Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.389
Cevap
62
Favori
907.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 3M perfect it III serisi cila arıyorum. izmitte yaşıyorum birçok yere baktım. bulamadım. istanbulda henüz bakmaya fırsatım olmadı ama satış yeri bilen varsa bana tarif edebilir mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mert2706

    Boya temizleme ,parlatma ve koruma işlemi yaptırdım Sonaxda tam bir rezalet boya temizlemek için tiner kullanılmış.Eleman söyledi ne yapalım çıkmadı kir diye de bahanesi vardı.
    arabamı bıraktım almaya geldiğimde cila yaptık kurusun dediler.Arabaya baktım tamponda kapıda kirler zift lekeleri oldugu gibi duruyor bunları temizleyin dedim pamuğa tiner döküp sildiler silinince farkettik tabi olan olmus artık.Arabayı aldım gittim acık havada baktım sildikleri tiner akıntıları tamponda duruyor lekeler çıkmamıs.Tekrar bayiye gittim.bezle sildi hızlı cila sıktı sildi tamam dedi.Bastan savma iş yaptılar.Sonax firmasına olan güvenim kayboldu.Yapılan yer sonax yetkili servisi dir.yağmur camur kayıp gitmesi gerekirken üstüne yapışıyor.Sonaxdan uzak durun arabanızı seviyorsanız.Sizde yanmayın.


    sadece sonaxı kötülemek için siteye üye olmuşsun ancak hiç sadece senin gittiğin yerin bu şekilde olduğunu bir genelleme yapmamak gerektiği aklına gelmiyormu




  • pasta cilayı kime yaptırmalıyı istanbulda oturuyorum adres verbilecek varmı fiyat ve kalitede önemli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kameraman1 -- 30 Eylül 2008; 2:25:05 >
  • Arkadaşlar öcelikle pasta ve cilayı kati suretle oto yıkama işi yapıpta, 'abi cila da atıyoruz pastada ' diyenlere aracınızı emanet etmeyin. Bu iş için sırf sonax gibi (pahalı ancak kaliteli ve eğitimli elemanlar) marka yerlere aracınızı emanet edin. Sonax'ında web sitesinden bayilere göz atıp size en yakın olan bayiyi seçebilirsiniz. Bu arada çok fazla polisaj makinası ile cila çekiyoruz diyipte polisajın ucunu suyla ıslatıp cila çeken ! yer gördüm,gözlerime inanamadım. Sonuçta polisaj makinalarıda devirli aletlerdir. Usta olmayan bi elde polisaj makinası bir noktaya çok fazla temas ederse boyanın astarına kadar inme olayıyla karşılaşılır. Yeri gelmişken bir püf noktasını daha paylaşmak istiyorum sizlerle : Araç içindeki kokpiti kati suretle parlatıcı spreyle temizlemeye kalkmayın.Başlangıçta temiz parlak ışıl ışıl bir görüntü gelebilir,ancak güneşi görünce kokpit çatlamaya ve mavi lekeler bırakmaya başlıyor.Bu yüzden aracınızın içini süt renginde,ya kremi ya da süt rengli spreyle temizleyin. Parlak bir görünüm de istemezseniz hafif bir nemli benzle üstünden geçip silebilir böyleliklede yarı mat bir görünüm de elde edebilirsiniz. Forumda yeniyim buradan başlamak istedim.Herkese hayırlı günler




  • koruma yaptıracam sızce sonaxmı zıebartmı ?
  • Merhaba aracımın üzeri yandaki apartmanın dış cephesi boyanırken dalmacyalı gibi olmuştu. Turtle waxa gittim yıkamayla çıkmadı. Geç kalınmış dediler napacağız ? dedim , - Kille temizleyip pasta cila atacağız dediler. toplam 250 ytl istediler dudaklarım uçukladı :)

    Bunun üzerine araştırmaya başladım sağdan soldan kil hamuru olayını. Ankarada bi firmada buldum 90 ytl ye kil aldım 200 gr mavi cam macunu gibi bir şey.

    Arabayı önce bi yıkıyosunuz ıslak iken elinize su dolu bi fısfıs alıp kuruyan kısımları nemlendirip sürüyorsunuz. Boya parcaları arabanın boyasına en ufak bir zarar vermeden çıkıyor. Ayrıca aracınız eskisinden daha canlı oluyor. :)

    Ayrıca çarpmalardan kaynaklı diğer arac boya izlerinide yok ediyor. Camda ve arabanın üzerinde çıkmayan ne kadar kir varsa hepsini çıkardı.

    Gitti gidiyorda elemanın biri 55 ytlden satıyor. Onu görünce biraz içim gitti ama :) olsun 250 den yırttık.

    Bilginize.




  • istanbulda ikamet eden 3m ve meguiars ürünleri satın olmak isteyen arkadaşlara bu ürünlerin bayisi olarak yardımcı olabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canary1987 -- 24 Ekim 2008; 0:23:22 >
  • mrb arkadaşlar; forumunuza yeni katıldım,hem işim hemde merakımdan dolayı bu bölümdeki aşşağı yukarı tüm arkadaşların mesajlarnı okudum. Ama genelinde fark ettim ki boya koruma, antibakteriyel detaylı iç temizlik ve iç korumalarla ilgili çoğu arkadaşın çok fazla bilgisi yok ve genelde kulakdan duyma şeylerle birbirlerini yönlendirme çabasındalar. şimdi sizlere bu konular hakkında bazı bilgiler verecem.
    BOYA KORUMA:Araçların dış yüzeyleri hava kirliliği, asit yağmuru, güneşin zararlı uv ışınları, toz zerrecikleri, ziftler, kuş pisliği, ağaç reçineleri, bilinçsiz fırça ile yıkamalar, kalitesiz oto şampuanlar ve tuzlar aracın boyasına ciddi zarar verir. Aracın boyasında parlaklık kaybına, tabakanın zayıflamasına, kılcal çiziklerin oluşmasına ve paslanmalara neden olur. Araç üzerinde meydana gelen tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için boya koruma işlemi uygulanmalıdır.


    * Boya yüzeyini pürüzsüzleştirdiği için kolay kir tutmaz.

    * Kışın boyaya zarar veren çamur,tuz vb.zararlı maddelerden , hava kirliliğinin içerdiği tahrip edici etkenlerinden ve en önemlisi asit yağmurlarından aracın boyasını korur.uzun süreli koruma sağlar.

    * Su lekeleri, kuş pislikleri, böcek yapışmaları, ağaç reçinesi ile çamur boya yüzeyinden kolaylıkla temizlenir ve kirin meydana getirdiği tahribatı engeller.


    * Pasta - cila gereksinimini tamamen ortadan kaldırır.

    * Aracınızın boyasını koruma altına alarak ilk günkü görünümünde koruyan bu sistemi yılda 1 defa yaptırmanız tavsiye edilir.

    Uygulama Süresi: Yaklaşık 8 (sekiz) saattir.

    DETAYLI İÇ TEMİZLİK VE KORUMALAR:Otomobilinizin iç kısımları zamanla kirlenir, tozlanır ve lekelere maruz kalır. Hoş olmayan görüntüler ortaya çıkar. Ayrıca bu kirlilik sağlığımızı tehdit eder. Kullanılmış otomobillerin iç mekanlarını ilk günkü temizliğine kazandırmak amacı ile yapılan uygulamadır.

    * Koltuk, tavan, taban, kapı içleri, paspaslar, bagaj ve aracın içerisindeki tüm kumaş yüzeyler lekelerden arındırılarak temizlenir.

    * Torpido, direksiyon, havalandırma ızgaraları, vites konsolu, kapı içleri, kapı fitilleri vb bütün plastik ve vinil yüzeyler temizlenir.

    * Deri yüzeyler özel temizleyici ürünler ile temizlenir.

    * Deri ve vinil yüzeyler anti-statik koruma ürünleri ile koruma altına alınır. Yüzeylerin zamanla çatlayıp solmasını önler. Otomobilizde hijyenik bir ortam sağlar.

    * Sıfır km yada temizlenmiş ikinci el araçların kumaş koltuklarına koruma atılır kir ve lekelerin oluşması engellenir. Aracınızın iç yüzeylerini ilk günkü görünümüne geri getiren ve koruma altına alan bu sistemi yılda 1 defa yaptırmanız tavsiye edilir.

    Uygulama süresi: Yaklaşık 7 (yedi) saattir.

    NANO MAGİC BOYA KORUMA:Yeni Nesil Gerçek Koruma,
    Yüksek nitelikli iki bileşenli sistem, göz alıcı parlak ve pürüzsüz bir yüzey sağlar. Bunun yanı sıra alkaliklere, oto yıkama makinesi fırçaları, agresif çevre etkileri, ultraviyole ışınlar ve eritici tuza karşı özgün bir koruma sunar.
    Nano Temel (1. Bileşen) ilk aşamada boyayı birbirleriyle ağ kurabilen nano, dereceli moleküllerle kaplar ve bu yüzeyi sürekli olarak su ve kir tutunamaz hale dönüştürür. Böylece aracınız uzun süreli bir parlaklık kazanır.
    Nano ağ ise (2. Bileşen) ilk parçaya sıkı biçimde bağlanır ve üst düzey reaktif madde temelinde pürüzsüz, yüksek ışıltılı, tutunmasız bir boya kaplama sağlar. Çift koruma sayesinde boya, mükemmel şekilde sürekli olarak olumsuz çevre şartlarına karşı korunmuş olur. Bu şekilde de otomobillerin yaz aylarındaki en büyük sıkıntısı olan sinek ve kuş dışkıları çok kolay bir şekilde temizlenir. İki parçalı nano boya kaplamanın kolay temizleme performansı yeniden kirlenmeyi önleme yönünden de benzersizdir. Nano magic boya koruma uygulanan araçların daha uzun ömürlü olması için, Nano Magic şampuanla yıkanması önerilir.




    Nano boyutundaki cila partikülleri geleneksel cila partikülleri ile kıyaslanmayacak ölçekte küçüktürler.(1 Nano = milimetrenin milyonda biri)
    Nano teknolojinin faydaları ve klasik boya koruma sisteminden farkları:
    • Boya yüzeyinde seramik etkisi yaratır
    • Yüksek çizilme direnci oluşturur
    • Korozyon ve dış etkenlere karşı uzun süreli dayanıklılık
    • Güneş ışınlarına, solmaya karşı yüksek dayanıklılık
    • Yüksek aşınma direnci
    • Çok daha uzun süreli koruma
    • Çok daha uzun süreli parlaklık
    • Boya yüzeyi Nano Çizik Giderici ürünlerle kılcal çiziklerden arındırılır. Nano parlaklık arttırıcı ve koruyucu karnauba cilası ile kaplanır. Bu madde, UV güneş ışınlarını engelleyerek boyanın matlaşmasını önler.
    • Boya yüzeyini pürüzsüzleştirdiği için kolay kir tutmaz.
    • Kışın boyaya zarar veren çamur, tuz vb. zararlı maddelerden, hava kirliliğinin içerdiği tahrip edici etkenlerinden ve en önemlisi asit yağmurlarından aracın boyasını korur. Uzun süreli koruma sağlar.
    • Su lekeleri, kuş pislikleri, böcek yapışmaları, ağaç reçinesi ile çamur boya yüzeyinden kolaylıkla temizlenir ve kirin meydana getirdiği tahribatı önler.



    Geleneksel Cila Partikülü Nano Cila Partikülü
    Geleneksel cila partikülleri, yoğunluğu dolayısı ile boya yüzeyine yeterince nüfuz edemezler.

    Nano ölçekteki cila partikülleri ise boya yüzeyine kolayca yapışır, koruyucu bir tabaka oluşturur.
    Geleneksel cila partikülleri yapısı itibari ile boya yüzeyindeki kılcal çizikler üzerinde yeterince etkili olamazlar.
    Nano Magic partikülleri, boya yüzeyindeki en ince kılcal çizik aralıklarını ve gözeneklerini kolayca doldurur.

    DAHA AYRINTILI BİLGİLER VE BU ALANLARDA ARAÇLARINA UYGULAMA YAPTIRMAK İSTEYENLERE HER KONUDA YARDIMCI OLABİLİRİM .

    ADRESİM: BÜYÜKDERE MH.AKÇAKAVAK SK. NO:13 (h.polatkan bulvarı eski ekin ekmek karşı aralığı) ESKİŞEHİR TEL:0 222 2395636




  • arkadaşlar aracın alt tarafının nem su kar suyu v.b tüm nedenlerden dolayı aracın altını nasıl çürümelere karşı koruyabiliriz?aracın alt tarafına nasıl bir işlem yapmamız gerekir?
  • Merhaba arkadaşlar,


    Biz,
    TurtleWax Kızıltoprak uygulama merkezi olarak yaptığımız işlerde daima müşteri memnuniyetini ön plana alarak hizmet vermekteyiz.

    Hizmetlerimizi sıralayacak olursak;
    -Dış yüzey Bakım (Boya koruma)
    -İç yüzey Bakım
    -Motor Koruma
    -Koltuk temizlik ve Bakım
    -Full Bakım
    -Express Bakım

    TURLE WAX FIRÇASIZ İÇ VEYA DIŞ ARAÇ YIKAMA SİSTEMİ (WASH&WAX)

    Deri döşeme ve direksiyona deri kaplama, deri döşeme hasarlarını tamir etme,
    Ufak çaplı kaporta ve boya tamirat işlemleri
    Modifiye ve tuning oto aksesuarları,

    Cam Filmi + Güvenlik Filmi Uygulaması ( SOLAR MASTER American Filmi)


    Yukarıdaki uygulama Paketlerini DH üyelerine özel yeni bir fiyat oluşturduk.

    -Dış yüzey Bakım (Boya koruma) :Normal Uygulama Ücreti 200Ytl
    Üyelere : 150Ytl
    -İç yüzey Bakım :Normal Uygulama Ücreti 200Ytl
    Üyelere : 150Ytl
    -Motor Koruma :Normal Uygulama Ücreti 35Ytl
    Üyelere : 15Ytl
    -Koltuk temizlik ve Bakım :Normal Uygulama Ücreti 75Ytl
    Üyelere : 50Ytl
    -Full Bakım :Normal Uygulama Ücreti 400Ytl
    Üyelere :275Ytl
    -Express Bakım :Normal Uygulama Ücreti 75Ytl
    Üyelere : 50Ytl

    Not: Verilen Fiyatlar Binek Araç Fiyatlarıdır Jeep'ler Minibüsler için 50ytl Fark Alınacaktır.

    CAM FILMI UYGULAMASI;
    Uygulama yapılan Cam filmleri %100 Solar Master marka Amerikan Filmleridir ve Ömür Boyu Garantilidir, (Fatura Garanti Yerine Geçer)

    Binek Araçlarda Pasif Güvenlikli Her Renk Film : 300Ytl
    Jeep ve Minibüslerde Pasif Güvenlikli her renk film : 375 YTL

    Binek Araçlarda Güvenlikli Cam filmi Her renk film : 375 YTL
    Jeep ve Minibüslerde Güvenlikli her renk film : 425YTL

    Yapılan işlerin tamamında %100 müşteri memnuniyeti sağlanmaya çalışılmaktadır.


    Sorularınızı bekliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurtleWaxCarcare -- 12 Kasım 2008; 8:29:27 >




  • Merhaba Aristol,

    Öncelikle geçmiş olsun. kaporta üzerini görmeden birşey söylemek yanlış olur,
    Bunun için özel geliştirilmiş Turtle wax rötuş kalemleri mevcut, fakat benim tavsiyem iyi bir boyacıya gidip orjinal boyasından rötuş yaptırmanızdır.

    kolay gelsin

    quote:

    Orjinalden alıntı: aristol

    herkese merhaba,

    benim siyah focus arabam var ve kapısında taş çarması ve kapıyı açarken kaldırıma vurmadan dolayı boya üzerinde zedelenme oldum.

    bunun için sonax ın rötüş kalemini veya hem renkli cila hemde rötüş kalemi olan ürününü tavsiye edermisiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: merdomerdo

    merhabalar,boya korumanın hiçmi zararı yok?Ben yaptırdım şimdi uygulayan yeri dava ettim.Dava devam ediyor.Bu konuda uzman arkadaşlara sormak istiyorum,bu işlemin ardından aracımın motor kaputu ve tavanın tüm yüzeyini kaplayan beyaz noktalar oluştu,ayrıca sanırım vernik tabakasıda zarar gördü,ayrıca tavan önceden pürüzsüz iken şimdi üstten bakıldığında uzunlamasına dalga dalga izler var,araç zebraya döndü,bunlar nasıl olur?


    Sayın @merdomerdo;

    Yapılan işlemler uzman kadrosu olmayan, tecrübesiz kişilerce yapılan işlerde malesef bu gibi sonuçlar doğabiliyor. Ayrıca yapılan işin arkasında olmaları gerekirdi. Umarım kısa sürede davanız aleyhinize sonuçlanır.

    Şimdi sorunuza cevap vermek gerekirse, uzman ve tecrübeli kişiler tarafından yapılan boya korumanın hiç bir zararı olmaz. Aksine yararı vardır. Uzman olmayan kişilerce yapılan işlemlerde malesef sizin aracınızda olabilecek hasarlar oluşturabilir.




  • Yapılan İşlemlere Birkaç Örnek (Boya Koruma ve İç Detaylı Temizlik)


     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...




  • .

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...




  • .

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...
  • .

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...
  • .

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...
  • .

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...
  • .

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...
  • beyler hepsi çok güzelde bu işi konyada yapabilecek yer var mı garanti verebilecek
    benim arabam opel astra hb 1998 model ikinci el aldım ancak içinde bayağı bir sigara içilmiş ve zift gibi iç döşemesini iyice bir temizleyecek yer var mı garantili olarak yani burda bakıyorum kimi yerler tavanları sarkıtmış diye duydum da güveneceğim yer bulamadım.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.