Şimdi Ara

Gigabyte ga-990fxa-ud3 tuhaflığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bir buçuk sene olmuştur anakartı inventus'tan alalı, usb 3.0 ları 1 aydır kullanıyorum daha önce kullanmak nasip olmadı.

Geçen hafta vatanın indiriminden FX8350 aldım, elimdeki işlemcim ise 965BE idi.
    Sorunum ise 965BE'yi overclock yapıp ta 4.0 Ghz kullanmak istediğim zamanlardan kalma fakat fx8350 ile kesinleşti.
    Sorunum; 965BE ile tuhaf bir hikayem var detaya girmeyeceğim sadece önceki anakartımda bir sorun olduğundan çıkartmak istediğimde soğutucuya yapıştığı için çıkartırken bacaklarından bir kaç on tanesini eğmem yüzünden garanti dışı kaldı, forumdan bulduğum eski konulardaki bir arkadaşın rica minnet üzerine bacakları düzeltmesi sonucu bugüne kadar kullandım(?).
    Bacakları düzeltilmiş işlemci ile overclock yaptığımda 4 Ghz yi gördüm fakat tuhaf sistem kilitlenmeleri X-Fi Extremegamer ses kartımın çalışmaması falan işlemci de az evvel bahsettiim olay yüzünden sorun olmuş olabilir diyerek 3.8 Ghz de randıman alınca o ayarda iki gün öncesine kadar kullandım. Sistemde herşey tam olarak çalışıyordu USB 3.0 dahil.

Geçen haftaki %30'luk indirimi fırsat bilip FX8350'yi aldım o ara işlerim yoğundu salı gününe kadar takamadım. Salı günü işlemciyi taktım ve yukarıda bahsettiğim sorunlar gene başladı (Bu sefer hiç overclock yapmadığım halde ). X-Fi ses kartını çıkarttım anakartın ses kartını açarak çalıştırdım sistemi fakat USB 3.0 lar yoktu.
    USB 3.0 a neden bu kadar taktın diyebilirsiniz elimde 3TB Seagate Backup+ harici HDD var ondan dolayı USB 2.0 da hdd'de dosya kopyalama işkence oluyor.
    Dün İnventusla görüştüm sorunu anlattım, eski işlemcinizi takıp bir deneyin dediler yaptım herşey canavar gibi çalışıyor fx8350 yi takıp denedim sorunlar devam.
    Bu sefer kendi ses kartı bilem kilitleniyor sistem açılmıyor. (Masaüstüne gelip de ses kartı simgesi x işaretli gözüküyor bir kaç saniye içinde orada sistem donuyor ve ekran kararıyor, aynı sorun X-Fi extremegamer ses kartım takılıykende oluyor FX8350 ile).
    Bugün İnventusla tekrar görüştüm teknik servisteki arkadaş sorun anakartta değildir dedi, nerdedir dediğimde ise tam cevap veremedi, isterseniz anakartı getirin bakalım olmazsa distirübitöre göndeririz der.
    kartı söktüm götüreceğim ve distiribütöre göndermelerini isteyeceğim.
    Bakalım ne olacak.
    Sistem imzamdakine ek olarak 3 tane daha HDD vardır (250 GB,160 GB, 1TB)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ney69 -- 5 Nisan 2013; 13:27:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gigabyte (B450M S2H) Rezaleti
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.