Ellerine sağlık arkadaşım.güzel bir çalışma olmuş. bende vestal 5+1 var.3 yıldır kullanıyorum.çoooook memnunum.herkese tavsiye ederim. senin anlattığın şekilde yerleştirmiştim.süpper verim alıyorum.sesi ancak 1/4 kapasite ile kullanabiliyorum.komşular rahatsız oluyorlar.malum apartman olayı. teşekkürler.iyi çalışmalar.
meraba arkadaslar bende DIANA KA-4200 5.1 War Güzel Alet Ama Mesela Buffer'ın Başka Bi Yerinde Dursam Harika bass Geliyor Ama Farklı Bi yere qeçtiğimde Bass 4te1 denilecek kadar az qeliyor Bundan Yakınıyorum Yoksa GüzeL Alet Gercekten Ama Logitech Z5500 Cok Hosuma qitti Fakat Cok Para bnm Yasımda Hele Bide Öğrenci Birinin Alması Düsük Bi Mesele :( Ben Diyorum Ki SU bnm Buffer ı Duvar Köşesine Koysam Nasıl olur En Köseye Dah İyi mi qelir ses Yoksa Neresi İste Bisey Söylerseniz Memnun Olurum Yada Bana Önerebileceğiniz Ses Sistemleri Var mı 5.1 ? :)
Arkadaşlar tüm yorumları okudum. Şöyle bir soru sormak istiyorum. Elimde Vestel divx5500 var. Gidip herhangi bir 5.1 ses sistemi alsam ve bunu playere bağlasam; surround ses için dekoder mi lazım? Yani dekoder olmadan bağlarsam dvd playere dvd ve divxleri surround olmadan her hoparlörden ayrı ses alamadan mı izlemiş olurum?
Dts ve Dolby Digital dekoderli bir anfi alırsan sorun olmaz. Ancak dekoder içermeyen ve digital girişi olmayan sıradan bir A/V anfi alırsan analogdan bağlarsın 5 kablo ile. DTS ve Dolby digital değil AC3 olarak dinlersin.
Saygılar...
DefinitiveTechnology Bp7001Sc Front, Clr 2000 Center, 4 ad Bpx Rear ve SuperCube Referance. Acoustic Research Pro II Serisi ara kablolar. Pioneer Vsx-ax5ais 7.1 Thx A/V Receiver. Pioneer Dv-600, Philips 720sa, Toshiba Hd-Ep30Ke Hd-Dvd Player, Pioneer 515 Laser Disk Player, Chinon 9000 Super 8 mm Sesli Film Makinesi ,Pioneer 436 XDE 109 Plazma, Omnitronic Bd1520 Pickup. Audio Sound Studio 2x4 mm Hop. Kabloları.
Bende LCD tv'nin karşısındaki duvara dayalı bir L koltuk olacak. Yani bi duvarda LCD 4 mt. karşısındaki duvara dayalı bir L koltuk düşünün.
Sistem de 5.1 olacak ve ayaklı bir model (yani 4 hoparlör ayaklar üzerinde)
Buna göre yerleşim nasıl olmalıdır sizce?
Not : Sağ ön sol arka; sol ön sağ arkadan çizilecek çizgilerin kesiştiği yerde oturmam olanaksız ve L koltuğun arkasına da Subwoofer'i koyamam. O yüzden fikirlerinizi almak istedim.
Hemen uyarayım. Ayaklık kullanmadan duvara as bence arka kolonlarını. Yoksa en ufak bir şeyde el çarpması ile bile devrilip zarar görebilir hoparlörlerin. Hiç pratik olmuyor. Bilgin olsun.
Saygılar...
Bu arada unutmadan şunu da söyleyeyim. Subwoofer'ini zaten koltuğun arkasına koyma! Doğru bir yerleşim değil çünkü.
quote:
Orjinalden alıntı: mareden
Bende LCD tv'nin karşısındaki duvara dayalı bir L koltuk olacak. Yani bi duvarda LCD 4 mt. karşısındaki duvara dayalı bir L koltuk düşünün.
Sistem de 5.1 olacak ve ayaklı bir model (yani 4 hoparlör ayaklar üzerinde)
Buna göre yerleşim nasıl olmalıdır sizce?
Not : Sağ ön sol arka; sol ön sağ arkadan çizilecek çizgilerin kesiştiği yerde oturmam olanaksız ve L koltuğun arkasına da Subwoofer'i koyamam. O yüzden fikirlerinizi almak istedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 10 Nisan 2007; 0:07:09 >
Ben Panasonic SC-HT 870 modelinden almayı düşünüyorum.900-950 civarı tutuyor. İyi midir bu model ? Uyduruk mudur yoksa benim gibi bir amatör için yeterlimidir ? Subwoofer'ı nasıldır ? Bu ürünü bilen veya kullanan varsa yorumlarını alabilir miyim ?
merhaba.arkadaşlar kısa veöz müzik istiyorsan ve bu evde dinlenilecekse stero maximum +2 surround ,amaç sinema ise 5.1/6,1/7,1 gibi ve şuna inanın klasik müzik ile rock müziğin bile anfi ve ses aparatları farklı saygılar...!!!!!