Şimdi Ara

Adil Ticaret Ofisi, uygulama içi satın alma sistemini soruşturmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj







  • Ağırlıklı olarak ücretsiz sunulan uygulamalardaki gelir modeli olan uygulama içi satın alma sistemi, son dönemde çocukların yaptığı binlerce liralık alışverişler nedeniyle sık sık gündeme gelmeye başladı.




    Şikayetlerin artması üzerine İngiltere Adil Ticaret Ofisi, uygulama içi satın alma sistemini soruşturmaya başladığını duyurdu. Soruşturmanın nedeni ise çocuklara yönelik aldatıcı şekilde pazarlama yapılması ve kanunlara aykırı hareket edilmesi.




    Soruşturma kapsamında ofis web veya uygulama tabanlı oyun geliştiricilerine yazı gönderdi ve uyguladıkları sistem ile ilgili ayrıntılı bilgi istedi. Soruşturma sonucunda free-to-play oyunların yanlış yönlendiren ve adil olmayan bir davranış sergileyip sergilemediğinin anlaşılması ümit ediliyor.




    Ofis çocukların satın alması için daha agresif bir tutum sergilediği düşünülen oyunlara ağırlık veriyor. Ayrıca yetişkinlere karşı da agresif bir davranış içerisinde olan yapımlar da mercek altına alınıyor.




    Ofis, freemium yapımların ticaret standartlarını ihlal ettiğine dair kanaat getirirse, bu yapımların uygulama içi satın alma öğelerini kaldırmasını isteyecek. Eğer ofis genel anlamda freemium uygulamaların bir yanlış içerisinde olduğuna kanaat getirirse, uygulama tabanlı oyun dünyasını baştan aşağı değiştirecek kararlar da alabilecek.




     

     







  • oyun içi satın almalar gerçekten çok kötü bir sistem... 100dolara kadar çıkan oyun için şeyler var.. ve bunu gerçekten alan insanlar da var.. verirsin oyuna 5dolar anlarım ama 100 dolar nedir yahu? pc-konsol oyunları bile okadar pahalı değil

  • bu haber ingiltere olacak 3 degişik yabancı sitede http://www.androidauthority.com/freemium-games-uk-investigation-189680/

    ingiltere diyor

  • ilk başlarda ayağın alışsın diye malı bedava veren uyuşturcu satıcıları gibi. oyunu bedava verip bağımlı yapıyorlar sonra alışınca kazı yolmaya başlıyorşar.

  • Bunun çok güzel bir örneğine şahit oldum.Arkadaşıma iPhone 4S aldık ve bir kaç oyun aldık App Store üzerinden kartla.Kartı silme gereği duymadım ama arkadaşım oyun oynarken "buy" yazan bölümlere tıklayıp epey yüklü şekilde zarara girdi.Şimdi bu elemanın ne suçu var ? Zaten oyun için para veriyor,üstüne birde ek oyun içi para almak için ödeme yapıyor falan.Ücretsiz olup içerisinde bu tarz çakalıklar olan uygulamalardan bahsetmiyorum bile.

  • Locallappstore kurun çakallara cakallik

  • İnşallah kaldırırlar şu olayı..

  • ipad 2 vardı bende 4 yaşında çocuk orda basit otunlar oynarken kredi kartından 300tl civarı oyun çekmiş. hemen kart merkezine ittiraz ettim ve kredi kartını iptal ettim. alınan para bankam tarafından iade edildi. ancak çözüm nedir. hemn ipad 2 yi sattım yerine android sistemli bir tablket aldım. apple mi çakalın babası. şimdi içim rahat çünkü apple de paralı olan oyunların çoğu androidde beleş. kredikartı felan istemiyor pek güzel. bana kimse apple şöyle böyle demesin. apple geçimini çakalıkla sağlayan bir firmadır. bunları engellemek elirindedir ancak işine gelmez.

  • Tadi tuzu kaciyor zaten oyunun. Oynuyorsun kasiyorsun bileginin hakkiyla gelip veledin teki basiyor parayi 1 gunde geciyor seni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sedatkuran

    ipad 2 vardı bende 4 yaşında çocuk orda basit otunlar oynarken kredi kartından 300tl civarı oyun çekmiş. hemen kart merkezine ittiraz ettim ve kredi kartını iptal ettim. alınan para bankam tarafından iade edildi. ancak çözüm nedir. hemn ipad 2 yi sattım yerine android sistemli bir tablket aldım. apple mi çakalın babası. şimdi içim rahat çünkü apple de paralı olan oyunların çoğu androidde beleş. kredikartı felan istemiyor pek güzel. bana kimse apple şöyle böyle demesin. apple geçimini çakalıkla sağlayan bir firmadır. bunları engellemek elirindedir ancak işine gelmez.

    Apple çakal firma öyle mi? Piyasada yer alan firmaların hepsinden daha dürüsttür Apple. Öyle çakal etiketi çakmadan önce biraz araştır :

    http://shiftdelete.net/itunestan-2570-dolarlik-uygulama-aldi-43293.html

    Yukarıdaki Habere Editör'ün Yorumu:

    quote:

    Yaşanan bu durum ülkemizde yaşansaydı mahkeme ne zaman biterdi ya da mahkeme ne cevap verirdi diye sormadan edemiyorum. Ayrıca Apple'ın bu ve benzeri durumlarda anlayışlı yaklaşımını da tebrik etmek gerekli. Çünlü Google Play Store'da alımı iptal etmek epey zor.



    http://redcable.net/iphone-iphone/itunes-uzerinden-ucretli-uygulama-para-iadesi-resimli-anlatim-317/

    http://forum.donanimhaber.com/m_37994914/tm.htm

    http://www.applemerkez.com/appledan-uygulama-ici-satinalmalara-bir-tedbir/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stanco -- 13 Nisan 2013; 23:05:31 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.