Şimdi Ara

'Lumia820' vs 'X10 Mini' Fotoğraf

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski emektar telefonum x10 mini ile yeni çocuk lumia820 nin fotoğraf karşılaştırması. yorum sizin

Gündüz Dış Ortam

X10 mini

Lumia820

Gündüz İç Ortam

X10 mini

Lumia820

Gece İç Ortam

X10 mini

Lumia820

fotoğrafların tümü flaşsızdır. %100 crop alamadım kusura bakmayın yapabilecek biri varsa memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 12 Nisan 2013; 18:04:48 >

• Bana göre bayağı bir netlik farkı var
  • bence de x10 mini daha iyi. 820 yi aldığımdan beridir bulanık geliyor fotoğraflar
  • Bence 820 nin çekimleri daha iyi ama koyduklarına göre :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

bence de x10 mini daha iyi. 820 yi aldığımdan beridir bulanık geliyor fotoğraflar

Lumia açık ara önde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana kalırsa da 820 önde, x10 minin ekranın küçük olmasından daha net görünüyor olabilir , bu da size böyle bir intiba bırakmıştır.

• lumia daha aydınlık ama netlik olarak 8 megapikselin hakkını vermiyor bence. ayrıca ilk fotoda sol alttaki eve ve camiiye dikkatinizi çekerim, xperia ya göre bariz yamuk duruyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    satıldı (silinebilir)
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fotoğrafların orjinallerini bir siteye yükleyip link verirseniz daha ayrıntılı bakabiliriz,

• fotoğraflar orijinal boyutta imageshack' e yüklü
  • %100 yaklaşma;

x10 mini

820

x10 mini iso 40 da, Lumia 820 iso 100 de çekim yapılmış iso arttıkça kumlamada artacaktır bunu da göz önüne almalıyız. Fotoğraf karşılaşmaları otomatik mod da değil aynı değerlerde çekim ile yapılmalı bence. otomotik mod yazılımla iyileştirilebilir tabiki.

820 bana şu tabloda x10 a göre iyi gözüküyor.

• ikisi de otomatik ayarda idi

bence xperia nın yazılımı lumia ya göre daha iyi, grenleri daha iyi saklayabiliyor ve renkleri daha doğal. lumia nın beyaz ayarı daha iyi yapılabilirdi, aynı sahneyi ardarda çekerken renkler sapıtabiliyor. lumia ile yolda yaptığım çekimlerde araçların farları tamamen beyaz görünüyor hiçbir detay yok.
  • Hocam sen kafaya takmışsın x10'un daha iyi olduğunu ne desek karşı bir durumunu bulacaksın
  • Sizin fark ettiğiniz sorunlar vardır tabiki birebir kullanarak karşılaştırma yapan siz olduğunuzdan farkları daha iyi gormuşsunuzdur. Ama yazılımsal olarak o hatalar giderilebilir, çok kafaya takılacak değil yani,

• minnacık telefondan sonra maaşının yarısını verip lumia ya geçseydin sen de takardın

ayrıca 5 mp' den 8'e geçiyorum ve eski telefonum sanki yenisiyle dalga geçiyor iyi tamam inandım lumia820 daha iyi ama sigara paketine sığan telefonum da 2 küsür senelik olmasına rağmen abisine kafa tutuyor

ayrıca bir not: xperia nın çektiği fotolar 500-700kb tutarken, lumia820 en az 3mb yer kaplıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 13 Nisan 2013; 21:26:45 >
  • Başkan emin ol 820 yi alana kadar kılı kırk yardım eğer üniversite okuduysan öğrencilik yıllarını bilirsin :( Bana göre zaten 5 ile 8 mp arasında fazla fark yok burda fark kameranın yapısından kaynaklanıyor bence görüntüyü daha iyi toplayan bir sistem olduğu için durum böyle. Bende nokia 6220 classic var 5mp ama çok iyi fotoğraflar çekebiliyor kameralar arasında dağlar kadar fark aramamak lazım diye düşünüyorum o yüzden ama şundan eminim 820 daha önce kullandığım telefonlardan ve tabletten çok daha seri çalışıyor maaşının yarısını verdiysen kötü yanlarına değil iyi yanlarına odaklan ki moralin bozulmasın
  • Kafa tutma olarak sadece kamerayı karşılaştırıyorsanız büyük yanlış olur bu telefon kamera sı ile ön plana sunulmuş bir telefon değil , ne kadar bir performans bekliyorsunuz bilmiyorum ama kamerası orta derecede iyi xperia x10 mini den bariz önde paylaştığınız fotoğraflarda aydınlık konusunda ve netlikte fakat karşılaştığınız belirli sorunlarda zamanla çözülür diye düşünüyorum . Yaşadığınız sorunları liste şeklinde paylaşırsanız bende bir denemek isterim boş olduğum bir zaman.

• aslında fotoğrafa çok önem veren birisi değilim, ama çektiğim fotoğraflara bakınca beklentilerimin altında kaldığı için hayal kırıklığına uğradım sadece. yani aslında olay şu bu telefon eski telefonumdan 5-6 kat pahalı, doğal olarak insan karşılığını bekliyor. benim için ses önemli, ses konusunda lumia daha iyi mesela ama ne kadar daha iyi dersen, %20 daha iyi derim ama sonu ç olarak x10mini de tatmin edici değildi, lumia ise tamam olmuş dedirtiriyor ses konusunda. onun dışında wp8 zaten başlı başına satın alma sebebi, androidin takılmalarından sonra wp8 ilaç gibi. hele de x10mini nin 600mhz tek çekirdek işlemcisiyle işkence oluyordu ne kadar rom atsam, özelleştirsem de yalan... lumia tatmin edici bir telefon önemli olan bu. ancak hala o küçücük telefonun boyundan büyük işler yapması da ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor mühendislerini tasarımcılarını tebrik etmek lazım.
  • Bende 2 yıl Sony Ericsson Xperia X10 kullandım. Benim telefonumun kamerası 8.1 megapiksel idi. Son iki aydır Lumia 820 kullanıyorum. Lumia 820 açık ara Xperia X10'dan daha iyi resim çekiyor bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scuderia27

Bende 2 yıl Sony Ericsson Xperia X10 kullandım. Benim telefonumun kamerası 8.1 megapiksel idi. Son iki aydır Lumia 820 kullanıyorum. Lumia 820 açık ara Xperia X10'dan daha iyi resim çekiyor bence.

sen de x10 ve lumia ile aynı yeri çekip paylaşır mısın mümkünse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

quote:

Orijinalden alıntı: scuderia27

Bende 2 yıl Sony Ericsson Xperia X10 kullandım. Benim telefonumun kamerası 8.1 megapiksel idi. Son iki aydır Lumia 820 kullanıyorum. Lumia 820 açık ara Xperia X10'dan daha iyi resim çekiyor bence.

sen de x10 ve lumia ile aynı yeri çekip paylaşır mısın mümkünse

Ben benim Xperia X10'u sattım malesef
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.