Şimdi Ara

DH Özel: Dungeon Hunter 4'ü inceledik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
2
Favori
19.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj






  •  

    Geçtiğimiz ay duyurusu yapılan Dungeon Hunter serisinin yeni oyunu Dungeon Hunter 4, nihayet yayınlandı. Biz de mobil oyuncuları iblislerle dolu bir dünyanın derinliklerine götüren yapımı donanimhaber.com ailesi adına inceledik.




    Kısa ama etkileyici bir sinematik ile bizleri iblislerle dolu dünyasına ortak eden yapım, serinin klasik yapısının korunduğu bir görsel deneyim sunuyor. Dungeon Hunter 4, serinin en iyi görsel deneyimini sunsa da serinin bir önceki oyununa göre, grafiksel anlamda çok da abartılacak bir gelişme göremediğimizi belirtelim. Ana karakter betimlemelerinin özenle hazırlandığı yapımda yan karakterler, maalesef birbirinin aynısı olmaktan öteye gidemiyor.Koridor mantığı ile oluşturulan mekanlarda ışıklandırmalar başarılı bir şekilde kullanılarak görsellik etkileyici bir hale getirse de, kaplamaların ana detaylar dışında yetersiz kaldığını belirtelim. Serinin üçüncü oyununda karşılaştığımız görselliği az da olsa ileri götürmeyi başaran Dungeon Hunter 4'ün grafikleri bizden 10 üzerinden 8 puan alıyor.




    Oyunun ilerleyişine göre değişiklik gösteren müzikleriyle savaş anlarında oyuncuyu harekete geçirmeyi başaran Dungeon Hunter 4, aynı başarıyı ses efektleri ve seslendirmelerde gösteremiyor. Anı kurtaran ses efektleri, ruhsuz seslendirmeler ile birleşince ses unsurları genel oyun deneyimini de olumsuz yönde etkiliyor. Ses unsurları bizden 10 üzerinden 6 puan alıyor.




    İzometrik kamera açısıyla oynadığımız Dungeon Hunter 4'te kontroller sanal tuşlarla sağlanıyor. Bu kontrol yapısına herhangi bir alternatif kontrol şeması sunulmasa da, oyuncuların bu tuşları istedikleri gibi konumlandırmasına izin veriliyor. Sanal tuşlara alışık olmayan oyuncular için kısa bir alışma süreci gerektirebilecek kontroller, bizden 10 üzerinden 9 puan alıyor.




    Tek kişilik ve çok kişilik olmak üzere iki farklı oyuncu modunun bulunduğu yapımda dört farklı oynanabilir sınıf bulunuyor. Savaş yorgunu, kılıç ustası, savaş büyücüsü ve gözcü olarak adlandırılan bu sınıflar hikaye işleyişinde herhangi bir değişiklik yaratmıyor. Yani hangi sınıfı seçerseniz seçin, aynı yollardan geçeceğinizi belirtelim. Bu durum hikaye modunun farklı bir bakış açısı ile yeniden oynamak isteyecek oyuncuları üzse de, bu noktada çoklu oyuncu modlarındaki arenalar oyuncuların imdadına yetişiyor. Yerel ve çevrimiçi olmak üzere iki farklı seçenekten oluşan çoklu oyuncu modu, bu seçenekler altında; meydan savaşı, takımlı ölüm maçı ve işbirlikli olmak üzere üç farklı mod sunuyor. Çevrimiçi mod için Facebook veya Gameloft Live hesabı zorunlu tutulurken, çoklu oyuncu modunu oynayabilmek için tek kişilik modda belli bir seviyeye ulaşmanız gerektiğini de belirtelim.




    Karakter özelleştirmelerinin önemli bir yer edin yapımda çeşitli kıyafet ve silahlar ile karakter özelleştirilebiliyor. Ayrıca, çok geniş olmasa da yeterli düzeyde bir yetenek ağacının Dungeon Hunter 4'te yer edindiğini belirtelim. Bu arada Dungeon Hunter 4'ün Fremium oyun modelinin karakter gelişiminde ve oynanış süresinde oldukça etkili olduğunu da bir gerçek. Hikaye sunumlarını Türkçe dil desteğiyle renklendirerek, daha anlaşılır bir oyun deneyimi sunan Dungeon Hunter 4'ün oynanabilirliği bizden 10 üzerinden 8 puan alıyor. 




    Genel olarak bizden 10 üzerinden 7.8 puan alan yapım, fremium modeliyle serinin ilk iki oyununu severek oynayan mobil oyuncuları yine tatmin etmeyecek olsa da, fremium yapımlar arasında denenmesi gereken bir oyun olarak yer ediniyor. 





    Dungeon Hunter 4 – Google Play(Yakında) 

     







  • inceleme nerede video yok ?

  • Boş beleş oyun olduğu için ilginç bir yöntem ile bunu bize gösteriyorlar.

  • Freemium olması çok kötü oldu. Paralı olsa satın alır beğene beğene oynardım fakat freemium modeli hiç hoşuma gitmiyor. İnsanı sürekli bir şeyler satın almaya itiyor oyun.
    Nelere para verebileceğinden bahsetmem gerekirse; oyunda direk dirilmek için, her 4 saatte bir yenilenen can iksirlerinizi yenilemek için. İksirleri harcarsanız oyunu pause yapıp bekleyeceksiniz yani. Eşyalarınızı direk geliştirmek, Charmları direk beklemeden birleştirmek, ÖZEL EŞYALAR, ÖZEL SKILLER, eşya taşıma sınırınızı arttırmak, buffların daha uzun sürmesi, ve bir çok özellik daha deli gibi para istiyor.

    Yani oyunu para vermeden biraz zor oynarsınız. Acınası bir firma haline geldin Gameloft yazıkları olsun...

    Bu arada oyun bugün Android için de çıkacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkest earth -- 11 Nisan 2013; 18:57:40 >
  • Bugün çıktı bildiğim kadarıyla

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yerden sonra oyun para tuzağı
  • Video inceleme yok, konu dışı olarak okumayı sevmiyoruz. Bu yüzden geldiğimiz gibi gidelim.
  • Bu çok güzel bir haber.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkest earth

    Freemium olması çok kötü oldu. Paralı olsa satın alır beğene beğene oynardım fakat freemium modeli hiç hoşuma gitmiyor. İnsanı sürekli bir şeyler satın almaya itiyor oyun. Nelere para verebileceğinden bahsetmem gerekirse; oyunda direk dirilmek için, her 4 saatte bir yenilenen can iksirlerinizi yenilemek için. İksirleri harcarsanız oyunu pause yapıp bekleyeceksiniz yani. Eşyalarınızı direk geliştirmek, Charmları direk beklemeden birleştirmek, ÖZEL EŞYALAR, ÖZEL SKILLER, eşya taşıma sınırınızı arttırmak, buffların daha uzun sürmesi, ve bir çok özellik daha deli gibi para istiyor. Yani oyunu para vermeden biraz zor oynarsınız. Acınası bir firma haline geldin Gameloft yazıkları olsun... Bu arada oyun bugün Android için de çıkacak.

    freemium modeli bence korsanı, hileciliği teşvik ediyor. RR3 de öyle değil mi? En ufak şey için bile para istiyor. O oyundaki özel altınları vs. kazanmak çok zor ama harcamak o kadar kolay ki... Bir iki araba açıyorsunuz, aldığınız para kazaları vs. çıkardıktan sonra pek bir şey kalmıyor. Bu da benzer bir oyun... Bas hileyi oyunun keyfini baltala sonra keyif alamıyoruz de... Parasını vermeye razıyız da hortumla istemeleri yanlış...





  • iphone 5 i cayır cayır yakıyor oyun güncelleme şart gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyshock -- 11 Nisan 2013; 19:22:16 >
  • tamamen mobil platforma odaklanmıs cok yuksek bir kitle var pcye bıraktık resmen video inceleme sart yazıyla gecistirmeyin lutfen

  • Gercekden Mobil oyunlarda Oyuna para Ödeyip iceriginede para
    ödeyerek sahip olmak gerekiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ||SerdenGeçti||

    Video inceleme yok, konu dışı olarak okumayı sevmiyoruz. Bu yüzden geldiğimiz gibi gidelim.


    kaç olm kaç...

  • Bu gameloft kadar paragöz firma görmedim ya. Oyun içinde para ödemeden oynayamıyorsun oyunu. DH3'ü bi indirdim denemek için biraz ilerledikten sonra hiç oynanmıyor. Mecbur para verceksin.
  • Android kullananlar dert etmesin bence sınırsız para hilesi elbet çıkar :))

  • Bu seri Dungeon Hunter 2 den sonra bozdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ücretsizmiş, bugün deneyecem.

  • Bence freemium olayı çok iyi çünkü:

    Androidde paralı 3d-hd oyunları internetten partlar halinde indirip kurardık, uğraştırıyordu. Şimdi ise google playden rahat indiriyoruz, oyun içi satın almalar sorun değil hileler var yeteri kadar parayı-eşyayı hile ile alın, sınırsız yapmayın zevki kaçıyor :)

    Aynı şeyler jbli iphonelar için de geçerli.

  • Oyun genel olarak çok güzel suana kadar oynadıgım en zevkli oyun.Kardesimle beraber co op oynaması baya sarıyor.Hepımızın derdı aynı para verıp elmas almaya ıtıyor oyun ne yazıkkı.Ama usenmeden sıkılmadan para kasıp oyundakı ıtemlerı alıp guclendırıyorum.Can sıkıntısı gunde 2-3 saat oynuyorum.Keske para ile satılsa 20 tl-30 tl falan neyse cıksa oyle alsak arkadas.Bune boyle pot bile para ile satılır mı ya :(
  • Jailbreaksiz elmas hilesi var mı bu oyunun yav. Vadiyi geçemiyorummm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.