Şimdi Ara

2013 Yılında 97 Model Twingo

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yeni konu açmamın sebebi twingo ile okuduğum konuların hepsi eski tarihli ben ilk defa araç alacağım ve tercihim twingo dan yana olacak.Tavsiye için açmadım konuyu. Oturduğum ilde bana uyan iki tane var birisi 98 klimasız sunroof lu 138 binde fiyatı 9bin diğeri 97 model sunroof ve klima var ancak klima arızalıymış ne olduğunu bilmiyorum detaylı olarak öğreneceğim en son 9.250 ye düşürdük ama klimadan dolayı biraz daha düşürmeye çalışacağım bin tl az vermek için uzaklara gitmek yerine indirebildiğim en son fiyata kendime yakın olan yerden almak istedim.Şimdi birkaç sorum olacak eğer cevaplarsanız çok memnun olurum.Öncelikle trafikte 30 40 yaşında arabalar varsa eğer bakımlı bir twingo 15 16 yaşında bu fiyata alınabilir diye düşünüyorum.

    1-Bazı tek kapılı araçlar her sene vizeye giriyor twingo lar her yıl mı iki yılda bir mi giriyor?
    2-Devir saati yok , bazı arkadaşlar sanırım yol bilgisayarı yapmış onun fiyatı nedir ve randımanlı mıdır?
    3-150 bin km civarı bir twingoya 9 bin çok mu?
    4- 99 ve 2000 model clioların bazılarında ön çamurluklar plastik twingo da saç mı plastik mi acaba?
    5-Kronik sorun olarak marş dinoması dış döküm kapağı kırıldığını ve tek satılmadığını dinamonun komple satıldığını okudum fiyatı nedir?
    6-Rot başlarının sık değişmesi gerektiği doğru mu?
    7-Motor ömürleri nedir ve rektefiye için iyi bir motor ustası yapabilir mi illaha servise mi gitmek gerek?

    Parçaları satan siteler var ben muğladayım herhangi bir sıkıntıda sipariş verip ustama taktırabilir miyim?
    Son olarak sizce 7 buçuğa falan klimasızları var aradaki 1500 tl yi ilk aldığımdaki masraflara mı ayırsam ve uygun bişey mi alsam?

    Kusura bakmayın çok uzun oldu artık hangisine cevap alabilirsem :-) şimdiden teşekkür ederim.







  • çok güzel sorular hazırlamışsın arkadaşım ama istersen bir de otomobil genel bölümüne aç. burada çok fazla gören olmadı galiba...@kadircan48
  • Bir Twingo sahibi olarak cevaplamaya çalışayım:

    1- Twingo'lar 2 yılda bir muayeneye girer.
    2- Twiputer diyorlar. Fiyatını bilmiyorum ama randumanlı olduğu söyleniyor. Sadece devir değil, birçok ayrıntıyı veriyor.
    3- Eğer iyi bakılmış, geçmişi bilinen bir otomobilse kesinlikle çok değil. 150.000km bakımlı bir Twingo için hiçbirşeydir.
    4- Çamurluklar saç.
    5- Öyle bir kronik sorun ne duydum ne yaşadım çok şükür. Twingo hakkında bilende konuşuyor, bilmeyende. Bir sorunun KRONiK olabilmesi için araçların çoğunda görülmesi lazım. Twingo Fan Club üyesiyim, hiç duymadım böyle bir sorun.
    6- Standart bir renault'nun rot başları hangi sıklıkla değişiyorsa bununda öyle değişiyor.
    7- Üzerindeki motor renault'nun çok bilinen 8valf 60hp'lik benzinli motoru. Sanayideki iyi bir motor ustası rahat rektifiye eder. Motor ömürleri kullanıma bağlı değişsede 400-500K civarıdır.

    Klima çok gerekli değil. Tabii bu benim şahsi fikrim. Ben klimalı aracımda da, Twingo'mda da klima ihtiyacı hissetmiyor ve kullanmıyorum. Tamamen şahsi bakış açısı.

    Twingo bu fiyat aralığında alınabilecek en iyi arabalardan biridir. Hatta bence en iyisidir. Fakat tavsiyem bütçeyi biraz arttırıp eli yüzü düzgün bir 99+ model bakmanız yönünde. 99 ve üstünde kasa makyajlı, iç aksamda farklılıklar var vs. Birde elektrik destekli direksiyon hepsinde olmuyor. Ona özellikle dikkat edin.




  • @moonchild01 tavsiyeniz için teşekkür ederim gerçekten burada gören olmadı fazla o yüzden bir süre sonra genel otomobile tekrar açabilirim ama @NovariX in verdiğicevaplar gerçekten çok güzel ikinize de çok teşekkür ederim :-)
  • arkadaşlar bu tavan nasıl açılıyor kurcaladım ama çözemedim.
  • Broadway alın mis gibi.
  • Kardeşim ben de sanırım Eylül'de bir Twi çekeceğim. 7-8 bin liralık bir twi bulmaya çalışıyorum şu aralar. 100-150bin arası kmsi olan. Sana sormak istediğim şey şu. Afyonda oturuyorum ama Ankara'da okuyorum. Her ay gelmem gerekebiliyor. 600 km yapıyor git gel. Aylık 1000 kmyi kaldırabilecek bir araç mı ? Şehirlerarası yolda beni yolda bırakır mı ?

    Ayrıca sen kendi aracını internetten mi bulmuştun ondan da bahsedebilir misin?


    quote:

    Orijinalden alıntı: NovariX




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda' -- 12 Haziran 2013; 4:42:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.