Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
4.388
Cevap
62
Favori
907.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turcoo

    Benim arabanın önceki sahibi ön konsolda plastik yüzey üzerine birşey yapıştırmış ve sonradan sökmüş (not defteri vs.birşey). Lakin geride kurumuş yapıştırıcı kalıntısı bırakmış ve ben alttaki plastiğe zarar vermekten korktuğun için (renk solması vs. olabilir diye) bunüne kadar hiç dokunmadım bu kalıntıya. Nasıl çıkarabilirim bunu...???



    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=91876

    Bu ürün işinizi görebilir.

    Ayrıca Nirgin'in de böyle bir ürünü var ancak o sadece cam için yanılmıyorsam. Elinizde var ise WD40'da kullanabilirsiniz . Ben kendim WD40 kullanmıştım. WD40 cam yüzeylerden etiket yapışkanlarını rahatlıkla çıkarıyor. Plastik aksamada zarar vermez, sadece kaygan ve parlak bir yüzey oluşturur.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: l.a.c.i.w.e.r.t


    quote:

    Orjinalden alıntı: srcn09

    Hocam babamın aracıda aynı resimdeki gibi kırmızı renkte ve çok sayıda kuş pisliği yanığı var bunları scratchx ile çıkarabilirmiyiz?

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...




    bunu yapan kuş nasıl bir cins kuştur acaba ne yiyip ne içiyorda böyle sonuç ortaya çıkıyor doğrusu merak ettim. Hani derler ya azimle ....... taşı deler diye. Bu kuşun o kadar azim göstermesine gerek yok sanırım bir iki defa da delebilir hertürlü malzemeyi :))





    Arkadaşlar kuş pisliklerini önemseyin. Özelliklede martılara dikkat Aracı sabah tertemiz park ettim, arkadaşlarım aracına martılar not bırakmış diye uyardılar, güldük akşama sileriz dedik. Akşama aynen fotoğraftaki gibiydi araç. Hem de iki ayrı yerde Aracımda her türlü boya koruma vb ürün nanosu, canosu bulunuyor ayrıca belirteyim. .

    Aman dikkat edin, en fazla 1 dakikanızı alır kabasını silmek.




  • @ Bora_er

    Eline sağlık, güzel kareler. Bu renk araçta tozdan kurtuluş yok, ama iyi bir wax varsa yüzeyde şu tüylü toz alma fırçaları var (duster), elektrostatik olarak tozları yakalayan, onu çok kullanıyor Amerikalılar, evde bayanlara toz almada kullanır hani, ben denemedim ama aklınızda olsun...

    Çok temas ettirmeden hafifçe sürülerek yüzeye tozlar alınabilir. Ayrıca sadece toz olan araca bahçe hortumuyla su tutup detay spreyi ve MF bezle tozu alınabilir nazikçe.

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


    Sipariş vereli ne kadar oldu CYC'ye?

    @ KorkutSA

    Sarı renkli sünger pedden şaşmayın, hem polish, hem wax, hem glaze her türlü ürüne geliyor. Even coat dediği yanlış hatırlamıyorsam MF kaplı sünger, çok ürün emiyor.

    Ben no-name 10'lu pakette sünger ped aldım, her işe kullanıyorum, çoğu kişi de böyle yapıyor, Megs sitesinde de sarı ile çalışıyorlar bol bol

    ---------------------------------------------

    Hafta içi aracımı kullanmıyorum ama her akşam kuş moku kontrolü için yanına bir gidiyorum . Bugün martıdan nasibini almış, sanki kaputa yumurta kırmışlar, o derece, neyse su dolu fısfısla yumuşatıp kağıt mendille aldım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lrfan -- 25 Haziran 2009; 20:06:48 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: irf@n

    Güneş ve asitli bir kuş pisliğine çare yok, ama her kuş pisliği de yakmıyor boyayı. En azından ağaç altına park etme ki kuşlardan biraz daha uzak kalmış olursun.

    Cilanın (wax) elbette faydası olur, ama o da bir yere kadar, kalanını da ScratchX halleder, umarım tatilden sonra sadece toz olur aracının üzerinde...



    Aracın yarısı bina altında yarısı dışarda.Apartmanın bir çıkıntısı var bende aracı çıkıntı olan yere koydum ama yarısı dışarda kaldı neyse dedim.Fazla kuş pisliği olmuyor oralarda ama oldumu da tam oluyor.Şu anda tek korkum o umarım dediğiniz gibi sadece toz halindedir.İstanbula gider gitmez Meguiar's ın satış bayisine uğrayıp bir kaç ürün almam lazım.




  • irf@n,

    Teşekkürler.

    Verdiğiniz fikir güzel, bizdede bir zamanlar bu toz alma aparatlarından vardı, bağajda bulundurmak lazım artık :)

    Siparişi 24'ünde verdim. Paypal'da durum kısmında, 1. sipariş içine tamamlandı derken; 2. siparişte "tahsil edilmedi" diyor. İlginç bir durum, daha önce yurt dışı alışverişlerinde böyle birşey olmamıştı. Detailwod'a başlık açacağım biraz daha geçmesini bekliyorum, hem bilgi alırım nezaman kargoya verilmiş.

    Görüşmek üzere...
  • Tüm otomobil dostlarına selamlar merhabalar arkadaşlar.

    Geçen ay 2002 model OpelAstra’ma bütün bakımlarımı yaptırdığım daimi yetkili servisimin de önerisiyle pasta cila,boya rötuşu vs. yaptırdım.Bir kaç yıldır arabamı birazcık ihmal etmiştim.Artık bundan sonra kendim 1-2 ayda bir fırsat bulursam yıkama sonrası kendim cilalamak istiyorum.Boya çizik gidermek,boyanın çok parlak görünmesi beklentim yok.Amacım sadece boyanın korunması.

    Çok az da olsa aşındırıcı-temizleyici-parlatıcı yani polish özelliği olmasını istemiyorum.Sadece wax olarak koruyucu bir tabaka oluşsun,suyu itsin,tozlanmayı geciktirsin,dış zararlı etkenlere karşı bir nebze korunma olsun istiyorum.Okuduklarıma göre bunun için wax ürünler kullanmam gerekiyor.

    Ancak üç gündür bu konuyu okudukça bazı konularda kafamız karışıyor ve ve ürünler birbirine giriyor.

    Anladığım kadarıyla waxlar başlıca iki tip.Carnuba wax ve Teflon wax.Uygulama kolaylığı açısından carnuba olanlar daha rahat gibi.

    Turtle wax ve sonax’ın sprey şeklinde hızlı cilaları ilgimi çekiyor.Uygulamak çok kolay görünüyor.Maalesef sıvı tipde oldukları için etkisi kısa sürdüğü söyleniyor.Olsun benim için sakıncası yok.Fırsat buldukça uygularım.İrf@n hocamın dediklerinden anladığım kadarıyla böyle bir ürünü uygulamak bile hiçbir şey yapmamaktan iyidir.

    Arabamı daha bir yıl kadar kullanacağım.Sonra kısmetse yenilemeyi düşünüyorum.Şimdiye kadar yaptırmamışım bu saatten sonra serviste boya koruma vs gibi pahalı işlere girmeye hiç niyetim yok.

    Bir yıl boyunca hiçbir şey yapmamaktansa en azından sadece cila yapmak istiyorum.Yıllar önce ilk arabamı ve bunu kendim cilalardım.Ama tabii o zamanlar wax nedir polish nedir bilmezdik ve soracak yer de yoktu.Kaportacı tavsiyesi ile ve ya ambalajın janjanına göre bakıp marketten alır pamukla ve ya üstübü ile uygulardık.

    Şimdi okuduklarımdan sonra raflardaki ürünlerde polish-wax ibaresini görünce tereddüt eder oldum.Acaba içinde aşındırıcı etki var mı?

    Salt cila koruma amaçlı olup içinde kesinlikle aşındırıcı içermeyen ürünler özellikle Turtle wax ve Sonax markaları olarak hangileridir? Uygulamayı elle yapacağım.Uygulama kolaylığı tercih sebebimdir.Dayanma süresi de ikinci plandadır.Varsın 6 ay dayanmasın yani. Şimdilik diğer markaları temin etme imkanım yok maalesef.Ancak önerileri bir kenara not ediyorum.İleride bulduğumda göz önünde tutacağım.Esasen şu an için temin edebileceğim özellikle bu iki marka arasından tercih edebileceğim ürünlerden tavsiye verirseniz memnun olurum.


    Uzun lafın özeti:
    • Amaç sadece koruma için cila.(salt wax etkisi)
    • Aşırı parlaklık(galeride sergilemeyeceğiz),boya temizliği,tamiri,çizik giderme vs. işlemler istenmiyor!
    • Kesinlikle aşındırıcı olmayan sadece cila özelliğinde bir ürün tercihimdir.Bu tarz ürün var mıdır? Hangisidir?
    • Elle uygulama yapılacak.Uygulama kolaylığı tercih sebebidir.
    • Mümkünse Turtle wax ve Sonax gamında bulunabilecek ürünler.Dayanma süresi çok önemli değil.Sık uygulanabilir.
    • Sonax ya da Turtle Wax’ın Sıvı hızlı cilalarında aşındırıcı özellik var mı? Benim amacıma uygun mu?
    • Maalesef şimdilik çok önerdiğiniz Meguiar’s marka ürünleri bulma imkanım yok.Ama ileride bulduğum yerde alırım.


    Torpido temizliğini daha önce sadece nemli bir MF bez ile yapıyordum.Arasıra Pronto Toz savar kullanıyordum.Özellikle kapı kolçaklarındaki hafif eskimeler nedeniyle besleyici koruyucu tipte mat bir temizleyici kullanmaya karar verdim.Sonax xtreme torpido temizleyici aldım ama daha kullanmadım.Ayrıca daha önce aldığım ancak henüz kullanmadığım carpex torpido temizleme mendilleri var.Plastik aksamda parlak ve yağlı bir görüntü oluşmasını kesinlikle istemiyorum.Bundan dolayı bu güne kadar bu tip ürünleri hiç kullanmadım.Ama kapı koçaklarında kolların çok dayandığı yerlerde ihtiyaç olacak artık sanırım.Özellikle yaz günleri terli kolların dayandığı yerlerde yıpranmalar söz konusu.Umarım bu ürünler bu tip yerlerde zararlı olmaz.


    Değerli arkadaşlar sizlerin ve özellikle irf@n hocanın yazdıklarını dikkatle okudum.Az zamanda çok şey okuyunca biraz kafam karıştı ama çok şey öğrendim.Elinize sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 26 Haziran 2009; 1:15:29 >




  • abi bu adam ne yapmis bi bakarmisiniz (konuyla alakasi yok ama idare edin)

    http://tempratipo.forumup.org/about135-tempratipo.html
  • @ LokmanHekim

    Merhaba,

    Aynı markanın bile bir sürü wax adlı ürünü olunca kafa karışması normal, hepimizde var bu durum

    Polish ibaresi aşındırıcı içeren ürünler için geçer. Bazı waxlarda temizleme özelliği var, bunların içine az oranda aşındırıcı koyuyorlar ama adı sizi korkutmasın, istesenizde boyada aşınma yapmıyor, sadece boya yüzeyindeki yapışmış inatçı kirleri (film tabakası halindeki kiri, trafik kirini, su lekelerini vs.) temizlemeyi sağlıyor. Zaten wax uygulaması çizik giderme işlemi sağlamaz, waxı ince tabaka sürüp, kurutup, sonra MF bezle nazikçe siliyoruz. Ama çizik giderme işinde polish kullanıp bastırarak, ter dökerek uğraşıyoruz. O nedenle waxın aşındırcılığından çekinmeyin, o anlamda bir aşındırma değil waxtaki..

    Ama sizin istediğiniz doğrultuda bir ürün olarak Sonax ve TW hızlı cilalar var fısfıs olarak, onlar aşındırıcı içermiyor kesinlikle...

    Ama dediğim gibi aşındırcılığı sadece yüzeyi temizlemek olan ürünler bunlar, isteseniz de çizik gideremezsiniz (keşke gerçek olsa da kolayca wax sürerken dairesel çizikler de kaybolsa), bunların içinden TW serisinden şunu öneririm, likit ciladır bu, kullanıp memnun kalan arkadaşlar var.

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


    http://urun.gittigidiyor.com/TURTLE-WAX-500ml-PLATINUM-CILA_W0QQidZZ17713366



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lrfan -- 26 Haziran 2009; 11:23:11 >




  • cevabınız için teşekkür ederim irfan. bir marka tavsiye eder misiniz bana (su bazlı olanlardan)?

    quote:

    Orjinalden alıntı: irf@n

    quote:

    Orjinalden alıntı: turcoo

    Benim arabanın önceki sahibi ön konsolda plastik yüzey üzerine birşey yapıştırmış ve sonradan sökmüş (not defteri vs.birşey). Lakin geride kurumuş yapıştırıcı kalıntısı bırakmış ve ben alttaki plastiğe zarar vermekten korktuğun için (renk solması vs. olabilir diye) bunüne kadar hiç dokunmadım bu kalıntıya. Nasıl çıkarabilirim bunu...???



    Çok amaçlı temizleyici spreyler var, su bazlı. En güvenilir budur.

    Daha iyi çözücülere gerek kalırsa (alkol gibi), konsolun alt kısmında, görünmeyen bir yerinde deneme yapın ki renkte solma riskini test etmiş olun.




  • Amway markasının LOC isimli çok amaçlı temizleyicisi (APC - All Purpose Cleaner) var, ben kullanıyorum. Gittigidiyor.com'da satılıyor genelde. Konsantre ürün zaten, onlarca litre çıkar. Bir fısfısa azıcık koyun, üzerini suyla tamamlayın.

    Bu ürün ayrıca araçtaki döşemede, paspasta kullanılabilir, leke çözer, keza jant, kapı aralığı, kaput bagaj fitillerinin çevrelerindeki kirleri yumuşatır. Yıkama öncesi püskürtülebilir...
  • İrfan hocam çok teşekkür ederim..Resmiyle ayrıntısıyla açıklamışsınız gezdiğim marketlerden birinde görmüştüm sanırım.Ürün çeşitliği arasında ambale olduğumdan dikkat edememiştim.İnsan bilemeynice o kadar farklı,alakasız ürünlere odaklanıyor ki gözünün önündekini kaçırıyor.Tavsiyeniz için çok teşekkürler.Esas benim ihtiyacıma cevap verecek tarz cila işte bu..

    Evet yukarıda dediğiniz gibi cila içinde çok az parlatıcı olması boya üzerindeki yapışmış inatçı kirlerin temizlenmesi açısından bir avantaj aslında.Henüz yeni pasta-cila uygulaması yaptırdığımdan arabanın eli yüzü açıldı.Artık yıkama temizlik işinde daha titiz olmaya başladığımdan fazla kir birikmesine fırsat vermiyorum.Boyayı fazla hırpalamak da istemiyorum.Bir yıl sonra satacağım kişiye yine şu hali ile verebilmek istiyorum.Ciladan amacım bu.Hem cilalı arabanın temizliği de kolay oluyor.

    Buradaki yüzlerce mesajda çok farklı profillerde kullanıcılar görüyorum.Kimi çizikleri,kimi kılcal halkaları gidermek istiyor,kimi kir temizlemek,boyadaki hasarları,yanıkları gidermek istiyor.Kimi uzun süreli koruma istiyor.Muazazam bir bilgi arşivi.Hepsini tek tek okudum.Benim gibi sadece cila isteyenler de var arada.Aslında daha önce sorulmuş sizinde defalarca açıkladığınız konularda tekrar sabırla bize cevap veriyorsunuz.İlginize ve emeğinize çok teşekkürler irf@n hocam.




  • Rica ederim...

    Aslında yurt dışından alışveriş yapıyor olsanız işim daha kolaydı . Mesela Collinite marka waxlar aşındırıcı içermeyenlerdendir, wax konusunda en iyilerden (hem dayanıklılık hem parlaklık açısından)...

    Ama yukarıdaki TW de sizi memnun edecektir.

    Selamlar
  • irfan bey merhabalar,

    buradaki boya korumayı uzun süredir takip ediyorum inanın sizlerin paylaşımı ile çok şeyler öğrendik
    size danışmak istediğim konu şu aracım vw bora 2000 model lacivert herkesde olduğu gibi kılcal hareler ve cizikler mevcut aşağıdaki makine ile ne kadar iş yapabilirim dk devir 700-800
    birde sajlı 3000 devir olanları var aşındırıcı olarak manzarna mı a.g mi kulanırsam daha iyi sonuç alırım kısaca güzel bir pasta ve ardından sealant yapmak amacındayım









     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: chaplin34

    irfan bey merhabalar,

    buradaki boya korumayı uzun süredir takip ediyorum inanın sizlerin paylaşımı ile çok şeyler öğrendik
    size danışmak istediğim konu şu aracım vw bora 2000 model lacivert herkesde olduğu gibi kılcal hareler ve cizikler mevcut aşağıdaki makine ile ne kadar iş yapabilirim dk devir 700-800
    birde sajlı 3000 devir olanları var aşındırıcı olarak manzarna mı a.g mi kulanırsam daha iyi sonuç alırım kısaca güzel bir pasta ve ardından sealant yapmak amacındayım



    Merhaba,

    Foto görünmüyor tekrar koyar ya da link verirseniz güzel olur.

    700-800 devir düşük, düzeltme yapabilmesi için 1500-2000 devirlere çıkabilmeli yerine göre.

    Ben 1000 devirde ürünü yayıyorum, 1500 devirde yediriyorum. Şarj ya da elektrikli önemli değil, o devirlerde iş yapabilsin yeter.

    Menzerna serisi iyi ve sorunsuzdur, çizik durumuna göre seriden uygun bir Menzerna seçilip üstüne wax ya da sealant ile güzel sonuç alınır. Belki başlangıçta makine ve ürün yedirmeye alışmak için zamana ihtiyacınız olabilir.

    Selamlar




  • İstanbula dün gece geldim.Hemen Gümüş Kaplan ıma baktım çamur içinde kalmış.Ben gelmeden 10 dk önce yağmur çamur şeklinde yağmış.Aracın heryeri çamur içinde.Bazı bölgelerinde kuş pislikleri var ancak hemen çıkıcak tarzdan yağmur yağdığında da yumuşamıştır zaten.

    Yaklaşık 15 dk sonra Aracı yıkama işine koyulacam
  • quote:

    Orjinalden alıntı: irf@n


    quote:

    Orjinalden alıntı: chaplin34

    irfan bey merhabalar,

    buradaki boya korumayı uzun süredir takip ediyorum inanın sizlerin paylaşımı ile çok şeyler öğrendik
    size danışmak istediğim konu şu aracım vw bora 2000 model lacivert herkesde olduğu gibi kılcal hareler ve cizikler mevcut aşağıdaki makine ile ne kadar iş yapabilirim dk devir 700-800
    birde sajlı 3000 devir olanları var aşındırıcı olarak manzarna mı a.g mi kulanırsam daha iyi sonuç alırım kısaca güzel bir pasta ve ardından sealant yapmak amacındayım



    Merhaba,

    Foto görünmüyor tekrar koyar ya da link verirseniz güzel olur.

    700-800 devir düşük, düzeltme yapabilmesi için 1500-2000 devirlere çıkabilmeli yerine göre.

    Ben 1000 devirde ürünü yayıyorum, 1500 devirde yediriyorum. Şarj ya da elektrikli önemli değil, o devirlerde iş yapabilsin yeter.

    Menzerna serisi iyi ve sorunsuzdur, çizik durumuna göre seriden uygun bir Menzerna seçilip üstüne wax ya da sealant ile güzel sonuç alınır. Belki başlangıçta makine ve ürün yedirmeye alışmak için zamana ihtiyacınız olabilir.

    Selamlar




    irfan bey,

    koçtaştan 3200 devir bir makine benim gibi ilk defa makine ile çalışacak biri için yeterli olur sanırım elimde yeterince m82 var harelenmelerde iş yaparmı , scracth te mevcut

    mf için buradaki forumu takip eden arkadaşlara tekzenden oto bölümündeki mfleri tavsiye ederim çok güzel kurulama yapıyor ayrıca cilalamadada süper




  • @ chaplin34

    3200 yüksek. 1000-1500 aralığında çalışabiliyor mu, yani devir ayar düğmesi var mı?

    M82 düşük aşındırıcıdır, doğru uygulandığında dairesel çizik ve hareleri giderir. Ama boyanın durumu, boyanın sertliği ve uygulama tekniğine bağlı olarak değişik sonuçlar alınması mümkündür.

    http://www.superiorcarcare.net/memigl82swfr.html

    En güzeli nokta test yapmak...
  • irfan abi yardımlarınız icin cok tesekkurler.
    dairesel cizikleri bi turlu gideremedim
    turtle wax cilalı sampuanı bi kapak kadar su dolu kovoya doktum cok az kopurdu bir anormallik varmı?
    arexons un jant temizleyicisinden kullandım fakat jantları sanırım iyi temizleyemedim tam beceremedim.kopuk fıskırtıyo bunu nasıl uygulamalıyım silmek gerekiyomu
    son olarak Allah kısmet ederse meguiars tech wax boya koruyucu ve high gloss lastik parlatıcı ve koruyucu persembe gunu gelicek
    tech wax ı nasıl uygulamak gerektigini soylemistiniz onu anladım.high gloss lastik koruyucu yu nasıl uygulamak gerekiyor?

    turtle wax zip cilalı sampuan sonrası arac

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...

    telefonla cektigim icin fazla net olmadı kusura bakmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icecube_fb -- 1 Temmuz 2009; 1:01:31 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: icecube_fb

    irfan abi yardımlarınız icin cok tesekkurler.
    dairesel cizikleri bi turlu gideremedim
    turtle wax cilalı sampuanı bi kapak kadar su dolu kovoya doktum cok az kopurdu bir anormallik varmı?
    arexons un jant temizleyicisinden kullandım fakat jantları sanırım iyi temizleyemedim tam beceremedim.kopuk fıskırtıyo bunu nasıl uygulamalıyım silmek gerekiyomu
    son olarak Allah kısmet ederse meguiars tech wax boya koruyucu ve high gloss lastik parlatıcı ve koruyucu persembe gunu gelicek
    tech wax ı nasıl uygulamak gerektigini soylemistiniz onu anladım.high gloss lastik koruyucu yu nasıl uygulamak gerekiyor?

    turtle wax zip cilalı sampuan sonrası arac


    telefonla cektigim icin fazla net olmadı kusura bakmayın


    icecube_fb

    Dairesel çizikleri elle gidermek biraz zor ama işini iyi yapan bir yere götürürseniz çok daha iyi olur.İrfan hocamın dediği gibi aracını önce adamlara göster istediğin şeyin ne olduğunu kılcak çiziklerin yok olmasını istediğini göster ondan sonra daha detaylı yaparlar ve aracını ordan çıkarmadan güneş altında veya lamba altında test etmek

    1- Cilalı Şampuanlar fazla köpürmez.Ancak ben 10 L suya 2 kapak koyuyorum kova üzerinde çok fazla köpürüyor ancak aracı yıkarken bu köpük yok oluyor araç emiyormu ne yapıyor.kovaya önce 2 kapak şampuan üstüne tanzikli su kova içinde çok fazla köpürüyor bende bir dahaki sefere resim çekerim
    2-yine İrfan hocamın önerdiği gibi Çok etkili jant temizleyicilere gerek yok bir şampuan bile yeter...Önce ürünü janta uyguladıktan sonra bir sünger yardımı ile veya Jant fırçası ile aralarını temizlerseniz çok daha etkili sonuç alırsınız.Bende fırça yok o yüzden sünger ile uyguluyorum.
    3-Lastik temizleyici koruyucu krem olduğundan,Süngere biraz döküp lastiğin etrafından sünger ile geçmek

    Yeni golf ünüz çok güzel allah kaza bela göstermesin.

    EDIT:Paınt ile Plaka yı kapatınız!

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


    http://img30.imageshack.us/img30/479/snc00212h.jpg linki [simage]BURAYA KOPYALA[/İmage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 30 Haziran 2009; 23:40:40 >




  • sercan samimiyetin icin ve verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim.sizin onceden dediginiz arac torpido ve plastik malzemeleri icin sonax xtreme torpido temizleyici aldım.ayriyetten 2 tane torpido temizleyici bez aldım fiyatı cok uygundu arexons olması lazım.bu sonax torpido temizleyicisini nasıl kullanıyosunuz ben baya bi fazla sıktım beze beyaz bi sıvıydı iyice yedirdim ön gögus kısımlarına.
    aracı temizlerken sunu farkettim siyah siyah minik noktalar var heryerinde cok zorlarsanız tırnagınızla filan cıkıyo ama hepsini cıkarmak saatler alır herhalde gittikcede cogalıyo gibi geldi bana.acaba minik sinekler mi yapısmıs
    bu arada sizin passatınızda cok guzel rns510 lu dahada şık olmus aracın icine bambaska bi hava katmıs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icecube_fb -- 17 Eylül 2009; 0:53:43 >
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.