bizzat üye tarafından onaylanmış mı !..

    Bir başka ahkam kesme olayım ve sonuç ise şöyle...
    *Fotoristik birey - bir ay önce, 00:42
    İlginize teşekkür ederim. Değişik bir yaklaşım. Önümde araştırmak için uzun bir zaman yokken minimum masrafla az risk alarak bu tercihi yapabilirim. 2-3 günlük araştırma ve değerlendirme sürecim olacak ondan sonra vereceğim kararımı. Tekrar teşekkürler.
    -
    *Fotoristik birey - bir ay önce, 00:45
    Peki sorduğum Canon'la kıyaslarsak hangisi daha iyidir otomatik çekimde ?
    -
    *jiddi - bir bir ay önce, 11:40
    Şöyle düşünün, donanımsal olarak iyi olan makina daha iyi fotoğraf çekeceği için hangisi iyidir ? Fakat Canon Sx150IS de iyi. Orada olay, yüksek megapixel ve küçük sensör sebebi ile makin otomatik modda eğer yüksek ISO'lu çekim yaparsa kötü çekiyor. Bunun sebeple kendiniz ayarlarsanız ISO'yu düşük tutup daha iyi sonuçlar alıyorsunuz. xx-sx50-3x'de kullanıcı ayarları imkanı yok, ama sensörü büyük, üstelik megapixeli de Canon sx150'den düşük, bu onu çok daha başarılı kılıyor donanımsal olarak kağıt üzerinde. Bir de lensi de daha iyi. O verdiğim değerlerden F2.8 lensin içinde dairesel bir perde ve o değer ne kadar düşük ise o kadar açılıyor, ne kadar çok açılıyor ise o kadar çok ışık alıyor, bu da size (yada makinanıza) daha düşük ISO ile fotoğraf çekmek, daha çok alan derinliği(arkaplanı öldürmek için) sağlıyor. xx-sx50-3x'nin tek kusuru uzun pozlamada 3 sn. olduğunu gördüm. Gece çekiminde ne derece başarılı bilemiyorum. Flickr.com 'a girip xx-sx50-3x aratıp bakmak lazım çekilen fotoğraflara.
    -
    *Fotoristik birey - 6 Şubat 2013; 14:16:11 - xx-sx50-3x'i aldım ilk izlenimlerim harika oldu hemen ikniciyi sipariş verdim şimdi onun gelmesini bekliyorum. Yardımların için teşekkürler :)

    Göreceğiniz gibi bilgi ve kaynak veriyorum. Kişi kendisi görerek, anlayarak ve bilerek kararını veriyor. Ben "iyisi bu" dediğim için değil. Ben bunu hep yapıyorum ! Nedense her yaptığı haltı başkasına yapıyor diyenler hala çırpınıyorlar ! Ahkam kesmek bu mu sizin sahte, oynanmış, ufaltılmış örneklerle insanları aldatma çabanız mı !?




  • Çektiği foto. Sabit 2 objeyi, belki masaya koyup, belki tripod ile çekti. Kendi fotoğrafı 20 megapixeli 10 kat ufaltıp 2 megapixele indirmiş.
     Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü?

    Camera Maker: Sony DSC-HX300
    Focal Length: 6.6mm - Aperture: f/5.0
    -
    Karşısına koyduğu bir fotoğraf hareket halinde olan bir kuşu elde çekim yapılmış ve 300 mm telede çekilmiş ! Bu fotoğraf ise 12 megapixel fotoğraftan kesit alınmış bir fotoğraf.
     Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü?
    Camera : OLYMPUS E-PL3 - M.40-150mm F4.0-5.6 R
    Focal Length: 150mm (35mm equivalent: 300mm) - Aperture: f/5.6
    -
    Kesit almak ile bir fotoğrafı 10 kat ufaltmanın farkını bilmeyenler için :
     Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü?

    -
    Şimdi bu iki farklı işlem nasıl yapılır ve sonuçları nasıl görülür onu da göstereyim.

     Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü?

     Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü?

     Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü?

    İşte kendi fotoğrafı karşısına koyduğu kuş fotoğrafına bu kesit alma işlemi yapılmıştır. Bu kişi o denli sahtekar ki gidip Canon 600D fotoğrafı koydu kendi çektiği fotoğrafın karşısına, Canon 600D fotoğrafı 5.000 ISO ile çekilmiş, kendi makinası ile çekilen ise ISO 800'de !.. Şimdi de bunu yaparak aynı sahtekarlığı sürdürüyor. Kaldı ki karşısına arayıp, bulduğu kötü bir fotoğraf hiçbir şekilde herhangi bir makinanın fotoğraf kalitesini göstermek-ispat etmek amacı ile paylaşılmış bir fotoğraf da değil. Oysa kendisi 10 kat ufaltarak paylaştığı ve bu fotoğrafın karşısına koyduğu fotoğraflarını kendi makinasının fotoğraf kalitesini ispatlamak amacı ile delil olarak paylaşmıştır ! Yaptığı haltın bir zerre akla ve mantığa uyar hali var mı siz görün... Zavallı, peşimde dolaşıyor, paylaştığım fotoğrafları, yardım ettiğim insanları, yorum yazdığım konuları takip ediyor. 1 haftalık fotoğraf makinasıı kullanıcısının çektiği fotoğraf ile alay ederek kendini tatmin etme çabalarına giriyor... Ne yapacağını şaşırdı...

    Önemli not : Burada anlattıklarımı kendisi inceleyip görmek isteyenler bu fotoğrafın orijinaline DH sitesinin HX300V inceleme sayfasından ulaşıp bilgisayarlarına indirip 1:1 tam boy açıp bakabilirler.
    Kaynak fotoğraf :https://forum.donanimhaber.com/images/images/haber/DSC00197.JPG
    -
    Sahte kanıtlar ile insanları aldatmaya uğraşan kişiye not :
    Siz devam edin, ben sizin bu kadar zavallı hallere düşeceğinizi bilmezdim. Ne büyük bir mutluluk kaynağısınız siz benim için bilemezsiniz. Akıldan yoksun, kendinize göre düzeltip, işinize geldiği gibi kendi makinanızla çekip, düzenleyip en iyi şekilde makyajlayıp koyduğunuz fotoğrafın karşısına gidip en kötü ne bulursanız onu koyarak "akıl" ve "mantık" kabul edemeyecek zavallılıklar yaparak sadece kendinizi ispat ediyorsunuz. Eksik olmayın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 26 Mayıs 2013; 2:26:11 >




  • arkadaşlar makinayı yeni aldım darıca hayvanat bahçesinde direk otomatik modda zoom'lu ve zoom 'suz çekimler yaptım karar vermenizde umarım yardımcı olur sony dsc-hx300
     Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü? Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü? Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü? Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü? Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü? Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü? Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü? Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü? Canon PowerShot SX50 HS Mi? - Vs - Sony DSC-HX300 Mü?




  • sony dsc-hx300
  • http://forum.donanimhaber.com/m_74036651/mpage_3/f_//tm.htm#75754832 arkadaşlar linkte sony dsc-hx 300 le çektiğim fotolar var otomatik modda zoom'lu ve zoom 'suz karara vermenize umarım yardımcı olur
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.