Şimdi Ara

Google'ın mesajlaşma servisi 'Babel' detaylanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  •  

    Google'ın önümüzdeki ay düzenleyeceği Google I/O konferansında tanıtması beklenen çapraz platform destekli mesajlaşma servisi Babel, detaylanmaya devam ediyor.




    Droid Life'ın kaynağını Google'da dayandırdığı bilgilere göre; Android, iOS ve Chrome gibi farklı platformlar üzerinde çalışacak olan Babel, platformlar arasında senkronizasyon sağlayarak kullanıcısını sürekli sohbet halinde tutabilecek. Yani tarayıcı üzerinden veya tarayıcı dışında Chrome uygulaması sayesinde, Babel üzerinden sohbet eden bir kullanıcı mobile geçtiğinde sohbete kaldığı yerden devam edebilecek. Sohbetlerin yanı sıra Babel'de bildirimler de eş zamanlama desteğine sahip olacak. Babel üzerinden gelen herhangi bir bildirim, servisin bulunduğu tüm platformlara aynı anda yansıyacak. 




    Birebir sohbetlerin yanı sıra, grup mesajlaşma imkanı da sunacak olan Babel ile birden fazla kişiyle iletişim halinde olmak mümkün olacak. Ayrıca, Google'ın görüntülü görüşme servisi Hangout da Babel'e dahil edilen servisler arasında yer alacak. Bu sayede, Babel kullanıcıları tek bir dokunuşla görüntülü görüşmeye başlayabilecek.




    Yeni bir arayüzle kullanıma sunulacak olan Babel, rakipleri gibi içerik paylaşımına da imkanı verecek. Ayrıca gelen bilgilere göre, Babel'in 800'den fazla mesaj ifadesini kullanıcılarıyla buluşturacağı belirtelim.




    Detaylarına baktığımızda, Whatsapp ve Facebook Messenger gibi mesajlaşma uygulamalarının yapabildiklerini yapabilen ve Google servisleriyle entegrasyon içerisinde olan bir mesajlaşma servisi olarak karşımıza çıkan Babel’in kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağını ilerleyen dönemlerde göreceğiz. 

     







  • Whatsapp'ı alması yalan oldu o zaman!

  • Whatsapp'ı almıcak demek ki whatsapp'a rakip olucak :)

  • şu mesajlaşma programları sadece platformlar arasında değilde birde programlar arasında da senkron çalışsa ne güzel olucak.. mesela whatsapp ile skype kişileri birlikte kullanılabilse.. ortak bir platform olsa ama programlar farklı olsa ne kadar güzel olurdu..

  • Doğru söylüyorsunda bunun en basit çözümü heralde e-mail sistemini baz almak olucaktır. Ne kadar nereye gide o konu fikir yürütmek zor. Firmalar kendi aralarında mesajlaşmaya izin vericeğini de hiç sanmıyorum
  • tum kisiler bir yerde olsun mesajlar da orda toplansin maillerde diyosan blackberry alcaksin

  • whatsapp'i alamayınca google manuel takılmaya karar verdi herhalde

  • Gtalk un fazla kullananı olmadı tabii

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    şu mesajlaşma programları sadece platformlar arasında değilde birde programlar arasında da senkron çalışsa ne güzel olucak.. mesela whatsapp ile skype kişileri birlikte kullanılabilse.. ortak bir platform olsa ama programlar farklı olsa ne kadar güzel olurdu..


    Sence M$ elinde kullanici sayisi ve marka imaji avantaji olan skype ile buna yanasir mi?

  • Google yaparsa en iyisini yapar.. tango viber whatsapp yuklemeye gerek yok kisa surede yaygınlasir.. android 5.0 ile kullanima sunulacaktir..

  • Google ne yaparsa IOS için de yapıyor. Microsoft'a kafayı taktı, bitirmeyi kafasına koydu sanırım.

  • gsm numarası haricinde bi aktivasyon ve ekleme hizmeti olsun yaygınlaşsın,gsm olayını kapatır sadece data hattı takar yada sadece wirelessden takılırım.

  • e-babel bir kuştur :D google bıraksın bu mesaj işini, olmuyor işte.

  • Google kendi işletim sisteminde her olaya atlaması hoş olmuyor. Whatsapp gibi firmaları bu tür işleri küstürmeleri mantıklı olmayacak. Aynı firma üzerinden çıkan uygulama servisler birbirine yakın özellikler kullanımlar sunuyor.Fakat 3.parti ürünler her zaman kullanıcılar tarafından en çok beğeni toplayan ürünlerdir.Bunu göze alarak acaba yanlış mı yapıyor google diyorum .

  • Windows 8'deki mesajlaşma uygulaması her platformu bir araya getiriyor, onu mobile uyarlasalar güzel olurdu.Ama sorun şu ki farklı platformlar olduğu için görüntülü görüşme yok...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.