Şimdi Ara

yeni opel astra sedan 1.4 cosmo otm. UZUN YOL İNCELEMESİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    geçen hafta iş sebebi ile ankara'dan istanbula oradan da tekirdağ'a gittim eşimle beraber. 3 gün sonra tekrardan ankara'ya döndüm. aracımın yeni olması sebebi ile uzun yol izlenimlerimi paylaşmak istedim.
    öncelikle aracım: yeni opel astra sedan 1.4 140 bg otomatik vites cosmo donanım.
    toplamda 1500 km yol yaptım. depoyu şaşmaz kavşağı caş shell de doldurdum 224 tl. saat gece 03.40 ta yola çıktım, 06.40 ta istanbul boğaz köprüsünden giriş yaptım.

ankara-istanbul arası gece o saatlerde çok sakindi. afl farlarıda uzun yolda ilk defa test etme imkanım oldu. az basayımda az yakayım gibi derdim olmadı. yolun durumuna göre 180-190 km hızla gittim. eski aracım 2008 vectra ile bu hızlarda giderken devir bandı 5bin civarında ve üzerinde oluyordu 5 vites olmasından dolayı. astranın 6 vites olmanın avantajını burda gösteriyor yüksek hızlarda araçta bağırma olmuyor. ve 6 vites tam bir ekonomi vitesi. sabit 120-130 km hızda devir bandı 2-2.2 arasında ve ortalama yakıt tüketimi 5.5lt. adapazarı sınırına gelmeden uzun bir düzlük var bilirsiniz o düzlükte aracın son hızını görmek istedim 210 km hıza ulaştım ancak bu hıza 6 viteste değil 5. viteste ulaştım. 6 vitese geçtiğinde arac hafiften yavaşlama oluyor. biraz daha zorlasam belki 220 olurdu ama gerek duymadım.

aracın ara hızlanmasından bahsedecek olursam 140 bg turbonun gücünü hissediyorsunuz. otomatik vites olmasına rağmen ara hızlanma gerçekten çok hızlı.

afl farlardan bahsedecek olursam yukarıda da belirttim ilk defa uzun yolda test etme imkanım oldu. otoyol ışıklandırmasının olmadığı yerlerde özellikle virajlarda viraj içini harika aydınlatmakta. çok hafif sağa veya sola direksiyon çevirmenizde yol kenarındaki tarla vs gibi yerlerde aydınlanmakta. araçta afl ile birlikde uzun far asistanıda mevcut. en çok merak ettiğimde bu özellikti aslında. sinyal kolunu iki defa geriye doğru ittiğimizde otomatik olarak devreye giriyor, sisleri açtığınızda veya uzun farları manuel olarak açtığınızda devreye giriyor. uzun far asistanı özellik olarak yolun, öndeki seyir halindeki aracın ve karşıdan gelen araçların ışıklarına göre devreye girmekte ve devreden çıkmakta. ençok endişe ettiğim öndeki aracı ne kadar sürede fark edip uzunları kapatmasıydı. acaba rahatsız edermiyim öndeki aracı gibi. ancak düşündüğüm gibi olmadı. tahminime göre öndeki araca 200-250 mt yaklaştığımızda uzunları kapatmakta. karşıda gelen araçlar içinse görür görmez uzunları kapatmakta. kısaca tepkimesi çok yerindeydi. önceki aracımda da gece uzun yol yolculuklarında muhakkak sis farlarını kullanırdım normal farların yetersiz kalması sebebi ile ancak afl sistemi kısa farlarda çok başarılı hızınıza bağlı olarak 9 farklı aydınlatma modu var ve hepsi kendi kendine devreye giriyor, geceyi gündüz yapıyor.

diğer test ettiğim özellikse; hız sabitleyici. tekrardan eski aracımdan örnek vereceğim(2008 vectra) diyelim 130 km de hızı sabitledik ancak rampa geldiğinde arac biraz yavaşlıyor 120 km hıza kadar düşmekte. ancak yeni astra sedan da bu asla olmadı. 130 a sabitlediysek hızı rampada inse rapma da çıksa hızı hep 130 km de turmakta. diğer bir özellik hız sınırlandırıcı; bu özellik ise belli bir hıza hızınızı ayarlıyorsunuz ve gaza bassanız dahi araç o hızı geçmiyor. sürati sevmeyenler için çok kullanışlı. diyelim acil bir durum oldu hızlanmanız lazım, dipgaz yaptığınız zaman sistem devre dışı kalıyor.

araç 150 km ye kadar yol sesi veya rüzgar sesi almamakta ama 150 nin üstünde bunu birazda olsa hissetmektesiniz. ayrıca ani hızlanmalarda turbo sesi harika. bazı test sürüşüne çıkan arkadaşlar bunu motor sesi olarak nitelemekte ancak bu turbonun sesidir. hafif tiz bir ses ve keyifli bir ses.

sonuç olarak toplamda 1500 km yol yaptım dediğim gibi hızlı da sürdüm toplamda 600 tl yaktım ( km de .40 krş) ankaraya dönüşte 100 km kala hızı 130 a sabitledim ve araç ortalama tüketim 5.5 e düştü.(0.26 krş) yani sakin kullanımda uzun yolda çok ekonomik bir araç. eğer ki bastınız mı da araç hakkını verir.

umarım faydalı bir paylaşım olmuştur. araç ile ilgili soruları olanlara memnuniyetle yardımcı olurum.

edit: active select sanzımandan behzetmeyi unutmuşum, sakin veya seri kullanım dahil vites geçişleri çok sessiz. hissetmiyorum diyebilirim. diyelim 6 vites 120 ile gidiyorsun rapma çıkıyorsun rampa biraz daha dikleteşti araç otomatik olarak 5. vitese geçiyor. düzlükte tekrar 6. vitese geçiyor. sürekli 110 ile gittiğinizde devir bandı 1.7 civarında ve 6. viteste. ayrıca sakin bir kalkışta 70 km/h da 6. vitese geçiyor devir bandı 1.1 civarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademiamania -- 15 Temmuz 2013; 1:37:57 >

• Çok güzel bir anlatım olmuş. AFL farları ve otomatik far modlarını merak ediyordum bende açıkçası.
    Yakıt biraz fazla gibi geldi bana, ekonomi yapmadığınızdan dolayı bu da sanırım.
    Şuanda dizel aracım var 1.6 HDI . Bende ekonomi yapmadan 1500km yol yapsaydım hesap ediyordum bende 500tl mazot yakardım. Arada 100tl bir fark oluyor. Aslında çok değil.
    Aracınızı güle güle kullanın bu arada.
  • Ufff ya moralim bozuldu bak yine! Bu aracı aralık ayında gittim, inceledim, çok beğendim tamam bu aracı alacam dedim; ama sonra gittim EV aldım:( Şimdi ev kredisi ödüyorum ve en az 2-3 yıl hayal oldu yeni araç...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Ufff ya moralim bozuldu bak yine! Bu aracı aralık ayında gittim, inceledim, çok beğendim tamam bu aracı alacam dedim; ama sonra gittim EV aldım:( Şimdi ev kredisi ödüyorum ve en az 2-3 yıl hayal oldu yeni araç...

daha iyisini yapmışsınız boşverin araba her zaman alınır.
  • Ellerine sağlık hocam
  • elinize sağlık güzel inceleme olmuş... AFL çok başarılı diye duymuştum ben de değindiğiniz iyi olmuş, özellikle uzun far asistanı çok hoşuma gitti
  • Bence yakaladiginiz degerler cok cok iyi. Kurus hesabi yaniltici oluyor benzin fiyatlari malum :)

Surekli 110 km/h ile giderken muhtemelen 6.viteste ilerliyordur, devir bandi nekadar da oluyor acaba ? Yokus cikarken altinci vitesin yemedigi oluyor mu cok? Sormamin nedeni otomatik viteslerde bahsedilen kararsizligin active select de ki kullanici yorumu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: opelmania

quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Ufff ya moralim bozuldu bak yine! Bu aracı aralık ayında gittim, inceledim, çok beğendim tamam bu aracı alacam dedim; ama sonra gittim EV aldım:( Şimdi ev kredisi ödüyorum ve en az 2-3 yıl hayal oldu yeni araç...

daha iyisini yapmışsınız boşverin araba her zaman alınır.

Sağlık olsun, bizde düşündük taşındık ve eşim ile babamın baskısı sonrasında ev işine girdik. Ama ne yalan söylim bu arabayı dışarıda her gördüğümde de içim gitmiyor değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkayacan

Bence yakaladiginiz degerler cok cok iyi. Kurus hesabi yaniltici oluyor benzin fiyatlari malum :)

Surekli 110 km/h ile giderken muhtemelen 6.viteste ilerliyordur, devir bandi nekadar da oluyor acaba ? Yokus cikarken altinci vitesin yemedigi oluyor mu cok? Sormamin nedeni otomatik viteslerde bahsedilen kararsizligin active select de ki kullanici yorumu

bende neyi anlatmadım diye düşünüyordum iyi hatırlattınız:
    diyelim 6 vites 120 ile gidiyorsun rapma çıkıyorsun rampa biraz daha dikleteşti araç otomatik olarak 5. vitese geçiyor. düzlüktü tekrar 6. vitese geçiyor. sürekli 110 ile gittiğinizde devir bandı 1.7 civarında ve 6. viteste. ayrıca sakin bir kalkışta 70 km/h da 6. vitese geçiyor devir bandı 1.1 civarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademiamania -- 10 Nisan 2013; 2:12:06 >
  • @Opelmania
    Bu arada; ALLAH kaza bela vermesin, keyifli, güzel günlerinizde kullanırsınız inşallah... Paylaşım içinde teşekkür ederim...
  • bende neden dizel araba alınır onu anlamış oldum 250 liraya 1500 km gidebildiği için belkide daha fazla
  • Hocam active select şanzıman tork konvertörlümü yoksa easytronic şanzıman gibi robotizemi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavalalı92

Hocam active select şanzıman tork konvertörlümü yoksa easytronic şanzıman gibi robotizemi ?

tork konvertörlü. h kasalarda ve corsalarda eastronic kullanılmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laax

bende neden dizel araba alınır onu anlamış oldum 250 liraya 1500 km gidebildiği için belkide daha fazla

dizel araba hiç aklıma gelmedi. bunu aldığım paraya farklı firmalarda çok güzel dizel araba alabiliyordum. hatta 2 bin tl daha verseydim aynı aracın dizelini yine cosmo donanım alabiliyordum. ancak dizel araç hiç düşünmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: opelmania

quote:

Orijinalden alıntı: laax

bende neden dizel araba alınır onu anlamış oldum 250 liraya 1500 km gidebildiği için belkide daha fazla

dizel araba hiç aklıma gelmedi. bunu aldığım paraya farklı firmalarda çok güzel dizel araba alabiliyordum. hatta 2 bin tl daha verseydim aynı aracın dizelini yine cosmo donanım alabiliyordum. ancak dizel araç hiç düşünmedim.

İyi yapmışsınız zaten hocam hem 2000 lira fazla verecektiniz hem de kağnı gibi araca sahip olacaktınız. Kısa mesafelerde ve bol inişli çıkışlı mevkide kullandıysanız tüketim ne yönde gerçekleşiyor acaba. Kastım 1-2-3. vites kullanımı.
  • Güzel paylaşım teşekkürler ama baya yakıyormuş geçen istanbul - düzce yaptım dolanma v.s. 400 km 75 lira yaktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Güzel paylaşım teşekkürler ama baya yakıyormuş geçen istanbul - düzce yaptım dolanma v.s. 400 km 75 lira yaktı

180-190km/h süratlere kadar çıkılan bir yolculukta 40 kuruş yakmasına çok demek fazlaca yanlış olur.
  • Yeni Astra Sedan genel manada beğendiğim bir araç.

Jetta yerine özellikle çok daha mantıklı bir alternatif.
  • arkadas 3 saatte istanbula girdim diyor. Bu 150 km ortalama sürat demek. O sürat için çok yakmış diyenler. O süratlerde bir arabanın ne yaktıgından bence bi haberler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam hangi viteste oldugunu gosteriyor mu senin arac?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.