Şimdi Ara

HUMAX HM-9504HD İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
4
Favori
50.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam eğer zahmet olmazsa SD yayın kalitesini söylermisin yada foto paylaşman mümkünmü acaba. Birde HD kanallar önde değil galiba.
  • 9503'ü alırken bayii'nin elinde bir tane vardı, vitrinde duruyodu ve pek de gönüllü olmaksızın vermişlerdi sanki kendi mallarını veriyorlar ya. :)

    Şimdi gidip 9504 istesem kovarlar beni heralde. Şaka bir yana 9503'den gayet memnunum, iq performansı falan iyi; bunun 9503'e göre ne artısı var acaba?
  • bende bugun 9103 ten humax 9504 e geldim digerine gore ilac gibi ama 1 ay icinde degistirmek istersem üürcret odemiycem eger sıkıntı yasarsam 5103 isteyebilirim bakalım artık
  • Mediamarkt kampanyası ise Eutelsattır. Türksat mm kampanyası yok.
  • Yaklasik 1 ay once digiturk uyesi oldum, 9504 verdiler, pismanim. neden mi?
    yil 2015 adamlarda hala kanal siralamasi problemi var. birisi cikip diyecek ki simdi favori liste olusturuyorsun . nasil bir favori peki ?
    1- sanmayin ki caninizin istedigi kanallari secip sonra kendi listenizin icersinde istediginiz siralamayi yapabilecek, istediginiz zaman siralamada oynama yapabileceksiniz. yok oyle yagma, favoriyi olusturdugun andaki siraya gore siralaniyor ve bir daha asla kendi aralarinda degisiklik yapamiyorsun. 20 senelik tvlerde bile boyle bir gerilik yok.
    2- diyelim ki favoriyi olusturdun, yasli anne, baba geldi tv yi acti, receiveri acti 40 yildir alistigi gibi 1. kanali izlemek icin hakli olarak 1'e basti. Ne mi oldu ? receiver senin favori listeden cikip kendi ticari amaclari icin olusturdugu sacma sapan tum kanallar listesine gecis yapti. araki istedigin kanali bul sonra. genelde izlenen kanallar 20'lerde, hd'si olanlar 300'lerde. tekrar favori listesine gecmekte buyuk maharet gerektiriyor.
    Peki bunun cozumu ne ? Kumandadan illa kanallar tusunu bulup, basip acilacak listeden istedigin kanallari bulup sececeksin yada + - tuslariyla ilerleyeceksin. oyle ben show'u 5 'e koymustum basiyim acilsin yok. yada ben ezberledim kardesim digiturk numarandirmasini basiyorum aciliyor istedigim kanal, ama favori listeden ciktin gene ?
    3- Ne kumanda ama..takoz niyetine kullan. Peki bu takoz yokusta kaydirmaz ama tv kullanirken hayatini kolaylastirir mi yoksa strese mi sokar ? ornegin telefonun caldi yada reklamlara gecti sesi acil tamamen kapatacaksin, bu esnada araki mute tusunu bulasin..menu, mute, cikis tuslar bilmece gibi aralarda biryerde. dugmeler mercimek tanesi kadar. kanal, ses + - tuslarida kucuk ve ergonomik degil. Alismayla el yordamiyla bulunacak gibide degiller.
    4- kanal gecisleri cok yavas. Goruntu berbat. SD yayinlar bulanik. HD yayinlar net olup gozu rahatlatacagina sertlik yaratip dahada gozu yoruyor. tabi zamanla goz bunlara alisiyor, unutuluyor ama neden ozel bir hizmet alip hatta digerlerinden fazla para verip kendinize bunu yapasiniz ? Cevabiniz ? Mac izlemek icin tum bu kaziklari yemek zorundayiz. Ama bitmedi..
    Mactan sonra noluyor peki ? karsiniza konusmasini ogrenemeyen ama meydani yillarca kimselere birakmayan sansal buyuka cikiyor ustune birde bonus tumer metin !

    Netice nedir peki ? Digiturk'un maximum gelip gelecegi nokta budur Neden mi cunku bu sikayetleri 5 sene oncede kullananlardan da duyuyordum. ama artik disarda mac seyretmekten usandigimdan aldim ve gordum ki hala hic bir iyilestirme yok. Musteri hizmetleri kaba, ayni buyuka gibi Turkce bilmekleri icin anlasma uzlasma sansin yok. 2 sene taahhut veriyorsun bitince o rezalet receiver'i bile senden geri istiyorlar. 2016'da uzatilmis ligtv anlasmasi bitiyor. Bunu soyledigin zaman kimse bizden alamaz, altyapilari yetmez diyorlar. Bakalim gorecegiz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkegin -- 12 Eylül 2014; 16:18:35 >




  • Evet az once biraz arastirdim dedigin gibi bu cihaz ile humaxa baglanti saglariz.. Tesekkurler..
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    cihaz her türlü digitürkun 10 sene uye olsan bıle digitürk iade alıyor kutuyu
  • Merhaba arkadaşlar Humax ın yeni alıcısı hm-9504 bugün itibari ile elime geçti.Bayiden 9503 talep etmiştim ama ellerinde olmadığı için yeni üretilen 9504 ü verdiler.Birazdan teknik özelliklerini yazıcam ama ilk dikkatimi çeken alıcının 1080p yi desteklemesi ve 9503 te 256 MB olan ramin 9504 te 512 MB olması sanırım digitürk iq özelliğini daha verimli kullanmak için bu kutuları ürettirdi.Neyse teknik özelliklerine geçersek

    HM-9504HD TEKNİK ÖZELLİKLER

    LNB gücü D: +13.3v Y: +18.3v

    Video çözünürlüğü: 1080p,1080i,720p,576p

    Flash bellek:128 MB

    RAM:512 MB

    Video çıkışları: tv-scart,hdmi/hdcp

    Ses çıkışları: tv scart, s/pdif

    Güç tüketimi 12v 2a

    Boyut ağırlık 250mm x 41mm x 171.5mm 720 g

    Resimler ve video

     HUMAX HM-9504HD İNCELEMESİ

     HUMAX HM-9504HD İNCELEMESİ

     HUMAX HM-9504HD İNCELEMESİ

     HUMAX HM-9504HD İNCELEMESİ




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciyomiyo -- 5 Nisan 2013; 16:09:33 >







  • gayet güzel inş gelir biranönce teknik servislere 9503 hd talebinde bulunmuştum o gelmiyor heralde bu bu cihazı getirirler inş biranönce gelir.Nerede oturuyorsunuz eğer ist aldıysanız hangi bayi bende gidiyim oraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BonezCrusher -- 5 Nisan 2013; 16:37:11 >
  • İstanbulda ikamet ediyorum bizim buraya özgür iletişim bakıyo ofisleri bağcılarda sanırım
  • Humax gibi makinenin kanal geçişleri böyle olduğunu düşünemiyorum cidden kanal açılsın diye bekliyorum çok şaşırdım chipseti neydi hocam Ali mi yoksa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kilic0

    Humax gibi makinenin kanal geçişleri böyle olduğunu düşünemiyorum cidden kanal açılsın diye bekliyorum çok şaşırdım chipseti neydi hocam Ali mi yoksa

    chipsetini bilmiyorum nettede bilgisi yok açmam lazım sanırım öğrenmek için :)
  • güzel paylaşım teşekkürler, diğer humaxlardan çokta farkı yok , şuan için en iyi cihazlar bakalım daha iyileri gelecek mi?
  • videonun 1.26 saniyesine aile fertleri pür dikkat tvye bakıyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pdrem -- 5 Nisan 2013; 21:21:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Loukas

    Hocam eğer zahmet olmazsa SD yayın kalitesini söylermisin yada foto paylaşman mümkünmü acaba. Birde HD kanallar önde değil galiba.

    sd kalitesi televizyonun kendi alıcısındaki sd performansından düşük diğer kutularla karşılaştırma yapamıyorum maalesef
  • ne var d,g,turk nextle bi anlaşma yapsa !
  • 9503 ten farkı ne? Menüler falan da aynı gözüküyor.
  • 9504'ün kitapçığında yazan 1080p nin işlevi nedir çözemedim,cihazın menüsünde böyle bir seçenek yok , sadece 1080i var.
  • 9504 bugün teknik servis tarafından kuruldu. Menüde 1080P ayarı yok, en yüksek 1080i var. IQ 9503'e göre daha hızlı. TV menülindeki hız 9503 ile aynı gibi.

    9503'te de bu destek var mıydı emin değilim ama NTFS formatlı HDD'imi format atmaya gerek kalmadan kullanabiliyor, kayıt yapabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 20 Nisan 2013; 17:44:55 >
  • Banada 9502 geldi gayet güzel
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.