Şimdi Ara

Microsoft destekli FairSearch grubu, rekabete aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Google'ı AB'ye şikayet etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj









  • Teknoloji devleri arasında yaşanan patent davalarının yanında yıllardan bu yana haksız rekabet konusunda da sık sık tartışmalar ve hukuk mücadeleleri yaşanıyor. Son olarak Microsoft, Nokia ve Oracle firmalarından oluşan koalisyon, Google'ın mobil pazarda haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle Avrupa Birliği'ne şikayette bulundu.




    FairSearch adlı koalisyonun şikayet nedeni ise Google'ın Android işletim sistemindeki arama sonuçlarında kendi ürünlerine daha öncelik tanıması ve diğer firmaların bu nedenle mağdur olması. Google'ın hakim pozisyonunu kullanarak Android işletim sisteminde uygulamalarına avantaj sağlamaya çalıştığı ve mobil pazarda haksız rekabete yol açtığı ileri sürülüyor.




    FairSearch bu şikayeti Avrupa'daki temsilciliği aracılığıyla yaptı. Microsoft'un destek sağladığını koalisyon; sık sık Google'ın haksız rekabet davranışlarını kamuoyuna duyurmaya çalışıyor. Koalisyonda TripAdvisor, Expedia, Kayak gibi pek çok firma da bulunuyor.




    Koalisyonun danışmanı yaptığı açıklamada Google'ın Android işletim sistemini bir truva atı gibi kullanarak ortaklarını aldattığını, mobil pazarı domine ettiğini ve tüketici bilgilerini kontrol altına aldığını savundu. Google'ın masaüstü pazarda uyguladığı yöntemleri bu kez mobil platformlara aktardığı ifade edildi.




    Bunun dışında özellikle Google'ın Android işletim sistemini ücretsiz olarak dağıtmasına rağmen, ortaklarına Maps, YouTube gibi uygulamalarını lisansladığı ve bunun da Anroid işletim sistemi sözleşmesinde ortaklara dayatıldığı da suçlamalar arasında. Ek olarak alt seviye pazarda Google'ın agresif bir Android politikası izlemesi, diğer işletim sistemlerinin gelir elde etmesine engel oluyor.




    Ancak koalisyonda bulunan Microsoft gibi bazı firmaların Avrupa'da haksız rekabetten ceza alması meselenin diğer yüzü. Ayrıca Android işletim sistemini kullanan ortaklar zaman zaman varsayılan olarak Microsoft uygulamalarına yer verebiliyor ve bunda da herhangi bir kısıtlama olmuyor.




    Avrupa Birliği'nin şikayeti önümüzdeki aylarda incelemeye alması bekleniyor.

     

     








  • Windows Phone satışları iyi gitmiyor sanırım.

  • adamlar herseyi bedavaya yapıyor. sizin gibi windowsa 200$fiyat çekmiyor. googleun gelir kanagı reklamları. maps ve youtube sizin olsaydı kaçdan kakalayacakdınız bize?adamların yıllardır geliştridigi arama motoru bırak da kendine çalıssın biraz da. bizden çaldığınız milyar dolarla daha iyisini yapsaydınızda kullansaydık. salya sümük zırlayan patent trolleri sizi.

  • Windows 8'e 14$ gibi bir fiyata yükseltmiştim ben.
  • Microsoft Windows'ta sadece İE var diye 570 milyon euro ceza yedi daha 1-2 ay önce. Madem öyle aynısı android için de gerekli. Bakalım avrupalılar bu defa nasıl kıvıracak?

  • "Ayrıca Android işletim sistemini kullanan ortaklar zaman zaman varsayılan olarak Microsoft uygulamalarına yer verebiliyor ve bunda da herhangi bir kısıtlama olmuyor."

  • sonunda agresif politikadan bahsedilmiş bu diğer firmaları ilgilendirmezki firma istediği fiyatta istediği ürünü çıkarır zamanında commodore de bunu yapmadımı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.