Şimdi Ara

Turion 64 X2 - AMD' nin çift çekirdekli 64 bit mobil işlemcileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD' nin 64-bit' lik mobil işlemcisi Turion64 ' ün çift çekirdekli versiyonu Turion 64 X2, kısa bir süre önce piyasaya giriş yaptı. Intel Core Duo işlemcileri ile dizüstü bilgisyarlarda çift çekirdekli işlemci dönemini daha önce başlatmış olsada, Turion 64 X2 sayesinde çift çekirdek ve 64 bit ilk defa bu sektörle tanıştı. AMD, Turion X2 nin piyasaya girişi ile, eski tek çekirdekli Turion' ların üretimini durdurdu ve muhtemelen yıl sonuna kadar piyasadan tamamen kalkmış olacaklar.

    Turion 64 X2, selefi tek çekirdekli Turion' un aksine socket 754 yerine socket S1' i kullanıyor. Şimdilik 4 farklı model Turion 64 X2 işlemci duyruldu, TL-50 (1.6 GHz, 512 KB L2 cache), TL-52 (1.6 GHz, 1 MB), TL-56 (1.8 GHz, 1MB) ve TL-60 (2.0 GHz, 1 MB). TL 50 ve 52' nin güç ihtiyacı 31 watt iken TL 56 ve 60 sadece 35 watt' a ihtiyaç duyuyor. Intel' in 31 watt' lık Core Duo ve önceki nesil tek çekirdekli 35 watt' lık Turion' lar ile karışılaştırıldığında oldukça yeterli gözüküyor. Ayrıca AMD, Turion 64 X2' lerin uyku konumunda % 69 daha etkili enerji tasarrufu sağladıklarını belirtmiş.

    Yeni işlemciler ile beraber DDR-2 desteği (DDR-2 667' ye kadar) de kazanan mobil AMD platformu, çok önceden DDR-2' ye geçen Intel' den daha gelişmiş band genişliği sunuyor. Turion 64 X2, yeni Hypertransport arabirimi sayesinde belleklere 10.7 GB/s ve tamamen bağımsız ayrı bir kanal ile çipsete 6.4 GB/s' lik band genişliği ile bağlanırken, Intel bellek ve çipsete tek bir 5.3 GB/s' lik kanal ile bağlanıyor. Olaya teorik olarak baktığımızda AMD açık olarak avantaja sahip gözüküyor.

    Düşük değerler daha iyi. Göründüğü gibi ham işlemci gücüne dayanan uygulamalarda işlemciler MHz' lerine göre sıralanmışlar

    Biraz da gerçek sonuçlara bakalım. Xtreview' in 2 GHz' lik TL-60 dizüstü bilgisayarla yaptığı incelemede, Turion 64 X2' nin Core Duo' lar ile beraber eski Intel ve AMD mobil işlemcileri ile karşılaştırmalı test sonuçlarına yer verilmiş. Ham işlemci gücüne ihtiyaç duyulan uygulamalarda gerek Intel gerek AMD' nin eski ve yeni nesil işlemcileri arasında fazla fark yok, sonuçlar MHz bazlı olarak sıralanmış. Çift işlemci nimetlerinden faydalanabilen 3DSMax7 testinde, Turion 64 X2, aynı MHz hızındaki Core Duo T2500' ün biraz gerisinde fakat eski nesil tek çekirdekli işlemciler ile aradaki fark ortada.

    Core duo' ların ayar nokta hesap gücü açıkça görülüyor. Ayrıca çift işlemcinin nimetlerinden faydalanabilen uygulamalarda fark ortada

    Tümleşik 7600 Go ekran kartına sahip dizüstü bilgisayarlar ile yapılan incelemede oyun performansları da incelenmiş. Core Duo T2500, yine aynı hızdaki Turion 64 X2' ye göre % 10 ila 20 arasında fazla performans göstermiş. Intel' in Core Duo işlemcilerinin kayar nokta hesap gücü bilinen bir gerçek, gerçek uygulama testlerinde de zaten sonuçlar ortaya çıkıyor. Bu arada incelemede kullanılan Turion 64 X2 dizüstü bilgisayar henüz prototip olsada, yapılan batarya ömrü testinde Core Duo T2500 tam yük altında 118dk' da bataryasını bitirirken Turion 64 X2 TL-60 100 dk dayanabilmiş. Aradaki fark çok büyük değil, zira incelenen dizüstü bilgisayarın prototip olduğu da düşünülürse son üretim olan modelde batarya ömrü bir nebze daha artabilir.

    Testte kullanılan Turion 64 X2' li dizüstü bilgisayar nForce4 çipseti taşıyor. AMD aynı zamanda SiS, VIA, ATI, ULi' ninde Turion 64 X2 nin kullandığı S1 socketi için çipset üreteceklerini açıkladı. Hatta nVidia' dan sonra ilk duyuru yapan firma Xpress 1100 ile ATi oldu. Eski nesil Turion' larda kullanılan Xpress 200M' e göre % 33 daha fazla grafik performansı ve çok daha iyi enerji tasarrufu sağladığı açıklanan yeni çipset ile Turion 64 X2' ler biraz daha güçlenebilir.

    AMD Turion 64 X2 ile yeni bir peformans canavarı yaratmadı, sadece mevcut 64 bit destekli Turion mobil işlemcilerine çift çekirdek kazandırdı. Windows Vista ile beraber yavaş yavaş 64 bit' e geçiş dönemi yaklaşıyor olunca yeni dizüstü bilgisayar alacaklar için tek 64 bit çözüm Turion sistemler. Intel 64-bit' lik Napa64platformunu ( Core 2 Duo T7xxx işlemciler) henüz duyurmuş değil. AMD şu anda bir adım önde ve muhtemelen Napa64 çıkana kadar bu kozu iyi kullanıp pazar payını arttırmaya çalışacaktır.


    Sayfanın Linki : http://xtreview.com/review81.htm








  • mobil islemcilerde amd su anda intel ile ancak fiyatta kapisabilir, performansta her zaman oldugu gibi geride.
    bir de, turion islemcili notebooklar bir turlu iyi ekran kartiyla ve uygun fiyatli gelemediler Turkiye'ye. imzamdaki alet turionlu olsaydi daha ucuz olurdu, ben de gidip onu alirdim (ki imzamdakini de turkiye'de bulamamistim zamaninda, o da ayri :) )
  • evet intel daha 64bit dizüstü işlemcilerini çıkarmamakta ısrar ededursun , performans olarak intelin az gerisinde de kalsa uygun fiyatlı ve 64bit destekli bir çift çekirdek dizüstü tercih sebebi olacaktır.Hiç değilse bu konuda tebrikler AMD'ye
  • gerçekten güzel işlemciler ama inşallah yeni çıkacak core 2 duo ile kapışabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kamikazeden

    evet intel daha 64bit dizüstü işlemcilerini çıkarmamakta ısrar ededursun , performans olarak intelin az gerisinde de kalsa uygun fiyatlı ve 64bit destekli bir çift çekirdek dizüstü tercih sebebi olacaktır.Hiç değilse bu konuda tebrikler AMD'ye


    Aynen katılıyorum.

    Laptop alacaklar çift çekirdekli ve 64 bit destekli tek mobil işlemci olan, Turion64 X2 'li ve 128 mb kendi belleği olan ekran kartlı laptop almalıdır bence.

    Ben olsam öyle yapardım.

    Laptop en az 3-4 sene kullanılan bir alet çünkü.Almışken en gelişmişini almakta fayda var.

    Fiyat olarak da kdv dahil 1500 doları geçmemeye çalışın bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 1 Haziran 2006; 19:25:49 >




  • Dizüstü almayı düşünüyordum karasızdım ama artık kararım biraz netleşti
  • daha 3 hafta önce toshiba m70-160 aldım 1 hafta sonra da bu core duo kazzığı çıktı başımıza daha alır almaz elimizde patladı laptop iyi mi
  • core duo yu anlamış değilim. 3 ay sonra core duo 2 çıkacak, aradan çıkıverdi.
    64 bit desteğide yok. Microsoft böyle devam ederse 64 bit işlemcilerede gerek kalmayacak :)

    Yalnız intel dizüstü platformunu iyi oturutmuş. "Centrino" yu çoğu insan biliyor. Reklamın etkisi çok önemli.
  • üst mesajlardaki arkadaşlar hep core duo 2 den bahsetmişler ama atladıkları birşey var;core duo2 dizüstü değil masaüstü işlemcisi.dolayısıyla coreduo2 ile x2turionlar aynı klansmanda değiller.yani x2 turion iyi çıkmadığı zaman gidip coreduo2 li bir laptop alamazsınız,çünkü bulamazsınız.x2turion un rakibi coreduo ve görünüyorki kafa kafaya gitmiş.sanırsam burada rekabeti belirleyecek olan fiyatlar olacak.intelin performansda biraz üstünlüğü var ama amdnin de 64bit avantajı var.bakalım kim galip gelecek?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maymunkral

    üst mesajlardaki arkadaşlar hep core duo 2 den bahsetmişler ama atladıkları birşey var;core duo2 dizüstü değil masaüstü işlemcisi.dolayısıyla coreduo2 ile x2turionlar aynı klansmanda değiller.yani x2 turion iyi çıkmadığı zaman gidip coreduo2 li bir laptop alamazsınız,çünkü bulamazsınız.x2turion un rakibi coreduo ve görünüyorki kafa kafaya gitmiş.sanırsam burada rekabeti belirleyecek olan fiyatlar olacak.intelin performansda biraz üstünlüğü var ama amdnin de 64bit avantajı var.bakalım kim galip gelecek?


    core duo2 nin dizüstü için işlemcileri de çıkacak

    "Listenin sonunda da Core 2 Duo'nun diz üstü bilgisayarlar için piyasaya sürülecek olan işlemcilerinin fiyatları bulunmakta.

    - T7600 (2.33 GHz, FSB667, 4 MB L2) : 637$
    - T7400 (2.16 GHz, FSB667, 4 MB L2) : 423$
    - T7200 (2.00 GHz, FSB667, 4 MB L2) : 294$
    - T5600 (1.83 GHz, FSB667, 2 MB L2) : 241$
    - T5500 (1.66 GHz, FSB667, 2 MB L2) : 209$"




  • eheh 3dsmax7 yerine lightwave 8.5 in 32 ve 64bitlik versiyonlarını test etselermiş keşke aradaki fark görünseymiş :)

    bitsin artık şu 32bit olayı yahu ninja tosbaa microsoft güzel bi 64bit işletim sistemi yayınlasın artık.
  • Daha işletim sistemi çıkmadı siz ileriye yatırım olsun die performansı ortada olan (ezik) bir işlemci almalısınız dionuz.. 1 sene öncesinde de aynı tartışma vardı ne oldu? yatırım yapan turionculara sesleniorum!! Mantıklı davranıp 64 bit desteine aldanmayın, 64 bit os ile kullanmak için alacaksanız bekleyin 64 piyasası durulsun öyle alırsınız..
  • Ben ihtiyacımdan dolayı yarın bir dizüstü bilgisayar alacak olsam; alacağım bilgisayar şirketin de olsa benim de olsa 3-4 sene kullanırım.

    3-4 sene kullanacağım bir bilgisayar olacaksa neden 32 bit alayım ki?
    64 bit ve çift çekirdekli birarada şu anda tek amd tırion x2.Piyasaya çıktığında fiyatı da uygun olursa bence vazgeçilmez bir seçenek olacak.

    quote:

    Daha işletim sistemi çıkmadı siz ileriye yatırım olsun die performansı ortada olan (ezik) bir işlemci almalısınız dionuz..


    Ezik olduğunu hiç sanmıyorum.Sen de sanmıyorsun sanırım
    Turion 64 alanlar, amd 64 3000+ masaüstü işlemcisinden çok daha üstün bir işlemci almış oldular.X2 modeli nasıl olabilir bir düşünelim bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 2 Haziran 2006; 21:02:50 >




  • şu an için turion x2 64 daha uygun olur
    banada 2-3 sene kullanılacak bir laptop için 32 bitlik 1 işlemci almak pek mantıklı gelmiyor.
    inşallah bunlarda fazla ısınmıyordur.
    elimizi yaka yaka oyun oynamak pek zewkli olmuyor

    ama işi acele olmayanlar kesinlikle intelin 64 lük mobile işlemcilerini beklemeliler.
  • intel dizüstünde çok yanlız kaldı amd'nin bu kulvardada atağa geçmesi gerkiyordu turion önemli bir adımdı ve centirino karşısında pek tutulmadı. şimdi turion x2 var. bence turion x2'nin bir şansı olması için en azından inteli geçebilmesi gerekir. artık 64 bit pazarlama hilesi olmaktan başka bir şey değil.
  • 64bitlik turion işlemcili, laptopların şuan hiç mantığı yok.

    bende varda noluyor. Daha 64bitlik driverları adam gibi çalışmıyor.

    64bit gelirse intelle gelir. Amd öncü oldu. ama bence bişey ifade etmiyor.

    denemek isteyen gelsin kullansın. Amd mobil işlemciyi destekleyen anakartlar.

    tasarım olarak çok zayıf.

    Yanıyor laoptop. Cpu. 55 Hdd.54 alın size değerler.

    amd mobil işlemcide intelle rekabet etmesi için. Üreticilerin sağlam sistem toplamaları gerekiyor.

    bazı arkadaşlar ısı değerlerine inanmaybilir. buyrun resimler.

    Turion 64 X2 - AMD' nin çift çekirdekli 64 bit mobil işlemcileri

    Turion 64 X2 - AMD' nin çift çekirdekli 64 bit mobil işlemcileri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rec -- 3 Haziran 2006; 1:02:14 >




  • rec ısı konusunda sana tamamen katılıyorum
    hatta senin cpu soguk bile daha
    yemin ediyorum biz oyun oynayacagımız zaman yanımızda fön makinesi bulunduruyoruz
    şaka maka degil elimi süremiyorum laptopa

    çok saglam makina olmasına ragmen ısınınca birde yavaşlıyorkı sorma
    amd hızı düşünene kadar şu ısı sorununa çozüm bulsun
    yanımda fön makinası taşıyacaksam ben boye laptopu napim
  • Yazdığım değerler. normal hiç bir şey yapmaz isen. Hani açılsın beklesin modu

    95derece cpu 95den fazla ekran kartı(küsür tam hatırlamıyorum) oyun oynarken.

    böyle değerler. Satacam zaten. Bıktım yaw.

    yanımda soba taşıyorum bu havada.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rec

    64bitlik turion işlemcili, laptopların şuan hiç mantığı yok.

    bende varda noluyor. Daha 64bitlik driverları adam gibi çalışmıyor.

    64bit gelirse intelle gelir. Amd öncü oldu. ama bence bişey ifade etmiyor.

    denemek isteyen gelsin kullansın. Amd mobil işlemciyi destekleyen anakartlar.

    tasarım olarak çok zayıf.

    Yanıyor laoptop. Cpu. 55 Hdd.54 alın size değerler.

    amd mobil işlemcide intelle rekabet etmesi için. Üreticilerin sağlam sistem toplamaları gerekiyor.

    bazı arkadaşlar ısı değerlerine inanmaybilir. buyrun resimler.

    Turion 64 X2 - AMD' nin çift çekirdekli 64 bit mobil işlemcileri

    Turion 64 X2 - AMD' nin çift çekirdekli 64 bit mobil işlemcileri



    Bende toshiba 5200-801 modeli var. 3 sene öncenin en pahalı modeli.
    İşlemci p4 2GHz northwood ve sıcaklık minimum 70-80 derece.
    HD ısısı normal.Laptoplar normalden fazla ısınır.

    Bunları bahane etmeyin lütfen.O dediğiniz anakartlar desktop PC de de var.Sadece mobilize edilmişler o kadar. Intel anakartları çok mu iyi sanki.

    EDİT:Gerek yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 3 Haziran 2006; 23:49:13 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: archuman

    intel dizüstünde çok yanlız kaldı amd'nin bu kulvardada atağa geçmesi gerkiyordu turion önemli bir adımdı ve centirino karşısında pek tutulmadı. şimdi turion x2 var. bence turion x2'nin bir şansı olması için en azından inteli geçebilmesi gerekir. artık 64 bit pazarlama hilesi olmaktan başka bir şey değil.



    Sana tek bir soru soracağım:

    Sanırım masaüstü bilgisayar alacak olsan 64 bit tercih edersin.Çünkü hem Intel hem de Amd masaüstü bilgisayarlar için 64 bit işlemci üretiyorlar.İster Intel alırsın ister Amd.

    Peki Laptop alırken nasıl olur da 32 bit işlemci tercih edersin? Hangi mantıkla bunu söylersin?

    Bana elle tutulur gözle görülür bir neden gösterebilir misin?




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.