Şimdi Ara

Türk geliştirici OB Studios'un ilk yapımı TAP Dance'i inceledik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj











  •  

    İlk olarak "Bridge Wars" adlı projeyle adından söz ettiren Oyun Bozan Stüdyoları(OB Studios), geçtiğimiz ay duyurusunu yaptığı TAP Dance'i nihayet mobil oyuncuların beğenisine sundu. Biz de Türk geliştiricinin hayata geçen ilk oyunu olma özelliği taşıyan TAP Dance'i inceleyerek yapım hakkında merak edilenleri gün yüzüne çıkardık. 




    Quick Time Event türünde bir ritim oyunu olan TAP Dance, mobil oyunculara müziğin ritmiyle parıldayan bir dünyanın kapılarını açıyor. Neon parlamalarının ağırlıklı olarak kullanıldığı yapım, mükemmel bir görsel deneyim sunamıyor. Ancak, müziğin ritmiyle farklı bir hal alan ışıklandırmalar durumu az da olsa kurtarmaya yetiyor. Görsel anlamda bizleri pek de şaşırtmayan yapımın grafikleri bizden 10 üzerinden 5 puan alıyor.




    TAP Dance, hareketli ve hoş tınılara sahip müziklere sahip. Ancak, yapımın sadece 10 parçadan oluşan bir müzik listesiyle karşımıza çıkması bir süre sonra aynı tınıları duymamıza neden oluyor. TAP Dance, hareketli müzikleriyle her ne kadar başarılı bir grafik yakalamış olsa da, çeşitlilik konusunda sınıfta kalıyor. Umarız yapımcı, çeşitlilik konusuna el atarak farklı tınılara sahip müzikleri de oyunun bünyesine katar. Hoş tınılara sahip olsa da çeşitlilik konusunda pek de bekleneni veremeyen sesler bizden 10 üzerinden 7 puan alıyor.




    Türü itibariyle sadece ufak bir dokunuşla kontrollerini sağlayabildiğimiz yapım, dokunmatik ekranı başarılı bir şekilde kullanıyor. Oyun esnasında herhangi bir zorluk yaşamadığımız kontroller, bizden 10 üzerinden 10 puan almayı başarıyor.




    Klasik mod ve serbest mod olarak adlandırılan iki farklı oyun moduyla karşımıza çıkan TAP Dance, herhangi bir hikaye kurgusu içerisinde oyunculara sunulmuyor. Yapım, bu yönüyle anlık eğlence sunmaktan öteye gidemiyor. Her iki modda da 4 farklı zorluk seviyesi sunan yapım, klasik modda mobil oyuncuların beğenisine toplamda 40 farklı bölüm sunuyor.




    Söz konusu 40 bölümü başarılı bir şekilde bitirmeye çalıştığımız klasik modda gösterdiğimiz başarıya göre ödüllendirilirken, bu başarıları Facebook üzerinden paylaşabiliyor veya Game Center üzerinden rakiplerimize meydan okumak için kullanabiliyoruz. Aynı paylaşım seçeneklerine sahip olan serbest modda ise, sadece üç kez hata yapma hakkınızın olduğu ve oyunun asıl eğlencesini bu modun oluşturduğunu söyleyebiliriz. Bir Türk geliştirici tarafından geliştirilmesine rağmen, Türkçe dil desteği bulunmayan yapımın oynanabilirliği bizden 10 üzerinden 6 puan alıyor.




    Genel olarak bizden 10 üzerinden 7 puan alan TAP Dance, türü seven ve reflekslerini test etmekten hoşlanan mobil oyuncuların deneyebileceği yapımlar arasında yer alıyor. Ancak, müzik tabanlı olmasına rağmen bu konudaki çeşitliliğin sağlanamadığı yapım, farklı ve daha fazla oyun içerik ile daha iyi bir oyun deneyim sunabilirdi. Herhangi bir oyun içi satışa yer verilmeyen TAP Dance'in şu an için sadece iOS platformu için indirilebilir olduğunu ve yakın bir zamanda Android platformu için de yayınlanacağını belirtelim.





















  • quote:

    Bir Türk geliştirici tarafından geliştirilmesine rağmen, Türkçe dil desteği bulunmayan yapımın oynanabilirliği bizden 10 üzerinden 6 puan alıyor.

    Bunu en başa yazsaydınız da boşa okumasaydık.
  • Oynanış videosunu izledikten sonra keşke ücretsiz yapsalarmış diyorum.

  • Androide gelsin o zaman yorumlariz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne bu Guitar hero mu?
  • Bir Türk geliştirici için oyuna Türkçe dil eklemek bu kadar zor geliyorsa, yapacak bir şey yok. Yazık...
  • lap dance diye geldim şimdi çıkıyorum.
  • Oynamasam bile sırf destek için indirirdim ama dil desteği yok yazık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkce olmaması kötü olmuş ancak sebebi türkiyede oyun sektörüne fazla önem verilmemesi çünkü mound bilmem ne adlı türk oyunu ile ilgili röportajda adam oyunu türkiyede satamadık demişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android yine yetim kalmis . Ben bi indirim bakim nasi biseynis hep destek tam destek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShaNexxx

    Türkce olmaması kötü olmuş ancak sebebi türkiyede oyun sektörüne fazla önem verilmemesi çünkü mound bilmem ne adlı türk oyunu ile ilgili röportajda adam oyunu türkiyede satamadık demişti.


    mount and blade

    gelmiş geçmiş en iyi 100 oyun arasında olan bir yapımdır. fiyatı ucuz olmasına rağmen Türkiye de satılamıyor olması çok komik.

  • biz türk oyunu görünce göğsümüz kabarıyor seviniyoruz. tabi dilinde en azından seçenek olarak Türkçe olmasını istiyoruz.

    yapımcı ise para kazanmak istediği için Türkçe olmasa da olur diye düşünüyor.

    iş ticarete geldiği için bir oyunun Türkçe olması hiçbir şey ifade etmiyor

  • İnceleme için teşekkürler
  • Oyun guzel birseye benziyor fakat 10 tane dil koyupta Türkceyi koymamak sacmalik. Sadece ingilizce olsa anlarimda. Dil destegi eklemekte zor birsey degil fakat ticari cikarlar icin eklemiyorlar. O yuzden duygusal davranipta almamak lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi gidin abicim hangi İngiliz yapımcı oyununa kendi dilini koymuyor? Hiç öyle bir şey gördünüz mü? Hayır.
    O zaman sizde nasıl Türk olarak doğduysanız yaptığınız oyunun ana dilini Türkçe yapacaksınız,yoksa ne anladım ben o işten.

  • Artık elin yabancısı bile oyuna Türkçe dil desteği koymaya başladı. Mesela ETS 2, PES gibi... Ama yerli firma koymuyor. Düşündürücü bir durum...
  • kolbasti var mi kolbasti

  • türçke dil bile eklemeyen bir yapımcıyı türk yapımcı olarak nitelendirmek bence yanlış.
    Alper Sarıkaya'dan örnek alsın biraz sonra destek beklesin.
  • quote:

    bizde, Türk geliştiricinin hayata geçen ilk oyunu olma özelliği taşıyan TAP Dance'i inceleyerek yapım hakkında merak edilenleri gün yüzüne çıkardık.


    adam gibi yazmayı bilmiyorsanız haber maber yapmayın hocam, bırakın işi gücü. bu bir değil iki değil, koskoca forumda editörler 13 yaşındaki çocukların yapmadığı hataları yapıyorlar
  • Türkçe yoksa Allah bin belasını vesin. O nasıl Türkmüş?

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.