Şimdi Ara

Teknosis Grup Mağdurları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
1
Favori
8.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bende magdur durumdayım adamla ilgili nerde oldugunu biliyorum 05376167611 den arayın birlikten güc dogar
  • bende havale ile nakit almıştım 3-4 kere aradımki hemen kargoyu yollasınlar diye en son aramamda adamın biri sinirli sinirli tamam göndericez kardeşim falan diye konuştu bana...orada diyemedim sen hiç bukadar parayı hiç tanımadığın bilmediğin birine gönderdin mi diye...
  • arkadaşlar, sırf bu konu aracılığıyla üye oldum. maalesef ki dolandırıldık. adamlara telden ulaşılamıyor, dükkanları kapalı sizin de yazdığınız gibi..
    omerk15 ile konuştum biraz önce, basalım gidelim adamların yanına diyor da ben İzmirdeyim :) bi toplanın hele İstanbullular.
    organize olup birlikte hareket edersek daha etkili olacaktır.
    bu arada senelerdir alır satarım, mühendisiz bu işlerden çakarız diyordum ama beni bile dolandırdı namussuzlar.
    BTK ya telden ulaşılamıyor.
    0312 232 23 23 ve 444 97 77 devamlı meşgul.
    Sahte işlere girmeyin derim yok klonlama yok geçici kayıt yok başka telin IMEI si falan, ders olmadı mı abicim daha bunları söyleyenlere..!!!??
  • Bir ton insan mağdur. Diğer forumlarda da bunu görebilirsiniz. BTK işi sıktı. Denetlemeyi güçlendirdi. Ancak tabiki de vatandaş mağdur olduktan sonra !!

    En başında bu işe müdahale edebilirlerdi etmediler !

    Teknosis gruba gelince, Allah hepsinin belasını versin ! Kaç gündür canım burnumda. Kayıtlı diye sattın kaydı düştü, dolandırdın ! Arıyoruz, ulaşamıyoruz ! Mail atıyoruz, ulaşamıyoruz ! Dükkana gidiyoruz, kapalı !

    Geçmiş olsun arkadaşlar. İMEİ klonlama kovalayanları da uyandırayım.

    Onun bir cihazı var. O cihaz olmadan İMEİ klonlayamazsınız. Cihaz telefoncularda mevcut ANCAK güvendiğiniz bir telefoncu olması gerekiyor aksi takdirde sizin İMEİ nizi saklayıp başka bi müşteri geldiği zaman sizin İMEİ nizi ona çakacak ve size yine geçmiş olacak. Güvendiğiniz telefoncuyu nereden bulacaksınız sorusuna gelince, bulamazsınız ! Teknosise de güvendik dolandırdı Allahsız haysiyetsizler.

    Ayrıca İMEİ klonladığınız zaman resmi güncelleme yapamazsınız. Onu da belirteyim.

    Orjinal bir pasaport bulmak şart oldu diyeceğim lakin bu kadar vatandaş mağdur. Herkes pasaport arıyor. Bu şartlarda bulmak daha da güçleşti. Şanşınız yaver giderse bulursunuz.

    Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gian Carlo39 -- 7 Mayıs 2013; 16:52:53 >




  • hocam doğru yazmışsın eyvallah..
    klonlama vs diğer işlere karşıyım
    bir düzgün yol gösterebilir misiniz? bizim durumda olan kişiler nasıl yaparsak daha iyi olur?
    benim pasaport var, 1 ay sonra yurtdışına gidip geleceğim inşallah,
    şu an telefon başka kullanıcının pasaportuna kayıtlı. önce sildirip sonra mı kayıt yaptıracağız.
    sildirmeden BTK kayıt yapmıyor mu?
    forumlarda 115 TL ve edevlet yazıyor, doğru mudur?
    tamolarak bilen yada yapan varsa ve paylaşabilirse mutlu olurum.
  • ben gittiğimde 2 kişi vardı malı teslim eden sakallı olan kişiydi.yanında ki ise gözlüklü genelde teknik işlerle uğraşıyordu.3.kişi yoktu.malları yan dükkanlarındaki depodan getiriyorlardı.orası onların mekanı birsüre gözükmezler.başka yerlerde başka isimle iş yaparlar.sirkecideki çogu iş hanları hep depo iş yeri olarak kullanırlar.bunlar hepsi teşkilat beraber iş yürütüyorlar.tek başlarına iş yürütmezler.ama bizler savcılığa suç duyurusunda bulunmazsak herkes dolandırılmayı hakkediyor demektir.devlette sizin yanınızda durmaz.
  • Arkadaşlar yapacağınız iş istanbuldaysanız turkcel sim bayilerinde öncelikle sildirme işini yapacaksınız.ondan sonra kesinlikle ya kendiniz yada çok ama çok güvendiğiniz birinin 1 ay için giriş çıkış yapmış olacak birpasaporta kayıt yapmanız.başka yolu yok .başka yola giden işi hep yanlış olur.boşuna para kaptırmayın.klonlama işi sakat cihazınıza yazık edersiniz.
  • btk size hiç bir şey yapamaz. sadece siteden şikayet oluşturabilrisniz.bakın yine söylüyorum telefonlarkolnlanmış telefon değil adamların tek yanlışı pasaport kayıtlı diye bize geçici kayıt yaparak yüksek para almaları.yani yurt dışına gidip telefon alanlardan bir farkımız yok o yüzden savcılığa gönül rahatlaığıyla gidin.boşuna yazıp durmayın.buraya yazdıklarınızla kalırsınız.yazın ama bir şeylerde yapın.o zaman acımızı hafiletiriz.hiç bir şey eskisi gibi değil polisler öyle bir eşkiyaları dağıtıyor ki.çetlerin anasını ağlatıyor.helal olsun.yeterki şikayetler dosyaya girsin.
  • Sildirmen gerekiyor hocam. Turkcell'e gidip Turkcell ile görüşün. Eğer İstanbuldaysanız Capitol Turkcelli tavsiye ederim.

    115 tl e devlet kayıt silindiği zaman, yani telefonu sıfır yurtdışından getirmiş haline döndüğü zaman oluyor. Aksi takdirde yapamazsınız. Pasaportunuz varsa şanşlısınız. İlk önce operatör bayiye gidip kaydı sildirmeniz, sonrasında bankaya ( halkbank tavsiye ederim ) veya internet üzerinden ( ben onu pek sağlıklı bulmuyorum.. ) 115 veya 120 tl yatıracaksınız. Makbuzu alıp tekrar operatör bayiye gidip kayıt ettirebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gian Carlo39 -- 8 Mayıs 2013; 10:13:20 >
  • BTK yapması gerekeni zamanında yapmadı. Siz BTK'nin en başında bu sahte pasaport işlerine müdahale edemeyeceğini mi zannediyorsunuz ? Resmen ama resmen vatandaşın mağdur olmasını beklediler. Teknosis gibi dolandırıcıların ekmeğine yağ sürdüler.

    Ziyadesiyle basit bir database ile aynı pasaport numarasını başka telefona işletmenin önüne geçilebilirdi. 5 ay evrak inceleme süresi tanıyorlar. İş marjını genişletip her kullanıcıyı 1 hafta bekletip daha garanti bir sistem ile bu kadar vatandaşı mağdur etmemiş olurlardı. 5 ay sonra ortaya çıkıyor ki teknosis veya onun gibi dolandırıcılar aynı pasaportu 100 telefona işletmiş. Haliyle sizin kaydınız düşüyor. Anında veya en azından 5 aylık uzun bir süreden daha kısa bir zaman zarfında telefonun kayıtsız olduğu geri bildirimi yapılsaydı eğer bu kadar insan mağdur olmayacaktı. Bunun önüne geçmek hiç ama hiçte zor değildi. Neyse, olan olmuş.
  • hocam öncelikle teşekkürler yanıtlayanlara,
    bilmediğim için soruyorum:
    - benim şahsi pasaportuma sadece 1 yurt dışı cihaz mı işlenebiliyor sadece?
    - yurtdışına çıkış yapmadan geçerli olan bir pasaporta kayıt edilemiyor mu?
    - şikayet metni oluşturan var mı? bir önceki sayfada yazan tc noları gerçek kişilere ait mi acaba, eğer öyleyse onları kullanalım.
    İyi günler dilerim
  • Arkadaslar agustos ayinda teknosisten aldigim s3 bundan 4 gun once kapandi ve telefonsuz kaldim. Baska bir telefoncuya gittim imei atariz 50tl karsiliginda dedi. Ne yapsam bilmiyorum. Allah bu serefinden yoksun teknosiscileri bildigi gibi yapsin. Utanmaz arlanmazlar. Allah onlara oyle bir dert versinki belleri dogrulmasin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @bjkali
    imei atmayı yapıyor telefoncular ama nasıl güvenicen?
    imei sini attığı tel in 3G ve servis ayarlarını alıcan güncellemelerde sıkıntı yaşıcan, sonra telefoncu tutsa o imei yi başka tel. e de klonlasa haydi sil baştan...
    uzun lafın kısası uzak dur derim.
    en güzeli hocamın dediği gibi Turkcell TIM lere git 115 TL ver kafan rahat düzgün kullan derim.
    paranla rezil olma
  • ecdemirbas iyi guzel soyluyosun fakat tim lerde kayit yaptirmasina yaptirayim fakat pasaportumuz yok. Pasaportu olmayanlarin baska caresi varmi.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayıt düştükten telefon kapandıktan sonra kendi pasaportumuza kayit ettirebliirmiyiz sorunsuz olarak.
  • Evet şahsi pasaportunuza sadece 1 yurtdışı cihaz işletebilirsiniz. Yurtdışına çıkış yapmadan geçerli olan bir pasaporta kayıt ettirmeniz dediğim gibi " 1 ay " içerisinde giriş çıkış yapmış olmanız şart.

    Başlık açıldığından beri şikayetler ile ilgili atıp tutuluyor. Çaresizlikten ne yapacağını bilemeyen mağdur insanlar Adaletin Türkiyede sadece bir kadın ismi olduğunu unutuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gian Carlo39 -- 9 Mayıs 2013; 15:22:37 >
  • Şimdi başka kimlikle satış yapıyorlardır eminim.
  • @zielk
    cevap evet. forumda da bahsedilmiş zaten.
    sorunsuz yaptırabilirsin
  • bjkali,
    bi araştır abicim belki tanıdıklarından birisinin pasaportu vardır.
    güvendiğin birisi olursa ve başka yurtdışı telefon ekletmeyecekse neden olmasın..?
  • arkadaşlar dün telefonum kapandı...gürcistana kimliğiyle giriş yapmış olan arkadaşımın giriş belgesiyle tim e gittim telefonum 7 saat sonra kullanıma açıldı.eğer kktc gürcistan gibi kimlik ile giriş yapılan yere yakın iseniz veya akraba eş dost var ise kolaylıkla giriş çıkış belgesiyle telefon kayıt ediliyor...115 vergi+20tl tim işlem ücreti 135 tl ye kendiniz yaparsınız kaydınızı kafanız rahat olur...20tl veremem dersenizde e-devletten kendiniz kayıt yaparsınız...hem belge ibraz etmiyorsunuz hemde giriş çıkış yapan kişinin yanınızda olmasına gerek kalmaz...e-devlet daha avantajlı gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odemsahmet -- 10 Mayıs 2013; 3:39:20 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.