Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: CARBON CLEAN

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Otomobil Yardım >> Teknik Konular ve Teknik yardım Genel >> Cevap: CARBON CLEAN Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
müMKÜNsüz

18 Mayıs 2007, 13:41:55  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar ben bu olaya çok sıcak bakıyordum.. hatta forumda olan bir arkadaş çok detaylı yazmıştı...Bütün yararlarından falan bahsetmişti. Sanırım kendisi bu işi yapıyor.. Amaa dün Küçükyalı Birmot da Alfa Romeo müşteri temsilcisi olan arkadaşıma sordum.. Sakın yaptırtma dedi o işlem enjektor deliklerini olduğundan fazla açıyor ve daha fazla yakıt harcama neden olur dedi. İlerleyen km.lerde ise 4 tane yeni enjektor sahibi eder adamı diye de ekledi.. Eğer enjektorler temizlenecekse motor içindeki kurumlar kazılacaksa mutlaka motor kapağını söküp fiziksel temizlik yapılmalı enjektorler ise el değmeden tam olarak hatırlayamıyorum bir cihazda ışınlara tabi tutalara temizlenebiliyor..
ben de ona Würth'ün mazot katkısını kullandığımı söyledim. ona bir şey demedi ama kesinlikle yağ katkı maddelerini kullanılmaması gerektiğiğnden bahsetti.

Bende size aktarıyorum kendisi yıllardır birmot'da çalışıyor teknik konuları elbetteki bizden daha iyi bilir...

OzanUnsal

7 Haziran 2007, 16:53:24  

Arkadaşlar bende de 1993 model opel vectra var ve 269000 km de. sizce carbon clean motora zarar verirmi? motorun çok yol yapmış olması, çatlakların gediklerin karbon tarafından doldurulmuş olması ve bunlar temizlenince hava kaçağı, yakıt kaçağı vb.. sorunların çıkması mümkün mü?
aracım 1800 motor ve çekmiyor aslında söylenenlerden anladığım kadarıyla carbon clean yaptırmak çok mantıklı görünüyor ama bir daha hiç çalışmazsa diye korkuyorum :)

Warm Intelligance
GIS is life.

avcihuan

7 Haziran 2007, 17:01:25  

bir şikayetim olduğundan değil ama motorun daha rahat çalışmasını istediğim için bende yaptırdım

ama ne performansta nede yakıt tüketiminde bir iyileşme olmadı

önceki sayfalardaki mesajlarımada bakabilirsiniz

97 Marea HLX 2.0 20V 147 Hp daha ne olsun...

www.trmareaclub.com
DH FIAT MAREA KULÜBÜ
OzanUnsal

7 Haziran 2007, 17:11:13  

Ya yaptırcam aslında çok niyetim var ama "karbürator dağıldı" falan yazmışlar... tırstım resmen...
bide şimdi bişey olsa papaz olcam yapan yerle de

Warm Intelligance
GIS is life.

avcihuan

7 Haziran 2007, 17:16:42  

bende yaptırmadan önce 100 bin üzerindeki arabalara tavsiye edilmiyor falan diye okumuştum

126 bin km de yaptırdım imzamdaki aracıma ankara birmotta yaptırdım

bi olumsuzluk yaşamadım ama yaptırdıktan sonra bir faydada göremedim açıkçası

97 Marea HLX 2.0 20V 147 Hp daha ne olsun...

www.trmareaclub.com
DH FIAT MAREA KULÜBÜ
özbekli35

1 Ekim 2007, 3:17:59  

teşekkürler emre ..ama bişey daha sormak isterim.bu nu yaparken aracın sadece depodan gelen hortumu sökmeleri yeterlimi?yoksa çokmu dağıtıyorlar...

bide şu anki piyasası nedir?benim araç 32,000 civarı arabada hiç bişey yok şu an ilk günki gibi ama yaptırmaya gerek varmı?

ata orkun

1 Ekim 2007, 22:52:58  

Değerli Arkadaşlar Carbon clean yapılırken sadece depodan motora gelen hortumları söküp kendi makinelerine bağlıyorlar CC ni temel esprisi kurumlanma olmadan mevcut kurumu bertaraaf etmetir tabiki mekenik çözümler kimyasal çözümlerden çok etkilidir ama kimyasal çözümler daha ucuza mal olur yüksek km li araçlarda ise kimyasallar pek etki etmez yani okurumlar iyice yapışmış kalmıştır 25000 km de bir yaptırmak kaoruna açısından faydalıdır katkılar ise emin olun iyi sonuç vermiyor sadece ekstra para harcama CC Bosch servislerinde ve Speddylerde de yapılıyor motor hacmine göre ve yakıta göre değişiyor ama 50-60 lira gibi bir rakamdır Ayrıca Oto dergilerinin teknik danışma sayfalarında Onno usta vardır bir duayendir oda tavsiye etmektedir saygılar

doğruların kaderidir yanlızlık oyüzden kargalar sürüyle kartallar yanlız gezer
feraser

2 Ekim 2007, 11:59:00  

Benim araba 140.000 km'de ve karbüratörlü.. Ben karbüratörlü araçlarda cc yapılmaz diye biliyordum, ancak başka bir tamirat için gittiğim usta cc önerdi bende yaptırdım. bu arada, bujiler, benzin filitresi ve hava filitresi de değişti ve cc yapıldı. sonuç: arabanın hızlanması eskisine göre çok daha iyi, eskiden ne kadar bassam, hissetmiyordum ama bu sefer koltuğa yapıştığını hissediyorsun.. Bu değişiklik yalnızca değişen parçalardan olamaz, çünkü arabanın eski halini biliyorum.. benzin tüketimine etkisine bir şey demek için daha çok yeni bakalım o ne olacak?? ama arabanın performansı arttığına göre o da olumlu yönde olacak gibi..

yug2980

25 Kasım 2007, 15:47:33  

Kurum karbon artığı ise lpg li araçlardada olmazmı sonuçta bileşenin içinde Karbon var.
Bu arada arabam 90 model corsa 98000 de falan araba pek kullanılmamış gerek varmıdır buna cc temizleme?

ABD nedir?
ABD;sömürge,ezilenhalklar,saldırganlık,devlet terörü demektir.ABD, savaş demektir. Atom bombası, nükleer silah, katliam demektir.ABD;Lozan'a atılmayan imza, Sevr'i unutmayan,unutturmayan sinsi hafıza demektir.ABD;"Yeşil Kuşak","Ilımlı İslam", BOP, BİP,BM, NATO,IMF demektir.ABD; Pentagon,CIA ve uzantıları,kirli sermaye,Ermeni diasporası,Yahudi lobisi,loca,Soros, iç karışıklık, satın alınma, psikolojik harp demektir.ABD;İsrail, MOSSAD demektir.ABD;Muavenet'e atılan füze,Paşa'nın uçağına uzanan eldir. ABD; pkk bürosu,pkk kampı,pkk mayını, pkk silahı demektir.ABD;Kandilli dağı demektir.ABD; Türkmen'e atılan bomba, Türkmen kızına yapılan tecavüz, silinen kırmızı çizgi,başa geçirilen çuval,kürt bölücüye uzanan dostça el,"Sayın Başkan(!)" diyen dildir
ccaparli

Sisteme Gözat

25 Kasım 2007, 22:43:34  

biz 6-7 ay önce 270.000 de (şimdi 290000 de ) 95 model vectra 2.0i CD otomatik vites e yaptırdık. araç kalkışlarda yığılır, silkelerdi. şimdi iyi bakalım.

ama ona 2-3 kere yaptırmak lazım aslında pislik içindedir motor

[2000] Renault Clio II HB 1.4i 8 Valf RTA / LPG (Landi Renzo Sıralı) [Rahmetli :(( ] /[2005]Opel Corsa C 1.3 CDTI NJOY
tahsin053

26 Kasım 2007, 24:13:11  

Ben de geçenlerde Şaşmazda gezerken tesadüfen bir tabela gördüm. Tabelada ' Motorunuzun çekişini 15 dakikada yüzde 50 artırıyoruz, yakıtı da yüzde 30 düşürüyoruz' yazıyordu. Yazıyı okuyunca hemen dükkana daldım.

Adam bana 780 ytl fiyat çıkarmaz mı

Fiyatı duyunca oha dedim resmen. Adamın kullandığı malzeme ve yöntem sıradan CC lere benzemezmiş, gerçek temizleyiciymiş..

Ne olursa olsun kardeşim.. Arabamda çekiş sorunu da yok, sırf meraktan sordum adama. Benim arabam Şahin. 800 ytl verdikten sonra motoru rektefe ederim yani.

vezir

26 Kasım 2007, 13:42:46  

enjektörleri satınaldıktan sonra araç zaten sıfır gibi olur ne gerek var bu kadar para vermeye, bu adamları ihbar etmek lazım ,dolandırı diye
quote:

Orjinalden alıntı: tahsin053

Ben de geçenlerde Şaşmazda gezerken tesadüfen bir tabela gördüm. Tabelada ' Motorunuzun çekişini 15 dakikada yüzde 50 artırıyoruz, yakıtı da yüzde 30 düşürüyoruz' yazıyordu. Yazıyı okuyunca hemen dükkana daldım.

Adam bana 780 ytl fiyat çıkarmaz mı

Fiyatı duyunca oha dedim resmen. Adamın kullandığı malzeme ve yöntem sıradan CC lere benzemezmiş, gerçek temizleyiciymiş..

Ne olursa olsun kardeşim.. Arabamda çekiş sorunu da yok, sırf meraktan sordum adama. Benim arabam Şahin. 800 ytl verdikten sonra motoru rektefe ederim yani.

vezir

26 Kasım 2007, 13:55:48  

quote:

Orjinalden alıntı: yug2980

Kurum karbon artığı ise lpg li araçlardada olmazmı sonuçta bileşenin içinde Karbon var.
Bu arada arabam 90 model corsa 98000 de falan araba pek kullanılmamış gerek varmıdır buna cc temizleme?

teorik olarak olmamsı lazım ama bildiğiniz gibi mutfaktaki ocaklarda bile uzun sürede memeler kirleniyor yapışkan bir jelle kaplanıyor. Olayın özünde zaten siz bahsetmişsiniz kurum yanmamış yakıt ve yakıt kalıntıları demektir.
Benzin ve dizel üretme tekniklerinde kullanılan katkılar ve oktan yükselticiler yüzünden bu karbon katmanı oluşmaktadır.Genelde rafinerilerde yapılan craking operarasyonun bir kaçınılmaz sonucudur.Ancak Lpg olayı da ham petrolden edilse de daha rafine bir üründür bir kere içinde katık miktarı oldukta düşüktür etan ve propan karışımı olacağı için temiz yakıttır.Ama içine katkı yapılmışsa bunlar da yandığında eksozdan atılmadan önce silindir çeperlerine ve motor yanma elamanlarına bulaşabilirler .

bu konuda LPG benzin ve sizele göre daha temiz bir yakıttır diyebiliriz.Aslında derin bir konudur ancak sonuçta çakmağı basıp yaktığınızda hangi yakıtan siyah duman çıkmıyor ve is oluşmuyorsa bu yakıtta carbon temizliği görece olarak az gerekir denilebilir.

müMKÜNsüz

26 Kasım 2007, 16:33:58  

[font="Trebuchet MS"]Ben daha önce de yazmıştım çok sıcak bakıyorum bu olaya diye.. Sanayide tanıdık bir pompacı var. İstanbul'da da dükkanları var.. Ona dedim böyle böyle 30.000 lik bakımını yaptırdıktan sonra gelip yaptıracağım carbon temizleme diye..
Bana dedi ki..
Cihazlar burda istersen gelirsin yaparız içince her hangi bir şüphe kalamsın ama bana sorarsan yaptırma zira gerek yok..
Bir faydasını görmezssin temiz mazot al bakımlarını zamanında yaptırt bir şey olmaz...

bende bu işten vazgeçtim.. Şimdi bu konunun yeniden yukarlara taşındığını gördüm yaptıranların bi farkını görmediğini okuyorum.. Çevremdekiler de aynı şeyleir söylüyorlar.
En iyisi temiz yakıt kullanmak.....
[/font]

ccaparli

Sisteme Gözat

26 Kasım 2007, 16:38:26  

quote:

Orjinalden alıntı: vezir

quote:

teorik olarak olmamsı lazım ama bildiğiniz gibi mutfaktaki ocaklarda bile uzun sürede memeler kirleniyor yapışkan bir jelle kaplanıyor. Olayın özünde zaten siz bahsetmişsiniz kurum yanmamış yakıt ve yakıt kalıntıları demektir.
Benzin ve dizel üretme tekniklerinde kullanılan katkılar ve oktan yükselticiler yüzünden bu karbon katmanı oluşmaktadır.Genelde rafinerilerde yapılan craking operarasyonun bir kaçınılmaz sonucudur.Ancak Lpg olayı da ham petrolden edilse de daha rafine bir üründür bir kere içinde katık miktarı oldukta düşüktür etan ve propan karışımı olacağı için temiz yakıttır.Ama içine katkı yapılmışsa bunlar da yandığında eksozdan atılmadan önce silindir çeperlerine ve motor yanma elamanlarına bulaşabilirler .

bu konuda LPG benzin ve sizele göre daha temiz bir yakıttır diyebiliriz.Aslında derin bir konudur ancak sonuçta çakmağı basıp yaktığınızda hangi yakıtan siyah duman çıkmıyor ve is oluşmuyorsa bu yakıtta carbon temizliği görece olarak az gerekir denilebilir.

zaten CC nin lpg ye yapılabilmesi için lpg gibi yüksek basınçla gelen bir sistem olması lazım ki o regülatörden geçecek vs.

sanırım sadece benzin ve dizele yaptırmak mümkün. zaten şu da var kurum olayı tam yanmayan yakıttan oluşuyor daha çok. lpg zaten gaz olarak veriliyor motora o yüzden yanma neredeyse tam oluyor. hiç bir lpg li araçtan siyah duman çıktığını görmedim açıkçası. anca buhar çıkıyor.

[2000] Renault Clio II HB 1.4i 8 Valf RTA / LPG (Landi Renzo Sıralı) [Rahmetli :(( ] /[2005]Opel Corsa C 1.3 CDTI NJOY
tahsin053

26 Kasım 2007, 20:00:54  

quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

quote:

quote:

zaten CC nin lpg ye yapılabilmesi için lpg gibi yüksek basınçla gelen bir sistem olması lazım ki o regülatörden geçecek vs.

sanırım sadece benzin ve dizele yaptırmak mümkün. zaten şu da var kurum olayı tam yanmayan yakıttan oluşuyor daha çok. lpg zaten gaz olarak veriliyor motora o yüzden yanma neredeyse tam oluyor. hiç bir lpg li araçtan siyah duman çıktığını görmedim açıkçası. anca buhar çıkıyor.

İyi de CC için motorun Lpg li olup olmamasının bir önemi yokki.. Lpg veya benzin girişi filan hepsi iptal edilip motorun yakıt girişi makinaya bağlanıyor. Makinadaki benzin+ sıvı temizleyici madde karışımı motora verilip çalıştırılıyor.

ama lpg nin temizliği konusunda haklısın. Lpg temiz yakıt.

tahsin053

26 Kasım 2007, 20:20:04  

Vezir hocam, ben de senin gibi düşündüm başta ama ihbar etsen ne olacak ki? Ne de olsa serbest piyasa. Çoğu insan bir motor temizliği için 800 ytl parayı vermez zaten. Ama etrafta saf insanlar var maalesef. Adam ayda 2-3 kişiyi kandırsa dükkanının gelir-giderini dengeler. Adam dükkanında her tür tamirat yapıyor, başka bir sürü geliri var.

Bu arada kartını da almıştım reklam yaparım diye..

Bakın şimdi nasıl reklam yapıyorum..

Şimdi Ankarada oturan ve motor temizliği yaptırma düşüncesindeki iyi niyetli saf arkadaşlarımı uyarmak babında Airbus A380 bakım maliyeti kadar para isteyen ustanın adresini veriyorum:

Şaşmaz sanayi sitesi 8.cad. 30. s. No: 9-11 nolu dükkanlar Güvercinlik-Ankara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsin053 -- 26 Kasım 2007; 20:21:21 >

müMKÜNsüz

27 Kasım 2007, 10:52:40  

quote:

Şimdi Ankarada oturan ve motor temizliği yaptırma düşüncesindeki iyi niyetli saf arkadaşlarımı uyarmak babında Airbus A380 bakım maliyeti kadar para isteyen ustanın adresini veriyorum:

Şaşmaz sanayi sitesi 8.cad. 30. s. No: 9-11 nolu dükkanlar Güvercinlik-Ankara

Anlayan anlamıştır umarım buna benzer şeylerin para tuzağı olduğunu. Mutlaka ama mutlaka bir şey yaptırtmadan samimi olduğunuz birilerine sormak lazım.
Ya DH forumuna girip kişilerin başından geçenleri iyi okuyup iyi değerlendirmek lazım.
Kalın sağlıcakla...

ccaparli

Sisteme Gözat

27 Kasım 2007, 11:49:01  

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

quote:

quote:

İyi de CC için motorun Lpg li olup olmamasının bir önemi yokki.. Lpg veya benzin girişi filan hepsi iptal edilip motorun yakıt girişi makinaya bağlanıyor. Makinadaki benzin+ sıvı temizleyici madde karışımı motora verilip çalıştırılıyor.

ama lpg nin temizliği konusunda haklısın. Lpg temiz yakıt.

yok yani lpg enjektörleri temizletilmek istendiği zamanlar için söylemiştim.

FRED BAKER

Sisteme Gözat

18 Aralık 2007, 22:25:43  

yaw bu cc 89 model karburatorlu 350.000 kmdeki mersoya yapılırmı acaba

E7500 - ASUS P5Q DELUXE - Ocz Fatal1ty 1066 - MSI 2600XT - ST3250310NS Raid 0 - Asus 300 Watt
multijetta

16 Şubat 2008, 19:19:38  

merhabalar öncelikle aranıza yeni katıldım, izmirde oturuyorum. Benim aracım 2004 model palio multijet, şu an 90000 km'de.Aracım henüz 30000 km'de iken seri programlama yöntemiyle OBD soketinden chip tuning uygulatmıştım. Hiç bir sorunla karşılaşmadım. Ama ülkemizdeki malum yakıt kalitesi çok kötü. Eurodizel aldığını sanıyorsun belkide depona kaçak mazot giriyor, insan bilmiyor. Gerçi aldığımdan beri hep eurodiesel kullandım. Bu sebepten 50000 km'den itibaren her 10000 km'de bir carbon clean işlemini yaptırıyorum. Bu arada 60000 de iken ultrasonla enjektör temizliğide yaptırdım. En son 2 gün evvel yaptırdığımda arabam sanki yeniden doğmuş gibi oldu.Aracım daha evvel tam gaz 145 ile tırmandığı rampayı 165'le tamamladı.Bu arada gerçekten Motorvac markası en iyisi, piyasada würth ve benzeri diğer markalarda mevcut fakat en iyi verim motorvac'tan alınıyor. Dizel arabalar için şart bir uygulama. Eğer dizel aldıysan yapacağın 4 şey var. 1- Arabanı chipletip kullanacaksın, yoksa at yerine eşeğe binmeyi tercih etmiş olursun. 2- Ya alır almaz EGR valfini iptal ettireceksin yada her 10000'de bir carbonclean ( şehir içi kullanım, dur kalk trafiği, kötü yakıt, chip uygulandıktan sonra egsoz gazının artmış olması v.s.)bide her 20000'de bir emme manifolt temizliği yaptıracaksın.
3- Her 5000 km'de bir hava filtreni değiştireceksin. 4- Kaliteli yakıt özellikle şimdilerde petrol ofisininin 10 ppm'lik eurodieseli, ve kaliteli yağ ( Ben Castroledge çıktığından beri hiç bu yağdan şaşmadım süper.)Ekonomik, performanslı, sorunsuz dizel kullanımının bence önemli sırları bunlar, geri kalanlar hikaye.
Please note, although no boardcode and smiley buttons are shown, they are still useable

avayhan

16 Şubat 2008, 23:56:28  

Valla benim araba 13.000km'de teklemeye motor arıza lambası yanmaya başladı. servise götürdüm. motorun neyi varsa buna neden olan garantiden değiştiler. Ama sanki ezberlemiş gibi 26.000 de tekrar yapmaya başladı. epey inceledim webde. Anlaşılan benim araba kurum bağlıyor. çünkü ben günde en fazla 3 km yol için arabamı 4 kez çalıştırıp ısınmadan kapatıyorum. mecburen. bu meret bu işi her 13.000 de bir yapacak. anlaşılan değişen parçalarla ilgisi yok sorunun. veya ben böyle bir sonuca vardım. bilgisi olan varsa bu çıkarımlarımın yanlış veya doğru olduğu hakkında yorum yapabilirmi? şunu da ekleyeyim benzin aldığım yerleri değiştirince, biri diğerine göre farkediyor. mesela a benzini alıyorum çok yapıyor teklemeyi, b benzini alıyorum daha az yapıyor. başka ne olabilir bu arabada sorun. arabam 3 sene 8 aydır kullanıyorum. 30.000 km 'de. bir yardım lütfen yol gösterin ben napayım....

Sakın düşünme aklımızdan geçenleri okuyorlar.
avayhan

18 Şubat 2008, 22:34:21  

bugün bu carbon clean denen olayı yaptırdım. arabada tık yok şu ana kadar problem kalkmış gibi... bir de bujileri değiştirip egr walfini söküp temizlettim. Çok şükür bişey kalmadı.... topla giden para 64 YTL. tavsiye ediyorum bu carbon clean i. gerçi benim yaptırdığım bu marka değidi ama. yöntem aynıydı. bence yaptırın.

Sakın düşünme aklımızdan geçenleri okuyorlar.
sofokles2000

Sisteme Gözat

30 Eylül 2008, 12:15:39  

Son dönemde yaptırıp da sorun yaşayan var mı katalitik konvertörün tıkanması gibi?
Araç 86 binde. Yaptırmak için çok mu geç kaldım sizce?
froster2006

30 Eylül 2008, 13:28:54  

Özellikle 100000km den sonra tavsiye etmiyorlar .
Kompresyon kaybına neden oluyormuş yararlı kurumları carbon clean söküp alıyormuş.
Birde çok kmyapmış motorlarda iyice katılaşmış kurumlar homojen olarak temizlenemeyip aracın sarsıntılı çalışmasına neden oluyormuş yani bu iş en fazla ilk 40000km de yaptırmaya başlanıp 30000km de bir yapılması çok daha sağlıklı.

merhaba
sofokles2000

Sisteme Gözat

30 Eylül 2008, 16:49:22  

Yani ben geç kalmış oluyorum bu durumda. Değil mi?
quote:

Orjinalden alıntı: froster2006

Özellikle 100000km den sonra tavsiye etmiyorlar .
Kompresyon kaybına neden oluyormuş yararlı kurumları carbon clean söküp alıyormuş.
Birde çok kmyapmış motorlarda iyice katılaşmış kurumlar homojen olarak temizlenemeyip aracın sarsıntılı çalışmasına neden oluyormuş yani bu iş en fazla ilk 40000km de yaptırmaya başlanıp 30000km de bir yapılması çok daha sağlıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 30 Eylül 2008; 16:46:20 >
ozib

18 Kasım 2008, 17:18:17  

Bütün yazılanları okudum.

Şimdi Benim durumum biraz farklı.Bugün Polaris LPG ye gittim ve LPG filtresini değiştirdim.

Benim araç rölantide LPG de iken ara ara sarsıntı yapıp rölantii düşüyor.

LPG filtresi değiştikten sonra bu sürekli hale geldi ve şiddetlendi.Ordaki usta Carbon Clean i önderdi.

Lpg servisinin hemen arkasında bu işi yapan bi yere gittik.

Ordaki Usta Sübap uzaması var Carbon Clean deneylim % 40 başarı şansımız var yoksa motoru söküğ sübabpları temizleyecez dedi.

CC için 250 ytl ,eğer başarılı olmazsa sübabapların temizlenip taşlanması için 800-1000 YTL gibi bi fiyat söyledi.

250 çok pahalı değilmi ?CC için İzmirde tavsiye edebileceğiniz bi yer var mı?Sizce CC sorunu çözermi?

Aracım 2003 focus 142 binde.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Follow the white rabbit!!!
desiya

11 Aralık 2008, 17:15:09  

Kullanıcıların yorumlarını almak isterim . Sizce ne derece sağlıklı vede başarılı bir uygulama ?

Yukarı yazılanları okudum . Kullanıcıların yarısı işe yarar demiş yarısıda faydasını görmedim demiş .

Birde bu işin maliyeti ne düzeydedir ?

Wolverine

Sisteme Gözat

11 Aralık 2008, 20:14:05  

Ben 2 yıl önce 70 liraya yaptırmıştım. Aracım 54bin küsürdeydi, şu an 75binde. Usta 50binde bir yapılır demişti. 100bin km.de tekrar yapılabilir, sonrası olmaz demişti.
O zaman hatırlıyorum, aracım sessizleşmişti, daha seri kalkar olmuştu. Adamlar hava filtresini söküyor, filtrenin motora hava gönderen yerinden itibaren temizlemeye başlıyorlar.
Ben çok faydasını görmüştüm.
Aracım hala aynı, 2001 1,5 accent benzinli.

-ottoman-

11 Aralık 2008, 22:32:01  

Arkadaşlar daha öncede başka konularda dile getirmiştim.Bu iş para tuzağından başka bir şey değil.Servisteki ve sanayideki ustaları gerçekten sıkıştırsanız ve dürüstlerse zaten onlarda bu işin para tuzağı olduğunu söylüyorlar.Artı bu iş katalitik konvektörün ömrünü azaltmakta ve tıkamakta,malum bu parçada hatrı sayılır bir şekilde pahalı,ha iptal edebilirsiniz o zaman da en büyük sıkıntı vize olacaktır.Bana ustaların söylediği o alete konulan ilacın uzun yolda depoya atılması ve ışık yanana kadar yakıt alınmadan gidilmesinin çok daha yararlı olduğudur.Ben şahsen 10-15 bin km.de bir bu şekilde yapıyorum,sürekli eurodizel alıyorum,aracım 25000 km.'de ve çok memnunum,ne duman atma ne çekişden düşme hiçbirini yaşamadım.Saygılarımla.

Eski Nick:ottoman24
sofokles2000

Sisteme Gözat

12 Aralık 2008, 12:04:00  

Yetkili servisin önerisi üzerine, carbon clean yerine linkteki ürün kullanıldı. Direk yakıt deposuna dökülüyor.
İstenirse makineyle de kullanılıyor. Ayrıntılı bilgi linkte.
http://www.pro-tec-turkey.com/default.aspx?pid=47907

İlk iki depo çekiş olarak farkını hissettim. Tüketimde de biraz düşüş oldu. Ama sonrasında pek fazla bir değişiklik hissetmedim.
Benim fark etmesem de motor için yararı olmuştur mutlaka.
Araştırmalarıma göre bu marka bayağı iyi bir markaymış bu arada. Markanın farklı ürünleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 12 Aralık 2008; 0:03:56 >
trojana

12 Aralık 2008, 24:03:57  

benim benzinli aracım 48.000 deyken cc yaptırdım, mazotlu bir araç gibi siyah duman atıyordu. CC den sonra duman kesildi.

Mersin Tece de Satılık villa
http://www.sahibinden.com/mersin_tece_de_satilik_4_1_lux_villa-81WQQaXQQ15560617WQQpXQQdisplayitem
Yavuz

Sisteme Gözat

13 Aralık 2008, 24:08:50  

Bende bu işlerin para tuzağı olduğuna inancım artmaya başladı. PSA grubun iki servisinden birinde CC var diğerinde yok. CC makinesi olan CC.yi tavsiye ederken bizim Citroen servisi tavsiye etmiyor. 110.000 km.deki C3.e rutin bakımları dışında hiçbir müdahele yapılmadı ve ilk günki çekişinden birşey kaybetmiş değil.

Aynı şekilde chip tuning yaptırdığım aracım 50.000 km.de ve o da performansından birşey kaybetmiş değil. Sadece tam gaz ve sürekli bindirmede duman atma olayı artmış vaziyette. Ama bu da kış aylarına girdiğimiz şu günlerde azalmaya başladı. Yakıt ta önemli tabi.

DH CITROËN KULÜBÜ için TIKLA
Citroen C5 1.6 HDI - 2006 Model
Sony A700 + Angenieux AF 28 - 70 f/2.6 + Minolta AF 28mm 2.8 Prime + Minolta Program 3500 Flaş + Sony 18-70 + Sony 75-300
Canon EOS 30 Eye Control + Slik Pro 330 AF 1100E Tetik Kafa
Fetih

14 Aralık 2008, 22:09:17  

Zaten subabların sıfırı en fazla 150 lira 100 lirada rektefeci alsa 250 lira 200 de tamirci alsa 450 lira eder en fazla.
Adam subapları değiştirmediği halde çok çok fazla istemiş.
quote:

Orjinalden alıntı: ozib

Ordaki Usta Sübap uzaması var Carbon Clean deneylim % 40 başarı şansımız var yoksa motoru söküğ sübabpları temizleyecez dedi.

CC için 250 ytl ,eğer başarılı olmazsa sübabapların temizlenip taşlanması için 800-1000 YTL gibi bi fiyat söyledi.

250 çok pahalı değilmi ?CC için İzmirde tavsiye edebileceğiniz bi yer var mı?Sizce CC sorunu çözermi?

“Kimin için öldüysen, ödülünü ondan bekle…” Seyyid Kutub
İş Bankası,Hindli Müslümanlar'ın Türk Kurtuluş Savaşı'nı desteklemek maksadıyla gönderdiği 250.000 TL'lik yardım parasıyla kurulmuştur.Deniz feneri o kadar uzakta değil...
darkmoon34

20 Ocak 2009, 9:02:57  

arkadaşlar bir faydasını görmedim diyen arkadaşların iki şıkkı vardır ya gerçekden motorları çok temizidr araçlarına iyi bakmışlardır kurum falan yokdur yada motorları bitikdir artık carbon falanda nafile etki etmez o araca bunun dışında orta halli kullanıcılarda tek görecekleri fayda temiz bir motor olur bundan ekonomi performans beklemenin bir alemi yok olursa oda olur motorun durumuna bağlı ama burdaki esas amaç motorumuzun uzun ömürlü temiz sorunsuz ve ilerde başımıza büyük sorunlar açmaması için bakımlı olması olay bu..

ben şu mekanik temizliğide anlamıyorum zaten 700-800 verdikden sonra sıfır motor yaptırırım niye motoru temizletiyim giderim bütün parçaların sıfırını alırım yaptırırım o kadar parayı gözden çıkardıkdan sonra eski parçaları temizletip bir daha motoru toplatıcığıma sıfır parçalar takarım öyle toplatırım...

Carbon clean in faydasını aşağıdaki resimlerde de anlayabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 20 Ocak 2009; 9:01:50 >

neowho

30 Mart 2009, 2:20:37  

Benim de konuyla ilgili bir sorum olacak bu iş ile ilgili teknik bilgisi olan arkadaşlara...

2003 model Hyundai Accent Dizel aracım var. Aracım 89.500'de (aslında km'si ile oynanıp oynanmadığını da bilmiyorum - önceden araç önceden Hyundai bayisinin aracı imiş) enjektör işemesi problemi yaşadığından yetkili serviste enjektörler, pistonlar, piston kolları değişti ve motor rektifiye edildi.

Şimdi asıl sorunum aracım şu an 108.000'de ve hafif bir motor üflemesi var. Bu sorunun silindir çeperlerinde kurum bağlanmasından kaynaklandığını düşünüyorum ve aracıma sırası ile CC-->yağ değişimi-->bor eklenmesi yaptırmayı düşünüyorum. (CC ile kurumları sökmeyi-->yağ değişimi ile kirlenen yağın değişimini-->silindir çeperi çiziklerini yüksek ısı ile camlaşarak çizikleri kapattığı söylenen bor katkısı eklemeyi)

Aracımın motorunun kurum bağladığını her gün 1,5 km uzaklıktaki iş yerine gidip geldiğimden ve 3000 deviri özellikle geçmemeye çalıştığımdan düşünüyorum. (genelde 1500-2500 devir arasında kullandım aracı)

Bir de katalitik konvektörü (herhalde benim aracımda da vardır) Carbon Clean uygulaması esnasında iptal ettirip sonra tekrar devreye sokamaz mıyız?

Yardımcı olacak arkadaş/ustalara şimdiden teşekkürler...
neowho

31 Mart 2009, 20:49:56  

Sizlerden yanıt alamayınca düşündüklerimi düşündüğüm sırada yapmaya karar verdim. Yalnız ilk aşama sonrası hava karardığından 2. ve 3. aşamaya geçemedim. (Yarın inşallah). 8-9 km'lik kısa bir yol da olsa Carbon Clean olayını test etme fırsatım oldu. Aracımda kullanılan solventin markası Power Plus (biliyorum "çok kötü motorvac'den başkası kullanılır mı?" diyeceksiniz). Henüz yağ değişimi ve bor ekleme fırsatım olmadığından ve az bir kullanımım olduğundan ilk izlenimim yanıltıcı veya psikolojik olabilir ama bence çekiş ve sessizlik konularında olumlu bir etkisi var.

Bu arada usta "segmanlardan birinin kenarında küçük bir kırık olabilir üfleme kesik kesik" dedi. Bu konudaki yorumlarınızı alabilir miyim?
wwwoguz

15 Haziran 2009, 23:09:42  

Golf V aracıma yaptırdım. 55K km'de. 40K km benzinle kullanılmış, son 15K'da ben LPG ile kullanıyorum.

Özellikle alt devirlerde canlanma oldu gerçekten. İlk başlarda fazla yakıt yakacağımı ve devirli kullanmam gerektiği eklendi. Benzinle kullanın dedi Bosch ayrıca.

Şimdi 180 km civarı oldu, LPG'den sonrada benzin adama koyuyor alışmayınca Yeter mi ki acaba? LPG'ye geçeyim mi?

aybasan

18 Haziran 2009, 2:29:34  

quote:

Orjinalden alıntı: ozib

Bütün yazılanları okudum.

Şimdi Benim durumum biraz farklı.Bugün Polaris LPG ye gittim ve LPG filtresini değiştirdim.

Benim araç rölantide LPG de iken ara ara sarsıntı yapıp rölantii düşüyor.

LPG filtresi değiştikten sonra bu sürekli hale geldi ve şiddetlendi.Ordaki usta Carbon Clean i önderdi.

Lpg servisinin hemen arkasında bu işi yapan bi yere gittik.

...Dostum seni resmen kusura bakma ama dütmeye kalkmışlar bende İzmirdeyim bu carbon cleanı bende yaptırmayı düşünüyordum ama son izlenimlerim ve araştırmam gereksiz olduğu ve sorun yaşatabileceği yönünde bu yüzden vazgeçtim...

...Bunu BoschCar lar yapıyor ben birinin telefonunu alıp aradım geçen hafta 60 Tl dediler ama adamın ilk sorduğu kaç kilometrede ve yağ yakıyormu oldu :)

...sana telefonun ve adresini yazıyorum bi ara sende eğer arar ve yaptırırsan izlenimlerini yazki bizde birşeyler daha öğrenelim.

...Oto Lab. Boschcar 4625333-4625354 411 sokak no 5 3. Sanayi Sitesi bornova

samsa*

29 Haziran 2009, 16:11:29  

2001 passatım var. 180.000 km de.daha önce hiç cc yapılmamış.yazılanlara göre önermiyorlar.ama bu tarz bir şeye ihtiyacım var.ne önerirsiniz.yakıt deposuna dökülen tarzlarından mı kullanayım yoksa fiziksel temizleme falan mı ?

sofokles2000

Sisteme Gözat

29 Haziran 2009, 21:48:02  

quote:

Orjinalden alıntı: samsa*

2001 passatım var. 180.000 km de.daha önce hiç cc yapılmamış.yazılanlara göre önermiyorlar.ama bu tarz bir şeye ihtiyacım var.ne önerirsiniz.yakıt deposuna dökülen tarzlarından mı kullanayım yoksa fiziksel temizleme falan mı ?

Bu km'de fiziksel CC önerilmiyor. Yakıt deposuna dökülen sıvılardan alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 29 Haziran 2009; 21:48:55 >

Honda Jazz CVT, Next YE-G 708, Acer Aspire 5600, Logitech VX Revolution, Sony Ericsson W800i, Philips HTR5000, Philips DVP720SA, Philips DVDR3590H, Philips CD655, Epson EMP-TW20, Airties RT-211, HP Photosmart C5180, Sony CyberShot DSC-S950, Sony SLV-E180, Sony CCD-TR420E, WDTV, WD 2,5" 500GB, Seagate 2,5" 500GB
saidss

20 Ağustos 2009, 9:25:11  

Slm arkadaşlar.
CC ile ilgili yazılanların tamamını okudum.
Herhangi bir yere yaptırılmamalı bence bu uygulama, ya güvenilir ustalara, veya yetkili servislere..

Ben de geçen hafta Laguna aldım, 118binde dizel, rölantisinde sorun var, titreme yapıyor.
Yarın gidip soracağım Bosch Car Service'ye, tavsiye ederlerse yaptırmayı düşünüyorum.
Aracın çekişinde de sorun var iyi ivmelenmiyor..

Bilgi veririm servisle konuştuktan sonra..

Yavuz

Sisteme Gözat

21 Ağustos 2009, 13:19:17  

EGR valfinize bir baktırın. Söylediğiniz sorunlar onu işaret ediyor.

DH CITROËN KULÜBÜ için TIKLA
Citroen C5 1.6 HDI - 2006 Model
Sony A700 + Angenieux AF 28 - 70 f/2.6 + Minolta AF 28mm 2.8 Prime + Minolta Program 3500 Flaş + Sony 18-70 + Sony 75-300
Canon EOS 30 Eye Control + Slik Pro 330 AF 1100E Tetik Kafa
pckopat_6

21 Ağustos 2009, 16:12:25  

Arkadaşlar 120.000kmde daha önce hiç CC, yakıt katkısı, fiziksel enjektör temizliği yapılmamış 1.4 tdi bir arabam var. İlk kalkışta 2000devirin üstüne kadar gaz vermezsem çok bayılıyor araba ama ne egzoz dumanı renginde ne de arabamın çekişinde sorun var. Maşşallah yayla rampalarında banamısın demiyor ama bu kalkış meselesi canımı sıkıyor acaba arabam 3 silindirli diye mi böyle? düşük devirlerde çok cansız. Cevap vereceklere şimdiden çok teşekkürler...

OTOMOBİL, 100 YILDIR İNSAN TAŞIMACILIĞI İÇİN KULLANILAN BİR TAŞITTIR, HİNDİSTAN İNEĞİ MUAMELESİ YAPIP TAPMAK GEREKMEZ.
Ahbikan

Sisteme Gözat

26 Ağustos 2009, 13:29:02  

Bende aracın normal bakımlarından sonra yaptırmayı düşünüyorum. Umarım işe yarar

kens

30 Ağustos 2009, 15:40:04  

arkadaşlar kalkışta ayağımı debriyajdan çekmeye başladığımda araç titriyor.bir seferinde kardeşim arabayı kullanıyordu,gözle görülür bir şekilde sağ ön tekerleğin titrediğini gördüm.acaba karbon clean mi gerekli? arac 78.000 km 2005 passat 1.6 fsi.selamlar

Sayfa:   <<   < önceki  1 2 [3]
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Otomobil Yardım >> Teknik Konular ve Teknik yardım Genel >> Cevap: CARBON CLEAN Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
X-Men Origins: Wolverine
Keskin pençeler iş başında!
Nintendo DSi
Nintendo'nun yeni DS sürümü inceleme köşemizde.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız