Şimdi Ara

Ev Sinema Sistemleri ile ilgili temel bilgiler (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
24
Favori
163.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Çok güzel bir paylaşım olmuş herkesin emeğine sağlık.

    Ben de naçizane bir iki bilgi veriim istedim. Subwoofer yerini soran arkadaşlar için özellikle.

    Subwoofer malum alçak frekans yani bas sesleri veren hoparlordur. Bas seslerin doğadaki normal dalga boyu yaklaşık 17 metre kadardır. Yani doğada bir bas ses, sinüsoydal dalgasını 17 metrede tamamlar. Bu da demektir ki doğal bir bas sesi duyabilmek için kaynağından minimum 17 metre uzakta olmak gerekir. Ancak subwoofer hoparlorlar da bunu sağlayabilmek için hoparlor kabininin içine bir boru konulur ve sesin titreşimi bu boru içinde arttırılarak 17 metre şartı ortadan kaldırılmış olur. Ancak yine de bas seslerin kaynağının yeri anlaşılamaz. Bu nedenle subwoofer ı koyduğunuz yer çok da önemli değildir. Çünkü sesin nerden geldiğini anlayamayacaksınız. Tabiiki de bir noktaya dikkat etmek gerekiyor. woofer önünde sesi engelleyici bir şey olmamalı. Bu arada woofer ın duvara bakıyor olması sadece extra bir yansıma yaparak sesin daha güçlü gelmesini sağlayacaktır. Ancak duvara da fazla yakın olmamalıdır. Fazla yakın olması kabinde extra bir titreşim yaratacaktır ki bu da istenmeyen ses olacaktır.

    Hoparlorlardaki bir diğer özellik ise şu olmalıdır. Kabinler mutlaka uçları sivri olan ayaklar üzerine yerleştirilmelidir. Ayakların sivri uçları yere bakmalıdır. Bu kabinin titreşimini minimum düzeye indirecektir. Surround hoparlorlar kulak hizasında olmalı ve dinleyiciye dönük olmalıdır. Center hoparlor ise tam ortada olmalı fazla aşağıda veya fazla yukarda olmamalıdır. Front haparlorlar televizyondan eşit uzaklıkta olmalıdır. Hoparlor kabinlerinde herhangi bir çatlak veya ek yeri aralığı bulunması sesin yırtık çıkmasına neden olur.

    Çok pahalı bir şey olacak ama eğer gerçek bir müzik severseniz home teatre sisteminiz ile müzik sisteminiz muhakkak ayrı olmalıdır. Müzik dinlemek için hi-end ses sistemleri kullanılmalıdır. Ve bu hi-end sisteminize bağlı olan cd player ise home teatre daki dvd player değil gerçek bir cd player olmalıdır. (evet bu kısım biraz abartı oldu) ama madem abarttık. Eğer bütçeniz varsa hi-end sisteminizdeki amfi niz lambalı amfi olmalıdır. Lambalı amfilerin normal amfilere göre gücü düşüktür kabul amamüzikte öenmli olan yüksek ses değil gerçek sestir. Eğer lambalı amfi almam arkadaş bana yüksek ses lazım diyorsanız o zamanda mümkünse per-ampli ve power-ampli katı ayrı olan dek sistemlerden temin edilmesi müzikaliteyi arttıracaktır. İşte buna işin suyunu çıkarmak denir. :):):) Ha eğerki bu sistemlerde mp3 kayıtlar dinlemeyi düşünüyorsanız hiiiç boşuna busisteme para harcamayın. Yazık olur.

    Almak zorunda değilsiniz sadece bilgi




  • Arkadaşlar selamlar;
    Yamaha 461 Wharfedale Crystal 5.1 sistemim var.
    Digiturk'ümü, Vestel DVR bağladım. DVR ve Digiturk'ü 2 ayrı optik ile sisteme bağladım.

    Sorunum şu. Sistemi ilk kurarken DTS Audio dosyalarını çalabiliyordum ama şu anda çalmıyor. Acaba ne ayarını bozmuş olabilirim?
    Konu ile yardımcı olabiliecek var mıdır?

    Teşekkürler...
  • bu yataktan asla çıkmak istemeyeceksiniz

    http://www.hi-can.com/
  • @Daneel'in taa 2007 Eylül'ünde yazdığı bu değerli bilgileri ancak okuyabiliyorum

    O açıdan bir kez daha teşekkür ederim @Daneel sana. Sayende AVR'lerde neden HDMI desteği aramamız gerektiğini artık anladım diyebilirim Ancak burda o zaman şu soruyu sana ve eğer cevaplamak isterlerse diğer arkadaşlara sormak isterim.

    Benim gibi herhangi bir DVD Player kullanmayan, bilgisayarına indirdiği DD veya mkv formatındaki yüksek çözünürlüklü filmleri digital görüntü kablosu ile LCD'ye; digital ses kablosu (coaxial) ile ampliye aktaran birisi için alacağı HDMI destekli bir AVR'nin ne faydası olacaktır? Bunu gelecek nesil ses formatları açısından soruyorum, çünkü Daneel aslında alınması gerekirken düşünülmesi gereken şeyin AVR değil, player olduğunu belirtmiş, bu durumda player kullanmayan benim gibi nice adam bu yeni ses formatlarından mahsur mu kalmış oluyor bu durumda?




  • Öncelikle MKV'lerin çoğundaki DD/DTS ripleri bile normal kayıtlardan vasat, ileride bu formatların riplerde yer almaya başladığını düşünürsek HDMI üzerinden sadece görüntü değil ses de aktarabilen anakartlara HTPC için yönelmek ile bu formatlardan fayda alınabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Daneel

    Öncelikle MKV'lerin çoğundaki DD/DTS ripleri bile normal kayıtlardan vasat, ileride bu formatların riplerde yer almaya başladığını düşünürsek HDMI üzerinden sadece görüntü değil ses de aktarabilen anakartlara HTPC için yönelmek ile bu formatlardan fayda alınabilir.


    Hımm, o zaman biz bu varsayımla, yani HDMI çıkışlı bir anakart sistemi ile düşünürsek olayı, görüntüyü gene ekran kartından mı vermeye devam edeceğiz, yani HDMI çıkışlı anakarttan çıkan kabloyu ampliye takar isek bu durumda o kablo sadece sesi mi taşıyacak ? Veya hem ses hem görüntüyü verip, ampliden bir de HDMI out ile LCD ya da plazmaya da görüntüyü mü aktaracğız? Çok mu uçtum




  • konunun devamı ile alakalı degil ama avr ile ilgili bi teknik bi sorum olacak ?

    8 ohm da 105 watt çıkış gücü belirtilen 680 watt trafolu bi anfi 6 ohm da kaç watt çıkış gücü sunar takriben ?
  • Merhaba arkadaşlar sizden bir ses sistemi isteğim olucak.Ses sitemleri hakkında hiç bir bilgim yok 1 adet 5+1 ses sitemi almak istiyorum fiyat olarakta 300-400 ytl gibi bir bütçem var.Bu fiyata iyi bir sistem önerebilirmisiniz.(böyle uzun olanlarından) Birde bu walt'u yüksek olanlar iyimidir.Mesela ev için kaç walt uygundur böyle aksiyon sahnelerinde falan iyi bir ses için kaç walt olması lazım....SAYGILAR.TEŞEKKÜRLER..
  • hunter_dogus Dostum bende birzamanlar çok uğraştım aslında halen de uğraşıyorum ama şimdilik elimdekiler beni idare ediyor.öncelikle şunu söyliim kesinlikle paket ses sistemi alma (yani dvd ve ses sistemi bütün olarak)çünkü ayrı ayrı olanlar kadar verimli yada uzun ömürlü olmuyolar mesela ilerde dvd yi değiştriyim dersen ses sistemi elinde kalır.ki zaten onlarda genelde pahalılar kaliteli markalar daha çok paket sistem satıyolar,1. eğer apartmandaysan fazla para veripte sesinden mahrum kalmanı istemem 2. aldığın ses sisteminde ayrıca sterio çıkışıda olsun çünkü cd den yada tv den film vs izlerken tüm hoparlörlerden de ses alabilesin.dvd ve bazı divx lerde filmler 5+1 özelliğinde olduğunda 5+1 tadını yaşayabiliyosun.3. apartmandayım diye de kalitesiz bişiy de alma sakın sonra pişman olma,ses çok çıkmasada enazından kaliteli ses dinlersin zaten fazlada açamazsın.dvd playerin de önemli olan 5+1 analog çıkışı olmasına dikkat etmelisin koaksielmiş optikmiş hikaye en mükemmeli orjinal 5+1 analog çıkışlardır. ve dts şifre çözücülü vs. bak dostum belki pek bilinmeyen bi ses sistemi ama bende NEXT YE-5500/A ses sistemi var ortalama 250ytl 5+1 ve 2+1 girişleri mevcut ben 2+1 olan yeri uydu cihazıma bağlamışım dvd den skart bağlantısını uydu cihazımdan aldığım için istersem sterio olarakda dvd den ses alabiliyorum ve tv yayınlarını da tüm kolonlardan ses alarak izleyebiliyorum.inan bana bu ses sisteminin mükemmel bi sesi var 120 wolt olduğuna bakma sakın çok güçlü ve berrak bi ses veriyo film izlemek çok zevkli dvd playerim pıoneer dv-600 ortalama 380ytl çok memnunum sadece bazı cd leri açmıyo ama divx konusunda süpeer,fakat sen istersen daha da uygun olanı alabilirsin mesela orite 838 ortalama 70 ytl mükemmel bi dvd player açmadığı cd göremedim şimdiye kadar 5+1 koaksiel optik ve daha biçok girişi mevcüt,
    quote:

    Orjinalden alıntı: hunter_dogus

    Merhaba arkadaşlar sizden bir ses sistemi isteğim olucak.Ses sitemleri hakkında hiç bir bilgim yok 1 adet 5+1 ses sitemi almak istiyorum fiyat olarakta 300-400 ytl gibi bir bütçem var.Bu fiyata iyi bir sistem önerebilirmisiniz.(böyle uzun olanlarından) Birde bu walt'u yüksek olanlar iyimidir.Mesela ev için kaç walt uygundur böyle aksiyon sahnelerinde falan iyi bir ses için kaç walt olması lazım....SAYGILAR.TEŞEKKÜRLER..

    en güzeli de divx de çok ayarı var altyazı boyutu rengi yeri vs.şimdi eğer istersen bunların resminide eklerim halen ilgileniyosan tabii.ve merak ettiğin herangi bişiyi.




  • arkadaslar;
    kaliteli bir ses sistemi almaya calisiyorum. amerikadan getirtecegim, 110 220 arasindaki farki biliyorum. en guncel alternatifler
    harman kardon cp 65
    http://www.harmankardon.com/product_detail.aspx?cat=HTS&prod=CP%2065&stype=S
    bose acoutimass 16
    http://www.bose.com/controller?event=view_product_page_event&product=am16_surround_index

    bilen birisi lutfen bana yardim etsin. ona yemek ismarlarim :)

    hangisi daha iyi?

    asil amacim muzik dinlemek.
    sesini cok acsam kalitesini bozmasin, normal sesde dinlerken de iyi akustik olustursun istiyorum.

    bu butcelerde 1000-1300 dolar (amerikada) onerebileceginiz daha iyi bir sistem var mi?

    cok tesekkurler.




  • Harman Kardon CP 65 ile gelen AVR 347 ve DVD 38 + HKTS18 çok uyumlu bir paket olmuş. Müzik ve Film efektleri için ideal. HKTS18 avrupada ve Türkiyede HKTS11 ile eş değerde.

    Ama Müzik için Bose daha iyi olabilir belki. Zor karar iki hoparlör setide fena değil. Bose marka belirtmişsiniz ama Receiver ve CD/DVD olarak yanında düşünüyorsunuz ?
  • Arkadaşlar selam,

    Benim Philips HTS 9800/W modeli ile ilgili bir kaç sorum olacak haftaya almayı planlıyorum. ürün ile ilgili yabancı sitelerde okuduğum bir iki şikayet kafama takıldı.

    Birincisi arka wireless kolonların cızırtı yaptığı ve bağlantısında sorun olduğu konusunda şikayet vardı.

    İkinci olarak ise wireless kolonlar çalıştığı zaman laptopla wireless internet bağlantısı sağlayamıyorum. yani tv izlerken wireless internete giremiyorum gibi şikayetler okudum.

    Bu konularda bana bilgi verebilirsen çok sevinirim.

    şimdiden teşekkürler.

    HT
  • Çoğu insan 100hz altı frekansların nereden geldiğini anlayamaz, 80hz altının lokalleştirmek neredeyse bütün insanlar için imkansızdır.

    Subwoofer faz ayarı modern receiverlardaki uzaklık ayarı ile de ayarlanabilir.

    100hz altı frekanslarda odada duran dalgalar oluşur, asıl oturma pozisyonunun duran dalgaların pikine veya dipine gelmesi durumu olabilir subwoofer konumlaması buna göre yapılırsa ana noktada bass performansı daha sağlıklı olur.

    Subwoofer ne kadar pahalı olursa olsun verdiği ses tepkisi oda şekil ve sesi etkileyen elemanlar tarafından etkilenir. Bu yüzden artık çoğu hiend subwooferda oda kalibrasyon devresi bulunmaktadır, bu pikleri ve dipleri saptayarak subwooferin frekans tepkisini buna göre ayarlar. Hi end analog stereo sistemlerde bu sebepten sese müdahele imkanı olmadığı için odadan kaynaklanan pikleri ortadan kaldırmak için bass trapler kullanılır, oda tune edilir.

    Özellikle ucuz sublardan iyi performans için sub bir yere yerleştirilir ve odada dolaşılarak en tatminkar bass noktası saptanır, mümkünse subwoofer buraya konumlanır.

    Portlu sublarda port sesi vardır ve bu ses subwooferda gecikme hissi yaratır. Portsuz sublar aynı frekanslara inmek için daha fazla güç gerektirir bu yüzden maliyetleri fazladır. Pasif radyatörlü sublar bu ikisinin arasında bir çözümdür, port sesini elimine eder ama bass seslerin netliğini azaltır, özellikle film kullanımına uygundur.

    Subwoofer driverinin direkt emici bir yüzeye bakması sıkıntı yaratır.

    Çoğu insan odada oluşan piklerle başarılı subwoofer frekans tepkisini karıştırır, ayrıca odada zangırdayan şeyleri sabitlemek veya odadan çıkarmak gerekir AVIA kalibrasyon cdlerinde sırf bunları saptamak için low frequency sweepler vardır.

    Müzik kullanımında kicklerle bass notaların karışmaması başarılı performansın göstergesidir. Bazı insanlar müzik çalarken içinin güpgüp etmesini sever ama gerçek kick bumbum diye deil tumptump diye vurur.




  • Selam, forumda kalabalık yaratmasın diye buraya sorayım dedim, 1000ytl civarında bir ev sineması sistemi arıyorum. benim için önemli olan kriterler mutlaka optik ses girişinin olması. kesinlikle dvd/divx playerlı bir ses sistemi istemiyorum ,zaten bu forumdaki arkadaşlarda bu konuda bana katılacaklardır.

    merak ettiğim başka bir konu ise acaba kablosuz ev sinema sistemleri ne kadar verimli olurlar?
  • selam arkadaşlar bende microlab mc-4500 5+1 var ama müzik dinlerker arka hoparlörden öndeki hoparlörler gibi ses alamıyorum neden olabilir ? şimdiden tşkrler
  • Aslında sorduğun sorunun yeri burası değil ama yine de yardımcı olmaya çalışayım.

    Müzik dinlerken arka hoparlörlerden öndekiler gibi ses alamamanın sebebi, arka efekt kanallarının yapay olarak çoklanmasından kaynaklanıyor. Ama ses kartı ya da ses modu ayarlarından değişik modlar deneyerek zevkine uygun ayarı bulabilirsin.


    quote:

    Orjinalden alıntı: oNrr

    selam arkadaşlar bende microlab mc-4500 5+1 var ama müzik dinlerker arka hoparlörden öndeki hoparlörler gibi ses alamıyorum neden olabilir ? şimdiden tşkrler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: teknika

    Aslında sorduğun sorunun yeri burası değil ama yine de yardımcı olmaya çalışayım.

    Müzik dinlerken arka hoparlörlerden öndekiler gibi ses alamamanın sebebi, arka efekt kanallarının yapay olarak çoklanmasından kaynaklanıyor. Ama ses kartı ya da ses modu ayarlarından değişik modlar deneyerek zevkine uygun ayarı bulabilirsin.


    quote:

    Orjinalden alıntı: oNrr

    selam arkadaşlar bende microlab mc-4500 5+1 var ama müzik dinlerker arka hoparlörden öndeki hoparlörler gibi ses alamıyorum neden olabilir ? şimdiden tşkrler




    Prologic II dediğimiz teknoloji stereo sesi 6 kanala dağıtır.Ah şu işten biraz daha anlasam kendime alıcam birşeyler.

    1. Bir sesin Dolby digital veya dts olduğunu nasıl anlarız?Film dolby yada dts destekli, dvd player 5+1 çıkışlı ve 6 hoparlörden de ses alıyorsak çözücüler çalışıyordur.Olay bukadar mı yoksa bunlar ses ayrı bir efekt de katması mı gerekiyor.

    2. Optik kablodan çözücüye gönderilen ses 6 kanal mıdır?Ses zaten 6 kanal gidiyorsa çözücüye ne gerek var?




  • Hatırlatmadır.

    Malesef forumlarda sorunlarını dile getiren arkadaşlarımızın birçoğu giriş çıkışları yanlış anlamakta veya sormaktadırlar

    Örn: TV girişinden Z5500 çıkşına optic baladım ses çıkmıyor neden? Uydumun arkasındaki sarı girişten TV scart çıkışına çevirici ile bağlarsam TV den ses alabilirmiyim; Gibi daha bu örnekler çoğaltılabilir.

    bu konuya da açıklık getireyim bildiğim kadarı ile.

    Elimizde 3 tane ürün var ve hangisinde bağlayacağımız yer giriş. hangisinde çıkıştır?

    Digitürk Plus(DT+)
    LCD tv
    AVR
    HOPERLOLAR

    DT+ tan LCD ye HDMI bağlantı; DT+ Tarafı çıkış LCD tarafı giriş olmalıdır.

    DT+ tan AVR ye HDMI. AVR den LCD ye HDMI ile bağlantı: DT+ tan yine çıkış AVR HDMI girişine.
    AVR den HDMI çıkış LCD HDMI girişine.
    AVR den hoperlolara kablo bağlantı: AVR den hop çıkışına Hoperloların Girişine Takılır

    YANI VERIYI ALACAĞIMIZ ÜRÜNÜN ÇIKIŞI>>>> AKTARACAĞIMIZ ÜRÜNÜN GİRİŞİ KULLANILIR.




  • Arkadaşlar Merhaba,

    AV Receiver araştırmasına girdim ve forumdaki yazıları okudukça başımın belada olduğu gibi bir izlenime kapıldım. Tam Onkyo TX-SR506 almaya karar vermişken 3xHDMI-in ve 1xHDMI-out'un pass-through olarak çalıştığını ve ses için ayrıca bir bağlantı(örneğin optic) yapılması gerektiğini öğrenince ve HDMI için versiyonlar olduğunu(v1.1, v1.2, v1.3, v1.3a) vazgeçtim ve doğru ürünü almak için uzman görüşüne başvurmam gerektiğini anlayıp, siz forum üyelerine danışmaya karar verdim.

    Şu anda elimdeki cihazları ve beklentilerimi yazmakla başlayayım. Yardımcı olursanız inanın çok memnun olacağım.
    Liste:
    LG-42PC51 Plazma,
    PS3,
    DigiturkPlus Alıcı,
    Philips DVD - player ve bütünleşik 5.1 hoparlörler(4ohm) (eski bir sistem)

    Şu anda PS3 ve DigiturkPlus Alıcı HDMI ile TV'ye bağlı. PS3'ün sesini(L+R) DVD üzerinden 5.1'in hoparlöründen alıyorum. Ama DigiturkPlus sesi TV'de. Ve birkaç kumandadan seçim yaptıktan sonra doğru görüntü ve sesi seçiyorum. kafam karışıyor :)

    İsteğim; hem PS3'ün hem DigiturkPlus'ın sesini 5.1 veya 7.1 bir AV Receiver'dan dinlemek.
    Daha az bir öneme sahip olmakla birlikte elimdeki DVD oynatıcıyı da mümkünse bu AV Receiver'a bağlamak(sadece Skart çıkışı var). DVD ve AV Receiver bağlantısını nasıl yapacağımı hiç düşünemedim bile. Görüntü için DVD'nin Skart'ını copmosite çevirip, AV Receiver video girişlerine, Ses için; DVD'nin Hoparlör bağlantısı için olan çıkışları AV Receiver'ın ses girişlerine bağlayabilir miyim?

    Tüm bunlar için de yaklaşık 1000-1500 (8-12 arası taksitli) YTL'lere kadar çıkabileceğim. Şimdilik bu bütçe ile sadece AV Receiver almayı ve eldeki 5.1 hoparlörleri kullanmayı birkaç ay sonra ise adım adım hoparlörleri tamamlamayı düşünüyorum. daha hiç araştırma yapmadan kafamdaki bütçe 500-700 arası birşeydi. Daha şimdiden iki katına çıkmak zorunda kaldık. Daha da çıkmam gerekiyorsa hiç başlamasam daha iyi olacak.

    Kullanım şeklim:
    %70 Video(Görüntü+Ses) (Digiturk'de HD filmler ve LigTV; PS3'den oyun, BD film, bağlayabilirsek DVD oynatıcıdan film)
    %30 Sadece Ses (PS3 ile ortamdaki medai server'lardan müzik(mp3, wma vs), AV Receiver'dan radyo,)
    %100 kumanda kolaylığı

    Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Efgan

    Not1: PS3'ü olup da Onkyo 506, 576 ve 606 almış kişilerin amazon.com'da olmusuz yorumları var nedenini anlamadım.
    Not2: DigiturkPlus şu anda HD kanallarında 5.1 yayın yapıyor mu emin değilim.
    Not3: Acaba AV Receiver rüyasından uyanıp, LG 903TA'yı mı alsam? 1xHDMI-in ve 1xOptic-in var. Birine Digiturk birine PS3 bağlarız olur biter mi? Bu şekidle kullanılabilir mi emin değilim.




  • Arkadaşlar piranha marka 5.1 ses sistemim var
    sanırım bağlantısında hata yaptı. 5.1 ses sistemi güzel çalışıyor dvd den test ettiğim zaman bütün hoparlörlerin düzgün çalıştığını görüyorum. Fakat Vcd seyrederken sadece ön sağ ve sol hoparlörden ses geliyor, subwofer dan da ses gelmiyor. Cihazın üzerinde 2.1 ve 5.1 seçeneği var, fakat 2.1 seçeneğine alırsam bu defa hiç ses çıkmıyor. Bu normal bir durummudur yoksa bağlantıda hatamı yaptım. Son birşey daha bu cihaz vcd ye bağlı iken stereo olarak bütün hoparlörlerden ses geliyordu subwofer danda ses geliyordu. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.