Telefonun boyutu öyle aşırı derecede büyük değil ama çokta küçük değil. Orta boyda bir model diyebiliriz. Ağırlığıda pek hissedilmiyor. Telefonu elinize aldığımda sağlamlık hissini veriyor. Bu konuda N serisindeki gibi ben burdayım diyor.
Dış Görünüm
Telefonun Kasası dediğim gibi sağlam duruyor. Tuş takımı çok rahat mesaj yazarken rahat geldi. Yanlız orta menü yuşu biraz acayip geldi bana sankiy ok gibi ufacık bir temasta menüye giriyor. Yada biz diğer cihazlara alıştığımızdan bu sistem biraz değişik geldi bana.
Şarj
Bu konuda pek bişey diyemeyecem. 2 saat önce aldığımda tam doluydu bataryası. Kurcaladım sürekli mp3 radio vs derken değişmedi. Zaten 2 saatte pek değişeceğini sanmam. Ayrıca bataryası 3250'ninde kullandığı BP 6M. 3250'de 2 gün civarı giden bu batarya tahminimce java olduğundan dolayı 6280'de 3-4 gün civarı gider diye düşünüyorum.
Hafıza Kartı
Telefon mini sd kullanıyor. Kvk Garnatili cihazlardan 64 mb kart çıkıyor. Ayrıca dahili hafızasıda 6 mb yani telefonu aldığınızda 70 MB hafıza ile sahip oluyorsunuz. Ayrıca mini sd fiyatları ise çok pahalı değil. 1 GB: 80 YTL, 512 MB: 45 YTL gibi fiyatlara alınabiliyor.
Kamera
Telefonun kamerası arka kısımda yer alıyor. Kamerada aynı 3250'de olduğu gibi sadece 2 Megapixel yazıyor. Ne lens büyüklüğü var ne bişey hiçbirşey yazmıyor. Ama 3250'ninde bu tip bir kameraya sahip olduğunu düşünürsek 6280'in kamerası çok başarılı. Zaten aşağıda örnek resimler verecem ve bana çok iyi geldi kamerası. Zoom ise düzgün olarak yapılıyor (6630 ve N serisi gibi) Video 640*480 ve boyutu baya büyük olduğundan dolayı video çekmedim. Ayrıca telefonun flaşı çok etkili.
Speaker ve Kulaklık
Telefonun speaker'ı 6270'e ve 3250'ye göre kötü çünkü tek hoparlör mevcut. Piyasadaki birçok telefondan iyi çalıyor ama k750-3250 ve 6270'ten geri kalıyor. Ekolayzer pek kurcalamadım belki onunla değişebilir yüksekliği. Ama ses kalitesi gerçekten güzel stereo genişletme falan kendini belli ediyor.
Kulaklıkta 6270'in aynısı. Ama 3250 ve K750'den geri kalıyor fakat öyle çokta bir fark yok onuda belirteyim. Hs 23 kulaklık kullanıyor. Yeni çıkan telefonlarda bulunan 3.5 mm çıkış 6280'de mevcut değil.
Müzik Özellikleri ve Radio
Telefon müzik için tasarlanmamış ama müzik çaları gayet iyi. Stereo genişletme 3d ses gibi özellikler mevcut. Arka planda mp3 çalıyor tabiki.
Radio ise artık klasik. 20 kanal hafızası var hoparlör çıkışı radionun yeterli kulaklık ise aynı mp3'teki gibi gayet güzel çalıyor.
Yazılımda Bulunan Bug'lar
Telefonun versiyonu 3.60. En son 3.70 versiyonu çıkmış durumda. 2 saatlik telefonu kurcalamam sonucunda herhangi bir bug veya donma aksama telefonda görmedim.
Ve Resimler...!
Nokia N70-N90-3250-6270 ve 6280 İncelemeleri Yakında Yeni Telefon İncelemeleri İle Karşınızdayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi van_hoijdonk -- 1 Haziran 2006; 14:01:02 >
kardeş çok sağol ellerine sağlık çok güzel ve farklı bir inceleme olmuş her zamanki gibi yine klasını konuşturmuşsun senden n80'i de böyle incelemeni bekliyoruz en kısa zamanda
askerde Hakkari Dag ve komando tugayı 1 gram uranyumun enerji potansiyeli 2,5 ton kömüre eşittir. Nükleer enerjiye karşı çıkmadan önce sadece gercekleri araştırın... Doğal kaynakları tüketmeyin... FOREVER HWA OC TEAM
6630-6230 gibi evde kendiniz dahi çıkartabilecekleriniz değiş-tokuş kapak. Ama 6680-n70 gibi veya 6280 gibi bu şekilde .çıkmayanlar kasası değişebiliyor. Kasa zaten tüm telefonlarda değiştirilebilir.
güzel telefon,ve hayırlı olsun(aldınsa)6280 oldukça beğendiğim nokialardan biri tasarımını,fotosunu,ve videosunu beğeniyorum. kurdaki bu ani çıkış olmasa,n93 bekleyene kadar alır,kullanırdım
Hem gidenedir bu şiir hem gelecek olana; o da biraz oyalanır gider nasıl olsa.....
Ya malzeme kalitesi olarak bakarsak 3250'den uzak dur derim ama seste 3250 üstün. Fotoda 6280 üstün gerçekten denge gibi bişey.
Symbian mı java mı bunun cevabı sana doğru yolu gösterecektir.
Ayrıca şuanda telefonum yok adam gibi fiyata n80 bulabilsem alacam. 1700 diyolar garantili hayatta verilmez. 1000 YTL maximum o yüzden öyle böyle idare ediyoruz.
ahanda bu bugünlük son sorum 6280 in hep eksileri arasında boyu gösteriliyor??bide sana sorayım nasıl eline aldığında,mesaj yazarken absult duruyomu???
Ayrıca şuanda telefonum yok adam gibi fiyata n80 bulabilsem alacam. 1700 diyolar garantili hayatta verilmez. 1000 YTL maximum o yüzden öyle böyle idare ediyoruz.
waşşşş 1700mü
ARKADASIM MORALINI BOZMAK GIBI OLMASIN AMA 6280 in kulaklik sesi 6270 ile aynidir.Ve oldukca kalitelidir.Forumda da dikkat edersen SE walkman serisi ile kafa kafaya tutulur..Senin tel de bi sorun olmus olmasin..Ya da equlaizer ayarlarini iyi yapamamisindir..
En yuksek ses te dahi cizirdama yapmaz..Tizler,baslar Bangir bagnir geliyor.Dinlediigniz mp3 nin kalitesine de bagli bu tabii..
HP Pavilion dv8195EA AMD Turion� 64 Mobile Processor ML-40 with PowerNow!� Technology " ( 2.2 Ghz ) , 2 GB RAM(max 4 GB ) , 2 X 80:160 GB Hard Disc ( 5400rpm ) , ATI radeon xpress 200M chip set with ati readeon x300 GPU dedicated ,(256 MB video memory) , 3 hr 20 mn. batery life , 17" WXGA+ High Definition BrightView Widescreen ( 1440x900 ) ,3,4 kg.
Dikkatli okumamisim 3250 de dinlemedim ama k750 icin iyi demen garibime gitti.12 senedir profeyosnel muzik yapan ve hayati muzik olan biri olarak .k750 nin sesiyle 6280 i kiyasliyamam dogrusu.Kankim k750i kullaniyor.Tabii senin fikrin ,sagi duymak lazim
HP Pavilion dv8195EA AMD Turion� 64 Mobile Processor ML-40 with PowerNow!� Technology " ( 2.2 Ghz ) , 2 GB RAM(max 4 GB ) , 2 X 80:160 GB Hard Disc ( 5400rpm ) , ATI radeon xpress 200M chip set with ati readeon x300 GPU dedicated ,(256 MB video memory) , 3 hr 20 mn. batery life , 17" WXGA+ High Definition BrightView Widescreen ( 1440x900 ) ,3,4 kg.
ben bi ara k750 kullandım aradaki farkı soliim sana cok iyi etut ettim cunki k750 mp3 calarken muzik menusunden actıgımızda 6280 cok daha kaliteli ses cıkarıyo ve daha yuksek ses cıkarıyı 6280 ama zil sesi ayarı yapılan yerde actıgınızda k 750 i nin sesi gumbur gumbur cıkmasına ragmen ses kalitesi 6280 den gene dusuk cıkıyo ama bazı arkadaslar ses kalitesiyle ses yuksekligini karıstırıyolar ses in cok cıkması demek kaliteli ses demek degil isteyen arkadaslar iki telefonunda muzik calar menusunden mp 3 leri acıp kıyaslasın aynene benim dedigime ulasacaklar
Bu tel e birşey yuklerken, dahili hafizayi kullanmadan direk hafiza kartına yukleme yapilabiliyormu. Dahili hafisasi çok küçük, ben samsung d 600 kullaniyorum 60-70 mb lik filmler attiğim oluyor. Bu teldede yapabilirmiyim ??
Her türlü özel mesaj ve postalarınız için"PM" ya da "E-Mail"atabilirsiniz.
Birgün sende anlarsın... Zorlanmadan girdiğin bi kalbe acı çektirerek çıktığın zaman, Alınan Nefese son verir gibi umursamadığın an, Ve gün gelir sevdiğin zaman, sende anlarsın..!
bu tlf şu an benim elimde ama bana avrupadan ark getirdi fakat sfr firmasinin ha la kırdıramadim en güzel yani akrt takmadan walkman tlf gibi kullanabiliyorsun görüntü kalitesi süper
tlf nu nerde acabilirm bana yardim edebilecek arklar varsa sevinirm