Şimdi Ara

ABD Deniz Kuvvetleri lazer silah prototipini 2014 yılında kullanmaya başlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • ABD Deniz Kuvvetleri lazer silah prototipini 2014 yılında kullanmaya başlayacak





    Efsane Star Wars serisinin teknoloji dünyasına en büyük armağanlarından biri lazer silahları olmuştur. Tahrip gücü çok yüksek olan ve gemileri havaya uçuran bu lazer silahlar üzerinde uzun yıllardır çalışmalar yapılıyor.




    Gelinen noktada elbette bir aracı havaya uçuracak kapasitede lazer silahları geliştirmek mümkün değil. Ancak nispeten küçük boyuta sahip cisimleri yakabilen veya elektronik aksamını bozabilen lazer silahları hayatımıza girmek üzere.




    Lazer silahları genelde ordu birimlerini ilgilendiren bir konu ve ABD savunma departmanı da bu konuda önemli adımlar katetmiş durumda. 




    2011 yılında yakıcı ve elektronik aksam bozucu bir lazer silahın ilk denemelerini yapan ABD Deniz Kuvvetleri, geçtiğimiz yaz döneminde de lazer silahı ile insansız hava araçlarını yakarak düşürmeyi başarmıştı. Kurum, 2014 yılında ilk prototip silahı USS Ponce gemisi üzerinde deneyecek. Gemi şu anda Basra Körfezi'nde İran saldırı botlarına karşı görev yapıyor.




    32 milyon dolara mal olacak projede cephane maliyetlerinin de azaltılması hedefleniyor. Her bir atış için hesaplanan maliyet ise 1$ civarında. Deniz Kuvvetleri bütçe konusunda sıkıntı yaşadığı için projelerde tasarrufa gitme niyetinde. Lazer silahı projesinin ise yatırıma değer bulunduğu ve kesintiye uğramayacağı düşünülüyor.

     

     








     







  • Bir şeyi havaya uçuracak lazer silahı yapılabilir çünkü lazer ışınlarına sonsuz şekilde enerji yüklenebiliyor

  • Bizde halan g3 ile takılalım...

  • Gemilerde nükleer enerji kullanıldığı düşünüldüğünde ortada büyük bir potansiyel var demektir. Teknoloji olarak iyi olabilir ama diğer yandan silah olması ve potansiyeli itibariyle verebileceği zarar da bir hayli fazla.

  • sorun suku laserler cok verimsizler. enerjinin sadece yuzde bir kacini isina cevirebiliyorlar. geri kalani isi olarak etrafa saciliyor. kisaca dusmana gondercegi isidan cok daha fazlasini kendi uzerinde yaratiyor. diger bir noktada uzay mekiklerinde kullanilana benzer tps - thermal protection systemler. cok hafifler ve binlerce derece sicagi nerdiyse hic gecirmiyorlar. asadaki videolarda ne demek istedigimi gorebilirsiniz. tps seramiklerle hic bir laserin penetre edemiyecegi hafif zirhlar kolayca yapilabilir. yani laserin ana silah olarak cok bir gelecegi yok diyebilirim.








  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nightmare70

    Bir şeyi havaya uçuracak lazer silahı yapılabilir çünkü lazer ışınlarına sonsuz şekilde enerji yüklenebiliyor


    Hocam fakat belirli bir süreye ihtiyaç vardır, ben silahın çok etkili olduğuna inanmıyorum. Örneğin bir patlatıcıyı, mayını lazerle patlatabilirsiniz fakat bir uçak için iyi bir süreye ihtiyacınız vardır.

  • Y
  • ne zaman ışın kılıcı yaparlar hep ozendim su merete:)

  • Bluebeam'in bir ayağı olarak sahte uzaylı saldırısında kullanılacaktır demedi demeyin.

  • Hizli giden seylerde olmaz ama insanlar uzerinde hatri sayilir etki birakir :)

  • Tekli atış yerine sürekli ışın çubuğu oluşturmayı başarabilirseler katliam olur. Ne uçak ne gemi kalmaz yağ gibi kesilir herşey, füzeler de yalan olur, radarın yakaldığı herşey lazerle kesilebilir. Gerçi zamana kadar manyetik kalkanlar da çıkacak haliyle, zırh kalınlığının önemi kalmayacak lazer karşısında.

    İnsanoğlu iflah olmayacak anlayacağınız. Araçlar değişiyor ama kafalar aynı. Geri kalmış toplumlar içinse kılıç-kalkan zamanına göre daha da zor olacak işler.

  • Bu silahın amacı yakmaktan çok bozmak. Özellile yeni nesil gemisavar füzeler terminal safhada kızılötesi veya optik güdüm kullanıyorlar. Yine terminal safhada sakınma manevraları yaptıkları için klasik mermilerle yakalanıp imha edilmeleri çok zor ama lazer topu ışık hızının da avantajını kullanarak yoğun ışın demeti yollayarak füzenin güdüm sistemini bozuyor ve işe yaramaz hale getiriyor. Bunun bir de Kara Kuvvetleri için geliştirilen modeli vardı ne oldu bilmiyorum.
    ABD Ordusu bu silahın daha güçlü bir modelini küresel füze kalkanı programı için geliştiriyor hala ama proje ne alemde, biter mi yoksa YAL-1 gibi rafa mı kalkar bilemem.

    Aslında ABD donanmasının asıl çılgın projesi Rail gun. Şu an gayet başarılı prototipler de var ve 2014'te bazı gemilerede operasyonel olacak. 10 mach hıza çıkabilen 300 km menzilli süper hızlı mermileri yakında görebileceğiz anlayacağınız:)

    "Yok artık!!!" türü bir proje görmek isteyen aşağıdaki linke tıklasın:) Bir ara bu uçağı ciddi ciddi üretmeyi planlıyorlardı
    http://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_YAL-1




  • Ayna kaplamalı füze yaparlar.
    İstedikleri kadar lazer yollasınlar hiç bir şey olmaz. Hatta lazer takip sistemleriyle kaynağı anında belirleyip oraya yönelirler.
    Bu sistem işe yaramaz ancak pilotları kör eder.
  • Şu bize bişey olmaz gardaşçılardan bıktım yok olsunlar erisinler bu adamlar hiçbirşeyden anlamaz zıt düşüncelidirler çok ciddiyim yıl 2013 nerden türedilerse? daha da türüyorlar Türkiyede bunlar.Şimdi bakın bu adamların elinde filmlerde gösterilen türde enerji ve lazer silahları var mevcut birçok haber ve teknoloji bunu kanıtlar nitelikte şimdi yok uçak düşüremezde yok şu olmazda güçlü değilde hikaye bunlar sadece yaptıkları insanlar uyanmasınlar diye sözde yeni yeni deneniyor diye haber yapıyorlar ortalığı sakinleştirmek için yoksa bu teknolojilerin kaynağı sorulması gerekir?tabi kimsenin umrunda değil ne de olsa adamlar çalışıyorlar buluyorlar .) buluyorlar buluyorlarda bu kadar teknoloji ileride olmamalı fakat ne olduysa mecazi anlamda söylüyorum en az Dünyadan 7-8 kare öne geçtiler hele bizden kat kat daha öndeler nasıl oluyor bu? bunun sorulması lazım





  • Aslında bu proje bir asır önceside Nicola Tesla tarafından geliştirilmiştir(Tam olarak bire bir aynısı değil). Fakat adama deli gözüyle baktıkları için ve gerekli maddi desteği alamadığı için hayata geçmemiştir. Ayrıca kendisi o zaman için kablosuz elektrik aktarımını da kanıtlamıştır. Alternatif akımı bularak -AC- elektriğin bugün her eve girmesini sağlamıştır. Yanlış bilmiyorsam da dünyada en çok patente sahip bilim adamıdır. Fakat patentlerinin çoğunu bilimsel araştırmalar için satmıştır.

  • Bu arada yavaş yavaş RED ALERT dünyasına dönüşüyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.ED

    Bu arada yavaş yavaş RED ALERT dünyasına dönüşüyoruz.

    Haklısınız hocam video'yu izlerken hemen aklıma o geldi... Bu silahın bir benzeri oyunda mevcut..
  • KISACASI YENİ DÜNYA DÜZENİ(ENERJİ SİLAHLARI-YARI İNSAN YARI ROBOTLAR-ROBOT ASKER-İŞÇİLER-İNSANSIZ ARAÇLAR-ÇİP TAKILMIŞ İNSANLAR)HEPSİ YENİ DÜNYA DÜZENİNİN ANA ÖĞELERİ KESİNLİKLE BİRBİRİYLE BAĞLANTILI ŞEYLERDİR ARAŞTIRABİLİRSİNİZ

  • Bence bazı arkadaşlar yanlış düşünüyorlar.
    Lazer'in dezavantajı ısı. Çalıştıkça ısınıyor. Yukarıdaki videoda uçağı yakmak için uzun süre çalıştırılıyor lazer. Fakat ışın çok kuvvetli olmadığından atış yapılan uçağa veya nesneye uzun süre tutmak gerekiyor. Zira lazer çok güçlü değil.
    Gücü arttıramazlar mı? Tabi ki arttırabilirler ama bu sefer çok ısınıp lazer hemen yanar. Bunun çözümü ise basit.

    • Kısa süreli ama çok daha güçlü atışlar yapmak.
    • Veya atışı uzayda güneş görmeyen bir yerden yapmak. Zira orada hava sıcaklığı -156 dereceye kadar düşüyor diye biliyorum. (Dünya'ya yakın olan yerlerde, Mars'ta değil...)

    Lazerlerle -en azından normal satılanlarla- uzun süredir ilgileniyorum ve pek çok lazerde belirli bir süreden fazla çalıştırmayın der. Bazı lazerlerde ise (Wickedlazers Arctic Spyder gibi) kendi kendini soğutan bir sistem var.

    Madem atışın maliyeti 1 Dolar, 1 füze gönderip vurmak ile aralarında kaç yüz bin Dolar oynuyor iken 1 dolarlık atış yerine anlık ama çok çok daha güçlü birkaç atışla iş bitirilebilir. Tabi daha iyi bir hedefleme mekanizmasıyla.

    Bu arada en sevdiğim lazer:






  • quote:

    Orijinalden alıntı: dere.beyi

    Bizde halan g3 ile takılalım...


    MP 5'e ne demeli. :)

    En korktuğum silahtır bu lazerler...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.