Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.392
Cevap
63
Favori
909.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buharlı yıkamayı tercih eden oldumu arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacko_aj_s

bakalım bide sirkeli suyumu denesek,meguiarsın cam silme için bi ürünü var ama hakkında hiç yorum yazmadığından almaya cesaret edemiyom.birde bu waxın asıl görevi boya üzerine ince bi koruyucu tabaka oluşturmak değilmi?peki cila sadece parlaklık kazandrmak içinmi uygulanır?

çok zor bi sorumu sordum acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacko_aj_s

bakalım bide sirkeli suyumu denesek,meguiarsın cam silme için bi ürünü var ama hakkında hiç yorum yazmadığından almaya cesaret edemiyom.birde bu waxın asıl görevi boya üzerine ince bi koruyucu tabaka oluşturmak değilmi?peki cila sadece parlaklık kazandrmak içinmi uygulanır?

çok kolay bir uygulama var .incele istresen

http://www.turkiyeotoforum.com/tr/index.php?topic=494.0
  • selam arkadaşlar , belki yazılmıştır ama konu uzun olduğundan okumadım.
    kaputta , taş gelmesi sonucu cila kalkması oluştu ve bu zamanla büyüdü.
    boyutu yaklaşık su bardağının ağzı kadar.

nasıl yapılırda düzeltilir? kaputu boyatmak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: individual

selam arkadaşlar , belki yazılmıştır ama konu uzun olduğundan okumadım.

fotosunu görmeden yorum yapmak pek doğru değil .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilk aşk

quote:

Orijinalden alıntı: individual

selam arkadaşlar , belki yazılmıştır ama konu uzun olduğundan okumadım.

fotosunu görmeden yorum yapmak pek doğru değil .

teşekkürler cevap için
    en kısa zamanda fotoğraf gelecek.
  • arkadaşlar benzeri bir problemde bende var ....

İşimiz gereği sürekli mıcırlı, oturmamış asfalt yollarda araç kullanıyoruz ve öndeki araçlardan fırlayan taşlar kaputa ciddi şekilde zarar veriyor.

Benim aracımda da bu nedenle ön kaputta acayip derin taş izleri oluştu ... servisi tabiki kaputu boyamadan onlardan kurtulamayız dedi ama size de bir danışmak isterim ..

Ne dersiniz ? boya dışında bir çözüm önerebiliyormusunuz ?

Aracın rengi metalik siyah
  • Merhaba Arkadaslar,

İlk baslarda arabama boyam koruma yaptirmak istiyordum.Ancak butcesel nedenlerle ondan vazgectim.Oncelikle Focus Ghia 2007 model olan aracima forumdakileri okuduktan ve sizlerin onerileriniz aldiktan sonra oncelikle KİL+WAX yaptirmak istiyorum.WAX icinde NXT ve ardindan 2 yikamada bir de UQW yapmayi dusunuyorum.

KIL'i cogu arkadas yurtdisi sitelerinden almis sanirsam.Bende Irfan Ustamizin belirttigi yesil renkli SONUS marka kili almak istiyorum.Ancakhttp://www.cleanyourcar.co.uk/detailing-clay/sonus-ultra-fine-detailing-clay-pkg/2/prod_37.html

sitesinde 17 pound civarinda gorunuyor.Ebaydeki killer ise 9 USD'den basliyor.

Bu konuda kil kullanan ve satin alan arkadaslar yardimci olabilirler mi?Killeri nerden satin aldiniz?

Ayrica Meguiares urunlerini Hepsiburda'dan mi yoksa direkt meguiares 'in kendi sitesinden mi satin aliyorsunuz.Disarda satin alabilecegimiz yer var mi?

İşe yeni basladigimdan beni mazur gorun cok soru sordum.

Hepinize Selamlar
    Lemonade

• quote:

Orijinalden alıntı: lemonade

Merhaba Arkadaslar,

İlk baslarda arabama boyam koruma yaptirmak istiyordum.Ancak butcesel nedenlerle ondan vazgectim.Oncelikle Focus Ghia 2007 model olan aracima forumdakileri okuduktan ve sizlerin onerileriniz aldiktan sonra oncelikle KİL+WAX yaptirmak istiyorum.WAX icinde NXT ve ardindan 2 yikamada bir de UQW yapmayi dusunuyorum.

KIL'i cogu arkadas yurtdisi sitelerinden almis sanirsam.Bende Irfan Ustamizin belirttigi yesil renkli SONUS marka kili almak istiyorum.Ancakhttp://www.cleanyourcar.co.uk/detailing-clay/sonus-ultra-fine-detailing-clay-pkg/2/prod_37.html

Bu konuda kil kullanan ve satin alan arkadaslar yardimci olabilirler mi?Killeri nerden satin aldiniz?

Ayrica Meguiares urunlerini Hepsiburda'dan mi yoksa direkt meguiares 'in kendi sitesinden mi satin aliyorsunuz.Disarda satin alabilecegimiz yer var mi?

Hepinize Selamlar
    Lemonade

sadece ürünün fiyatına değil, aynı zamanda kargo ücretlerinede bakmak lazım. bazen ürün fiyatından çok kargo parası tutabiliyor. benim içlerinde gezip en uygun kargo ücreti isteyen site:

http://www.i4detailing.co.uk budur.

çok fazla çeşit yok. ama başta meguiars'ın ürünlerine bakmak istiyorum dersen bu alternatif olabilir.
    bu arada ne kadar çok ürün alırsan kargo ücretinden o kadar kar edersin. mesela sadece tek ürün siparişinde atıyorum 15pound kargo tutuyorsa 2 hatta 3. ürün siparişinde kargo ücreti 20pound tutar. bu tarz siteler sadece tek ürün getirtmek için hiç uygun değildir. ama tabi 4. ürünü ya da bazen 5.ürünü seçtiğin zaman o zamanda kargolama seçeneği değiştiğinden kargo ücreti 2katına çıkıyor. yani alacaksanız bu tarz sitelerden hacmine göre 4tane ürün almaya çalışın. bir de bu siteden olurda alışveriş yaparsanız coupon kısmına DWX kodunu girin ortalama 2poundluk bir indirim yapıyor.

iyi günler.

• 2 sorum var:

1. bu pad'leri bir tek araca wax uygulaması yaparken mi kullanabiliyoruz? başka hangi uygulamalarda kullanılabilir bu meg'in sarı pedleri?

2. wax'ı sıvı olarak değil de, katı olarak alsak ne fark eder? uygulanışı mı zor oluyor mesela ya da daha çabuk mu biter? nedir bu katı wax ile sıvı wax'ların farkları?

wax olarak bunu almaya karar verdim, tabi havalar ısınınca almayı düşünüyorum:http://www.i4detailing.co.uk/acatalog/Meguiars_26_hi-tech_yellow_paste_wax_1.html#aM2611

Carnauba maddesi içeriyor bu wax, bu etkin maddeyi fifth gear programında söylemişlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: audioslave

2 sorum var:

1. bu pad'leri bir tek araca wax uygulaması yaparken mi kullanabiliyoruz? başka hangi uygulamalarda kullanılabilir bu meg'in sarı pedleri?

2. wax'ı sıvı olarak değil de, katı olarak alsak ne fark eder? uygulanışı mı zor oluyor mesela ya da daha çabuk mu biter? nedir bu katı wax ile sıvı wax'ların farkları?

wax olarak bunu almaya karar verdim, tabi havalar ısınınca almayı düşünüyorum:http://www.i4detailing.co.uk/acatalog/Meguiars_26_hi-tech_yellow_paste_wax_1.html#aM2611

Carnauba maddesi içeriyor bu wax, bu etkin maddeyi fifth gear programında söylemişlerdi.

1. Bu pad'ler genelde yoğun süngerimsidir. Ancak bulaşık yada yıkama süngeri gibi hemen maddeyi içine hapsetmez, tersine krem kıvamındaki wax'ı yaymaya, yedirmeye yarar.. Başka ne için kullanabilirsin.. Mesela temizlik için kullanamazsın (eğer aklındaki buysa), daha çok yüzeye birşeyi sürmek, yedirmek istediğinde kullanırsın bunu. Ayrıca Microfiber PAd'ler var. Onla da kolay oluyormuş diyorlar ama bilmiorum.

2. Zaten Meguiars yada o ayarda bir wax alırsanız yüksek olasılıkla sprey olmayacaktır. Bu kalitedeki birçok wax zaten carnabua maddesi içeriyor. Colli yada Fk1000 gibi katı wax'lar krem şeklindeki Nxt'den daha iyi diyorlar ve bu işe gönül verenler bunları tercih ediyor. Eğer polisaj makinem olsa ben de onlara yönelirdim. Çünkü eldeki padlarle zor olacağını düşünüyorum.

Ayrıca linkte verdiğiniz Wax, Sarı renk bir wax.. İllaki biliyorsunuzdur ama o linke tıklayıp bunu farkedemeyenler olur diye hatırlatmakta fayda görüyorum.

@lemonade

Ben sırf taksitle almak istediğim için yurt dışı sitelerden yada Meguiars'ın kendi sitesinden almıyorum. Hepsiburada bana pahalı olmasına rağmen daha cazip geliyor.

Kil'i de yurt dışından getiren bir arkadaşa sipariş ettim bekliyorum. Eğer gelseydi bugün hava çok güzeldi, akşama kadar aracın üstünde vakit geçirmeye razıydım.. :)

Ayrıca Nxt 2.0 uygulayacaksanız bence Ultimate Quick Wax yerine Ultimate Quick Detailer'ı alın Bir arkadaş önceki sayfalara eklemişti, harika sonuç veriyor..

• @individual
    Ergin öncelikle geçmiş olsun sanırım o büyüklükte bir işlem olamaz. Vernik tabakanı kaybetmişsin galiba??

@Massturk
    Ufak taş izleri içinse içini rötüş boyası ile doldurup taşan kısımları ince zımpara ile zımparalayıp fazlalığı alıyorlar. Akabinde yoğun çizik giderici uygulanıp wax la koruma altına alınıyor. Yalnız bu konu hakkında ya çok deneme yapmalı yada bilen birine yaptırmalı. İrfan hocanın mor bir BMW araca uygulaması vardı, gayet güzel olmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

2 sorum var:

1. Bu pad'ler genelde yoğun süngerimsidir. Ancak bulaşık yada yıkama süngeri gibi hemen maddeyi içine hapsetmez, tersine krem kıvamındaki wax'ı yaymaya, yedirmeye yarar.. Başka ne için kullanabilirsin.. Mesela temizlik için kullanamazsın (eğer aklındaki buysa), daha çok yüzeye birşeyi sürmek, yedirmek istediğinde kullanırsın bunu. Ayrıca Microfiber PAd'ler var. Onla da kolay oluyormuş diyorlar ama bilmiorum.

2. Zaten Meguiars yada o ayarda bir wax alırsanız yüksek olasılıkla sprey olmayacaktır. Bu kalitedeki birçok wax zaten carnabua maddesi içeriyor. Colli yada Fk1000 gibi katı wax'lar krem şeklindeki Nxt'den daha iyi diyorlar ve bu işe gönül verenler bunları tercih ediyor. Eğer polisaj makinem olsa ben de onlara yönelirdim. Çünkü eldeki padlarle zor olacağını düşünüyorum.

Ayrıca linkte verdiğiniz Wax, Sarı renk bir wax.. İllaki biliyorsunuzdur ama o linke tıklayıp bunu farkedemeyenler olur diye hatırlatmakta fayda görüyorum.

aslında ped'leri ben aracın konsol bölümünü temizleme amacıyla kullanıp kullanamayacağımı merak etmiştim. kullanmaktan kastım buydu. dışarıdan değilde hb den alabileceğim bir konsol temizleyicisiyle kullanabilirmiyim? yoksa onlar için ayrı bir şey mi almam lazım? microfiber bez vs vs. gibi

dediğim gibi havalar biraz daha iyileşene kadar sipariş vermeyi düşünmüyordum. wax'ın linkinide öylesine vermiştim ama yellow wax olduğunu şimdi daha dikkatli bakınca gördüm, gördümde sarı renkten kasıt ne onu anlayamadım. aracı sarı renkte olanlar için mi oluyor bu nane? ayrıca kutuda wax lardan bir de bu çeşit olanından var:http://www.i4detailing.co.uk/acatalog/Meguiars_16_pro_paste_wax_1.html

not: benim araba metalik gri. şimdiden bilelim yani ne alacağımızı..

• İrfan hocam PM ini kapatmış..

Merak ettiğim bişey var ben duragloss 601 in üzerine collinite 915 atmak istiyorum.

Bildiğiniz gibi duragloss 601 bir epoksi astar ve wax ın kalıcılığını ömrünü uzatıyor. Ama genelde bu ürünü duragloss 105 ile kullanıyorlar.

Sorum şu ben bu ürünün üstüne collinite 915 uygulayabilir miyim aynı sonucu ve ömrü alır mıyım yoksa gereksiz mi ?

Tşkr.
  • quote:

2 sorum var:

1. hayır sadece wax atmak için değil dilediğiniz her alanda kullanabilirsiniz konsol vs. için harikalar, youtube'tan meg uygulama videolarına bakarsanız (ör:http://www.youtube.com/watch?v=5_wfWfnq_ns ,http://www.youtube.com/watch?v=aYybKXs99BA ) her alanda onların kullanıldığını görebilirsiniz bende 7-8 adet mevcut nasıl işe yaradıklarını anlatamam

2. şöyle özetliyim; eskiden katı wax lerin sıvı waxlerden daha dayanıklı olduğu söylenirdi (tabiki uygulamasıda silmeside daha dertli katı waxlerin) ancak o eskide kaldı, şimdi sıvı waxlerde en az katıları kadar dayanıklı bence hiç katı waxle uğraşmaya değmez ....

waxlerin geneli carnauba içerir, yani fazla takılmayın bu ibareye nxt almanızı tafsiye ederim, hem deli gibi parlatır hemde koruyculuk özelliği sağlamdır

• quote:

Orijinalden alıntı: lemonade

Merhaba Arkadaslar,

Hepinize Selamlar
    Lemonade

nxt doğru seçim ( 1.5-2 ayda bir nxt'yi tekrar ederseniz aracınız hep cam gibi parlar ve çok iyi şekilde korunur)

UQD, UQW farkına gelince;

UQD daha çok temizleme amaçlıdır (extra su iticilik ve parlaklık sağlasada ömrü iki yıkama arası kadardır )

UQW ise daha çok parlaklık ve koruma amaçlıdır, UQDnin aksine ömrü neredeyse sıvı waxler gibi haftalarla ölçülür, ki zaten UQDden daha çok parlatır (görebileceğiniz en parlak sonuç)
    not: UQW'yi uzun ömürlü olması sebebiyle her yıkamadan sonrada sürmeye gerek yoktur, 2-3 yıkamada bir yeterlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikkor -- 22 Mart 2010; 23:59:12 >

• arkadaşlar bu gün UQW atma günümdü ve inanın yok böle bişi parlaklık ötesi bişi
  • Arkadaşlar boya koruyucular sealant ve wax olarak ikiye ayrılır. Sealantlar sentetik, waxlar ise doğal polimerler içerirler. Waxlar doğal polimer olan carnauba içerir, hepsinde vardır aslında, ürünün çimentosu bu. Kavram karmaşası var birazda. Sonuçta sealant yada wax fark etmez. Hepsinin amacı boyayı dış etmenlere karşı korumak.

Collinite 915 popüler bir üründür. Hem sentetik hem doğal polimerler içerir. Katı wax tır. Uygulaması sıvılara göre daha zordur. Parlaklık seviyesi yüksektir.
    Collinite 476s carnauba esaslı katı bir waxtır. Collinite daha parlak bu ise çok daha uzun ömürlüdür. Hatta firma gezegendeki en dayanıklı wax demektedir.
    FK1000P sentetik bir katı sealant. Geçen yılın beğenilen ürünüdür.
    3M Perfect-It Show Car Paste Wax katı bir waxtır. Colli kadar güzel olduğu söylenmektedir. Uygulamasının da zor olmadığı söyleniyor.
    Nxt 2.0 da geliştirilmiş formüllü sıvı bir sealant tır. Uygulaması katı waxlara göre daha kolaydır. Eski neslinden en az 2 kat daha uzun süre dayandığı meguiars tarafından iddia edilmektedir. Beğenilen bir üründür. Ben de çok merak ediyorum açıkçası.

Ben bu ürünlerden hangisi olursa olsun iyi performans vereceğini düşünüyorum. Yalnız sıvı waxları uygulamak ve temizlemek daha kolay oluyor.

Wax yada sealant, katı yada sıvı ne kadar uzun süre dayanacağı aracın yaşına, boyanın durumuna, ürüne, dış etkilere ne kadar maruz kaldığına vs. bir çok etmene bağlıdır. En güzeli ezbere şu kadar ay gider demek yerine boncuk testidir. Eğer araç üzerinde su kaymıyorsa, boncuklanmıyorsa wax yada sealant tazelemenin zamanı gelmiş demektir.

Sarı pedler aslında polish yada wax uygulamak için değil, kauçuk, vinil ve plastik aksamlarda kullanmak üzere üretilmişlerdir. Wax ve polish uygulamaları için ise microfiber even coat üretilmiştir. Even coat kullandım, gerçekten harika homojen bir dağılım sağlıyor. Bu her ikisi de birbiri yerine kullanılamaz anlamına gelmez ama üretim amaçları bu şekilde. Paket arkalarında yada önünde yazanlar bunlar benim yorumum değil onu da belirteyim.

Ulitamate quik wax yeni çıkan bir ürün. Ben kullanmadım yorum yapamıyorum ama wax zaten atıyorum, ekstra wax gerekli mi? bilemiyorum.

Ultimate quik detailer ise kullandığım ve tatmin olduğum bir ürün. Quik detailer dan çok farklı bir ürün. Sadece temizleme değil, su kaydırıcılığı ve parlatma özelliklerine de sahip. Uygulamadan sonra yüzey harika kayıyor. Parlıyor. Üzerinde de yıkama ile boya koruma arasındaki eksik olan bağlantı olduğu, show car parlaklığını hızlıca tazelediği, yıkamalar boyu boncuklanmanın devam ettiği yazıyor. İnanmayan ön yüzünü okusun
    Ben wax ile yıkama arasındaki boşluğu tamamlayan UQD taraftarıyım. Tercih meselesi tamamen.

• Yazmayı unutmuşum yellow wax sarı brezilya carnauba kullanıldığı için verilmiş bir isim. Hangi wax olursa olsun temizlendikten sonra görünmez bir tabaka bırakır. Bu waxı istediğiniz her renk araçta kullanabilirsiniz.
  • arkadaşlar benim sorum iç temizlikle ilgili,

benim lagunanın koltuklar kapı içleri deri,buna yaza girmeden deri bakımı yaptırmak istiyorum,şimdi iki seçeneğim var,
    1.autowax deri temizliği ve bakımı için 50 tl fiyat verdi

2.koçtaşda turtle wax ın platinium serisi deri bakım temizleme kremleri var 27 tl

şimdi aklımdaki soru şu deri bakımını kendimmi yapayım yoksa autowaxdamı yaptırayım,
    autowaxın ürünleri iyimidir?
    aslında para mühim değil güzel olsunda...

fikirlerinizi bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.