Bildirim
i7 4770k vs i7 3770k
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Yeni nesil gpularda cpularda kısa zamanda çıkacak deniliyor. Bu yaz sonu olabilir olmadı 2013 son çeyrek yada 2014 e sarkacak. Net kesin bilgi yok. Ve zaten kesin bir test sonucu da yok. Ama acelen yoksa bekle derim cpu-gpu yeni nesil almış olursun. -
işlemci çıktı diye biliyorum. arada fark yok. bence hala 2700k alınır. aralarında çok fark yok. -
quote:
Orijinalden alıntı: kaskas123
işlemci çıktı diye biliyorum. arada fark yok. bence hala 2700k alınır. aralarında çok fark yok.
peki türkiye'ye geldi mi ? -
quote:
Orijinalden alıntı: smashTR
quote:
Orijinalden alıntı: kaskas123
işlemci çıktı diye biliyorum. arada fark yok. bence hala 2700k alınır. aralarında çok fark yok.
peki türkiye'ye geldi mi ?
testlerini görmüştüm formda ama gelmedi. çok ta fark yok. intel gene onları çok yüksek fiyattan satar ise ivy veya sandy almaya bakın. -
Yeni nesil çıkmadı henüz. -
Yeni nesil işlemciler henüz çıkmadı. Haziran ayında lansmanı yapılacak. Yeni nesil işlemcilerde özellikle işlemci içerisinde yer alan gpunun performans farkı çok olacak deniyor ama bunu asıl işlemciler piyasaya sürüldüğünde yapılacak testler ortaya koyacak. Cpu performansı anlamında ise %10-15 civarı bir performas farkı olacağı söyleniyor ki bu da oldukça gerçekçi görünüyor. Çünkü artık İntel açısından olaya baktığımızda cpu anlamında Amd rekabet edemiyor ve mobil cihazların popileritesi arttığı için gpu gelişimine İntel daha çok önem veriyor. Sonuç itibariyle eğer harici ekran kartı kullanacaksanız yeni nesil işlemcilerin getirisinin çok olmayacağını düşünüyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: gazilim
Yeni nesil işlemciler henüz çıkmadı. Haziran ayında lansmanı yapılacak. Yeni nesil işlemcilerde özellikle işlemci içerisinde yer alan gpunun performans farkı çok olacak deniyor ama bunu asıl işlemciler piyasaya sürüldüğünde yapılacak testler ortaya koyacak. Cpu performansı anlamında ise %10-15 civarı bir performas farkı olacağı söyleniyor ki bu da oldukça gerçekçi görünüyor. Çünkü artık İntel açısından olaya baktığımızda cpu anlamında Amd rekabet edemiyor ve mobil cihazların popileritesi arttığı için gpu gelişimine İntel daha çok önem veriyor. Sonuç itibariyle eğer harici ekran kartı kullanacaksanız yeni nesil işlemcilerin getirisinin çok olmayacağını düşünüyorum.
Haziranda lansman yapılacaksa büyük ihtimalle en kötü temmuzun ortalarında türkiye'ye gelir diye tahmin ediyorum 4.nesil çıkınca 3. nesil indirime girermi ? girmezse ozaman 4.nesil mi alayım ?
Tamam çok kararsız kaldım 4770k çıkınca kaçtan gelir onun yerine 3770k mı almalıyım yardım edin lütfen (kafam çok karıştı)
-
Yeni nesil işlemci ailesi yaygınlaşmadan 3770k nın fiyatında istenen düzeyde düşüş olacağını sanmıyorum. Kaldı ki yeni nesil işlemci ailesi için yüksek kalite anakartların çıkışı yıl sonunu bulacaktır. Tercih tabiki sizin ama ben harici ekran kartı kullancağım bir sistem kuracak olsam yeni nesili beklemem... 2700K nın bile alınırlığı varken... -
Aralarında fazla bir performans farkı olmıcak Hasswell serisinde daha cok hd graphics üstünde durulucak. -
Yeni nesil çıkmadı daha. -
Haziran da Türkiye de olacak diye biliyorum performans artışı sanırım %10 %15 kadar olacaktır emin değilim ama fiyat konusuna gelirsek %10-12 oynayacak yani 500 lira olan işlemciye 50TL daha fiyat koyun o civarlarda olacak ve DDR4 ramler gelecek gpu hakkında bir fikrim yok ama yıl sonunu bulur bence bu arada gelen yeni işlemcilerin soketi de farklı olacak intelin işleri malum 1 senede 1.5 senede soket değişimi yapıyor! İNTEL'e burdan kocaman bir -
bekliyip performans degerlerine bakmak lazım -
Hasweller socket 1150 olacak. Hatta anakart üreticleri çıkarttı anakartları. Örnek wibtek.http://www.wibtek.com/products/MotherBoard/show/?pid=1000107
İşlemcilerin 27 mayıs ile 7 haizran arasında çıkacağı söleniyor.
İşlemcilerle ilgilii bilgi burdan :http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket_1150_LGA1150_H3.html
Yalnız ivy birdge ile aralarında dağlar kadar fark olmayacaktır. En fazla % 5 olur.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X