Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (124. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.405
Cevap
63
Favori
911.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Noel üstü postahane kalabalığı normaldir. Üstelik CYC postaya vermiş olsa bile öyle görünüyor bazen, dert etmeyin.
  • İrfan bey ben bu wax sonrası boncuklardan şikayetçiyim.

Akşam yağan yağmur sonucu arabanın üzerinde kalan boncuklar sabaha kadar donuyor. Komşuların arabası kupkuru iken benimkisi buz kütlesi oluyor.

Aynı şekilde akşam olduğunda ilk önce buğulanan araba benimkisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biuu

İrfan bey ben bu wax sonrası boncuklardan şikayetçiyim.

Akşam yağan yağmur sonucu arabanın üzerinde kalan boncuklar sabaha kadar donuyor. Komşuların arabası kupkuru iken benimkisi buz kütlesi oluyor.

Aynı şekilde akşam olduğunda ilk önce buğulanan araba benimkisi.

Doğrudur

Önemli olan koruma yapıyor olması. Özellikle DW forum gibi çok araç meraklısının olduğu bir forumda da bu durum sıkça görülüyor, bolca fotoda görüyorum donmuş boncuklar, kışın genelde wax uygulaması bile yapacak hava bulamıyorlar. Biz yine şanslıyız...

• Sayın @ İrfan hocam,
    Bu linkteki ürün Wax mıdır, önerir misiniz?
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=60964 ( Carpex Carnauba )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutolo -- 30 Aralık 2009; 21:35:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutolo

Sayın @ İrfan hocam,
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=60964 ( Carpex Carnauba )

Hakikaten irfan hocam bu linkteki ürün wax mıdır? Yoksa biz fk1000p ye 17,95*2,42=43,439 Tl vermekle kerizlik mi? yapıyoruz.

• Şöyle söyleyeyim, wax var "wax" var...

Biri en az 6 ay koruma yapar, aylar sonra da hidrofobikliğini kaybetmez, kolay sürülür, silinir, ödül almıştır, dünya çapında çok sayıda kullanıcı memnundur yıllardır. 60-70 TL verip alacağınız iyi bir wax ile en az 100 uygulama çıkar (her zaman ultra ince sürmeyi ihmal etmezseniz). Ben markanın reklamından çok o ürünü kullananların yorumlarıyla yola çıkarım. Tavsiye ederim...

FK şart değil illa, Collinite, 3M Paste Wax, Dodo Juice, Meguiars M16 gibi katı waxlar da güzel iş yaparlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: kutolo

Sayın @ İrfan hocam,

İrfan bey,
    Bu arada benim sorum biraz kaynadı, tabiiki süper ürünler kadar değildir ama linkteki ürün nasıldır? Aşındırıcı içerir mi?Yeni araçta kullanılabilir mi?Teşekkürlerimle.
  • Cleaner Paste wxa dediğine göre temizliğe katkısı olacak şekilde az miktar aşındırıcı içeriyor sanırım ama boyayı inceltmez. İş yapar ama koruması öyle aylarca gitmez diye yorum yazanı biliyorum.

--------------------

Bu arada foam lance kullanarak aracımı yıkadım, bol detay foto ile...

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=3808
  • Herkese mutluluk, afiyet, rızık dolu, kazasız, cezasız, çiziksiz bir yeni yıl diliyorum!

Sağlıcakla...
  • iyi seneler herkese..
  • hocam maşallah hep bir adım öndesin.
    biz daha kil, katı wax'a yeni geçmişken sen foam lance işine el attın bile. ellerine sağlık seninkide çok güzel olmuş.

bende yeni yılın bu ilk gününde havada çok güzelde olmasada bende giriştim. yaklaşık 4-5 saat uğraştım. her tarafım ağrıyor

arabayı güzelce yıkadım. sonra kil uyguladım. ag srp'yi ilk defa denedim. küçük bir çizikte hemen iş gördü. çokta uğraşmadım ayrıca ama sonuç iyiydi.
    sonrada colli 915'i sürdüm. çabuk sürdüm ama kurulaması öldürdü beni resmen
    tam 1 saat silmesi ile uğraştım. sürerkende hep senin "ultra ince, ultra ince" lafların geldi . tekrardan teşekkür ederim.

colliyi sürdükten sonra resim çekmek aklıma geldi. cep telefonu ile çektim. çok iyi değil resimler, ama bir kaç tanesini paylaşayım müsadenizle.
    ayrıca hava kapalı olunca çokda iyi çıkmadı. ama dokununca farkı anladım.

kışlık bakım bu vesile ile tamamlanmıştır.

selamlar.

• Arkadaşlar araca polish yada wax uygularken plastik aksamı maskeliyor musunuz?

Ayrıca maskeleme için nalburlarda satılan kağıt bantlar mı yoksa daha özel bir bant mı kullanılıyor?
  • @ wertasd

Eline sağlık, farkına varmışsın, çok kalın olmuş Colli Süngeri azıcık ürüne değdirip neredeyse tüm kapı paneline yayoyorum. Çok ince sürersen çabucak kurur, çok da kolay silinir, üstelik daha tasarruflu olur.

Bir de dairesel yerine ileri geri yatay hareketlerde sürdüğünde sanki daha kolay ince tabaka sürülüyor gibi geliyor, tamamen kişisel bir algı da olabilir ama.

@ kanmet

Bildiğin kağıt gibi olan maskeleme bantları. Yerli malı Astel marka var, memnunum, sökünce arkasında yapışkan bırakmıyor. Waxta gerek yok ama yine de waxı pütürlü siyah plastiklerden uzak tutun. Ama polisajda maskeleme yapmak daha iyi, makine kullanıyorsan hele şart derim. Sonra polish kalıntılarını temizlemekle uğraşmazsın.

• teşekkürler hocam.
  • irfan hocam ankarada AG SRP satın alabileceğim bi yer biliyor musunuz?Bİ türlü bulamadım bayisine gittim ama satıs yapmıyorlarmıs bursa satıyor dedi sanırım orda ana bayisi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

irfan hocam ankarada AG SRP satın alabileceğim bi yer biliyor musunuz?Bİ türlü bulamadım bayisine gittim ama satıs yapmıyorlarmıs bursa satıyor dedi sanırım orda ana bayisi var

Ankara'da bir ara bayi adı söylenmişti, bir arayayım, bulursam eklerim. Ya da aoguzhanerdogan@hotmail.com e-mail adresinden doğrudan distribütörden sipariş şansınız var...
  • Bişi daha sorcam irfan hocam elimde turtle wax ın katı cilası var AG SRP sonrası bunu uygulamamın bi sakıncası olmaz değil mi SRP sonrası uygulamak daha iyi koruma için gereklidir diye düşünüyorum yanlış mıyım? tabi tüm bunlardan önce kil ile de bi temizlik yapıcam
  • hocam teşekkür ederim.
    bir dahaki sefere o şekilde denerim. benim içinde bir tecrübe oldu.

quote:

Orijinalden alıntı: lrfan

@ wertasd

Eline sağlık, farkına varmışsın, çok kalın olmuş Colli Süngeri azıcık ürüne değdirip neredeyse tüm kapı paneline yayoyorum. Çok ince sürersen çabucak kurur, çok da kolay silinir, üstelik daha tasarruflu olur.

Bir de dairesel yerine ileri geri yatay hareketlerde sürdüğünde sanki daha kolay ince tabaka sürülüyor gibi geliyor, tamamen kişisel bir algı da olabilir ama.

• quote:

Bişi daha sorcam irfan hocam elimde turtle wax ın katı cilası var AG SRP sonrası bunu uygulamamın bi sakıncası olmaz değil mi SRP sonrası uygulamak daha iyi koruma için gereklidir diye düşünüyorum yanlış mıyım? tabi tüm bunlardan önce kil ile de bi temizlik yapıcam

Hiç sorun olmaz. Kil - SRP - TW wax iş görür, ama daha kısa aralıklarla wax atman iyi olur. Zira çok uzun ömürlü değil TW'nin ürünü.

Zaten SRP'nin de az da olsa sealant özelliği var.

Waxı ultra ince sür, iyice yay, ince olursa çabuk kurur, kolay silinir. Bu sayede ben tüm araca sürmesi ve silmesi dahil 30 dk'da wax atıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: lrfan

quote:

Bişi daha sorcam irfan hocam elimde turtle wax ın katı cilası var AG SRP sonrası bunu uygulamamın bi sakıncası olmaz değil mi SRP sonrası uygulamak daha iyi koruma için gereklidir diye düşünüyorum yanlış mıyım? tabi tüm bunlardan önce kil ile de bi temizlik yapıcam

Hiç sorun olmaz. Kil - SRP - TW wax iş görür, ama daha kısa aralıklarla wax atman iyi olur. Zira çok uzun ömürlü değil TW'nin ürünü.

Zaten SRP'nin de az da olsa sealant özelliği var.

Waxı ultra ince sür, iyice yay, ince olursa çabuk kurur, kolay silinir. Bu sayede ben tüm araca sürmesi ve silmesi dahil 30 dk'da wax atıyorum

irfan hocam gecen haftadan beri AG SRP almak için ugrasıyorum ama oğuzhan beye ulaşmak baya zor netten ulaşamadım ofisi aradım ordanda başka firma cıkıyo tele, SRP yerine tedariği daha kolay bi ürün varmı önerebilir misiniz?

• 
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.