Şimdi Ara

Araştırma : Ücretsiz Android uygulamaların üçte biri kişisel bilgileri çalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj









  • Açık kaynak bir geliştirme ekosistemine sahip olan Android platformu, bu sayede akıllı telefon pazarında açık ara lider olsa da hacker'ların hedefinden kurtulamıyor. Güvenlik firmaları tarafından sık sık zararlı yazılım saldırıları karşısında Android kullanıcıları uyarılıyor.




    Bitdefender tarafından yapılan son araştırma ise ücretsiz uygulamalarla ilgili. Play uygulama mağazasında kullanıcıdan ücret istemeyen uygulamaların iki gelir yöntemi bulunuyor. Birincisi uygulama içi satın alma teklifleri sunan Freemium yöntemi, diğeri ise reklam gösterimleri. Freemium yönteminde satın alma kullanıcının isteğine bağlı iken, reklam gösterimlerinden ise kaçmanın imkanı yok.




    Araştırmaya göre reklam gösterimi yapan ücretsiz uygulamaların yüzde 33'ü telefon numarası gibi şahsi bilgileri üçüncü taraf reklam firmalarına gönderiyor. Daha hedefe hitap eden reklamlar sunulması amacıyla kullanıcı cihazında pek çok veri toplanıyor. Ancak verilerin akibeti kullanıcı tarafından bilinmiyor. 




    Mobil reklam ağlarının sayısının onlarca olduğu segmentte, hangisinin ne tür izinler kullandığı ve cihazın hangi kısımlarına ulaşabildiği belli değil. Uygulamaların yüzde 12'si en kötü ihtimalle telefon numaranızı gönderirken, yüzde 17'si ise tarayıcı geçmişi, rehber ve galeriye erişim için izin istiyor. Bazı reklamlar ise tıkladığınız anda otomatik olarak tanımlama bilgilerinizi sunuculara gönderiyor.




    Bazı geliştiricilerin gizlilik politikalarında üçüncü taraf reklamcıların otomatik olarak bazı kişisel tanımlama bilgilerine erişebileceği hakkında ifadeler dikkat çekmeyecek şekilde sözleşme içerisine yedirilirken, kullanıcı uygulamayı kurmakla ve kullanmakla bu sözleşmeyi kabul etmiş sayılıyor. Bazı sözleşmelerde ise "agresif reklam yazılımları" şeklinde ifadelerin kullanıldığı belirtiliyor. 




    Google, Play mağazasında reklam önleyici uygulamalara izin vermediği için bu tür gösterimlerin önüne geçmek pek mümkün değil. Ancak kullanıcıların gizlilik sözleşmelerini okumak gibi daha ayrıntılı tedbirler almaları gerekiyor.




     

     








  • Vay hırsizlar

  • Gizlilik diye bir şey kalmadı artık ama androidde durum daha kötü

  • Android kullanmak windows kullanmak gibi gündelik işinizi yapmak için lazım fakat güvenlik açısından kusurlu.Yayılmak için yazılım firmaları güvenlik önlemlerini azaltıyorlar sonuçta yaygın ama güvenliği eksik bir ürün elinizde oluyor.
    Eğer güvenlik önemli bir iş yapıyorsanız bankacılık işlemleri gibi ipad veya iphone ile yada linux ile yapmanız lazım.
    Sonuçta;
    Güvenlik işini sıkı tutan yazılımlar fazla yayılamıyorlar,
    Çok yaygın yazılımlar da fazla güvenli olamıyorlar.

  • Facebook
    Pinterest
    instagram
    twitter
    dropbox
    flipboard
    foursquare
    tango
    thumb
    skype
    viber
    whatsapp
    soundcloud
    shazam
    mxplayer
    zedge
    adobe uygulamaları
    snapseed
    tvyo
    tunein
    evernote
    utorrent
    lig tv
    Youtube
    ............

    Vaybe gördünüz mü arkadaşlar. Biz bu uygulamları kullanıyoruz ve tehlikedeyiz :)

    Adam çöpten de aşağı foseptikten araştırıp uygulama yüklüyor ve daha sonra oturup "virüs bulaştı bana" diye ağlıyor. Boşuna ağlama asıl virüs sensin. Git biraz araştır. Bikaç kez format at bakalım pc ne. biraz bişeyler öğren. Hiçbi halttan anlamıyosanda ios un kapısı orda. Kusura bakmayın ama ben telefonuma 200 den fazla uygulama kurdum ne bana bilmediğim yerden borç geldi ne de sms.

    Virüs programları satılsın diye çıkmış bir haber daha

  • Ekrem71



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 5 Nisan 2013; 12:30:57 >
  • rezaletin daniskası, açık sistem yaparken neresini açtığına dikkat edeceksin.

  • duvar kağıdı için bütün izinleri istiyor uygulama.Google bunları engellemezse işi zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgilerimizi bilmeyen mi var ?

  • Bu işin babası microsoft. Android e gelene kadar..

  • ooo çaldılar bilgileri napcaz şimdi tüh tüh tüh

  • haber niye alıntılanır ki
  • bilgi hırsılığı sadece ücretsiz programlarda değil girdiniz sitelerde de bu tarz olaylar mevcut.hareketlerini takip eden alışkanlıklarını izleyen programcıklar sayesinde size göre reklam gösterimi yapabiliyorlar.Kaçınmanın temel yolu gerçek kimlinizi kullanmamak, hediye ve kampyalardan uzak durmak.

  • Arkadaş izinsiz olarak bilgilerinin kullanılmasını savunan çok enteresan bir kitle var. ABD Avrupa şirketlere dava açıp dururken bizde bazı teenage ler "alsınlar canım hakları" veya "alsalar ne olacak?" modunda geziniyor. Cidden millet oalrak bir akıl tutulması yaşıyoruz. Sırf bu değil her yönden.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doanc4n

    Bu işin babası microsoft. Android e gelene kadar..


    Belki inanmayacaksın ama dünyanın en güvenilir işletim sistemini microsoft geliştiriyor. Windows' u orjinal kullanırsan, güncellemeleri de açık tutup MS Security Essentials' ın çalışmasına mani olmazsan virüs, zararlı yazılım vs. şeylerle uğraşmazsın.

    Mobil İşletim sistemlerinde de durum aynı şekilde. Windows Phone 8' in çıkmasına rağmen bırak WP8' i, daha WP7' yi kırabilen olmadı.

    Şimdi diyeceksiniz ki WP7 kullananların sayısı az olduğundan kimse tenezzül etmemiştir. Doğrudur belki, ama o zaman Mac OS' ta aynı şekilde kullanıcı sayısı Windows' un masaüstündeki popülaritesi kadar olmadığından kırılmaya tenezzül edilmemiştir. Kimse fotoğraf ve müzik dışında önemli bir iş yapmadığından virüs geliştirmeye bile vakit harcamamışlardır.

    İos kırıldı, Android zaten yol geçen hanı... WP' da kırılıp virüs, zararlı yazılımlara açık hale gelecektir ama, sistemini online olarak anlık takip eden bir yapısı var Windows' un. Yine de içlerinde en güvenlisi o olacaktır.





  • Trayıcı geçmişimi, iki gmail kontağımı, galerideki özel olmayan üç-beş fotoğrafı ve telefon listemi ele geçirmişler vah vah! Alıp gö Z üne soksun. Sanki androide gelene kadar bunları toplayan işletim sistemi ya da yazılım yok.

  • 1 numaralı kim aramış adafix uygulaması :D
  • Bende niye virus yok her gun taratiyom

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En guvenlisi bada dir herhalde uygulama olmayinca :D

  • Saçma sapan uygulamalar dolu mağaza
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.