Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (190. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.389
Cevap
62
Favori
907.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Orjinal sitelerine girip inceleyelim. Teşekkür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fastcare

    Teşekkürler. G3 1500 ve üzeri derecelerde tam performans sergilerken 105 2000 ve üzeri derecelerde daha optimal sonuçlar veriyor.G3ü her araçta kullanmamaktayım bu yüzden. İhtiyacı olan araçlara komple veya lokal olarak uygulamak seçeneklerine göre daha iyi sonuçlar elde edebilmek mümkün.

    Merhaba dostum,
    Sitenizi inceledim, çok yeni bir firmasınız umarım herşey istediğiniz gibi gider.

    Benim sorum,
    pasta - cila işlemini hangi aylarda yapılması doğru olur?
    Çevremde herkes yazın gelmesini bekliyor.
  • Netice itibariyle UV nin boya üzerindeki soldurucu etkisi herkez tarafından kabul edilen bir gerçek dolayısıyla Nisan-Mayıs gibi sıcaklıklar çok artmadan yapılmalı derim.
  • Fast Care, dostum soru sana gelmişti sanırım ama yanlış bir şey söylemediğim kanısındayım.
  • Krem rengi ,gerçek deri ve son derece kirli koltukların çözümü nedir yardımcı olabilecek var mı?
  • Normal şartlarda pasta - cila işlemi, boya koruma işlemi ile beraber yaza ve kışa girerken yapılmalıdır. UV ışınları kışın zayıf olabilir haklısınız fakat tuzlu su faktörünü unutmamak gerekir. Kaliteli bir boya koruma işlemi aracınızı kışında korur. Çok özel otomobillere sahip olan arkadaşlarım bu işlemi 6 ayda bir tekrarlatıyorlar. Altıncı ay sonunda pasta ihtiyacı olmazsa sadece boya koruma yaptırıyorlar. Kışın yapılacak bir pasta-cila ve boya koruma işlemi sonrası Nisan- mayıs ayı gibi cila ve boya koruma tekrarlaması yapılabilir. İşin ekonomi kısmını düşünen arkadaşlar ise dediğiniz gibi yaza girmeden yaptırabilirler.

    Sinan Bey Ankara'da iseniz yardımcı olabilirim koltuklarınız için.

    473 73 83
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fastcare

    Normal şartlarda pasta - cila işlemi, boya koruma işlemi ile beraber yaza ve kışa girerken yapılmalıdır. UV ışınları kışın zayıf olabilir haklısınız fakat tuzlu su faktörünü unutmamak gerekir. Kaliteli bir boya koruma işlemi aracınızı kışında korur. Çok özel otomobillere sahip olan arkadaşlarım bu işlemi 6 ayda bir tekrarlatıyorlar. Altıncı ay sonunda pasta ihtiyacı olmazsa sadece boya koruma yaptırıyorlar. Kışın yapılacak bir pasta-cila ve boya koruma işlemi sonrası Nisan- mayıs ayı gibi cila ve boya koruma tekrarlaması yapılabilir. İşin ekonomi kısmını düşünen arkadaşlar ise dediğiniz gibi yaza girmeden yaptırabilirler.

    Sinan Bey Ankara'da iseniz yardımcı olabilirim koltuklarınız için.

    473 73 83

    İstanbul'dayım hocam.Ama demenden anladığım yapılabilir bir şey.Bir yere sordum da deri yapmıyoruz normal döşeme temizliyoruz dedi.
    Oyüzden yapılabilir mi diye tereddüte düşmüştüm.Tşkrler.




  • Arkadaşlar işyerimde müdürüm yeni araç aldı.Kendisine Meguiars boya koruma ve kaput filmi tavsiye ettimçKendisi Ziebart'tan Diamond Gloss Boya koruma + 60cm Kaput filmi için nakit 660 TL fiyat aldı.

    Eğer benim dediğimi uygularsa Meguiars Boya Koruma + Lumar Ahmet'te kaput koruma çamurluklar dahil topam 500TL gibi bir fiyata geliyor.Kendim olsam kesinlikle tercihim Meguiars ve Lumar Ahmet'ten yana olurdu ancak kendisi bir ikilemde.

    Daha önce hem Meguiars hem de Ziebart kullananlardan karşılaştırma yapmalarını rica ediyorum.Sizce Meguiars mı yoksa Ziebart Diamond Gloss Boya koruma mı?Hangisi sizce neden?

    Daha başka önerisi olanlar varsa onlara da açığım ama mutlaka işini çok çok iyi yapan birisi olmalı.Anadolu yakasındayım.

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arizona76 -- 6 Ocak 2012; 17:42:28 >
  • BURADA DA AYNI SORUN VAR SANIRIM BURAYA DA DİĞER YAZDIKLARIMI KOPYALAYIP YAPIŞTIRIYORUM...

    Birkaç sorum ve bulamadığım cevaplar var!!!

    Öncelikle herkes Meguiars demiş siteye baktım pek teknik bir şey bulamadım daha ziyade reklam ağırlıklı tanıtımlar var. Araştırırken şunu öğrendim 3M bir kaç sene önce Meguiars'ı satın almış ama 3M ürünlerinden de kimse bahsetmemiş.

    Bilinmiyor mu? İyi mi değil?

    Sonraki yorumlar Ziebart ve Sonax ağırlıklı!

    Bir arkadaş NANO dan bahsetmiş buna da baktım!

    Sonax ın sitesinde müşteri aydınlatma diye bir bölüm var (http://www.sonax.com.tr/sayfalar/musteri-aydinlatma.php) şöyle bir ibare var "NANO Pro ürünleri araç üzerinde 10 mikron kalınlığında bir tabaka meydana getirir. Bu koruma 12 ay boyunca aracın parlak kalmasını sağlar. Eğer parlaklık 3-5 yıkama sonra giderse bilinki koruma yoktur. "

    Ziebart da da şöyle yazıyor "Diamond Gloss™, bir uzay çağı teknolojisi ürünüdür. Ziebart tarafından uzun AR-GE çalışmaları sonucu geliştirilmiş ve 2001 yılında patenti alınmış Diamond Gloss™ Sistemi, dünyada sadece Ziebart lisansörleri tarafından uygulanmaktadır. Diamond Gloss™, otomobillere Ömür Boyu Garanti ile uygulanır."

    Bunun mikronunu falan yazmamışlar da ÖMÜR BOYU ne demektir bunu anlayamadım!

    Ama nano'nun yeni bir teknoloji olduğunu biliyoruz metrenin milyarda biri anlamına geliyor. Demekki Sonax ın ürünü daha yeni bir teknolojiye sahip diye düşünüyorum. Yalnız baktım hemen her firmada bir nano var Turtle wax da da var. Sonax diğer HARD WAX ürünü için 6 ay demiş. Ama Turtle ın ürününde 6 ay da demiyor. Bu işi tam çözmüş değilim.

    Birde bu mikron olayına takmış durumdayım. Ne kadar kalın bir tabaka yaratılırsa o kadar iyi midir! Yani 10 mikron yerine 20 mikron daha mı iyi? E mantıken böyle geliyor. Ama nano metrenin milyarda biri demek ve çok küçük olduğu için iyi gibi söyleniyor. Gerçi metrenin milyarda biri 10 mikron kalınlığında bir tabakayı nasıl yaratır o da GERÇEKTEN bir muamma. Şahsen takıldım bu duruma "http://www.birimcevir.com/uzunluk-birimleri/uzunluk-birimleri.aspx" çeviriyorum nanoyu bir mikron etmiyor. E toplam 100 gram ürün kullanılıyor demiş bir arkadaş. Bu nasıl bir şey bence BİZİ YİYORLAR!!!

    YOK MU BURADA BİR BABAYİĞİT GERÇEKTEN BU İŞİ AYDINLATSA BEN KAFAYI YEMEDEN!!!




  • bilgi için teşekkürler

    quote:

    Orijinalden alıntı: serkes

    Orjinalden alıntı: serus.........


    Arkadaşlar öncelikle pasta, cila ve boya koruma yı birbirinden ayırmak lazım. Pasta denilen işlem genel olarak araç bir hasar gördükten ve boyandıktan sonra üzerinde kalan tozların alınması amacıyla yapılır. Bu işlem sırasında aracın boyasıda incelir. Hatta eğer verniksiz bir boya ise pasta işlemi sırasında aracın boyasının ne kadar aktığını görebilirsiniz. Kırmızı bir arabaya yapılan bu işlemde sanki kurban kesiyormuş hissine bile kapılabilirsiniz.

    Pasta genel olarak yıkama sırasında oluşan ince fırça çiziklerinin alınması için az miktarda uygulanmalıdır. Bahsettiğim bu çizikler genel olarak güneş altında gördüğünüz dairesel kılcal çiziklerdir. Bu işlem yapıldıktan sonra araca cila işlemi uygulayabilirsiniz. Cila pasta sırasında matlaşan yüzeyin parlatılması amacıyla uygulanır. Genel olarak uzun süreli bir etkisi yoktur ve 3 ay kadar sonra yenilenmelidir. Boya koruma işlemi ise (gerçekten yapılan boya koruma cila değil) kullanılan malzemenin kalitesine bağlı olarak 1yıl-3 yıl arası aracın parlaklığını kaybetmemesini sağlar. Teflon içerikli boya malzemesi kullanılmasını öneririm.

    Cila makinesinin alınıp uygulanması ise çok doğru uygulama değildir. Yapılan işlemin profesyonel olarak bu işi yapan bir yerde yaptırılmasının faydası var. Zira kendi kullandığınız makine ile bu kılcal çiziklerin artmasına yol açarsınız. İsteyen arkadaşlar makine ile cila yaptıktan sonra araçlarını görüntüsüne güneş altında bir baksınlar. Bu işlem için kullanılması gereken makina orbital makinası adı verilen cihazdır. Bu makina düşük devirde ve eliptik olarak döner ve el hareketini simule eder. Fakat el ile yapılmasından farkı her noktaya eşit ağırlık vermesidir. El ile yapıldığında parmaklarınızın basıncı farklı olacağından malzemeyi eşit miktarda yediremezsiniz. Böyle bir cihazın Türkiye de satılmamakla birlikte fiyatı Amerika da yaklaşık 600 dolardır.

    Son olarak marketerden aldığınız boya koruma malzemeleri genel olarak wax(mum) içerikli olduklarından her yıkamada ve güneş altında aracın üzerinden akarlar . Bu yüzden kullanım ömürleri azdır ve 3 ayda bir tekrar yapılmaları gerekir.


    --------------------------------------------------------------------------


    Arkadaşlar öncelikle pasta ve cila ayrımını iyi yapın bu iki işlem birbirinden farklıdır. Nasıl rot ve balans ayrı işlemlerse pasta ve cila da ayrı işlemlerdir.

    Araca durduk yerde parlasın diye pasta yapılmaz parlaması için cila yapılır. Pasta işlemi daha önce de belirttiğim gibi boya işlemi sonrasında veya kılcal çiziklerin giderilmesi için yapılır. Çizik kavramına da açıklık getirilmesi gerekirse; eğer bir çizik tırnağınıza gelecek kadar hissediliyorsa bu çiziği hiç bir pasta kapatamaz. Ancak aracınız opak ise yani verniksiz boya ise pasta yaparken yüzeyden kopardığınız boyalar çiziğin için doldurur yani ince bir rötuş işlemi yapmış olursunuz. Fakat vernikli boyada siz aslında boyaya pasta yapmazsınız pasta yaptığınız yer aracın boyasının üstünde bulunan verniktir.

    Nissanın kataloğunda pasta cila değil sadece cila yazması gerekir. Her yapılan pasta işlemi aracın verniğinden yada verniksiz boya ise boyasından inceltir.

    Ben cila işlemini kendim yapmak istiyorum diyorsanız teflon içerikli boya koruma malzemelerini tercih etmenizi öneririm. Autowax ve ziebart tarafından kullanılan boya koruma malzemeleri wax içeriklidir ve verebildikleri garanti süreleri 1 yıl ile sınırlıdır. Bu işlem sırasında dikkat ederseniz aracın plastik kısımlarını kağıt bant ile kapatırlar bunun sebebi malzemenin yağ bazlı olmasıdır. Teflon içerikli malzemeler genelde su bazlıdır ve plastik kısımlarına sürseniz bile plastiğin boyasında henhangi bir hasar oluşturmazlar.

    İstanbul ve Ankara da Dr. Vnyl ve Ankara da Toughseal firmaları teflon içerikli boya koruma malzemeleri kulaanıp 5 yıla kadar garanti veriyorlar.


    ------------------------------------------------------


    Arkadaşlar kuş pisliğine karşı kimse garanti veremez, yok öyle bir şey. Ancak boya koruma yaptırırsanız size biraz daha zaman kazandırır. Boya koruma olmayan arabada kuş pisliği kuşun cinsine de bağlı olarak 24 saat içinde boyanızı yakar. Boya koruma yapılan bir arabada ise koruma malzemesinin kalitesine göre 5-6 gün kadar dayanır. Ziebart ta geçen ömür boyu garanti sadece reklamdır. her yıl 150 dolra verip yeniletilen bir sistemde ömür boyu garanti bir şey ifade etmez o olsa olsa bir yıl garanti demektir. Ayrıca bu garantinin kapsamı nedir? Kuş pisliği 1 yıl kalsa arabanın üzerinde bir şey olmayacak mı?

    Ayrıca hem sonax hemde ziebart wax içerikli ürünler kullanırlar ve maks. koruma süreleri 7-8 aydır. Teflon içerikli ürünleri kullanmanızı tavsiye ederim.

    Bu konudaki bilgilerime güvenebilirsiniz çünkü ben boya koruma malzemesi ithal eden ve uygulayan bir firmanın ortağıyım ve kim ne kullanıyor çok iyi biliyorum.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ares10 -- 19 Ocak 2012; 13:22:18 >




  • Selam,
    2004 aracıma Bursada Pırıltı otoda boya koruma yaptırdım. Çok memnun kaldım. Kılcal çizikler % 99 kayboldu. Muhtemelen bir yıl sonra tekrar işlem yaptırırım. O zamana kadar kendimin yapabileceği yıkama sonrası bakımlar ne olabilir, hangi sıklıkla yapılmalı?
  • Merhaba,
    Aracınızı bundan sonra kaliteli cilalı oto şampuanı ve süngerle yıkamanızı tavsiye ederim. Bunun dışında aracınızda alkol içermeyen ıslak mendil bulundurun. Kuş pisliklerini kurumadan bu ıslak mendil yardımıyla bekletmeden temizleyin. Aracınıza fırçalı yıkama yaptırmayın. Aracınızı yıkadığınız sünger ile jantlarınızı yıkamayın. Jant ve kaporta süngerleriniz farklı olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fastcare

    Merhaba,
    Aracınızı bundan sonra kaliteli cilalı oto şampuanı ve süngerle yıkamanızı tavsiye ederim. Bunun dışında aracınızda alkol içermeyen ıslak mendil bulundurun. Kuş pisliklerini kurumadan bu ıslak mendil yardımıyla bekletmeden temizleyin. Aracınıza fırçalı yıkama yaptırmayın. Aracınızı yıkadığınız sünger ile jantlarınızı yıkamayın. Jant ve kaporta süngerleriniz farklı olsun.

    Aracımın rengi beyaz. Belli periyotlarla vax uygulamalımıyım?
  • Aracınızın rengi ne olursa olsun belli aralıklarla wax uygulamanızı tavsiye ederim. Boya koruma yaptıran müşterilerimi 6 ay sonra tazeleme işlemi için geri çağırıyorum. Bu süre esnasında Meguiar's NXT gibi ara süreçte kullanabileceğiniz waxları tercih edebilirsiniz.
  • Köpüklü yıkama (özellikle atas proteo) için yorumunuz nedir?
  • Boya koruma işlemi yapılmış araca köpüklü yıkama yapılması uygundur. Fakat burada dikkat edilmesi gerekilen konu köpüğün içeriğidir. Birçok benzin istasyonu hazırladığı köpüğün içerisinde bulaşık deterjanı gibi maliyeti az olan temizleyiciler kullanmaktadırlar. Yıkama işlemlerinde kaliteli cilalı şampuan ve sünger kullanılmasını tavsiye ediyorum müşterilerime.
  • Arkadaşlar Meguiars , Gold Class Trim Detailer arıyorum ama bulamıyorum bulan, bilen link verebilir mi ?
  • Herhangi bir Meguiar's bayisinden özel sipariş ile satınalabilirsiniz.
    Ankarada Enkay Ticaret, Şevket Bey yardımcı olabilir.
    278 53 73
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fastcare

    Herhangi bir Meguiar's bayisinden özel sipariş ile satınalabilirsiniz.
    Ankarada Enkay Ticaret, Şevket Bey yardımcı olabilir.
    278 53 73

    Hocam 4 ay önce 'de nerdeyse 6 işletmeyi aradım bize o ürün artık gelmiyor dediler 1 hafta sonra tekrar arayın dedi hepside sonra tekrar aradım yine gelmedi dediler.Yani aramaktan bıktım şimdi aklıma geldi burda bilen vardır diye bulunmuyor arkadaşlar bu ürün çok az yerde bulunuyor oda tr 'de yok belki daha önce almış olanlar varsa onlardan da almak isterim kullanmıyorlarsa eğer.
  • Ürünü burdan satın aldım ,

    http://erdemboya.ticaretimiz.com/p24873-meguairs-trim-detaileric.html

    Lakin Sanalpazarda ilanı açıp aldırttılar böylesi daha iyi oldu en azından günveilir bir sisteme beni yönelttiler

    Yanında birde bunu aldım

    http://erdemboya.ticaretimiz.com/p90768-meguiars-elle-wax.html

    ------------------


    Arkadaşlar şimdi neden bu iki ürünü aldığımı söylüyeceğim.

    Neden bu trim detailer 'ı seçtiğimi söyliyeyim , Piyasadaki bütün trim detailer'dan daha iyi ondan dolayı fiyatıda başardığı işe göre çok ucuz.
    Siyah Kağuçukları besliyor ,
    Yağmur'a karşı dirençli Yağmur kaydırma özelliği var
    Antistatik bir özelliği var buda tozlanmasını geciktiriyor.
    Mütiş bir renge kavuşturuyor.

    http://erdemboya.ticaretimiz.com/p90768-meguiars-elle-wax.html


    Bu ürünü neden aldığımı açıklayayım,

    Ürünün uygulanabilirliğinin kolay hale getirmesi
    Ürünü bezlerdeki gibi içine çekip bitirmemesi kullanılan ürünün boşa gitmesi , israf edilmesini önlemesi.
    Uygulanıcak olan ürünün daha homojen şekilde dağılmasını sağlamadı.

    -----
    Uygulama bitince mikrofiber bezi sadece üstündeki kalıntıları almak için kulanıcağımdan ürünü daha işlevli hale getirip daha iyi parlaklık sağlıyacaktır.




  • 
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.