Şimdi Ara

Renault servisinde yaşadıklarım (Boya ton farkı)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Renault Clio 2 araç sahibiyim Samsun'da ikamet ediyorum.

    Geçtiğimiz aylarda (ocak civarı) aracımı park halindeyken çarpılma-çizilme sonrası, kasko kapsamında onarım için Samsun yetkili Renault servisine bıraktım. Aracımın sol ön kapısı değişti ve sol tarafı komple boyandı, işlem sonrası aracı aldım, Daha sonradan aracın yeni boyanan kısmının boya tonunun diğer kısımlardan ciddi şekilde farklı olduğunu gördüm, durumu danışma amaçlı müşteri hizmetlerine bildirdim, bildirim sonrası Samsun servisten aracı görmek istediklerini belirten bir telefon aldım, ilgili kişiyle birkaç hafta sonraya randevulaşıp zamanı gelince aracı servise götürdüm, aracı boya ustasıyla beraber incelediler ve yaptıkları boyama işinin aracın orjinal boya koduna uygun olduğunu bildirdiler, araç da kaza öncesi bulunan boyanın orjinal rengi olmadığını ve kendilerinin de aracı orjinal boya koduna göre boyadıkları için böyle bir fark oluştuğunu, yapacak birşeyleri olmadığını tarafıma bildirdiler.(aracı bazı kısımları daha evel başka bir serviste boyanmıştı renk uyum sorunu yoktu) Servisten resmi şikayette bulunmak üzere tarafıma evrak vermelerini isteyip ayrıldım.
    Konuyla alakalı olarak farklı illerde ki birkaç yetkili servisle görüşüp durumu anlattım onlarda böyle bir uygulamanın yanlış olduğunu, aracın zamanla renk tonlarında farklılık olacağını ve boya kodunu da dikkate alarak eski renge uydurmak için ekstra işlem yaptıklarını bildirdiler.

    İşin uzmanlarının yardımına ihtiyacım var.

    -- Renault servislerinde boya politikası nasıl işler? aracın renk ton uyumuna dikkat edilmeden "biz orjinal koda göre boyarız ton farklılıkları bizi ilgilendirmez" diye bir şey söylenebilir mi?

    -- Böyle bir ton farkı oluşacaksa neden işlem öncesi sözlü olarak bilgilendirilmedim? Bilgim olsaydı aracı renault 'a onarım için bırakmazdım.

    -- Ben aracımı sonradan sevdiğim farklı bir renge boyatsaydım serviste yine orjinal koda göre mi boyanacaktı.?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayrak2268 -- 11 Mayıs 2013; 11:15:26 >







  • Yukarı...
  • Servisle sürekli görüşmeler sonrası aracın hatalı boyanan kısmını tekrar boyamayı kabul ettiler sorun çözüldü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.