bilgisayarınızı sesinden dolayı açık tutamıyor musunuz? internete sürekli bağlı mı kalmanız gerekiyor? sessiz çalışan kaliteli ir fana ya da su soğutmaya ayıracak paranız yok mu? benim yöntemim işinize yarayabilir.
256 adsl ile sürekli download yapıyorum. bugün itibariyle (31.05) 50.9 GB olmuş. gürültü yüzünden bilgisayarı açamamak yerine gürültü kaynağını odanın dışına çıkarmayı tercih ettim. şu anda notebook daha gürültülü çalışıyor
bu da benim canavarın arkadan görünüşü:)
2xusb (klavye ve mouse için) uaztma, 1x vga (monitör için) uzatma, uzun bir cat5, 1x wifi ap (notebook için), 5.1 ses sistemi için 6 kanal ses uzatma kabloları (film ve mp3lerin tadına doyun olmuyor)
aşağıdaki resimde de kontrol panelim bulunuyor :) bilgisayarın başında arkadaş vardı, şimdi çektim resmi. kırmızı renkli 1 numara pcden gelen kablolar. kapıyı kapadıktan sonra kapının altından geçiyorlar. 2 numaralı obje ise nokia 7710'um için internet bağlantısını kurduğum bluetootha yaptığım ilkel çanak 3 numara ise bugüne dek tek bir sorun çıkarmayan adsl modemim (2 yıllık emektar)
kapıyı kapadığımda pc'nin o çekilmez uğultusu bir anda kesiliyor. inanın laptop daha gürültülü çalışıyor :)
herkese tavsiye olunur. kolay gelsin...
Tam benim düşündüğüm şeyi uygulamışsın yahuu..Ama bende öle bir imkan yok..Kolidor boyunca kablo çekmem gerek en yakın odaya ulaşmam için..:))) Arka taraftaki oda ne amaçla kullanılıyoduki..Ardiye mi..:)
kapı girişi, hol. oda da salon...
Çok hesaplı bi sessizleştirme yapmıiın
su haznesini ve radyatörü bende odamın yanındaki banyoya almıştım güzel olmuştu :)
Sesi azaltmak için pahalı bir kasa şart değil. Psu' nun arkasındaki ızgarayı kesip tel ızgara takacaksınız sadece. Bir de işlemcide orjinal fanını değil kaliteli / sessiz bir fan kullanacaksınız. Bu şekilde çok sessiz bir kasaya sahip olacaksınız.
walla bizim insanımız yaratıcılıkta rakip tanumıyor ben daha önce niye düşünemedim.
sen benim yaptığımı yap. sistemdedi kasa fanlarını, çipset fanını falan sök. yani sadece işlemci fanı ile güç kaynağı fanı kalsın. sonra yan kapağı aç. git bir ucuzcu dükkana, kısa ayaklı biraz ufağından bir vantilatör al çapı kasa yüksekliği kadar bişey olsun. işte sana mis gibi oldu işlemcin, harddiskin, kuzey köprün, ekran kartın, ramlerin hepsi buz gibi oldu. benim sistem bu şekilde bütün yaz çalışıyor süper. çok süper soğutma oldu ciddiyim. hem sistem toz da tutmuyor yoksa oraya buraya fan takmakla, yüzlerce dolar verip soğutacam diye gürültü de yaparsın en sessizi bile yetmez soğutmaya.. çok zor artık. estetik önemli değilse en iyi yol benim dediğimdir emin ol. hem oda içindeki hava dolaşımını da olumlu etkiliyor sen de hissediyorsun o serinliği:) sigara da içiyorsan duman dağılıyor işte faydaları saymakla bitmez. HEM 3 kademeli fan ayarı da var vantilatörün ayrıca kontrolor almana gerek yok
o vantilatör ses yapmıormu hele 3. kademeye alınca abouuuw
birde usb 2.0 cd rom kutusu alırsın en güzeli işte mis gibim masa üstünde kulnırsın...
Tebrik ettim gerçekten güzel bir düşünce benimde zmanında kasayı split klimalar gibi dışarya asmayı bilem düşünmüştüm..ne tatlı olrudu ama ha... :)
@combata,
zor olmuyor kesinlikle. zırt pırt cd takıp çıkarmaya ihtiyacı olmuyor internet kullanan birine... günde ortalama 1.8 GB dan 5 günde 8-10 GB download için 3 DVD çekiyorum. daha fazla sürücüye cd-dvd takıp çıkarmıyorum. bunlar sorun olacaksa IDE ve power sup. dan alacağın birer uzatma ile sürücülerini masaüstüne de taşıyabilirsin (bu da aklıma geldi, uygulama gereği duymadım)
@gunman233,
yöntemin hoşuma gitti. evim serin olduğu için çok sıkıntı yaşamıyorum. işlemcinin stok fanını söküp kasanın soğutucu fanlarından birini işlemciye onte ettim, standart devirde yeterli oluyor. kasa da dışarıda olduğundan dolayı hiç ses çıkmıyor.
@serhat16,
fan gerçekten çok ses yapıyor ki gunmanın yönteminde kullandığı fanın sesini düşünemiyorum. bu bile benim yöntemle çözülebilir, tavsiye ederim.
bilgisayarım 7/24 (elektrik kesilmedikçe) açık. eDonkey ile yaptığım downloadlar aşağıdadır.
bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadım. antivirus programı kullanmıyorum, windows server yüklü. sadece firewallım açık o kadar. arada bir laptoptan virus taraması yaptırıyorum ağa.
uzun lafın kısası, kasanın sesini duymazlıktan gelebilirsiniz. ancak müzik dinlerken, film izlerken ne kadar gürültü yaptığını ve rahatsız ettiğini kasanın sesini kestikten sonra anlıyorsunuz.
kolay gelsin...
abouuuww hoca sen ne indiriyorsun okadar internetten yaauv....Film oyun felan heralde valla helal olsun Benimde kasada ses var ama heralde powersupply nin sesi...İşlemci fanı zaten masaüstünde hiç dönmüyor ve sıcaklık 30 derecelerde arada dönünce 700-800 rpm arası dönüyor işlem %100 işlem yaparkende full dönüyor zaten o sırada genellikle oyunda olduğum için ekran kartının fann sesinden başka birşey duymuyorum neyseki ekran kartıda masaüstünde daha az devirle dönüyor ve 45-50 derece geziniyor.Neyse fazla uzatmayalm hihihi
havalar ısınıyor. su soğutma mı alsak ne...:)
Valla ben o işi farklı şekilde çözdüm. USB Wi/Fi kartı taktım download makineme (P3) ve makinanın kasasını da kullanılmayan küçük tuvalete koydum. Kapısını kapayınca ses falan kalmıyor.
Windows XP üstüne de Remote management programı ve Azureus' u da Startup a koydun mu, cillop gibi, elektrik gelince çalışmaya başlıyor, direkt download yapıyor. Dün gece Pembe panteri izledim
süper teknoloji tebrikler :=)
quote:
Orjinalden alıntı: salpyilmaz
bilgisayarım 7/24 (elektrik kesilmedikçe) açık. eDonkey ile yaptığım downloadlar aşağıdadır.
kolay gelsin...
bende diyorum neden artık nette aradığımı bulamıyorum meğersem hepsi sendeymiş
çözüm güzel ayrıca , tebrik ettim
Ben biraz daha değişiğini yaptım bu yöntemin. Kısaca anlatayım.
* P3 makineye Windows XP + Antivirüs + Azureus + Real VNC Server kurulur
* Azureus' un Download edilmişleri taşıyacağı bir klasör oluşturulur, yerel ağa paylaşıma açılır ve Azureus' ta ayarlardan o klasöre taşınması sağlanır.
* Makinaya bir USB - Wi/Fi (Kablosuz ağ) adaptörü takılır ve kurulur. Ağa bağlantısı yapılır.
* Makinanın kasası küçük tuvalete / depoya / kilere vs. yaşam alanından uzak, Wi/Fi modeme yakın bir noktaya konulur, makinanın fişi elektriğe takılır ve çalışır halde bırakılır. Odanın kapısı kapatılır.
* Asıl makinanıza Real VNC Client kurulur ve download makinası bu programla kablosuz ağdan yönetilirerek torrent' lar download listesine eklenir ve tamamlananlar paylaşımdan Windows ile asıl makinaya kopyalandıktan sonra, yine Real VNC ile P2P paylaşımı ve diskten kaldırılır.
* Bu şekilde rutin bir download süreci başlar ve günde en az 1 DVD Rip kalitesinde film indirilir. İstenirse nete de bir uç verilip işyerinden vb. Real VNC ile bağlanılıp, makina yönetilebilir.
Sessiz download' a ulaşılır
quote:
lgisayarınızı sesinden dolayı açık tutamıyor musunuz? internete sürekli bağlı mı kalmanız gerekiyor? sessiz çalışan kaliteli ir fana ya da su soğutmaya ayıracak paranız yok mu? benim yöntemim işinize yarayabilir.
256 adsl ile sürekli download yapıyorum. bugün itibariyle (31.05) 50.9 GB olmuş. gürültü yüzünden bilgisayarı açamamak yerine gürültü kaynağını odanın dışına çıkarmayı tercih ettim. şu anda notebook daha gürültülü çalışıyor
hocam forumdan supremum nickli arkadaşın sessizleştirme için cok güzel bi yazısı vardı ona pm atarsan eminim sana yardımcı olucaktır..